Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване

Да караме спокойно със затъмнени джамци
23
35%
Да караме спокойно без да могат органите да те лишат от правото да управляваш кола във всеки един момент
43
65%

Общо гласове : 66
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Отнемане на СУМПС за глоби VS фолио за затъмняване

Мнение от K_Ilkov » 02 Юни 2017, 22:17

Top Gun Maverick написа:
3186 написа:Тъпо е много това с неизвестяването, няма спор. Но пък радикалния метод с взимането на книжката е добър и адекватен за нашите географски ширини :mhihi: Очаквам доста народ да си плати глобите. :yes:

Ето го отговора на всичко. Тъпо или не, ще има ефект. Много буквално го приехте някои хора това със звъненето. Аз лично съм звънял защото съм имал реални съмнения дали не съм бил сниман от една камера. Телефон? Ами нямам връзки във вашия КАТ колега.
Колега бум-бум, питаш ако дадеш колата на някой и той направи нарушение? Ами това ще е прекалено рядък случай. Първо като дадеш колата на някой, той би трябвало да е отговорен, аз лично на безотговорен човек не бих си дал колата. Второ, КАТ ще те потърсят дооооооста пъти преди да се стигне дотам. Тоест за да се стигне дотам те да не те открият, значи ти си се скатавал. След като си се скатавал според мен нямаш право да се сърдиш после. Всеки знае, че като получи писмо да иде до поща или някаква куриерска служба за пратка(неизвестна)значи знае какво ще получи най-вероятно. Да, но тогава се пускат теми във форума как не се отива и т.н. гледа се колко време давност имат разни актове, фишове и т.н. само не се гледа как да си платим глобата или дори да се позаинтересуваме каква е. Е с такъв манталитет как да се оправиш по друг начин? Не визирам никой конкретно, говоря в масовия случай.
Аз приветствам тези мерки, колкото по-бързо се напълни с ревящи насам и натам, толкова по-голям, лавинообразен ефект ще има върху всички това нещо и набързо ще си плащат глобите, изведнъж над 90%-та от хората ще се окажат, че живеят на същите адреси или поне там живеят роднини, които като получат писмо ще им го предадат, а няма получаващите да го метнат в коша.
Всеки да плюе колкото си иска в посока колко е скапана държавата, но истината е, че държавата е олицетворение на всички нас както съм писал куп пъти тук за всевъзможни неща и щом така ще процедират, значи има защо.
Между другото отдавна се вземат книжки за неплатени глоби след влезли в сила НП-я, не откривате сега топлата вода, че да се вдига толкова шум само защото някой сега е изгорял. От доста години, години е това. Кофти е това, че е влязло в сила без да ти го връчат по принцип, но пак казвам, че в над 90%-та от случаите нарушителя се е скатавал и после казва как всеки му е крив, само не той.
Ако не беше трагично щеше да е смешно написаното :yes:

Няма да се вдига шум, споко :winky:
Последна промяна K_Ilkov на 02 Юни 2017, 22:21, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2017, 22:17

Според законът си невинен до доказване на противното. Т.е. трябва да имаш поне възможността да оспориш издаденото наказателно постановление. Не може оня да изкочи от храстите и да ти вземе книжката просто ей така.

KPETEH написа:
TNT написа:Много хубаво всички са съгласни за вземане на книжката, ама колко хора си карат без книжки :mhihi:

Те тия дето карат без книжки, просто нямат връзка със заобикалящия ги свят. За тях трябва директно затвор.

TNT написа:
KPETEH написа:
TNT написа:Много хубаво всички са съгласни за вземане на книжката, ама колко хора си карат без книжки :mhihi:

Те тия дето карат без книжки, просто нямат връзка със заобикалящия ги свят. За тях трябва директно затвор.

А бе и 24ч в ареста са достатъчни. При повторение - 1 седмица. Зора е да има някакво наказание. Щото сега е без значение дали е 20лв или 2000лв глобата - масово не им дреме.

Баси престъпника съм бил. :shock: Изкарвам нова категория. (По принцип, ако си без точки това го проверява школата и нямаш право да караш курс). Всичко е ОК при мен, карам си курсове и кормуване, прави се протокола и отивам да си взема книжката. Там ми казват, че нямам точки и ми я прибират. Обяснявам им, че съм карал курс за възстановяване преди време. Че от тогава нямам нарушения, което е и видно по тяхните там справки ама не вдяват. Протокол от курса нямало в КАТ. Аз също нямам, щото е било преди доста време и не го пазя. Оказва се, че практически почвам от нулата все едно никога не съм имал книжка.

Следва една ужасна почти година в която жената бременна, а аз нямам книжка. Карал съм 2-3 пъти максимум за това време, когато е била много на зор работата. (Какъв късмет, че не ме вкараха в затвора за това ужасно престъпление) В останалото време тя си ме кара така, както е с тумбака до 9-тия месец. . Ходя на курсове, плащам си 500лв. Взимам си листовките. Отивам и на изпит по кормуване и психо като за професионален шофьор :shock:

Всичко това ми струва една камара нерви и 5-600лв. Точно преди изпита успявам да намеря фирмата при която съм възстановявал точките и нося протокола. Показвам им кога са възстановени и смятаме колко точки имам. Оказва се, че съм с кажи-речи пълен актив.

И какво става- получавам едно "извинете". Ходи се оплачи ако щеш на арменския поп.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 02 Юни 2017, 23:29

Мисля че говорим за хората които никога не са карали курсове, не са имали книжки, щот смятат че не им са нужни или такива с отнети с провиненя които въпреки това карат. Хора без съзнание. Не става дума за теб и колегата илков дето след като са му я взели си е прибрал колата...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Юни 2017, 8:47

Е аз помня преди години как някъв беше пуснал тема във форума с актове за 30 000лв и питаше какво да прави :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 03 Юни 2017, 9:40

TNT написа:Е аз помня преди години как някъв беше пуснал тема във форума с актове за 30 000лв и питаше какво да прави :kuku:

Тоя кво е правил та чак 30
хилки актове ?!

Изпратено от моят Lenovo A6020a40 с помощта на Tapatalk

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Юни 2017, 9:47

Е КАТ и НАП кво са правили докато тоя е трупал актове?

Тва не е натрупано за 3 месеца, нали?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Юни 2017, 9:56

Скоро из новинарските сайтове пишеше за арестуван младеж, който имал глоби за 11к лв. Спрели го за рутинна проверка и изгорял :mhihi:
Аз съм на мнение, че конфискация на място ще реши проблема с глобите - спират те, светваш за неплатени глоби в особено големи размери и си тръгваш пеша :mhihi: . Ако си искаш колата - плащаш глобите, ако ли не я обявяват за продажба за търсената сума или отива за нуждите на пътна полиция или различните служби и ведомства :ok:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 03 Юни 2017, 10:05

Или кво правим ако колата не е твоя ?! Служебна примерно ?

Изпратено от моят Lenovo A6020a40 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Юни 2017, 10:22

повечето фирми плащат глобите веднага след получаването им и после си удържат парите от заплатата на провинилия се, но дори да не е такъв случая фирмите се контролират доста по-стриктно от НАП и лесно ще се вземат парите
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 03 Юни 2017, 11:28

Don_Diego написа:повечето фирми плащат глобите веднага след получаването им и после си удържат парите от заплатата на провинилия се, но дори да не е такъв случая фирмите се контролират доста по-стриктно от НАП и лесно ще се вземат парите

Плащат като си със служебната... Ама като си караш твоята,натрупал си яко глоби,фишове,актове и т.н. спират те със служебната и няма как да я конфискуват... Щот не си с твоята си кола....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Юни 2017, 11:50

KPETEH написа:Мисля че говорим за хората които никога не са карали курсове, не са имали книжки, щот смятат че не им са нужни или такива с отнети с провиненя които въпреки това карат. Хора без съзнание. Не става дума за теб и колегата илков дето след като са му я взели си е прибрал колата...

Ясно ми е, че става въпрос за тях. Ама какво правим в случай като моя? Къде е съзнаението на държавата? Беше ли някой наказан, мъмрен, глобен? Бях ли по някакъв начин компенсиран за разходите си и нервите?

Книжката не е просто някаква там ламинирана картичка, която да се дава или взима просто ей така. А какво да кажем за начина по който се раздават тези удостоверения и милионите, които потъват годишно в джобчетата на ДАИ-аджиите, а срещу тях на пътя се появяват хиляди не добре обучени водачи? И после реват- олеле, война по пътищата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 03 Юни 2017, 20:23

Да не отварям нова тема. Някой знае ли как седят нещата, ако маляките ме спрат без контролен талон?
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Юни 2017, 21:49

10 лв. глоба и то ако им се занимава. В някои случаи когато ти "прощават"(тоест си почерпил за куп нарушения)ти пишат само него за да се презастраховат, ако някой ги е видял да те спират. Или пък просто искат нещо да напишат като бройка акт.
Точки не се отнемат, това е от много години.
Някои хора не го дават когато тръгнат да им пишат сериозен акт, понеже така си остава в тях и после нямат намерение да ходят в КАТ. Така като ги спрат и показват, че имат талон(тоест нямат неплатени глоби, освен ако не са от камери)и си продължават. Но сега с новите мерки и това няма да минава вече.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 03 Юни 2017, 22:54

:yes: За тука ми е ясно, питането ми беше за Гърция дали въобще го ебават тоя талон
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 04 Юни 2017, 10:18

Superexstatic написа::yes: За тука ми е ясно, питането ми беше за Гърция дали въобще го ебават тоя талон

^^ те едва ли знаят за съществуването на тоя талон. Принципно в чужбина не ти трябва.

Аз изобщо бях забравил за него преди няколко години и като се прибирах в БГ стана на въпрос, та ходих в КАТ да си издам нов, а малко след това като се върнах намерих стария и сега имам два май (ако ги намеря и тях) :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата