Ново vs. старо строителство!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ново или старо строителство?

1. Новото строителство е много по-добре
13
17%
2. Старото е по-добро
18
23%
3. Зависи от качеството
44
56%
4. Не ми пука, стига да е на добра цена
0
Няма гласували
5. Не мисля да инвестирам в недвижимост в България
3
4%

Общо гласове : 78
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Ново vs. старо строителство!

Мнение от TNT » 06 Яну 2020, 13:31

Точно това е най-важното. Кое, как и за кого е строено :mhihi: А не кога. Аз съм във военен блок (87 мисля е строен, ама не съм сигурен). Играта е, че аз съм и във входа за генерали :mhihi: Блокове по такъв проект има из целия град. При мен обаче стените са по-дебели. Има и вътрешна изолация :mhihi: В съседния вход няма. Определено се чуват по-малко комшиите. Бил съм в "същия" блок и се чуват, при нас не се чуват.

Новото строителство за мен е нож с две остриета. Като много неща в нашата любима страна. Като идея е много по-добро. Изпълнението обаче ебава мамата на цялата картинка. Дреме ми на кОра, че имам изолация като ми се напукат стените :kuku: Точно снощи бях на гости в братовчеда - на квартира в нов комплекс от масовите. На 3-5 години някъде е сградата, стените са напукани. Баща ми е в сграда 2004-2005 някъде. Какво като има подземни гаражи ? Така е направено, че долу стигат само мотори и колелета, защото кола не може да вземе един завой. В съседната сграда гаражите се продадоха по 10к евра, ама Е60 като влезне и шофьора не може да излезе от колата. Като идея супер, ама така е изпълнено всичко, че е неизползваемо по предназначение.

За мен не може да се каже кое строителство е по-добро, а трябва да се гледа конкретното жилище. Като цял живот живял в апартамент, ми е мечта да живея в къща, с двор и гараж. Да си мия колата пред гаража с водоструйката, да си паля барбекюто в двора, да си пуфкам пура на спокойствие на верандата. Само дето с тези нови къщи, които никнат по селата... повечето ми изглеждат по същия начин сглобени, както и модерните комплекси ала-общежитие. Ако се опарича, ще наема Бум-бум за консултант на тема "как да преборя държавните институции за строеж и разрешителни" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 06 Яну 2020, 14:09

И на старото строителство някога в някакъв момент стените са били напукани... може да не са се виждали, защото тогава всичко е било с тапет, но слягания почти винаги има.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Яну 2020, 15:05

drago9205 написа:И на старото строителство някога в някакъв момент стените са били напукани... може да не са се виждали, защото тогава всичко е било с тапет, но слягания почти винаги има.

Недей така сега, старото е дъ бест, особено на колегите, които са си купили старо. Все пак няма как някой да си е купил нещо и да дойде да пише в темата колко се е прецакал ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 06 Яну 2020, 15:24

Айде ся, ти във всяка тема се разписа за нещо свързано с този апартамент. Няма регистриран, който да не е разбрал, че имаш апартамент :mhihi: НОВО строителство 8) Колко съм велик, че съм го купил без ипотека. Ама каква изолация. Ама какъв гараж - две коли събира! Ама смарт-хоум ще е и пу-деба, ако не беше тоя апартамент - Г30 щяхме да караме :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П. Не се заяждам, ама ти правиш точно същото - "моето е най-доброто, другите са се прецакали".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Ново vs. старо строителство!

Мнение от Dextuar » 06 Яну 2020, 15:33

TNT написа:Айде ся, ти във всяка тема се разписа за нещо свързано с този апартамент. Няма регистриран, който да не е разбрал, че имаш апартамент :mhihi: НОВО строителство 8) Колко съм велик, че съм го купил без ипотека. Ама каква изолация. Ама какъв гараж - две коли събира! Ама смарт-хоум ще е и пу-деба, ако не беше тоя апартамент - Г30 щяхме да караме :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П. Не се заяждам, ама ти правиш точно същото - "моето е най-доброто, другите са се прецакали".

Dextuar написа:Аз не искам да защитавам новото строителство... Изолацията е 12 см и не е обикновен стериопор, но пък с ел.системата леко са се поизложили поне при нас.

Съжалявам, че така си го приел. Затова избягвам да пиша такива неща във форума, забелязвам неколкократно да се бърка споделянето на опит и питането за съвет с хвалебство, което, ако се замисли човек, е напълно безполезно и безсмислено да се прави пред група непознати и никога не ми е било за цел, а и лично аз няма чак с какво толкова да се похваля, а и да имах, не бих го правил точно тук ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Яну 2020, 16:39

За да успокоя нещата,ако зависи от мен,на някои от външните стени и тези,които са общи с банята има залепени гипсови блокчета подобни на итонг-а(някои ги помнят),които имат една-две пукнатини! Нищо сложно за оправяне! Така и така ще се шпакловат...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2020, 18:12

Дали някога ще има тема в която няма да се скарате? :mhihi:

Ясно, че и а строителство и строителство. Кооперациите строени преди 89-та със самоучастие повечето са читави, защото хората са си ги строили за тях. Баща ми имаше апартамент в такава 64 кв.м., днешни 100+ като гледам.

Панелката е масово строена в гонене на петилетки и нормативи, та там има редица пропуски.

Тия в мътните времена на 90-те са повечето ужас. Както и масовото сегашно строителство, въпреки хилядите регулации и надзори, основната цел е предприемаческа печалба. Спестяват се редица етапи в строителството и в резултат качеството масово е кофти. Тук-там има някой съвестен предприемач, за който 10-20% отгоре не са жизнено важни и нещата се получават по-добре.

Другото са няколкото компании, които пазят реноме и престиж ама цените са олеле майко.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 06 Яну 2020, 18:33

bum_bum написа:
Панелката е масово строена в гонене на петилетки и нормативи, та там има редица пропуски.

Ооо да, като правих ремонт на апартамента ми - панелка от 60те, в левия горен ъгъл при тавана на кухнята зад 2см гипс имаше хралупа около 20 см в диаметър запълнена с парче от чувал гипс и вестник Работническо дело

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 06 Яну 2020, 20:09

И хората са бедни и си търсят евтиното! Ако се търсеше качество, а не цена... просто нямаше да ги има тези общежития навсякъде.

Чисто и просто това е причината за много от проблемите в страната. Ниско качество на строителство, мръсен въздух, стар автопарк, кофти храна, кофти алкохол, кофти цигари и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Яну 2020, 20:51

Факт. Ама всички се опитват да лекуват симптомите, вместо самата болест.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Яну 2020, 20:58

TNT написа:И хората са бедни и си търсят евтиното! Ако се търсеше качество, а не цена... просто нямаше да ги има тези общежития навсякъде.

Чисто и просто това е причината за много от проблемите в страната. Ниско качество на строителство, мръсен въздух, стар автопарк, кофти храна, кофти алкохол, кофти цигари и т.н.

Това от една страна, за жилищата си почти напълно прав, но за другото има тежка роля манталитета - приоритетите

Еле пък и собственик на имот в Сф вече не може да се върже с квалификацията "беден" :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 06 Яну 2020, 21:04

То собствениците не знам колко са, като преди 15 години София беше наполовина :mhihi: Ипотеките имат бая годинки още, докато се изплатят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Яну 2020, 21:10

Значи хората са виновни :roll: , че няма контрол над нищо...имало надзор...къде тва, в коя сфера го има тоя контрол...строителния, хранителния ...къде?
Хората да не са строителни инженери, да не са длъжни да ходят да гледат кой кабел как се опъва , къв бетон се слага, арматура...вие висите ли в завода на Дачия, примерно, да гледате кое как се прави.....пак хората виновни, чиста работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Яну 2020, 21:16

bum_bum написа:Яз затва си ги правя сам :mhihi:

Щото колко и да гледам апартаменти, 50кв спални нема дали.

Не че нещо, ама на кой му трябва спалня 50 квадрата? Моята сега е ~20 с дрешник и 2 бюра :lol: Виж 50 квадрата хол с кухня бих желал :)

zAcK написа:Аз примерно, като уж нормален човек съм живял в няколко нови сгради и наистина не ме впечатлиха с нищо - нямаше гаражи за всички, мазетата бяха малки и наводнени, изпълнението беше кофти и т.н.

Защото старите имат гаражи за всички, даже по два, нали :mhihi:

За мен плюсовете на новото са:
- нямаш пенсии, които нямат 5 лева за нищо
- входа не е мизерен и се чисти редовно
- имаш опция за подземен гараж/и
- по-добрите имат в пъти по добро разположение на стаите, както и мокро помещение + повече от 1 баня/тоалетна (мираж в старото)
- вариант за френски прозорци (аз лично съм им супер фен)
- по-добрите са доста по-добре изолирани

Плюсовете на старото:
- поддръжката е символична в повечето случаи (при новите си е 1-2 лева на квадрат, на месец в София)
- по-добра локация в повечето случаи
- квадратите са истинските за същите пари (не плащаш коридори и глупости)

И все пак след огледите, които бях правил, аз лично не бих взел старо (нито ново евтино - по-добре под наем). Но тук няма как, темата ще се обърне на пари и естествено по български -> най-хубавото е това, което имам аз :mhihi:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2020, 22:06

Rainbow написа:
bum_bum написа:Яз затва си ги правя сам :mhihi:

Щото колко и да гледам апартаменти, 50кв спални нема дали.

Не че нещо, ама на кой му трябва спалня 50 квадрата? Моята сега е ~20 с дрешник и 2 бюра :lol: Виж 50 квадрата хол с кухня бих желал :)

Еми като холът с кухнята е 100 не върви спалнята да е 12 :mhihi:

Когато си правиш нещата сам хубавото е, че можеш да си ги нагласиш както искаш.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата