Сервизи, труд и отстъпка за части

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Сервизи, труд и отстъпка за части

Мнение от Ивайло Димов » 27 Яну 2025, 15:35

Важното е че сменят амортЕсьори 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 27 Яну 2025, 15:57

TNT написа:
top написа:Това сега го извадих от сайта на bmw.bg и всеки свободно може да си провери цените, мога да кажа, че цените за обслужване на стари коли са доста добри и ниски, винаги съм съм си обслужвал (и не само обслужване а и ремонти и смяна на масла на раздатки и тн) колата в официалния сервиз и никога не е имало проблеми. Сигурен съм, че в измислени гаражни сервизи като на ония дето плямпа в тик ток с "оригиналните програми" и сервиз тип гаражче са му много по-скъпи цените, както и на други гаражни майстори, които не могат даже да вписват сервизна история в bmw...
Особено за ОЕМ спирачки хич не са лоши цените :yes:

За "умението" за вписване в история, мисля само "Х пари на година" за абонамент е нужно. Някой може да ме поправи, ако греша.

Преди седмица се възползвах... 800 и малко лева за оригинални предни дискове + накладки, датчици и труд си е много добре, най-вече че имат гаранция и е почти сигурно, че няма да се изкривят. За справка си погледнах последната смяна на дискове, която е била преди 4 години в неоторизиран сервиз, но голям, чист и тн и е било 500 за накладките, дисковете и труда, с марка ATE от техен достачик. И какво стана, 2-3 месеца по-късно дисковете започнаха да тресат, закарах колата да ги престържат и дадох още 100лв, оправиха се временно и след известно време пак започнаха да тресат като загреят, карах си така, защото не беше толкова силна вибрация, но неприятно като усещане. Тогава сигурно оригиналните са били по-скъпи, по спомен около 1100 в същия конфигуратор на bmw. Старите дискове като ги махнах не бяха толкова износени и нямаха много ръб. Сега вероятно цените са поскъпнали и да си сложиш оригинални дискове и накладки + труд излиза еднакво с неоригинални от гаражен сервиз. А за историята държа да ми бъде вписвана в BMW, защото някой ден ще реша да си продавам колата и това ще показва, че съм я поддържал добре и няма да е най-евтината в обявите...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 27 Яну 2025, 16:26

Един бърз рисърч и излизат дисковете ,цена на дребно за краен клиент
https://www.myparto.com/en/t32117-c113/ ... rake-discs

Предполагам на едро за сервиз ще е по-ниска .Останалата част до тия 800 кинта са за удоволствието да си обслужен официално .Кефа цена няма :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 27 Яну 2025, 16:37

Ивайло Димов написа:Един бърз рисърч и излизат дисковете ,цена на дребно за краен клиент

Предполагам на едро за сервиз ще е по-ниска .Останалата част до тия 800 кинта са за удоволствието да си обслужен официално .Кефа цена няма :yes:

Цената им е добра, но на тия 430лв слагаш и 70 доставка, но също добави и оригинални накладки и датчици и тогава тия 800лв няма да са толкова зле като цена на части и труд.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна top на 27 Яну 2025, 16:45, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2025, 16:45

Ивайло Димов написа:Един бърз рисърч и излизат дисковете ,цена на дребно за краен клиент

тая сметка не се прави така колега...

дисковете на дилъра излизат поне 200 евра със доставката. нашия дилър да не мислиш, че купува 20 бройки от тия всеки месец? купува 10тина на година.. от там цени на едро.. не и у нас.... да не говориме, че дилъра купува само от производителя а той не продава с голямо намаление по начало.. особено на дреби риби като нашите. мисълта ми е, че често ти можеш да купиш онлайн оем части на (ниски) цени на които дилъра не може щото ти купуваш от дистрибутор дето е купил наистина на едро а дилъра както казах.. купува общо взето на макс. цена (с малки в нашия случай отстъпки) от производителя

накладки и сензори - са 100тина евра със доставката - станаха поне 300 евра само части цена на дилъра. това са 600 лева без труд и печалба... сложи и отопление, електричество, заплати на не-механици (приемчици, секретарки, шефове и тн) и... сметката излиза почти на кантар...

както беше написано- ако мислиш, че удрят кьоравото дилърите - действай и после се похвали къв дилършип си направил...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 27 Яну 2025, 16:50

800 кинта са само дисковете бате ,имат си отделна цена за накладките.Аз не коментирам дали е скъпо или евтино ,само факти .Нали се сещаш ,че отстъпките са за Х количество резервни части ,дали дискове за тази кола или за друга все се трупат бройките :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Яну 2025, 16:52

"Бате", чети малко какво включва пакета. Горе и стрелкичка има даже.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 27 Яну 2025, 16:53

Ивайло Димов написа:800 кинта са само дисковете бате ,имат си отделна цена за накладките.Аз не коментирам дали е скъпо или евтино ,само факти .Нали се сещаш ,че отстъпките са за Х количество резервни части ,дали дискове за тази кола или за друга все се трупат бройките :yes:

800 са и дисковете, накладките, датчиците и труда, даже показах снимка от конфигуратора и даже преди десетина дена имах час за смяна... Отделната цена за накладки е ако сменяш само тях без дискове. Няма как на нови дискове да ти сложат старите накладки... Знам колко съм платил и имам фактура!
Последна промяна top на 27 Яну 2025, 16:54, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2025, 16:54

Ивайло Димов написа:800 кинта са само дисковете бате ,имат си отделна цена за накладките.Аз не коментирам дали е скъпо или евтино ,само факти .Нали се сещаш ,че отстъпките са за Х количество резервни части ,дали дискове за тази кола или за друга все се трупат бройките :yes:

Преди седмица се възползвах... 800 и малко лева за оригинални предни дискове + накладки, датчици и труд си е много добре, най-вече че имат гаранция и е почти сигурно, че няма да се изкривят

аз го прочетох 800 и малко всичко вътре...

за обема - не забравяй, че всичко е относително.

ще ти дам пример - за 2023-та всичките дилъри в родината за продали 1400 бмв-та...

мога съвсем достоверно да ти кажа, че в америка един дилър продава средно 100-120 според месеца на година... един дилър... и българина си прави само квото може ама американеца нещо като се строши въобще не се занимава ми хвърля возилото от годините му в дилъра от там и обема на сервизната работа е в пъти по-голям...
Последна промяна alx на 27 Яну 2025, 17:03, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 27 Яну 2025, 17:01

Тц ,800 само за два диска ,две парчета чугун дето себестойността им едва ли надхвърля и 25 евро.Но както казах тва е гъдела да си обслужен официално от оторизиран сервиз :yes: .Да имаш хистори записано ,което да е причина за оперативно интересен автомобил на вторичният пазар .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 27 Яну 2025, 17:07

Ивайло Димов написа:Тц ,800 само за два диска ,две парчета чугун дето себестойността им едва ли надхвърля и 25 евро.Но както казах тва е гъдела да си обслужен официално от оторизиран сервиз :yes: .Да имаш хистори записано ,което да е причина за оперативно интересен автомобил на вторичният пазар .

Явно си се фиксирал и не четеш.. В тая цена влизат дискове, накладки, датчици и труд. Преди 10 дена ги сменях и знам колко съм платил.. Вероятно след малко ще кажеш че и на още по-ниска цена ще си ги отлееш сам.. Просто влез на https://www.bmw.bg/bg/topics/details/valueservice.html избери си моя модел и ще ти покаже всичко и най добре им звънни по телефона да ги питаш дали включва дискове, накладки и датчици!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 27 Яну 2025, 17:12

Гледах им теа дето си постнал ,пише "Смяна на дискове " редно е да добавят ,накладки и датчици .Така както пише масло и маслен филтър Ако цената е такава за всичко е напълно нормална :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 27 Яну 2025, 17:15

Ивайло Димов написа:Гледах им теа дето си постнал ,пише "Смяна на дискове " редно е да добавят ,накладки и датчици .Така както пише масло и маслен филтър Ако цената е такава за всичко е напълно нормална :yes:
На всяка една позиция има едно кръгче с символ i и като задържиш мишката ти показва какво точно включва.

Sent from my iPhone using Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2025, 17:25

Ивайло Димов написа:Гледах им теа дето си постнал ,пише "Смяна на дискове " редно е да добавят ,накладки и датчици .Така както пише масло и маслен филтър Ако цената е такава за всичко е напълно нормална :yes:

това е "dealerspeak"- при тях няма смяна на датчици и накладки... във всеки оторизиран дилър нещата винаги вървят дискове/ накладки/ сензори на куп... или поне така е инструктажа
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 27 Яну 2025, 17:32

Той Димов за т'ва не кара BMW, не може да се оправи със сайта :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата