Забраняват колите без катализатори

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Забраняват колите без катализатори

Мнение от bioz » 27 Юни 2017, 12:59

Значи като ви гепят м бронята си купувате нова без много увъртания, а като ви гепят катализатора не. Странна логика :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 27 Юни 2017, 13:00

dankata написа:
efren написа:
maxoyn написа:Ето, че има човек с познати, на които се е случило. Аз изрично питах за истинските случаи, а не "на мене ми го откраднаха". Кой да чете?

Прочетох в един форум , че един човек имал познати, дето били виждали, че на някой му го били откраднали - ххахахахааххаха.

МОЛ-ът на Цариградско. Отиват да хапнат момчетата. На връщане си заварват колата на крик и тръборез на катализатора.
Не са успели да засекат за колко време става процедурата :)

на един колега с Авенсис 2005 катализатора или квото там има си замина посред бял ден в Дъ Мол. Смятай колко слаб мангал или маняк трябва да си да се навреш отдолу и да го резнеш културно :mhihi: Друг въпрос е, че на БМВ-тата няма шанс. Проблемът е с разни автомобилчета, които гърнетата им са на пода и са открити или на бусове там ги жулят яко...

има един тънък момент с газ анализаторите - в момента нормата е такава, че и дърт Икарус я покрива. Те не казват ще въведем евро норми както в белите страни, където се мери и ти търсят Еврото което имаш, а ще мерим с газ анализатор. Мерете си - аз мерих без ПДФ и и бях 2-3 пъти под нормата :yes: И пак казвам (Божинката :ok: ) ако утре кажат всички по евро норми с ДПФ и т.н. мерим и спираме от движение - слагам си веднага :yes: Другите да му мислят :mhihi: Поне трафикът ще олекне драстично и икономиката ще баталяса, хората все по-бедни и ще са щастливи със сигурност. Да екологията е супер важна, но чакайте малко има къде по-важни проблеми както казаха колегите по-горе. В крайна сметка научихме името на еко министъра :mhihi: Това му беше изявата за 2017 - изригна преди отпуска :ok: ЗАКРИВАЙ!!!
Последна промяна bai_ILIA на 27 Юни 2017, 13:08, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Юни 2017, 13:04

Абсолютно съм сигурен, че хората с откраднати мултиволани са повече от тези с откраднати катализатори, но си купуват други волани и карат. Какво се опитвате да докажете - че трябва да карате без катализатори? Има каско. Има градски транспорт. Има метро. Баси оплакванията, да променят закона и на тях да им разрешат да карат без катализатори щото нямали 100 лв за катализатори. Нали разбирате, че това са некви селски номера.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 27 Юни 2017, 13:05

bioz написа:Значи като ви гепят м бронята си купувате нова без много увъртания, а като ви гепят катализатора не. Странна логика :mhihi:

Не, точно поради тази причина поне аз още не съм си взел м лайстните, въпреки че са много по евтини от броните и тн.
Ако заминат веднага пак не виждам смисъл.

Без волан не можеш да продължиш да караш, без катализатор - да. Трябва държавата като ще прави едното да направи и другото, а не да се приеме това и масово да почнат да изчезват.
Естествено идеята не е всички да кажат "'краднаха ми го" и да се спре там.
Последна промяна maxoyn на 27 Юни 2017, 13:07, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от efren » 27 Юни 2017, 13:05

bioz написа:Значи като ви гепят м бронята си купувате нова без много увъртания, а като ви гепят катализатора не. Странна логика :mhihi:

Ами те м-броня си купуват с парите от катализатора.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 27 Юни 2017, 13:06

efren написа:Абсолютно съм сигурен, че хората с откраднати мултиволани са повече от тези с откраднати катализатори, но си купуват други волани и карат. Какво се опитвате да докажете - че трябва да карате без катализатори? Има каско. Има градски транспорт. Има метро. Баси оплакванията, да променят закона и на тях да им разрешат да карат без катализатори щото нямали 100 лв за катализатори. Нали разбирате, че това са некви селски номера.

Още по-добре, на тия социално слабите с бмв-та от общината ще отпускат катализатор без пари.
Последна промяна bioz на 27 Юни 2017, 13:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Забраняват колите без катализатори

Мнение от Dextuar » 27 Юни 2017, 13:06

efren написа:Абсолютно съм сигурен, че хората с откраднати мултиволани са повече от тези с откраднати катализатори, но си купуват други волани и карат. Какво се опитвате да докажете - че трябва да карате без катализатори? Има каско. Има градски транспорт. Има метро. Баси оплакванията, да променят закона и на тях да им разрешат да карат без катализатори щото нямали 100 лв за катализатори. Нали разбирате, че това са некви селски номера.
Чааааакай малко, ти твърдеше, че не ги крадат, никой не спори, че ако ти го гепят, не трябва да си вземеш нов. А това с каското - :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 27 Юни 2017, 13:10

dextuar написа:
Чааааакай малко, ти твърдеше, че не ги крадат, никой не спори, че ако ти го гепят, не трябва да си вземеш нов. А това с каското - :mhihi:

Какво значение има дали ги крадат или не след като 90% от колите които са премахнати катализатори са по желание на клиента.

Аватар

Мнение от efren » 27 Юни 2017, 13:12

dextuar написа:

Да процента на откраднатите спрямо доброволно премахнатите е нищожен, или ако искаш да коментираме 1 от 100 коли?

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 27 Юни 2017, 13:19

колеги, от изказването на министъра става ясно, че всеки ще минава газ анализатора. голям проблем, няма що. скоро минах преглед на майка ми на колата в СБА з 10м без газ анализатори, без нищо. Другия път ще отнеме 12м и ще премерят, че всичко е наред. Затягаме сериозно прегледа - всички на газ анализатора :mhihi: Нито ще барат данъците, нито се слагат катализатори на коли за по 700лв. Спокойно дишайте, лято е, жега е няма нужда от нерви :bchug:
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 27 Юни 2017, 13:29

Да не си мислите, че търся вратички за минаване? Хич не ми е приятно колата пред мен да пуши на смърт и въздуха зимата да е кофти.
Просто беше въпрос за реални случаи...

Те пунктовете и сега много неща трябва да мерят, но всички знаем как се минава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 27 Юни 2017, 13:44

Освен това нали ги съдят, че не са предприели никакви мерчки за ограничаване на замърсяването на въздуха.

Сега трябва да блеснат с някакви гръмки решения които наказват "автоталибаните".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 27 Юни 2017, 13:59

Ако го приемат този закон нещата ще протекат по нормалния за България път. Приемаме закона, държавна поръчка за закупуване на такива уреди за измерване - някой ще прибере парички. След това ще има конкурс, кой да ги обучи кукерите как се използва - пак някой ще прибере парички. Накрая ще се окаже, че само в 20% от патрулките ще има уред и в крайна сметка ще са направили поредното - нищо. :clap:

Варианта да не минеш преглед, ако нямаш катализатор също не е опция, защото то и сега без данък не можеш , но само уж не можеш да минеш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 27 Юни 2017, 14:29

Е ако сложат една звездичка накрая, че ГТП подлежат на глоба, знаеш ли колко бързо ще почнат да следят. :lol:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 27 Юни 2017, 14:39

да де, ама теоретично си мисля, че и да си минал преглед, след това е труднодоказуемо от кога нямаш катализатор примерно - тоест може след прегледа да е бил премахнат. Респективно .. как да подведеш под отговорност който и да било освен собственика на автомобила ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата