.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В този сняг карате ли БМВ-то?

Върви без грешка, няма спирка
113
80%
Не става, лятна кола
28
20%

Общо гласове : 141
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: В този сняг...?

Мнение от Knoxville_ » 27 Фев 2018, 14:10

astrapower написа:Не става заради голямата мощност, респективно въртящ момент и заради "тъничките гуми". Иначе си близо, навремето прословутата "костенурката" на VW се е използвала яко по време на войната, а там разпределението е било в полза на задния мост заради двигателя разбира се, нищо че е била със задно. По Дискавъри съм гледал как драпа в кал :)

На тия Битъли двигателят им беше отзад нали? Т.е. има какво да тежи на задвижващия мост, което липсва при БМВ?

Врачанин - :yes: и двамата май сме на мнение, че представянето на сняг е чудно :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 27 Фев 2018, 14:52

С натоварването на ос не съм съгласен, поне при Е60 (моето). Като минавате преглед ви мерят предна и задна ос. Попитайте какво ви показва. При пълен резервоар и празен багажник (имам резервна гума и крик) задния мост в покой тежи с 60кг повече от предния.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 27 Фев 2018, 15:26

:OT:
Аз лично имам чувството, че каталожните данни за теглото не включват пълен резервоар.
Когато замервах моята кола на кантара показа 1600 килограма (каталожно я дават 1490 с 16-ки) - като си сметна разликата идва точно да е 1 резервоар + по-тежките гуми и джанти + 10тина кг багаж.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 27 Фев 2018, 17:07

Старите Аудита(80 b4 например) са с тежки предници, защото двигателя е изнесен много напред. На асфалт недозавиват, ама на сняг с хубави гуми как върви не е истина, че даже е и в класа на трета серия.
Не съм казал, че трябва да се кара Ауди :lol: , просто всяка кола си има плюсове и минуси, зависи от конкретната ситуация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 27 Фев 2018, 17:10

Мили хора, които тука носите митовете и легендите, че с е34 нема драма никога никаква.
От време оно драма имам - на кал, на сняг - рипа ѝ гъза настрани, кога леко, кога повече, кога пък рине като прасе и не ще и не ще. Нямаме шпер, тва са лигавщини :Р Достатъчен ми е много лек наклон в някои случаи, за да стане капризна :) То, факторите за поведението на колата много, ама поне скоро не е закъсвала и си издрапва все пак мъжката. Доказан танк е в множество случаи, ама и си ми прави фасони, та на черното - бяло не мога да кажа.

Гумите ми хич не са първа младост. С нови съм закъсвала и са ме бутали, не един път. А миналата година ринеше много доволно и се държа чудесно, направо беше като танк!!! (още съм в дилема дали това се е дължало на факта, че едната ми задна гума е била с обърната посока на движение. :mhihi: :mhihi: ), докато тая година си рипа от нищото и си танцува накъдето си иска. Рине, заорава, поднася, изобщо - веселба :) И аз си я знам кога и какво и как и си кретам лека по лека. Не съм закъсвала тая година.

И щото се зорим на кишав и изобщо на всякакъв сняг, пък и за да ми е по-спокоен живота, си носим винаги в колата един изключително важен инструмент за зимните условия. Нека ви го представя - ЛОПАТАТА!

Изображение

Употреба на инструмента ЛОПАТА: Ползва се при всяко паркиране - да си изчистиш хубавичко местенцето, че и пътечките между двете коли, че и може и на пешеходците да цапнеш една лека пътечка, че и те душа носят. И като поразчистиш леко и уличката после не го мисля на излизане дали няма да цункам тия около мен. Щото, както казах, обича да занася по съседните коли (ама за сега не сме имали контакт). И пред моето си местообитание си чистя улицата, и където паркирам на случаен принцип - чистя мястото. Днес съм си отривала непипнато място. И трупам снега така, че на никого да не пречи. И не, че не мога да се бухна в снега, ама .... предпочитам да изчистя и да ми е мир и спокойствие, а не да рине и да го мисля. Пък и на следващия също ще му е гот, пък току-виж решил и той така, да последва примера ми. И да, ако повечко хора го правеха това за един-два дни цяла София щеше да е почистена, и по малките улички, и щеше да се спира и кара без никаква драма. Ама те хората и около блока не могат да си изчистят.... какво остава за улицата. :)

Те така, риенето на сняг си е здраве - една много хубава тренировка! Така че - хващайте лопатите и малко зимен фитнес :) Че тука тия дни има сняг, скоро ще се стопи в града и .... кой ринал - ринал!

п.п. hell's angel моята лопата е РОЗОВА, от Баумакс(?) взета преди няколко години. За около 50лв. Марка - нямам идея. Екстра е и е здрава, макар че не е ринала чааак толкова много и не съм я товарила особено.
Последна промяна Pisobella на 04 Мар 2018, 10:39, променена общо 2 пъти
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 27 Фев 2018, 17:12

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Фев 2018, 17:14

Сложи едни нови гуми на каляската и няма да я познаеш. :) Ама розови да са! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 27 Фев 2018, 17:19

Dirty M5 driveR написа:Сложи едни нови гуми на каляската и няма да я познаеш. :) Ама розови да са! :mhihi:

С чистак нови гуми като съм я карала - голЕм к*р си беше. Както казах с тия миналата година беше прекрасна :) ама се позамислям за едни по-новички :)
Аз не съм я и гледала колко са напомпани откакто ги обух зимните (или нямам спомен), честно казано :mhihi: :mhihi: :mhihi: Та, имам едни съмнения, че може и там да се крие ключът от палатката, ама ...кой да се сети баш това да провери, като спре на бензиностанцията :kuku:
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 27 Фев 2018, 17:53

Нямам грижи с вървене, освен с коловозите и утре леда ме плаши.. До толкова, че пак ще ми изпотроши пластмасите отдолу. Просто е ниска. :dunno:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 27 Фев 2018, 18:03

Много хубава розовка лопатка :bchug: Като плащах за паркомясто пред блока от общината дойдоха и от едната страна ми сложиха колче, а от другата ми забиха щека за масло :mhihi: Казаха, че зимно време колата ми я таксуват за недвижимо имущество и данъка и е по-малък от 1-ви ноември до 1-ви март :mhihi: Майтапа настрана Е34-ката не запали без акумулатор-тя остава за напролет. 124-ката пали тръгва и спира без грешка. Всъщост само мечока ми е готов за зимата. Е28-цата оня ден се ядосвах на надлез надежда, че не са ми сложили чистачка на предна дясна врата и не мога да го спускам спокойно настрани неможейки да направя нищо освен да чакам да спре и заемайки 3-те ленти :mhihi: Въпреки, че е със зимни гуми които са толкова нацепени, че буквите всеки момент ще изпаднат от тях. Поръчах и нови та тия дни ще видиме от гумите ли е.
Абе с две думи аз съм идиот, който обича да се окопва на всевъзможни места, всичко е наред няма ядове колите са си ок :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 27 Фев 2018, 19:26

Е 46 е желязна, 4х4 е и е с нови гуми, доволен :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 27 Фев 2018, 19:46

в петък я измих и я вкарах в гаража. Тия дни не я барам, не защото се притеснявам, а просто е безмислено в тоя сняг!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Фев 2018, 21:27

Изкарах Баба Меца в снега, добре се държи Клебер на 3 години.
Обаче W210 Компресор на киша е много зле
:yes:

Потребител
Аватар
Кара: E270 CDI W211
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Mercedes-Benz E270 CDI 177 hp

Мнение от SlackLine` » 27 Фев 2018, 21:29

Има ли много сняг задното в гаража и си карам с предно... Вървят си иначе задното, но стане ли киша тегава работа.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320i
Мечтае да кара: BMW E46

Мнение от E46MANIA » 27 Фев 2018, 21:41

Vra4anin написа:Така и така е позападнал разделът, една весела тема да създам, а именно - в този апокалиптичен сняг карате ли бмв-то? :mhihi:

Във Враца е вече над 40см, тази вечер ринах половин час е60-то, изкарах я от паркинга криво-ляво, направих едно кръгче за 5 минути и на връщането я зарових в паркинга и час и половина мъчение да я вкарам в паркомястото :bowdown: :ok: Нов рекорд си направих за стоене на снега и студа залудо :)

А вие, как сте? :mhihi: Споделете моля.

PS: лятни коли са това :ok: :censored: :banghead: :banghead: :banghead:
Кара се, кара се та се къса, само съм благодарен на едно дърво, че ме спря преди да влезна в една канавка... сега трябва да смебя врата и броня

Изпратено от моят RNE-L01 с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата