Демографска криза
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Демографска криза
Кое не ти е ясно за до днес ? Тенденцията продължава и досега. Това просто показва, че спада започва доста по-рано от 89-та.
+1
BMW_POWER написа:Понеже теоретици бол, един бърз въпрос:
Колко от вас си гледат децата сами, без баба, дядо и т.н. ?
+1
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Аз! И винаги съм бил против да ги гледа който и да е друг. И въпреки че живеем с баба и дядо не се е налагало да ги ползвам. Нито са ги хранили, нито обличали, нито възпитавали, нито нищо ! И детски заведения не са посещавали докато е било възможно. Разбирай детска чак от трета група,а малката направо от четвърта. Винаги сме били заедно и без тях не мърдаме никъде.
Темата е инфантилна по съдържание...хора без деца или само с едно дават акъл как се правят деца...ахахахахаха.
И да не съм офф ако не бях дрът искам трето дете. Като под дрът визирам, че на 18 баща му ще е дядо пенсионер /ако е все още сред живите/ иначе за правене нямам проблеми.
Темата е инфантилна по съдържание...хора без деца или само с едно дават акъл как се правят деца...ахахахахаха.
И да не съм офф ако не бях дрът искам трето дете. Като под дрът визирам, че на 18 баща му ще е дядо пенсионер /ако е все още сред живите/ иначе за правене нямам проблеми.
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Моджо написа:Темата е инфантилна по съдържание...хора без деца или само с едно дават акъл как се правят деца...ахахахахаха.
Ако можеше да разбереш това изказване колко е инфантилно само по себе си...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Моджо написа:Аз! И винаги съм бил против да ги гледа който и да е друг. И въпреки че живеем с баба и дядо
Да, добре

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Моджо написа:Аз! И винаги съм бил против да ги гледа който и да е друг. И въпреки че живеем с баба и дядо не се е налагало да ги ползвам. Нито са ги хранили, нито обличали, нито възпитавали, нито нищо ! И детски заведения не са посещавали докато е било възможно. Разбирай детска чак от трета група,а малката направо от четвърта. Винаги сме били заедно и без тях не мърдаме никъде.
Ъммм, то и ние живеем с тъщата и не мърдаме никъде без детето, но да кажа, че я гледаме сами?!?!?!

Тия хора в мазето ли ги държиш, че да не оказват никакво влияние на децата? Бабата един път не е сготвила, дядото един път не е показал домашен майсторлък на децата???
Неходенето на детска градина е огромна грешка, защото човекът е социално животно.
Само за правенето на деца на 40+ съм донякъде съгласен.
b_u_b_o написа:Моджо написа:Темата е инфантилна по съдържание...хора без деца или само с едно дават акъл как се правят деца...ахахахахаха.
Ако можеше да разбереш това изказване колко е инфантилно само по себе си...
То па голямата философия правенето на деца… проблемите почват в момента е които теста отчете положителен…
Има и друг момент по темата обаче. Те колегите вече споменаха ама децата поне в началото са абсолютно убийци на социалния живот… а ако не си във финансова кондиция- в един момент на финансовия ти (крехък) баланс. С деца на море дет се вика може, ама е много много по- различно- дори да си водиш детегледачка и да не се ти много много пред очите дет се вика.
Децата изискват основно рекалибриране защото не ти променят инструментите за житейска навигация, но ти сменят всичките скали и мерни единици на приборите

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Бабата и дядото, колкото и да "не се ползват" са си баба и дядо, ако са под ръка
Ей го, че ми е прясно още...
Миналата седмица големия, понеделника донесе от детската леко вирусче (първото откакто ходи на детска, два месеца вече почти направи).
Съответно се почва - сополи, сълзи, температури. Ужас на ужасите. Две години точно беше направил без боледуване, ама ей го на - детска му кажи
Как да е, борим се с него да си пие нещата, мерим температура с 300 зора, че не дава - а бе все едно с животно се бориш, знаем си го.
Цялото това нещо обикновено значи, че жена ми не може да мръдне (буквално) - нито да сготви нормална храна, ни' да изпере, ни'... почти нищо да прави, като келемето е едно такова опако. Да не говорим, че онова другото десетмесечното, и то ѝ виси на ръцете да го храни, приспива и т.н. Колкото и да се опитвам да се включвам, все пак трябва и да поработвам, и няма как да стане
Та привечер, както се борим с големия да му отворим за пореден път устата, малкия се изправил до единственото несъвсем обезопасено място в хола, пада, и си цепи веждата на една пласмасарийка (която е супер заоблена и не съм вярвал, че може да направи това
).
Съответно шурти кръв, мамата си трака, другия пищи до небесата, и н'еква пълна лудница
Обикновено сега периода ни е такъв, че който и от тях тримата трябва да ходи някъде, ходим реално 4-мата заедно навсякъде, понеже жена ми не е карала в София никога, а и с Джугана точно бая трудно се оправя, та все аз съм си шофьора
Ама тоя път, няма как до Пирогов, с големия болен с температура. Съответно молим комшията, че трябваше да се реагира спешно, а това ни беше най-бързия вариант. Та закара ги човека, да е жив и здрав, и стоя с тях в Пирогов, та го зашиха бебето
Мене ми се ревеше повече от на бебето сигурно, ама как и да е 
А аз междувременно останах с големия да се боря с характера и вируса му. Прибраха се след около 4 часа, и то 'щото имало добросъвестни хора дали им предимство, да са живи и здрави
ПП: И вече почти цяла втора седмица почти сме преборили семейния вече вирус - аз най- минах метър - само дращене в гърлото и малко сополи
За какво го пиша това - ами само хората с минали малко от малко по тоя път имат идея за какви кански мъки става въпрос често с децата
А че има и много по-добре, а и много по-зле - със сигурност е така.
Но лукса, все пак да имаш някого наблизо, да разчиташ малко от малко за някоя минута и час, на момента, хич не е за пренебрегване
Та да:
И аз мога да кажа, че сме в кюпа на "самите" родители. Даже на детска ходим "по желание", а не "по задължение", понеже не го приеха големия в държавна решихме да го пробваме на частна малко.
Най-вече с цел социализация и да не изкрейзва толкова по цял ден с нас... Че и с бебе вкъщи е тегаво, даже направо опасно понякога, с такъв палав батко
Ей го, че ми е прясно още...
Миналата седмица големия, понеделника донесе от детската леко вирусче (първото откакто ходи на детска, два месеца вече почти направи).
Съответно се почва - сополи, сълзи, температури. Ужас на ужасите. Две години точно беше направил без боледуване, ама ей го на - детска му кажи
Как да е, борим се с него да си пие нещата, мерим температура с 300 зора, че не дава - а бе все едно с животно се бориш, знаем си го.
Цялото това нещо обикновено значи, че жена ми не може да мръдне (буквално) - нито да сготви нормална храна, ни' да изпере, ни'... почти нищо да прави, като келемето е едно такова опако. Да не говорим, че онова другото десетмесечното, и то ѝ виси на ръцете да го храни, приспива и т.н. Колкото и да се опитвам да се включвам, все пак трябва и да поработвам, и няма как да стане
Та привечер, както се борим с големия да му отворим за пореден път устата, малкия се изправил до единственото несъвсем обезопасено място в хола, пада, и си цепи веждата на една пласмасарийка (която е супер заоблена и не съм вярвал, че може да направи това
Съответно шурти кръв, мамата си трака, другия пищи до небесата, и н'еква пълна лудница
Обикновено сега периода ни е такъв, че който и от тях тримата трябва да ходи някъде, ходим реално 4-мата заедно навсякъде, понеже жена ми не е карала в София никога, а и с Джугана точно бая трудно се оправя, та все аз съм си шофьора
Ама тоя път, няма как до Пирогов, с големия болен с температура. Съответно молим комшията, че трябваше да се реагира спешно, а това ни беше най-бързия вариант. Та закара ги човека, да е жив и здрав, и стоя с тях в Пирогов, та го зашиха бебето
А аз междувременно останах с големия да се боря с характера и вируса му. Прибраха се след около 4 часа, и то 'щото имало добросъвестни хора дали им предимство, да са живи и здрави
ПП: И вече почти цяла втора седмица почти сме преборили семейния вече вирус - аз най- минах метър - само дращене в гърлото и малко сополи
За какво го пиша това - ами само хората с минали малко от малко по тоя път имат идея за какви кански мъки става въпрос често с децата
А че има и много по-добре, а и много по-зле - със сигурност е така.
Но лукса, все пак да имаш някого наблизо, да разчиташ малко от малко за някоя минута и час, на момента, хич не е за пренебрегване
Та да:
BMW_POWER написа:Понеже теоретици бол, един бърз въпрос:
Колко от вас си гледат децата сами, без баба, дядо и т.н. ? Детската градина не се брои.
И аз мога да кажа, че сме в кюпа на "самите" родители. Даже на детска ходим "по желание", а не "по задължение", понеже не го приеха големия в държавна решихме да го пробваме на частна малко.
Най-вече с цел социализация и да не изкрейзва толкова по цял ден с нас... Че и с бебе вкъщи е тегаво, даже направо опасно понякога, с такъв палав батко
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И ние сме без - едните са в Стара Загора, другите в Плевен. Като имаме състезание взимам отпуска 1 ден да ги карам и 1 ден да ги върна.. 
Тъпото е че за най-малкото трябва да отсъстваш, а после тря се навакса и те така, нооо нито ще сме последните, нито първите.
Тъпото е че за най-малкото трябва да отсъстваш, а после тря се навакса и те така, нооо нито ще сме последните, нито първите.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
E34 написа:всичко е много просто. демографска криза има щото няма мандръсане! тва е. всичко друго са оправдания и алабала. трябва да си го признаем, за жалост вината е в мъжката част, изпедерасти се народа и физически и духовно! много се мисли, много се натамънява, страх ги е младежта, станаха по бетер и от жените. няма тестостерон, няма агресия. един здрав прав младеж трябва да мандръса ЕЖЕДНЕВНО! логично при това положение колко и да се пазят се некъде ше стане грешката
Тези ,които чакат да им се "наредят нещата" се прецакват по отношение на децата , ама ще го разберат после
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Интересно ми е колегата колко активно участва в гледането такива като него които говорят така обикновено излизат в 9 и се прибират в 6 … и така ги гледат хахаTNT написа:Моджо написа:Аз! И винаги съм бил против да ги гледа който и да е друг. И въпреки че живеем с баба и дядо
Да, добре
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
"Живеем с баба и дядо".... И нито веднъж не са ти сготвили, или изпрали, или останали за две минути с дето, докато "скочиш до магазина" ....
Личен пример. Детската градина отваря в 7:00 и затваря в 18:00. Всяко забавяне се плащаше към $2/минута. Изключение при снежни бури и големи проблеми с транспорта (в Монреал най-обичат да се мяткат пред метрото). Та разстоянието от нас до детската градина беше 11.1км. Жената в 6:55 чака, за да отворят и да остави синковеца в градината. Оттам газ на метрото и в центъра. Свършва в 17:00 и газ обратно, за да го вземе обратно. Тичането до спирката, метрото и тичането до детската градина и бяха около 50 минути. Оставя го първи и го взима последен. Той е на 17г, но още помни, как е гледал през една цепнатина, кога ще дойде майка му, за да го вземе. Бил е на 4г ... И този маратон беше близо 3 години... Та като стана въпрос за "детска градина". Имаше субсидирани по $7/ден. Нашата не беше и струваше $40/ден. $10К/година. Детската градина и моргиджа ми струваха повече, отколкото изкарвах от двете си работи... Жената додаваше. Няма дядо, няма баба, няма гледачки, няма никой. Прибира се в 18:45-19:00 и тепърва се започва с домашни задължения. Кога ти остава време да му се порадваш, дето се вика...
Или като тръгнат на училище. Не всички училища имат автобус. Или автобусът минава след като си излязъл за бачкане. Има занималня. Преди и след училище. Платена. Лятото има ваканция. Няма дядо, няма баба. Има кампове. Ние плащахме към $160-190/седмица. Сега цените са малко по-различни
https://campscanada.com/wp-content/uplo ... es2026.pdf
Ето ги. Сложете $400 седмично на хлапе - шест седмици са $2400. Ама тук храна няма включена, транспорт и т.н. Две хлапета са $4800 и т.н. и т.н. Има кампове и за по $600/седмица.
Нямате идея, какви ласици сме разпъвали. А когато едно хлапе е в едно училище, другото във второ, тогава нещата са още по-овързани.
Болнични
Такива неща при вас в комунизЪма. Болно е хлапето, оставаш да го гледаш, не ти се плаща. Ама това е друга тема.
Жената имаше 50 седмици платено майчинство. Плащаха към 70-75% от заплатата. Не помня точно, а и законите ги сменят. Колкото по-рано излезеш в майчинство, толкова по-рано свършва. Може да си останеш, ама няма $$$$$. И Дядо го няма , и Баба я няма ...
Та с удоволствие бих изслушал да ми кажат, как се гледат деца
Апропо, някъде имаше тема, на колко години е време да се става родител. Мързи ме да ровя. Изкарайте я и си я припомнете.
Личен пример. Детската градина отваря в 7:00 и затваря в 18:00. Всяко забавяне се плащаше към $2/минута. Изключение при снежни бури и големи проблеми с транспорта (в Монреал най-обичат да се мяткат пред метрото). Та разстоянието от нас до детската градина беше 11.1км. Жената в 6:55 чака, за да отворят и да остави синковеца в градината. Оттам газ на метрото и в центъра. Свършва в 17:00 и газ обратно, за да го вземе обратно. Тичането до спирката, метрото и тичането до детската градина и бяха около 50 минути. Оставя го първи и го взима последен. Той е на 17г, но още помни, как е гледал през една цепнатина, кога ще дойде майка му, за да го вземе. Бил е на 4г ... И този маратон беше близо 3 години... Та като стана въпрос за "детска градина". Имаше субсидирани по $7/ден. Нашата не беше и струваше $40/ден. $10К/година. Детската градина и моргиджа ми струваха повече, отколкото изкарвах от двете си работи... Жената додаваше. Няма дядо, няма баба, няма гледачки, няма никой. Прибира се в 18:45-19:00 и тепърва се започва с домашни задължения. Кога ти остава време да му се порадваш, дето се вика...
Или като тръгнат на училище. Не всички училища имат автобус. Или автобусът минава след като си излязъл за бачкане. Има занималня. Преди и след училище. Платена. Лятото има ваканция. Няма дядо, няма баба. Има кампове. Ние плащахме към $160-190/седмица. Сега цените са малко по-различни
https://campscanada.com/wp-content/uplo ... es2026.pdf
Ето ги. Сложете $400 седмично на хлапе - шест седмици са $2400. Ама тук храна няма включена, транспорт и т.н. Две хлапета са $4800 и т.н. и т.н. Има кампове и за по $600/седмица.
Нямате идея, какви ласици сме разпъвали. А когато едно хлапе е в едно училище, другото във второ, тогава нещата са още по-овързани.
Болнични
Жената имаше 50 седмици платено майчинство. Плащаха към 70-75% от заплатата. Не помня точно, а и законите ги сменят. Колкото по-рано излезеш в майчинство, толкова по-рано свършва. Може да си останеш, ама няма $$$$$. И Дядо го няма , и Баба я няма ...
Та с удоволствие бих изслушал да ми кажат, как се гледат деца
Апропо, някъде имаше тема, на колко години е време да се става родител. Мързи ме да ровя. Изкарайте я и си я припомнете.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
BMW_POWER написа:Детската градина отваря в 7:00 и затваря в 18:00.
11 часа в градината ли бе, тия деца познават ли си родителите въобще?
b_u_b_o написа:BMW_POWER написа:Детската градина отваря в 7:00 и затваря в 18:00.
11 часа в градината ли бе, тия деца познават ли си родителите въобще?И аз съм израснал горе долу така и честно казано не искам да си гледам децата по този начин. Даже бих намалил работата като имам деца. Предпочитам да изкарвам по-малко отколкото да не им виждам очите(това не е за тебе, такава ти е била ситуацията тогава). Поне ако пропаднат като пораснат, да знам че е заради мен, не заради някой друг дето ми ги е гледал
Ми ... имаш осем и половина часа работен ден. Как иначе ще свържеш математиката? Това е факт, че не виждаш, как израстват
Но имам и обратния пример. Баба (най-вече) им изгледа децата. Тате и мама са танцьори в танцов състав "Средец" (директно къде). Обиколиха Света по турнета и гастроли. Децата все при баба и дядо. Те си живееха и при тях де. Три поколения в тристаен апартамент. Но, когато все си на танци, турне или концерт, това не са от нещата, дето те смущават.
Баби и дядовци са като оръжие за масово поразяване. Щетите, които могат да нанесат на децата ти са .... как да кажа, понякога е трудно да се изрази с думи.
Та за по-горните. Всеки си има камбанария. Колкото хора, толкова и съдби, толкова и истории. Прав е комшията (alx), че днешната младеж в детеродна възраст си е , как да кажа, +90% тип "тотална щета". Без да се обиждат, но не стават за нищо. Материалисти, претенции, егоисти, възпитанието е без думи - за което не са виновни само те, как да кажа, тотален продукт на системата. Ако на някой днес му се каже, че всяка вечер трябва да върти по 50км, за да има с какво да измие задника на бебето си, какво ще си помисли? Колко от вас помнят водната криза при Янчулев? Всяка вечер след работа със служебната Е34-ка до Железница за вода. Чакаш на опашката, пълниш тубите и се връщаш в София ...
Като започне някой да говори за "условия" и ми иде да

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добре де , ако толкова не ви се гледат деца може да го запишете в децка градина Космос чаавето . Малко пещери в Мексико , малко гмуркане с някой Лама и то станало абитурент докато се усетиш ... 

Последна промяна Jordana на 08 Май 2026, 10:37, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...