Куче уби дете, осиновяват кучето

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой трябва да понесе наказателна отговорност за смъртта на детето?

Родителите
26
47%
Роднините(собственици на кучето)
22
40%
Природозащитниците
7
13%
Някой друг
0
Няма гласували

Общо гласове : 55
ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Куче уби дете, осиновяват кучето

Мнение от Maxmadness » 01 Фев 2018, 20:10

Аз съм твърдо против кучето да бъде приспано !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 01 Фев 2018, 20:42

efren написа:
Stoqnov_1979 написа:Ако беше българче детето,изобщо нямаше да се прави на въпрос 2-3 дни какво е,що е. Ама на,случило се циганче,те с права.
Имам едно място в едно село,в което съм пуснал 2 големи кучета да се разхождат и да се радват на живота си,същевременно и да пазят,защото кучето е все пак пазач. Не го гледам,за да го доя и да правя сирене. Кмета на това село е циганин и вчера следобед закачил на оградата една бележка да съм се явил в кметството.
Днес отивам и ми вика кво ще правим с кучетата,да не станела беля като с детето ако някой влезел там. Какъв ще го дири да влиза там,нали затова са тези кучета,че ако влезе да стане бела :dunno:

вЕрвай ми, ако стане беля, независимо дали с цигне или с българче, кръвнината която ще те осъдят да платиш ще е повече от нова Х5-ца. Колкото до кучетата пазачи, които ще ти пазят двора, докато теб те няма... извинявай, ама от какво ще го пазят?

Е и ти извинявай, ама парцела на колегата и ограден с ограда явно. Това е частна собственост, ако иска пакетче дъвки ще остави и ако някой влезе и кучетата му направят нещо, еми това е, никой не го е канил :banghead:

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 01 Фев 2018, 22:46

вЕрвай ми, бъркаш и ако не дай си боже се случи нещо такова, ще му излезе скъпо...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 01 Фев 2018, 23:02

Айде да хвърля и мойте 5 стинки по темата. Аз също имам син на 3 години и не си позволявам да заспивам докато той е буден, че ще се нарани при все, че с майка му сме обезопасили жилището колкото е възможно, какво остава да го оставя сам да ходи по улицата и да влиза в чужди домове или дворове. Каква отговорност търсите от едно недохранвано куче, вързано на верига в двор? Отговорност трябва да се търси единствено от родителите за безотговорност към отглеждането на детето им. Кучето вина няма, то е родено с инстинкт, който в случая за жалост е проработил. Жалко за детето, но вината не е там където я търсите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 01 Фев 2018, 23:33

KUM4o написа: какво остава да го оставя сам да ходи по улицата и да влиза в чужди домове или дворове.

Колега, вчера ме налазиха две циганета в студентски град видимо на 3-4 години. Те на толкова години вече са изпечени лъжци, психолози, крадци, джебчий и крастосфат цяла София.
Общо взето в България за пореден път циганите са на висота. За съжаление не е първия случай на нахапано дете, но защото е мангалче трябва да се разтръби.

В същото време защото е модерно да си веган, трансджендър, еколог, природозащитник и какво ли още не, трябва да скочим да спасяваме кучето. Не знам как собственика на песа не е гонкаджия, дрифтър, задължително с БМВ. Тогава идилията щеше да е пълна.

Жалко за похабения млад човешки живот, жалко за родителите допуснали да се случи, жалко за собственика на кучето обучил го да е такова, жалко като цяло :|

Аватар

Мнение от efren » 02 Фев 2018, 0:03

KUM4o написа:Айде да хвърля и мойте 5 стинки по темата. Аз също имам син на 3 години и не си позволявам да заспивам докато той е буден, че ще се нарани при все, че с майка му сме обезопасили жилището колкото е възможно, какво остава да го оставя сам да ходи по улицата и да влиза в чужди домове или дворове. Каква отговорност търсите от едно недохранвано куче, вързано на верига в двор? Отговорност трябва да се търси единствено от родителите за безотговорност към отглеждането на детето им. Кучето вина няма, то е родено с инстинкт, който в случая за жалост е проработил. Жалко за детето, но вината не е там където я търсите.

Един колега пише, че кучето няма вина, друг, че собственика на кучето също няма вина, защото си му е в двора. Кучето имало инстинкт, аз имам един познат, който има инстинкт да стреля с пистолет... Остава детето да носи вина, защото е на 3 години, в краен случай може и родителите му да носят вина. Ясно е, че собственика на кучето е кандидат-затворник, защото е причинил смърт по непредпазливост. Родителите на детето, виновни или не, надали ще отидат в затвора. Само помияра е невинен. Да го осиновим, предполагам природозащитниците ще го хранят с деца, за да не убиват животни (Щот вииш ли кутрето е месоядно, но не е хуманно да се убиват животни, майка ви и ..... прости). Ако имате излишни деца винаги можете да разчитате на природозащитниците в Пазарджик, да нахранят с тях някое куче.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spirco » 02 Фев 2018, 0:30

Започвам да се чудя дали вътрешният ми показател кое е редно и кое не е счупен. Това да имаш заграден двор и куче което е вързано в него и да си виновен ако ухапе някого ... струва ми се меко казано нелепо. Искам да питам щото явно не ги разбирам нещата. Какво трябваше да направи стопанина на кучето за да не е виновен в тази ситуация? Въобще не питам какво да се прави с кучето, как е гледано и т.н.

Какво трябва да направи стопанина ако си е вързал кучето на двора, когато ухапе някого, за да не е виновен?!

Аватар

Мнение от efren » 02 Фев 2018, 1:01

spirco написа:Започвам да се чудя дали вътрешният ми показател кое е редно и кое не е счупен. Това да имаш заграден двор и куче което е вързано в него и да си виновен ако ухапе някого ... струва ми се меко казано нелепо. Искам да питам щото явно не ги разбирам нещата. Какво трябваше да направи стопанина на кучето за да не е виновен в тази ситуация? Въобще не питам какво да се прави с кучето, как е гледано и т.н.

Какво трябва да направи стопанина ако си е вързал кучето на двора, когато ухапе някого, за да не е виновен?!

Примерно когато му дойдат на гости роднини, което те правели често, да направи така че кучето да не може да изяде детето - не ме питай сега как, има много начини. Не знам какво разбираш под заграден двор с отворена врата, за който твърдиш, че не съществува опасност и че нямаш агресивно куче (това последното го твърдиш, даже и след като кучето е убило едно дете).

Аватар

Мнение от efren » 02 Фев 2018, 1:12

На собственика на кучето е предявено обвинение по чл.325в, ал.2 във вр. с ал.1, а именно, че не е положил ДОСТАТЪЧНО грижи за гръбначно животно под негов надзор, което е причинило смърт на трето лице. Не знам какво има за разбиране - ако грижите бяха достатъчно, нямаше да има убито дете. Същото е като несъобразената скорост, ако е била съобразена, е нямало да има блъснато дете, дори ако това означава 3 км/ч.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 02 Фев 2018, 2:18

Maxmadness написа:Аз съм твърдо против кучето да бъде приспано !

+1

Животното с нищо не е заслужило да бъде умъртвено!

efren написа:https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/pernichanka-iska-da-osinovi-pitbula-ubil-dete-2075942

Докъде може да стигне лудостта? Природозащитниците се притеснявали дали кучето не е малтретирано. Баси изродите са тези природозащитници.

Изрод си ти!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 02 Фев 2018, 7:57

И аз имам куче , но куче убие ли , няма как да бъде оставено живо!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Аватар

Мнение от efren » 02 Фев 2018, 8:20

Yanko Petrov написа:
Maxmadness написа:Аз съм твърдо против кучето да бъде приспано !

+1

Животното с нищо не е заслужило да бъде умъртвено!

efren написа:https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/pernichanka-iska-da-osinovi-pitbula-ubil-dete-2075942

Докъде може да стигне лудостта? Природозащитниците се притеснявали дали кучето не е малтретирано. Баси изродите са тези природозащитници.

Изрод си ти!

Минимум, даже повече, а ти предполагам си природозащитник при тази агресия, която проявяваш. Вчера разгледах и страницата на "осиновителите", доста агресивни копелета, също като теб, даже вече са сигурни, че питбула не е агресивен, а е кротко и добро куче (защото да убиеш дете не е някакво доказателство за агресия).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 02 Фев 2018, 8:25

dr.peshev написа:И аз имам куче , но куче убие ли , няма как да бъде оставено живо!

Това е така,но какво правиме с този който е позволил на кучето да убие?!?Най-лесното е кучето да бъде убито,а собственика и изобщо всички виновни да си продължът по същия начин.Ново куче,ново цигане и готово...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Фев 2018, 8:30

Аз вече си мисля, че колегата автор на темата има някаква психологическа травма, причинена от куче.

Всички тук, които са имали опит с големи породи са на мнение, че стопаните са отговорни за действията ма кучетата си. В случая, все едно дете да влезне в двора ми, аз да го гръмна с ловна пушка и да обвиня пушката, че тя е застреляла детето. Кучето, точно като пушката, няма рационално мислене, няма морални или културни предразсъдъци. Ако инстинкът му каже убивай, то убива. Затова са стопаните, да моделират кучешките инстинкти

Аватар

Мнение от efren » 02 Фев 2018, 8:54

Petrolhead написа:Аз вече си мисля, че колегата автор на темата има някаква психологическа травма, причинена от куче.

Всички тук, които са имали опит с големи породи са на мнение, че стопаните са отговорни за действията ма кучетата си. В случая, все едно дете да влезне в двора ми, аз да го гръмна с ловна пушка и да обвиня пушката, че тя е застреляла детето. Кучето, точно като пушката, няма рационално мислене, няма морални или културни предразсъдъци. Ако инстинкът му каже убивай, то убива. Затова са стопаните, да моделират кучешките инстинкти

Ако пушката го гръмне сама без твоя намеса, не виждам причина да не я обвиниш.
Като доказателство за това, че си лош психолог, нямам травми от куче, нито физически, нито психически, но ми е тъпо когато кучета нападат хора. Примерите ви често са леко безсмислени, а така наречените природозащитници, често са рядко агресивни хора с психически отклонения, загубили представа за цената на човешкия живот, с перверзни и извратени ценности, които с агресията си задълбочават проблема, защото обикновено агресията ражда агресия.

Колкото до грижата за кучетата на стопаните, аз съм имал куче - можеш да прецениш как съм го гледал по това, че никога не е нападнало човек, когато влезе в къщи, даже и когато няма никой в къщи. Единствения проблем беше, че събаряше баба ми на земята и я ближеше по лицето и ръцете като по анимационните филми. Вярно, не ставаше за аларма, но аларма можеш да си купиш.

И пак ще питам всички онези хора, които държат кучета-пазачи, прави ли ви впечатление, че кучетата-пазачи нападат само деца и посетители , които нямат лоши намерения, а хората, които искат да ви окрадат го правят въпреки кучетата пазачи? Единственото, за което могат да ви помогнат кучетата пазачи е да ви пазят, ако имате други животни вкъщи от набези на диви животни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата