Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Тези са имали късмет. И са само 2-ма от много

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
(bubsa) написа:Асфалта си е перфектен в цялото дефиле!Единствено има един пропаднал участък при Владо Тричков.Минавал съм много пъти от там и никога не съм имал проблем със загуба на сцепление.Стотици мотористи ходят там да дават газ и няма проблеми,а вие тука го изкарахте пързалка![]()
Даже последно минавах миналата седмица и понеже бях сам си подавах газ добре и не е имало и минимално поднасяне.Жертви по този път има,защото местните гъзове карат като побъркани,изпреварват без грам видимост,секът завоите в насрещното,а поне 80% карат и без фарове.
В дъждът проблема на това място може да е дошъл от неправилния наклон на пътя и евентуално аквапланинг.Никъде на се показа с какви гуми е рейса,а и това е доста важно.Не изключвам и шофьорска грешка в случая,както и засичане или навлизане на някой от насрещните автомобили в платното на автобуса.
Напълно съгласен!
Асфалта в България навсякъде е хлъзгав. Само че пък аз от както започнах да карам с
качествени гуми нещо не ми прави впечатление! И само да попитам - вие кога за последно пътувате с автобус от там? Аз минавах преди 10и а години и дъртия шофер ми изправи косите поне 10 пъти. Горе долу всички карат кретенски, представям си на нов асфалт какво е. Сега може и шофьора да не е виновен, защото масово всички тежки МПС са с гуми на по 15-20 години, без да преувеличавам.
Последна промяна acho.rs на 28 Авг 2018, 11:14, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Аз и с хубави и лоши гуми не виждам осезаема разлика в сцеплението, такова просто липсва в повечето случаи по пътищата. Като зависи става като лед на места.
Асфалта няма нищо общо с този по Европа.
На много места в Европа при дъжд имам по-добро сцепление отколкото през сух летен ден у нас, това е достатъчно показателно.
Не случайно у нас няма индекс и изискване за сцепление на асфалта, но и как да има, като те все още трудно го полагат и остава равен...
Асфалта няма нищо общо с този по Европа.
На много места в Европа при дъжд имам по-добро сцепление отколкото през сух летен ден у нас, това е достатъчно показателно.
Не случайно у нас няма индекс и изискване за сцепление на асфалта, но и как да има, като те все още трудно го полагат и остава равен...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Важното, е че новите камери работят и пълнят хазната. Проблема, е че някой хора ще познаят, че няма да намалеят смъртните случаи след купуването им.
В стария закон имаше определение "несъобразена скорост", предполагам и в сегашния го има, няма отърване шофьора и с 30 км/ч да беше карал.
Вярно, е че много мотористи карат там, но не обичат да лягат в завоите, не знам защо....
В стария закон имаше определение "несъобразена скорост", предполагам и в сегашния го има, няма отърване шофьора и с 30 км/ч да беше карал.
Вярно, е че много мотористи карат там, но не обичат да лягат в завоите, не знам защо....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
acho.rs написа: аз от както започнах да карам с качествени гуми
Не знам на кое викаш качествени гуми ама аз преди купето си го карах из града с Мишлен пилот, спорт-морт, къп-мъп и т.н. и се пързаляше както си ще. Със семи сликове дрифти без да подаваш газ по завоите. Мотора с Метзелер МТ07 на някои места редовно става 200+ коня

Компакта с някакви Вреденщайн ли как се казват не ги знам, не са върха на сладоледа ама все пак гума по 200лв бройката също има места на които губи сцепление в града. А вероятно вече е останал макс 60-70 коня.
И най-фрапиращото- колелото. С гуми с които карат най-най капитаните с ниско двуцифрено число тредуеър по 60 евра бяха бройката за гума по-тънка от пишката ми мога да те заведа на поне 10 места на които от място ще ти превъртя цял оборот от място!
Ама пък си имаме лазерни камери за борба с произшествията. Всичко е точно!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ще ви кажа защо смятам,че асфалта в дефилето е добър.
Взех си кола за която да не мисля,къде ще я паркирам или дали няма да си надера 18-ките и си я използвам за ежедневка(за работа и риба)Та тази кола е 1 тон,около 180кс дизел на предно.Из София като и дам газ от 2к оборота на 2-ра или на 3-та боксува много,а при изпреварвания в дефилето няма и приплъзване
Има няколко завоя които съм опитвал с висока скорост и съм близко до изпадане от седалката,но пак е нямало и грам поднасяне!
Аз не обвинявам нито шофьора,нито държавата!Асфалта е добър,но на дъжд се събира вода по платното,както по 90% от пътната ни мрежа
Тук може да говориме за кофти изпълнение от строителя и е така,но може също да се говори и за слаба преценка на шофьора на рейса,което също е така...
Та с 2 думи,ако ще и най-добрите пътища в галактиката да имаме,докато сме нагли,прости и велики ще си се трепеме като мухи.
Моята теория е,че ако шофьорите са дисциплинирани и подготвени катастрофи няма да има та ако ще и по въже да ходиме не по асфалт.
Взех си кола за която да не мисля,къде ще я паркирам или дали няма да си надера 18-ките и си я използвам за ежедневка(за работа и риба)Та тази кола е 1 тон,около 180кс дизел на предно.Из София като и дам газ от 2к оборота на 2-ра или на 3-та боксува много,а при изпреварвания в дефилето няма и приплъзване

Аз не обвинявам нито шофьора,нито държавата!Асфалта е добър,но на дъжд се събира вода по платното,както по 90% от пътната ни мрежа

Та с 2 думи,ако ще и най-добрите пътища в галактиката да имаме,докато сме нагли,прости и велики ще си се трепеме като мухи.
Моята теория е,че ако шофьорите са дисциплинирани и подготвени катастрофи няма да има та ако ще и по въже да ходиме не по асфалт.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Някъде има ли снимки на 4те коли ударени от автобуса преди да падне в дерето?
Ако се видят щетите по тях си мисля, че може да се добие представа кой-какво е правил/неправил в момента на катастрофата

Ако се видят щетите по тях си мисля, че може да се добие представа кой-какво е правил/неправил в момента на катастрофата
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Момчета, колкото и да го мислиме, вината си е на шофьора. Просто не могат да разберат много хора, че не умеят да карат, но продължават, докато не се стигне до такава тежка злополука. Не ми е жал толкова за бабите, жал ми е за това 14-годишно момче, дето е бил пълен отличник, положил изпит и влезнал в добро училище, животът е бил пред него, бъдещето му е можело да бъде прекрасно, било е добро дете, рядкост сред днешните. Очите ми се насълзиха от мъка без да го знам. Едно време познавах един шейсет и няколко годишен шофьор от СОМАТ и той казваше: Аз карам винаги с 60, без значение къде и какво. Беше много дразнещ и караше много бавно и се е случвало заради него да изпуснем обмитяване. Караше с 60 и зиме и лете и една зима се преби с 60. Малоумници има много сред професионалните шофьори. В България всички се зимат насериозно и се качват на автобуси и камиони и после леле мале. Геодезистът, който ми помогна в строежа на къщата ми на 60 години взе книжка за автобус и сега развозва разни баби с подобен двайсетместен бус. Без опит и нищо. Веднага го взеха.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
"Асфалтът на мястото на катастрофата в Своге е бил с недопустимо качество, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ.
Резултатите от пробите, взети след инцидента, при който загинаха 17 души, са станали готови днес. Те са показали, че асфалтът съдържа варовик, който има свойствата да се полира при употреба. Съгласно нормативите този материал е недопустим за слагане в износващата част на асфалта, каза Нанков."
Резултатите от пробите, взети след инцидента, при който загинаха 17 души, са станали готови днес. Те са показали, че асфалтът съдържа варовик, който има свойствата да се полира при употреба. Съгласно нормативите този материал е недопустим за слагане в износващата част на асфалта, каза Нанков."
I love the sound of V8 in the morning...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
DaGa написа:А за тате на г-н Радев никъде по форумите не се пише... Чудно що ли ?!
Изпратено от моят HUAWEI Y625-U21 с помощта на Tapatalk
Е как бе, още първата вечер заедно с автобуса писахме. Медиите леко дават задна обаче, а уж Бойко ги командвал. Друг път вдигат олелия до небето.
Какво да казваме, количката вече може да излиза от кръговото е тоя селски Мерцедес с бащата на вожда го стопира с вратата. Идва ченгето и пише акт на количката с инвалида защото видиш ли случайно бивш кмет на Хасково и настоящ общински съветник от БСП се оказал наблизо и по негови думи просто ислал да види какво става с бай ти еди кой си.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е той да не го е блъснал президента ? Блъска го някакакъв пенсионер , на това отгоре другия пенсионер с тротинетката изобщо какво прави в кръговото с тая количка без мигачи без светлини и въобще по логиката натрапвана от скоро - да е мислил с главата си . Да си стиснат ръцете и да се разделят като приятели 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Я изгледай клипа и пак пиши кой е виновен.Top Gun Maverick написа:DaGa написа:А за тате на г-н Радев никъде по форумите не се пише... Чудно що ли ?!
Изпратено от моят HUAWEI Y625-U21 с помощта на Tapatalk
Е как бе, още първата вечер заедно с автобуса писахме. Медиите леко дават задна обаче, а уж Бойко ги командвал. Друг път вдигат олелия до небето.
Какво да казваме, количката вече може да излиза от кръговото е тоя селски Мерцедес с бащата на вожда го стопира с вратата. Идва ченгето и пише акт на количката с инвалида защото видиш ли случайно бивш кмет на Хасково и настоящ общински съветник от БСП се оказал наблизо и по негови думи просто ислал да види какво става с бай ти еди кой си.Министъра говореше, че разследват всякакви версии защо катаджията е написал грешно(за това няма спор, тоест виновния е бащата на Радев)акта, дали от некомпетентност или от препоръка. Едва ли някой има съмнение защо Катаджията се е направил на луд. Аз се чудя как може такава кокошкарска история след като става дума за президент!!! Дори онзи не е пострадал, просто е ПТП. Имало е случаи с кметове и т.н. пишат им актове и толкова. А тука...голям срам! Сигурен съм, че не президента се е обадил, защото би било голям автогол. Дано се разбере и да го обявят публично.
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Тахошайбата показва абсолютно точно скоростта на превозното средство във всеки един момент и дори с просто око може да се види, а има и прецизни машини за разчитане. Точно един добър шофьор би се съсредоточил в такъв тесен и опасен участък, но в случая се вижда как автобусът е навлезнал с висока скорост, загубил е сцепление, ударил е колите срещу него и се е катурнал в дерето точно на правия участък. Жалки са опитите да го защитят. Пътищата са много зле и миг невнимание или разсейване са фатални. При разследването уредът за разчитане на тахошайби показва точната скорост в последния момент. Там се крие разковничето.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тя показва точно , ама разграфяването е с такава резолюция че не позволява с точност до секунда се определи скороста във времето . Практически показва дали е превишавана скороста , на 1см картон тоя писец не може да драска 1 час и да има нужната резолюция .Скороста му може да е била 53км 20 секунди преди завоя , тахографа не е уред за измерване на моментната скорост а регистратор на този параметър с определена резолюция която не позволява да се определи с точност до секунда във времето . Възражението не е дали е била 53 км скороста а дали точно в момента на удара е била толкова . Това е и смисъла на коментара от репортажа . Вината на водача е безспорна , той не може да няма никаква вина защото е зад волана . Въпроса е дали има съпричинавяне на вина от страна на строителя с некачествения път е задача на следствието . Отделно и причината за катастрофата точно каква е и в каква степен скороста е причинила загубата на управление , лошата настилка или някакви други фактори . Има си следствие и експертизи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !