България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2023, 9:31

Канада, ако направиш така както казваш и нещо се случи, убиеш някой човек или осакатиш и те осъдят, дори да умреш след не много време, ще плащат твоите деца по един или друг начин. Може и внуците ти да плащат. Ако пък законово не успеят, ще уцелиш някой неподходящ, който си осакатил или убил и той ще си го върне на твоите преки наследници. Вселената е оформена така, че всичко се връща. И като казваш иначе за джамъри и мантри колко е кофти защото ще заобиколиш закона, а се радваш как като луд дядка ще можеш да правиш както решиш, каква е разликата, че в първия случай хипотетично ще могат да те накажат, а във втория не ли? Тоест...?

А дядката е луд за връзване и въобще не е с всичкия си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Мар 2023, 12:35

Ти изобщо не разбра, какво съм написал ...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2023, 13:04

Ами обясни де, така написано как да го разбера?

BMW_POWER написа:Искам да съм с неговото физическо и психическо състояние на тия години. Ще му пр*днат на уйо. Какво ще му направят? 20 години затвор?
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Мар 2023, 13:38

Маверик, какъв процент от мъжете доживяват 90+? И какъв процент от доживелите 90+ са в състояние да карат кола? А да поркат и да карат? Аз да докарам до там, пък нека ми вземат книжката :smoke: Само дето няма как да стане, защото "човешки права" и т.н.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2023, 13:51

Смятай след толкова години живи и здрави да четем за 90+ годишен Българин, който всява ужас по улиците на Канада. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Мар 2023, 13:55

О, ти не знаеш колко местни такива си имаме и сега. Бях снимал един дядо на тия години някъде. Не можеше да ходи и се подпираше с две ръце на колата....
Да сме живи и здрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Мар 2023, 18:41

mr_petroff написа:Ба маа му , само аз ли си мисля ,че дядката е изперкал тотално и трябва да бъде прибран някъде :dunno: Тоз изкуфялник е ОПАСЕН -за себе си , за околните и за нашите деца... , абе ако стане беля други работи ще се пишат тук :banghead:

не си само ти, ама като цяло сме малко :paranoid: :conf:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 16 Мар 2023, 19:14

Е ето де, хванаха го дядото, вече няма кола, от вчера рязко са намалели катастрофите причинени от 90+ годишни водачи :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Мар 2023, 19:31

streetz написа:Е ето де, хванаха го дядото, вече няма кола, от вчера рязко са намалели катастрофите причинени от 90+ годишни водачи :mhihi:

Тъй де :ok: Вчера една, днес нито една. 100% спад. Статистиците са в транс :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Мар 2023, 21:28

BMW_POWER написа:
streetz написа:Е ето де, хванаха го дядото, вече няма кола, от вчера рязко са намалели катастрофите причинени от 90+ годишни водачи :mhihi:

Тъй де :ok: Вчера една, днес нито една. 100% спад. Статистиците са в транс :smoke:

Чадо недей споменава без причина името Божие...или на един друг бургаски колега беше?!... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Мар 2023, 21:40

Винаги оценям когато ми се подава ниска топка.

А сега една статистика искаш ли да ти кажа? Предрекъл си 2 виденови зими от последните 0 (числом и словом - нула). :mhihi:

А тоз дядка да е жив и здрав, ма не му е работа да се качва в кола. И не заради възрастта, щото аз никога не съм бил на мнението, че на старите хора да им вземат книжките понеже просто са стари... или че са някакъв проблем в движението... а просто щото е алкохолик.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Мар 2023, 22:20

steeN написа:Винаги оценям когато ми се подава ниска топка.

А сега една статистика искаш ли да ти кажа? Предрекъл си 2 виденови зими от последните 0 (числом и словом - нула). :mhihi:

А тоз дядка да е жив и здрав, ма не му е работа да се качва в кола. И не заради възрастта, щото аз никога не съм бил на мнението, че на старите хора да им вземат книжките понеже просто са стари... или че са някакъв проблем в движението... а просто щото е алкохолик.

Аз и сега ги предвиждам,но нямаше зима колега.
А хора виждали енергетика само на картинки да ми говорят по графика е....абе забавно е... :mhihi:
Иначе относно пенсиите.Тук нещата са прости като фасул,но липса воля.
От едни години натам едни по-различни пробни курсове на 5-10 години.
Като не ги можете,но не се усещате ви я взимат и толкова тая пуста книжка.
Ей на баща ми поради заболяванията си има ограничено движение във врата в момента и прецени,че може да не реагира навреме при нужда от спешна реакция.
И не кара.А имаме 2 лични коли и една служебна.
Ама имаш глава ползваш я.Или не я ползваш и чакаш да види какво ще стане.
Пияници като коментираният... не заслужават коментар...те са получили това което са заслужили... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от steeN » 17 Мар 2023, 3:08

Както се оказва не е достачно само да си виждал нещо си "на живо"... а едни хора живота им минава да предричат кризи всяка година и накрая пак ги изненадват... поне ти е забавно ако не друго.

И не, не смятам че възрастните хора трябва са имат някякви по-специални изпити от всички останали. Не са те проблема за тая ганьовщина по пътищата... съвсем правилно им дават безсрочни документи, заслужили са си ги.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Мар 2023, 4:04

На един познат в Калифорния на 90+ години му взеха книжката. Не помня дали тест за зрение не мина, или го караха на практически изпит... обаче съседите били загрижени и подали оплакване. Той обаче не миряса - накара сина си да му сглоби някаква електрическа триколка и с нея ги тероризира.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Мар 2023, 7:56

Ама много ясно. И на жената дядо и веднъж като дойде до нас с неговото безценно Субару от 70-те ли е или началото на 80-те обръщайки гледа с големите очила ще закачи ли вишната и леко я близна, ама това не му пречи да кара. Така като се замисля и аз съм я близвал веднъж през годините като бях ядосан нещо и дадох задна с ряз и леко лизнах предния калник, но той ПТП-та няма в годините от когато аз го познавам тоест от под 70 до над 80, може би и 85, кара бавно и абсолютно никога не бърза за никъде, за алкохоли не говорим изобщо. Казвам му да не кара,обаче той си е инат, закача си ремаркето ако трябва и пак кара, а Субаруто му се е отварял мотора за да бъде всичко ток и жица. :mhihi:
Та тая тъпотия с по-специални изпити от време на време е дискриминация. Да се оправят с прохождащите идиоти и с тези, които вече мислят, че знаят всичко на пътя. Пълно е с хора, които пеш не могат да ходят, на две магарета сламата не могат да разделят, но се качват в кошник(нищо против старите поддържани коли нямам)който е пред разпад и раздават газ. Виждайки такъв се питам не мисли ли, че някое желязо от хлопащите може да се скъса/откачи по някое време?

П.п: И нека спрат бързащите дизели по пътя, които явно горят въглища за производство на ток, понеже често минавам покрай мини Марица изток, там пушека не е толкова перманентен колкото при тия бързи и често стари дизели от гамата на ваг най-вече или 20 годишен премиум кенеф.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата