Ако трябва да сменяме държавата...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В коя държава бихте живели ?

САЩ
42
26%
Англия
5
3%
Германия
22
13%
Франция
1
1%
Испания
15
9%
Италия
7
4%
Холандия
4
2%
Норвегия
6
4%
Австрия
2
1%
Канада
10
6%
Австралия
16
10%
Далече в Азия
8
5%
Южна Америка
4
2%
Друга страна
11
7%
Нямам идея къде бих отишъл
10
6%

Общо гласове : 163
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Ако трябва да сменяме държавата...

Мнение от Jordana » 30 Авг 2018, 22:13

Морски неща .... тия изяждат всичко което мърда и това което не мърда , от сорта на суров маймунски мозък , рибешка сперма , око на туна и десетките други гадости . :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=dxQmOR_QLfQ
https://www.youtube.com/watch?v=4xPoYNo4KHs
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 30 Авг 2018, 23:02

От скромния ми опит, с удоволствие бих се закотвил в Тайланд, не само защото парите ми там струват поне два пъти повече от колкото на повечето места по света, а и защото работата ми го позволява. Ако работата не го позволяваше, сигурно и аз щях да искам щатите (където все още не съм ходил, ама следващата година се надявам да отида). В друга освен тези две и България не се виждам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Авг 2018, 7:42

Jordana написа:Морски неща .... тия изяждат всичко което мърда и това което не мърда , от сорта на суров маймунски мозък , рибешка сперма , око на туна и десетките други гадости . :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=dxQmOR_QLfQ
https://www.youtube.com/watch?v=4xPoYNo4KHs

Някой да те кара да ядеш точно тях?
Имат десетки и стотици неща за ядене от най-различно естество, не като у нас кебапче, кюфте, пържола, пиле и 3 яхнии.

В много държави си имат някакви гадости, но не се ядат често, нито се срещат на всеки метър, в Исландия ядат яко вмирисана акула, в Испания съсирена пилешка кръв, пържена кръв, ташаци от бик, манджа с гребени от петли, Hyperoartia-морско гнусно животно смучещо кръв(морски вампир) сготвената в собствена кръв

https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q ... 1007863571

пържена сланина-мас с брашно и т.н. супа от чесън с изплют хляб от готвача, сушена цяла овца с кожа, сланина и месо (смърдяла жестоко), цяла агнешка глава с очи и др, филия със свинска мас и червен пипер, треска с мътно мляко, пържени агнешки черва, пържена цяла свинска глава от прасенце и много други. В Испания почти никой не казва, че се яде гадно, ама ето имат и доста гадни неща, които съм сигурен, че никой не е пробвал от тук пишещите.

Много ме кефи как всеки знае всичко, на базата на ютуб. :D
Последна промяна alekangg на 31 Авг 2018, 8:04, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Авг 2018, 8:03

Трябва да отида до джапония за да се убедя че не пускат фалшиви новини как оризарник яде жива жаба и жив октопод ? Интересувам се от националната кухня преди да емигрирам , какво толкова нередно има ? :mhihi:
Филия с мас , агнешка главичка че дори и хагиса са си отлични ...но ме съмнява да ги хапват тия неща . Само от интернет няма как да съм сигурен :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 31 Авг 2018, 8:06

Иди където искаш, по-добре от гледане в тубата.

Нещо няма ли да кажеш за испанските гозби? Щото нали по дефолт в Испания, Италия и др южни страни се яде супер яко и всичко е топ, което си е вярно все пак, но както се вижда имат интересни неща. :D

В цяла Европа-начело с Франция ядат живи миди, стриди им викат, ама никой не се оплаква.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 31 Авг 2018, 8:16

От последните няколко мнения вече мога смело да заява.

Ако трябва да сменям държавата, ще емигрирам на Село :ok: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 31 Авг 2018, 12:18

Разправят че джапонците обичат да пробутват на гайдзините тия гадости от националната си кухня съвсем умишлено защото са наясно че се гнусят . Един вид джапонско забавление за посветени . Понеже не съм ходил в джапония , да питам - как смятате , дали е истина ? И друго разправят , че живеят на студено зимата без да отопляват - това било част от пътя на бушидо . Топлят си само краката на едни малки духалки които държат под масата . :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 31 Авг 2018, 13:05

Аз селянин мога да си бъда и в София, без да емигрирам :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Авг 2018, 13:12

Очевидно и японците имат някаква българска жилка.
В Япония, имало много столетници, оказало се обаче, че съвсем не било така, имало столетници, но само на книга. Просто в някой населени места "забравяли" да отпишат починалите, но не забравяли да прибират пенсиите им :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 31 Авг 2018, 15:55

Knoxville_ написа:Аз селянин мога да си бъда и в София, без да емигрирам :ok:

Нема да направиш впечатление никому ...
Много има такива :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 31 Авг 2018, 20:48

Емиграцията на село ми е от първостепенна важност, не че София не е отдавна село, но само с лошите неща от селото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2018, 8:16

Добре де , такъв мерак за смяна на държавата а никакво желание да се впише човек в местния колорит ...
Поне някакъв опит за интеграция , за уважение към местната култура и начин на живот ?
https://www.youtube.com/watch?v=UxIg4BELI4U
Както правят нормалните хора когато емигрират в България :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=i9-Cr7ykgBU

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Сеп 2018, 7:59

cod-cdbp написа:Емиграцията на село ми е от първостепенна важност, не че София не е отдавна село, но само с лошите неща от селото.

Това му се викаше деурбанизация, май... Ако не се налага да работиш на точно определено място, няма причина да киснеш по цял ден в столицата и да консумираш всички негативи, произтичащи от това. Ние това лято сме всеки свободен ден на селската ни къща и там ни е много по-добре, отколкото да висим в апартамента в града (то пък един "град"... :mhihi: :mhihi: ). Особено е готино вечер (преди да излязат комарите) - палим си огън и печем каквото се намери по двора или в хладилника, аз пийвам бира, слушаме радио, приказваме си и ни е много спокойно. Също е готино да се пльоснеш на люлката и да прочетеш някоя книга... Не знам защо, но в оная кирпичена къща е хладно дори и в най-голямата жега и се спи чудесно. А пък ако толкова се затъжиш за цивилизация - Видин е на 30 км. и там може да си купиш всичко необходимо.

За съжаление, трябва да ходя на работа, при това - доста далеч. Строителството е такъв процес, че няма как да "работиш от дома си"... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 03 Сеп 2018, 13:00

Някои колега да изкаже свежо мнение за Шотландия или Ирландия, откъм природа и начин на живот май е най- добре на Острова! А и след брекзит ще става тамън за нас.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 03 Сеп 2018, 17:12

Ако трябва да сменя държавата пак бих дошъл в Германия, и по-точно в Бавария. Стандарта на живот, който имам тук НИКОГА не бих могъл да го постигна в България. Обожавам тукашната чистота, подреденост и организираност. Кефи ме, че всеки път като имам вземане-даване с държавната/общинската администрация и си свършвам работата без нерви. И с местните (поне с повечето) се разбирам чудесно. НО за всичко това има едно много важно изискване - трябва да владееш езика добре и да работиш квалифицирана работа. И да ви кажа - чувствам се като бял човек, откакто мина периода ми на устройване тук. За мен това са държавата и провинцията! Като единствен минус мога да спомена времето. И пак при нас в Байерн не е толкова зле колкото горе към Хамбург да речем. Ich liebe es einfach!
Последна промяна kasho на 03 Сеп 2018, 20:32, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата