Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Строително-ремонтна тема
Jordana написа:Има един трик като се режат такива меки материали да става равно , залепяш тиксо по линията където се реже и караш през него.
Ще се пробва

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
ildivvy написа:
Най-накрая и аз имам въпрос за тази тема! Може ли да се шпаклова върху латекс? Ще се свали всичко,което може да падне,но това,което остане здраво върху стената да го мъча още ли по някакъв начин или да грундирам и шпакловам отгоре? Препоръчвани материали?
Аз го играя този филм в момента (скоро ще пусна по-дълъг пост тук). Накратко, върху стария латекс нанесох нов. На места стената се беше напукала (шибана панелка). Изтъргах го с една отвертка и след това отгоре с гипсова шпакловка. Лошото е, че шпакловката я нашляпах с грунд и.. вече втора ръка, латекса не ще да хване там и седи на петна. Ще го изчакам да изсъхне добре до утре вечер и ако не се скрие, трета ръка.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Препоръчайте добър електричар. Искам да разделя едни лампи - преградих едно помещение, но осветлението си остана по старому и от ключовете в двете стаи се палят всички лампи
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:Nickelback написа:
Банциг?![]()
Тц![]()
ildivvy написа:На работата сме го рязали на една машина с 'лентов режещ инструмент' (не съм сигурен в името и...може би лентов циркуляр)!
Къде е лентата в твойта картинка?

Иначе казах, че аз за себе си открих начина, та... остАви, не е интересно вече

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Някой знае ли цената на Неопор 10ка (каквото и да значи това
) на кв.м. само за изолацията, без другите неща?
И също така за външна изолация, кое е най-доброто решение
ПП: Я направо да кажете дали цена 9лв/кв.м е окей за Неопор 10ка (предполагам е дебелина от 10см ама от изолации абсолютно нищо не разбирам и затова цитирам дословно), че аз не намирам никъде цени. Приятел има няколко много големи обекта да изолира с такъв материал и понеже знае, че и аз трябва да правя ми предложи да ме включи в поръчката за другите обекти. Това е цена само за плоскостите

ПП: Я направо да кажете дали цена 9лв/кв.м е окей за Неопор 10ка (предполагам е дебелина от 10см ама от изолации абсолютно нищо не разбирам и затова цитирам дословно), че аз не намирам никъде цени. Приятел има няколко много големи обекта да изолира с такъв материал и понеже знае, че и аз трябва да правя ми предложи да ме включи в поръчката за другите обекти. Това е цена само за плоскостите
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Don_Diego написа:Някой знае ли цената на Неопор 10ка (каквото и да значи това) на кв.м. само за изолацията, без другите неща?
Идеална е цената, той епс-а е на такава цена. Макар че аз реално разлика между двете не виждам.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Добра е цената.
На мен най-после ми дойде ред да оправя и таванското помещение и съм решил да го направя със сух пдод от гипсфазер, като най-отдолу ще сложа посипка от керамзит или перлит, върху нея XPS и най-отгоре гипсфазерните плочи. Всичко яно, обаче стои въпросът с майките и нивата - дайте идея от какво да си пусна майки?
С винкели не ми се занимава от сега си казвам
На мен най-после ми дойде ред да оправя и таванското помещение и съм решил да го направя със сух пдод от гипсфазер, като най-отдолу ще сложа посипка от керамзит или перлит, върху нея XPS и най-отгоре гипсфазерните плочи. Всичко яно, обаче стои въпросът с майките и нивата - дайте идея от какво да си пусна майки?

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз не разбрах защо и XPS и посипка? Ако е много криво, карай само с посипката, ако не - директно лепи или реди фибрана.
За посипката, щом не ти се занимава - палиш нивелира и с два-три мастара от комшиите не ти трябват майки предварително 

Ubi dubium, ibi libertas
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Намерих си "постоянна" цена от 8.50, та няма да избързвам сега с изолацията. Първо ще сменя цялата дограма, спрял съм се на троен стъклопакет, 6 камерна дограма, немски профил ама не помня марката
По-късно през годината и изолация ще слагам
. Благодаря за разясненията 

По-късно през годината и изолация ще слагам

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
hell's angel написа:Аз не разбрах защо и XPS и посипка? Ако е много криво, карай само с посипката, ако не - директно лепи или реди фибрана.За посипката, щом не ти се занимава - палиш нивелира и с два-три мастара от комшиите не ти трябват майки предварително
Имам да повдигам нивото с около 10см, заради гредите на пода, който са часто покривната конструкция. Искам да ги скрия под гипсфазера, за да не се спъвам в тях постоянно(идеята е в някакъв момент да ползвам таванското като втора дневна/кабинет)
в момента през средата на таванското има "стъпало" около 2см, защото плочата беше много крива, и за да не се утежнява излишно последната плоча, когато правиха замазка се остави това.
Та идеята е 3-5см посипка(както дойде) + 6см XPS за да се компенсират всякакви неравности, като същевременно се постигне максимална топлоизолация.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Cyberloner написа:Добра е цената.
Аз го правих точно така, но при мен XPS-а беше два реда

Общо взето у нас се получи така:
- отгоре паркет 1.2 см
- под него кокосова подложка 1 см
- фипсфазер 1.5 см
- фибран 3 см
- фибран 3 см
- посипка около 5-7 см

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Пичове, трябва ми (спешно) елементарен червен лазер "ключодържател" или "писалка" и не знам къде да си купя и да си купя без да се разкарвам по 100 пъти
Някой знае ли къде мога да отида на някое пазарче на място и да си взема?
За района на Младост 1/2/3 да речем, става въпрос, или някъде по продължение на метро лъч Сердика-Летище София, или в близост по Цариградско шосе? Къде 100% има подобни дрънкулки?

За района на Младост 1/2/3 да речем, става въпрос, или някъде по продължение на метро лъч Сердика-Летище София, или в близост по Цариградско шосе? Къде 100% има подобни дрънкулки?
Лето две и седемнаесто.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Пичове, трябва ми (спешно) елементарен червен лазер "ключодържател" или "писалка" и не знам къде да си купя и да си купя без да се разкарвам по 100 пъти![]()
Някое магазинче всичко за лев, големия китайски до ХИТ-а, другия китайски преди пазарчето в Младост 1, като идваш от Младост 3/4, на самото пазарче в Младост 1, на пътеките в Младост 1А, РУМ-а в Младост 2.