Пазара на труда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Пазара на труда

Мнение от alekangg » 23 Ное 2017, 16:40

само, че щом на село 700гр кисело краве малко е 3лв в града ше бъде 6! За това и мек пресен кашкавал под 22-25лв почти няма дори от мандра. За узрели да не говорим, те отиват на 40-50+

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Ное 2017, 17:01

Bogat-Beden написа:Чуждестранните фирми ги е страх от властите.

А бе скоро една чуждестранна такива вратички беше намерила, че в първия момент щях да ги питам това законно ли е. Много бързо влизат българи в ръководството и се почват с нашенските схеми :wave: Иначе да, в общия случай плащат повече.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2017, 18:14

TNT написа:
Bogat-Beden написа:Чуждестранните фирми ги е страх от властите.

А бе скоро една чуждестранна такива вратички беше намерила, че в първия момент щях да ги питам това законно ли е. Много бързо влизат българи в ръководството и се почват с нашенските схеми :wave: Иначе да, в общия случай плащат повече.
Със сигурност. Ама пак са по-назад от нашите тумбаци, дето гладува персонала и чака над половин година заплати, за да се вози началството в новия туарег
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 23 Ное 2017, 22:10

alekangg написа:само, че щом на село 700гр кисело краве малко е 3лв в града ше бъде 6!

Ами както спомена бум-бум всеки иска да е прекупвач,брокер или нещо подобно....
Доколкото съм запознат на вимето на кравата няма цицки с надпис "мляко за града" и "мляко за село" :lol:
И един въпрос:имаш ли практически наблюдения/опит как се произвеждат 100л. мляко ?Не за един ден!Как се произвеждат 100л.мляко в продължение на години,всеки ден?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2017, 22:25

Не е страшно, когато литър мляко струва 3лв или кило кашкавал е 40лв. Страшно, грозно и обидно е когато литър кола струва лев и нещо и кило чипс е 30лв.

За тях никой не казва, че са скъпи, а когато кашкавала, сиренето, млякото и месото са на истинските си цени става "олеле мале".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Ное 2017, 11:23

bum_bum написа:Не е страшно, когато литър мляко струва 3лв или кило кашкавал е 40лв. Страшно, грозно и обидно е когато литър кола струва лев и нещо и кило чипс е 30лв.

За тях никой не казва, че са скъпи, а когато кашкавала, сиренето, млякото и месото са на истинските си цени става "олеле мале".

Разбира се, че не е страшно!
Страшното е, че за вас е нормално в една страна, с пенсията и минималната заплата , да може да се купи 7-9кг нормален мек роден кашкавал.
Чипса и колата, може и 100лв да бъде, те не са от първа необходимост.
Дано стане 100лв кашкавала и ще се радвам да си го купувате.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Ное 2017, 11:36

Разбира се, че не е нормално. Не са високи цените, заплатите са малки.
Ама ти по-горе ме убеждаваше, че не може да искам да ми се вдигне заплатата, "само защото си върша добре работата". Но все си мисля, че това мога. Да работя здраво(често от 8 до 22.30-23.00ч.), да нося доходи на фирмата и да искам да получа заслуженото, за да мога да си купя от кашкавала по 30 лв. А не мога да ида да кажа на някой да ми продава кашкавала по 10 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Ное 2017, 13:23

dan-dam написа:Разбира се, че не е нормално. Не са високи цените, заплатите са малки.
Ама ти по-горе ме убеждаваше, че не може да искам да ми се вдигне заплатата, "само защото си върша добре работата". Но все си мисля, че това мога. Да работя здраво(често от 8 до 22.30-23.00ч.), да нося доходи на фирмата и да искам да получа заслуженото, за да мога да си купя от кашкавала по 30 лв. А не мога да ида да кажа на някой да ми продава кашкавала по 10 лв.

Aaa тук се обърка
Аз нищо не те убеждавам, просто е ясно като бял ден, че няма да ти дадат х3, само защото видиш ли си вършиш задълженията.
Странното е, че точно в същата мандра, където има кашкавал за 50лв, работника взима тая сума за 2 дни по 8-10 часа. Ето това е странното, но така ще е.
На който не му харесва, сменя работа, град, държава, друг избор няма. С искане не става, понеже зад теб ще дойдат други на същите пари, даже ще са много доволни, ако взимат х2 от средното за сектора.

Ако не е ясно, не защитавам нито работника, нито работодателя, само говорим с факти. Аз за мен съм си решил проблема и с кашкавала и с всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 24 Ное 2017, 18:25

Написаха се доста верни неща назад. Аз само ще допълня едно мое наблюдение от обувките на работодателя.

Така се случи, че в днешно време да работиш усърдно и фокусирано през поне 80% от нормалния 8-часов работен ден не е нормалното и обичайното, а се смята за извънредно свръх-усилие и е адски изтощаващо за повечето хора. Същите тези хора очакват извънредни бонуси и мотивации за да го положат това усилие за компанията и дори в тези случаи повечето се отказват. А неща като елементарна грамотност да напишеш смислен текст от 10 изречения без правописни и всякакви други грешки, от който да става ясно каква работа си свършил или планираш да извършиш е вече прекомерна наглост от страна на работодателя да изисква от млад човек инженер "вишист". Говоря за родния език, а това че всички знаят английски перфектен също е мноо ясно :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Ное 2017, 20:12

Проблемите са вкоренени още в училищата . Българската образователна система бълва анимационни герои , неспособни да се справят със работа в екип . 50% от учениците завършващи техникуми и гимназии дори не са способни да осмислят задачите които им се поставят .
За да се отсее един кадърен квалифициран работник с мотивация за работа трябва да минат през ситото поне 30-40 имитатори на способности и желание за работа . Говоря не да се правят интервюта а да се назначат и да работят месец поне . Предвидливите работодатели постоянно търсят хора въпреки че не откриват нови работни места , с други думи чистят стадото от мършата постоянно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Ное 2017, 22:34

Тази мярка,с назначаването на хора за проба,съм я предлагал многократно на ръководството (зщото стигнаха до там,че да приказват с нас,2-3 човека,какво да правят,за да се реши проблема с хората в отдела),но пак не я приемат :shock: ! Идва им малко сложно по някакъв начин! Затова сега над 60% от отдела са "малоумен пълнеж",а останалите теглят всички задачи,защото тя,работата, си върви и не пита кой ще я върши!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Ное 2017, 22:50

Jordana написа: Предвидливите работодатели постоянно търсят хора въпреки че не откриват нови работни места , с други думи чистят стадото от мършата постоянно .

Аз съм работил 15 години във фирма с почти нулево текучество. Накрая си ставате като семейство. Няма разни неформални групички и други подобни, които се срещат в почти всяка по-голяма фирма. В крайна сметка и по-мързеливите по някое време започват да полагат повече усилия не заради фирмата, а заради колегите си.

Иначе ме кефи как всички сме съвестни, работливи, умни, амбициозни.. а къде е лошият материал? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Ное 2017, 23:00

bum_bum написа:
Иначе ме кефи как всички сме съвестни, работливи, умни, амбициозни.. а къде е лошият материал? :mhihi:

:D :D :D :yes: :yes: :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Ное 2017, 23:24

Вероятно свръх големите , неестествено големите очаквания на работодателя водят до посредствени резултати при работника :mhihi: С друго не мога да си обясня текущото състояние :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 25 Ное 2017, 11:20

ukelichko написа:
bum_bum написа:

:D :D :D :yes: :yes: :yes:

Четат темата и ни се смеят ;) през работно време с кафенце и цигара, на телефона ... ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата