антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Той не е куц закона по отношение на тия неща а куцо се прилага избирателно подмолно и лобистки . Щото сещате се че няма такъв закон който да повелява колко точно е скороста на цариградско или на друг път където и да е . Има от до и правилник според зависи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
bum_bum написа:TheDriver написа:Пичове дайте да не се оправдаваме със знаците и с ограниченията в населени места.
Не е въпросът да се оправдаваме, а като искаме да сме като нормалните хора в нормалните страни да бъдем нормални във всичко. Не може само с тоягата.
Мнението ми беше в друга посока.
Аз превишавам скоростта и карам бързо(вече много рядко, но го правя).
Подкрепям контрамерките и ги ползвам, но държа да има някакъв код на поведение. Ако щеш съобразен с най-добрите примери от стрийт рейсинг културата по света.
Ползваш контрамерки, за да караш по магистралата в сряда вечер - за мен си ОК.
Ползваш контрамерки, за да караш бързо в трафика в неделя вечер - за мен си глупак и заплаха.
Ползваш контрамерки, за да се изкефиш в планинския проход - за мен си ОК.
Ползваш контрамерки, за да прелиташ през селата на подбалканския - за мен си глупак и заплаха.
С част от написаните от теб неща съм съгласен с други не. И аз правя някакви опити да променя нещата. Но като цяло съм настроен нихилистично и не мисля че имаме шанс да променим нещо при настоящото ниво на образование и обществена култура.
Въобще наименованието образование и култура трябва да бъде задраскано от българският речник само при вида на министъра отговарящ за него в тази държава.
Ама айде темата не е за това.
Всички мерки и теглилки в закона за движение са направени единствено и само с цел пълнене на хазната.
Освен тези мерки щото ни бяха малко се наложиха и тол таксите.
Освен тези такси гражданската отиде на майната си без реално да добави и 5ст повече стойност към това което е.
Освен тези такси имаме и фиктивни прегледи на които завишихме цената единствено и само с цел да покажем пред гейропа,че нещо уж се прави и да усвоим още пари.
На всички с акъл в краварската част на нашето местообитание е ясно,че ние бълваме само и единствено евтина работна ръка,но за сметка на това обираме нискокачествените и вече амортизирани стоки които там не вървят,но за сметка на това ги плащаме на цени далеч над техните.
Е така са нещата.
И в комбинация с простия народ като цяло имаме толкова смъртност по-пътищата въпреки колосалните уж мерки дето всеки ден ни репресират не да караме по-правилно,а да ни ровят във скъсаният и без друго джоб.
Честно казано активно се замислям тръгне ли някой малко по-читав да учредява партия да се набутвам и аз там вече уж да променям нещо,но живота ме е научил,че всичко което зависи от някой друг му се евава мамата та май накрая и аз ще съм си партия как е тръгнало.
Ама айде темата не е за това.
Всички мерки и теглилки в закона за движение са направени единствено и само с цел пълнене на хазната.
Освен тези мерки щото ни бяха малко се наложиха и тол таксите.
Освен тези такси гражданската отиде на майната си без реално да добави и 5ст повече стойност към това което е.
Освен тези такси имаме и фиктивни прегледи на които завишихме цената единствено и само с цел да покажем пред гейропа,че нещо уж се прави и да усвоим още пари.
На всички с акъл в краварската част на нашето местообитание е ясно,че ние бълваме само и единствено евтина работна ръка,но за сметка на това обираме нискокачествените и вече амортизирани стоки които там не вървят,но за сметка на това ги плащаме на цени далеч над техните.
Е така са нещата.
И в комбинация с простия народ като цяло имаме толкова смъртност по-пътищата въпреки колосалните уж мерки дето всеки ден ни репресират не да караме по-правилно,а да ни ровят във скъсаният и без друго джоб.
Честно казано активно се замислям тръгне ли някой малко по-читав да учредява партия да се набутвам и аз там вече уж да променям нещо,но живота ме е научил,че всичко което зависи от някой друг му се евава мамата та май накрая и аз ще съм си партия как е тръгнало.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Моджо написа:Само велосипедист не ме е изпреварвал все още.
Не сме се засекли
TheDriver написа:С част от написаните от теб неща съм съгласен с други не. И аз правя някакви опити да променя нещата. Но като цяло съм настроен нихилистично и не мисля че имаме шанс да променим нещо при настоящото ниво на образование и обществена култура.
Няма какво да бъде променено. Държавата иска единствено и само пари от нас и на никой, ама на абсолютно никой горе не му пука колко хора ще умрат тая година по пътищата, от замърсяване, от токсична храна, от липса на адекватна болнична помощ или каквото и да е било друго.
Малки са глобите и затова всеки прави каквото си иска. Вместо да намаляват максималните скоростти, може просто да се премине към нулев толеранс спрямо нарушителите. 140 макс, но при 141 глоба. Забрана на антирадари и всякакви подобни играчки. Тотална забрана и всичко ще се оправи.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Малки спрямо кое? То и горивото ни е най-евтино от цяла Европа, но презчислено през доходите казват, че е все едно немците да го плащат на 8 евра литъра. И това го смятат те, не някой тук.
Та ако преизчислиш глобите нищо чудно да видиш, че глобата за 20км над ограничението тук е равносилна на това ти да платиш 2-3000 долара примерно за същото нарушение.
Та ако преизчислиш глобите нищо чудно да видиш, че глобата за 20км над ограничението тук е равносилна на това ти да платиш 2-3000 долара примерно за същото нарушение.
BMW_POWER написа:Забрана на антирадари и всякакви подобни играчки. Тотална забрана и всичко ще се оправи.
Т'ва звучи все едно чета в БГ мама или някой изчаткал пенсионер, дето всичко знае как трябва да се случи...
Джамърите и сега са забранени, на практика обаче хващането им е толкова трудно и неуспешно, че е на практика е почти невъзможно.
Радар детекторите не са забранени, но и не вършат работа...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Ама то тия с анти-радарите да са проблема, сигурно са 1 на 1000 шофьори, максимум и то. А колко от тях правят катастрофи кой знае. Обикновено(без да ги защитавам)това са нарушители с повече от две мозъчни клетки в главата и не натискат във всяко едно село или булевард както някои си мислят, понеже не ги ловят камерите. 
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
bum_bum написа:Малки спрямо кое? То и горивото ни е най-евтино от цяла Европа, но презчислено през доходите казват, че е все едно немците да го плащат на 8 евра литъра. И това го смятат те, не някой тук.
То ако преизчислиш и една Q5-ица идва колкото Ферари, ама ги карат. Щом не ги е страх от глобите, значи могат да си го позволят. Във Франция при превишение +50км и ти взимат книжката на място. И тук е така. А в града при +40км/ч. И масово камери и знаци 30-40км/ч.
Карайте според парите си
Ако намалят максималната скорост с 10 или 20км/ч по магистралата, с колко ще се увеличи времето, за което стигаш до Слънчака? Колко народ трябва да се изтрепе, за да му светне на някой лампата?
Въпросът в заглавието има елементарен отговор. Спазвайте правилата и ядове няма. Упс, забравих, те правилата са за ония, ....,

Последна промяна BMW_POWER на 25 Апр 2022, 22:17, променена общо 1 път
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Ppetkow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: F10 M550D
"Тотална забрана и всичко ще се оправи"... Пич слез малко на земята и се огледай къде и в какви времена живееш. Кое ще се оправи с тоталната забрана по-точно??? Пътищата ще се самооправят ли? Ще ни поевтинее горивото? Че колегата горе е написал спрямо нашите заплати колко трябва да плаща немеца на литър... Кое не ми е ясно ще се оправи с тотална забрана? Ще ни се вдигне културата и поведението ли? Че то народа ако още малко се наведе да му режат главата направо... Гърбят те от всичко, нулев толеранс за народа, яка инфлация, ядем боклуци ("био"то също е боклук), плащаме за боклук гориво, винетки за дупки, нови стикери за още пара да пада... Да продължавам ли? Ти навеждай глава и си чакай правилата. Правила ако не си разбрал в тая държава няма и важат само за тоя дето навежда главата. Другите са на ръба на правилата и около тях, но за да са добре няма как. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Просто гледай да си разумен и както колегата е написал по-горе - ползвай си с главата контрамерките, а не безумно да хвърчиш из квартала като някой пубер в 300кс кола.
Ppetkow написа:"Тотална забрана и всичко ще се оправи"... Пич слез малко на земята и се огледай къде и в какви времена живееш. Кое ще се оправи с тоталната забрана по-точно??? Пътищата ще се самооправят ли? Ще ни поевтинее горивото? Че колегата горе е написал спрямо нашите заплати колко трябва да плаща немеца на литър... Кое не ми е ясно ще се оправи с тотална забрана? Ще ни се вдигне културата и поведението ли? Че то народа ако още малко се наведе да му режат главата направо... Гърбят те от всичко, нулев толеранс за народа, яка инфлация, ядем боклуци ("био"то също е боклук), плащаме за боклук гориво, винетки за дупки, нови стикери за още пара да пада... Да продължавам ли? Ти навеждай глава и си чакай правилата. Правила ако не си разбрал в тая държава няма и важат само за тоя дето навежда главата. Другите са на ръба на правилата и около тях, но за да са добре няма как. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Просто гледай да си разумен и както колегата е написал по-горе - ползвай си разумно и с главата контрамерките, а не безумно да хвърчиш из квартала като някой пубер в 300кс кола.
Имам впредвид тотална забрана на антирадарите. Странно ни е мисленето. Всеки иска навсякъде да му е чисто и оправено. Нали? Ама първо трябва да си изчистиш твоята къщичка. Икономическата и вътрешната политика нямат нищо общо. Виж как гърбят на пътя в чужбина. Пак ще дам Франция за пример, защото понякога гледам видеа, как работи полицията им. 110км ограничение и събират чували с пари. Дебнат от хеликоптери и такива, дето задминават отдясно горят жестоко. На Макчу Пикчу у царевицата си и само ти казват "Обади се на някой, да ти прибере колата". Оправяй се, проблемът си е твой.
Правилата важат за всички. Проблемът е в прилагането им.
Ppetkow написа:"Тотална забрана и всичко ще се оправи"... Пич слез малко на земята и се огледай къде и в какви времена живееш. Кое ще се оправи с тоталната забрана по-точно??? Пътищата ще се самооправят ли? Ще ни поевтинее горивото? Че колегата горе е написал спрямо нашите заплати колко трябва да плаща немеца на литър... Кое не ми е ясно ще се оправи с тотална забрана? Ще ни се вдигне културата и поведението ли? Че то народа ако още малко се наведе да му режат главата направо... Гърбят те от всичко, нулев толеранс за народа, яка инфлация, ядем боклуци ("био"то също е боклук), плащаме за боклук гориво, винетки за дупки, нови стикери за още пара да пада... Да продължавам ли? Ти навеждай глава и си чакай правилата. Правила ако не си разбрал в тая държава няма и важат само за тоя дето навежда главата. Другите са на ръба на правилата и около тях, но за да са добре няма как. Колкото по-рано го разбереш толкова по-добре за теб. Просто гледай да си разумен и както колегата е написал по-горе - ползвай си с главата контрамерките, а не безумно да хвърчиш из квартала като някой пубер в 300кс кола.
Той правила на чака.
Начакал се е...и сега живее в комунизма оттатък големия гьол.
Та затова ги плещи тия работи.
Погледа на място има отрезвяващ ефект по въпроса.
Сблъсъка с институциите също.
Тогава вече почваш да обръщаш внимание на цялата картинка,а не като колегата дето ми обясняваше как проблеми е нямало,а аз съм бил писал,че ще си и си ева мамата през изминалата зима.
Та така.За едни сватба,а за други брадва...ма ние на сватби не ходим...
BMW_POWER написа:Имам впредвид тотална забрана на антирадарите.
Отново, на кое Ти му викаш антирадар?
grkv написа:BMW_POWER написа:Имам впредвид тотална забрана на антирадарите.
Отново, на кое Ти му викаш антирадар?
Тази игра я играя с ненормалната ми мениджърка всеки ден.
Моля те

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
съсипахте темата за антирадарите и глобите
"сефте"
You said: "Time will change!" What if it changes you?