Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от nxn » 25 Окт 2020, 19:50

TNT написа:Колегите от Трявна или Смолян биха били на друго мнение :lol:

И всв пак по брой са по-малко от Люлин,а тук говорим масово.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 25 Окт 2020, 22:28

nxn написа:

Малко сме , но тези с това мислене като дойдат при нас на Пампорово зимата и , “държавата виновна , няма снегопочистване” и като ги питам е добре аз как с бмв то минавам , пътя е еднакъв за всички .....и се почва едно чудене и вайкане ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 25 Окт 2020, 23:13

ivanski_2 написа:
nxn написа:

Малко сме , но тези с това мислене като дойдат при нас на Пампорово зимата и , “държавата виновна , няма снегопочистване” и като ги питам е добре аз как с бмв то минавам , пътя е еднакъв за всички .....и се почва едно чудене и вайкане ....

Аз на пампорово работа нямам, който има да се оправя.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 25 Окт 2020, 23:19

ivanski_2 написа:Абе гледам нещо не се кефите масово на Нексъна , ама защо купих 4 летни , вече 30к км тези гуми се държат много много добре ама наистина много,а аз карам бързичко и по много .Някаква серия n fera или нещо подобно 120лв БР 17-КИ , тук ги препоръчаха :dunno:

Хубави са гумите, за класа си нямат равни. Тихи и здрави, единствено на сцепление отстъпват на по-скъпите като Conti. А и вторият сезон ще им е по-слаб най-вероятно.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 26 Окт 2020, 10:08

bum_bum написа:Никога не съм го разбираш това мислене- щом е стара колата, давай китайски гуми и части. Така като остарее достатъчно и голяма част от частите се подменят тя не е вече това, което уж би трябвало да бъде.

Значи, частите са си части, но гумите са консуматив - ако излезе калпава, отиваш при първия гумаджия, даваш 10 кинта, махаш старата и слагаш нова. Като покарам 1 година ще напиша пак как са. Засега са добре, а ако се разръфат или почне да ми носи колата - ще напиша така и така колеги, който плаща евтино плаща два пъти, научих си урока.

За части не е същото. Последно сменях например релето на свещите, сложих Беру разбира се, макар че има "алтернативни" два пъти по-евтино, но да не съм луд да разглобявам после пак всичко ако излезе калпаво? Така се прави и за ремъци, ролки, вериги, дискове, и т.н.

Инак Нексен са си Made in China. Фирмата е корейска, но производството е масово в Китай. То и телефоните едно време всички бяхме с Nokia и Sony Ericsson, но после минахме на Huawei. Е, някои си купуват Apple, той също е Made in China, но дават 500 лева повече за удоволсвтието да пише Designed in California.

При китайските гуми има водещи и "новоизгрели" производители. Самата марка, както каза и колегата горе, може да варира с 5-6 имена според различния пазар, по-важен е производителят. Някои от най-големите имат оборот по 3-4 милиарда $, така че могат да вложат и в R&D освен в копиране на стари шарки от премиум брандове.
Китай е най-големият пазар на коли в света, там също живеят хора като нас, които си возят децата в колите и гледат спирачен път, аквапланинг и т.н. Така че не слагайте автоматично всичко китайско в графа "боклук". А ето и кои са най-големите световни производители на гуми:
C1111.JPG

Моите са от №9, марката е Goodride, но се намират и като Westlake и разни други. Дот 2020.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Окт 2020, 10:21

TNT написа:Назаден :wave:
.
Binev_OuT написа:Защо го обръщаш на пари?

Защото няма друга причина :wave:

Можеш ли да смяташ?
Летните са по-добри лятото, зимните зимата - не е много сложно...

Аре бе , открихме топлата вода :mhihi:

Колега ти от Пловдив ли беше?
Да ми обесняваш за зимни гуми ти на мен , е все едно аз да ти обеснявам с какъв климатик да се охлаждаш лятото :mhihi:
Всички пловдивчани които познавам , за зимата си купуват хубави летни гуми :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Окт 2020, 10:32

Аз лично съм виждал зима в Пловдив, студ, мъгла... Не съм виждал натрупан сняг с метри но със сигурност не е Палма де Майорка.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 26 Окт 2020, 10:47

Абе и аз съм виждал зима в Пловдив преди десетина години , прекарвам доста време в този град, знам че не е Палма , но не е и в Алпите
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Окт 2020, 11:24

В Пловдив е лека зимата, но от последните 8 години имам 5-6 в София. А и пътувам. В Пловдив рядко има сериозен, но за сметка на това като има - винаги сме неподготвени от общината :lol: Реално в сняг съм бутал само веднъж и беше в Пловдив със всесезонни гуми.

За Нексените и аз също като цяло хубави мнения съм чувал. По другите страни обаче мисля, че са и малко по-евтини спрямо тук. Тук в момента за още 10-15лв (т.е. 40-60лв за комплект) има марки като Ханкук, Вредерщайн, Нокиан. И тогава се обезмисля малко.

kamendc написа:Моите са от №9, марката е Goodride, но се намират и като Westlake и разни други. Дот 2020.

Goodride не знаех, че е Westlake. Значи 2 години и ги мятай в кофата. Грайфера стои, ама стават пластмаси.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 26 Окт 2020, 12:47

Ако BMW се кара с гуми "Long Hoi", тогава собствениците на коя марка автомобили ще купуват Continental, Goodyear, Pirelli и т.н.

Китайските гуми били почти същите!? Те и VOLKSWAGEN са почти съшите, но не ги купувате. Когато преимуществата на една гума не се виждат на пръв поглед, както се вижда, че слизаш от BMW, не означава, че "Long Hoi" и Continental са на 99% еднакви ;)

И за да не съм OFF TOPIC
Карам основно с 6-те премиум марки гуми, пробвал съм през годините и средния клас гуми (не ниския или "китайските") и разликата се усеща веднага. Тук чета за 7-er, 5-er и X5 с китайски гуми...
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 26 Окт 2020, 14:07

утре чакам да ми пристигнат мики-маус гумите :mhihi: видях и скандали в коментарите под постове на Автогуми.Бг във фейса как рейтинга им Б на дъжд е на ръба на "Б" и по-скоро "Ц" при тест на АутоБилд или някой от другите големи ... нз ако 3 зими са ок в Пловдив бих казал, че ще съм относително доволен май ( ще сложа реални снимки като дойдат ) ... WH1000 Zeetex (каквото и да значи това, някакви си шано дубай глупости )

понеже не живея на място със сняг не мога да съм сигурен, но за летните определено кефа да си караш на PilotSport/Pzero/GoodyearF1 или някоя от другите топ5-10 по класациите определено не е грешка само в моя телевизор ;) но за зимните съм склонен да се нашия на китайските

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 26 Окт 2020, 14:15

A9A написа:Ако BMW се кара с гуми "Long Hoi", тогава собствениците на коя марка автомобили ще купуват Continental, Goodyear, Pirelli и т.н.

Китайските гуми били почти същите!? Те и VOLKSWAGEN са почти съшите, но не ги купувате. Когато преимуществата на една гума не се виждат на пръв поглед, както се вижда, че слизаш от BMW, не означава, че "Long Hoi" и Continental са на 99% еднакви ;)

И за да не съм OFF TOPIC
Карам основно с 6-те премиум марки гуми, пробвал съм през годините и средния клас гуми (не ниския или "китайските") и разликата се усеща веднага. Тук чета за 7-er, 5-er и X5 с китайски гуми...

1. Които с карането си стигат лимита на гумата като сцепление. Без значение каква е марката.
2. Не са почти същите, по-лоши са от премиума. Премиума е 10-15% по-добър, но обикновено около 100% по-скъп, понякога и доста повече от 100% и предвид карането, понякога компромисът е окей.

Какво значение има каква е колата? Физиката не се интересува от емблемата на багажника.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Окт 2020, 14:28

Така е за физиката, но едно е да сложиш на Пежо с 1,5 дизел, друго е на 3-ка дизел баварец чипосано от НАСА, турбо от Скания, дюзи от влак :mhihi:

Всичко е според нуждите, местоживеенето и автомобила. На приятелката баща й кара Форд Фиеста по 3-5к км годишно. На предишната работа колега си караше Ауди А3 по 5к км годишно. При такива километри забиваш най-евтиния китаец или едни всесезонни и си джъткаш. И аз като съм имал преди служебни автомобили съм го обмислял да спи зимен сън БМВ-то зимата, но повече проблеми щях да си отворя. А и служебните са били все някви кенефи и съм искал да се качвам в кола от време на време :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 26 Окт 2020, 15:25

Напротив - ако караш 5 хил.км. на година, кога ще изхабиш китайските гуми? Нали по-горе пишат, че след 2 години се втърдявали. На 10 хил.км. ли ще ги хвърлиш?
Аз правя средно 15 хил. на година, ако ги карам 2 години значи 30 хил. вероятно и грайферът им ще се е изтрил дотогава.
На Мишлен съм правил над 50 хил.км. и още имаха грайфер. Така че ако караш малко, по-добре да си сложиш хубави гуми и да ги караш дълги години. А ако караш повече - може и бюджетни, с по-честа смяна.

Това без да вземаме предвид показателите за сцепление, спиране и т.н. Там съм съгласен съм с колегата - ако не караш на лимита, едва ли има смисъл от най-премиум гумите. Аз не съм Мика Хакинен. Над 140 км/ч не вдигам, по завоите не помня да ми се е включвало DSC на сухо никога (няколко пъти на сняг само). Който кара по-спортно, нека си вземе най-спортните гуми, лошо няма.

A9A написа:Ако BMW се кара с гуми "Long Hoi", тогава собствениците на коя марка автомобили ще купуват Continental, Goodyear, Pirelli и т.н.

Който кара кола за 100 хил.лв. няма нищо необичайно да сложи гуми за 2-3000 лв (2-3% от стойността на колата). Ние, дето караме коли по 10 хил.лв. и ние ли трябва да дадем 2 хил.лв за гуми (20% от колата)? Аз за себе си не мисля, че съм опасен с избора на гуми, нито за околните - спрямо средния автопарк в БГ, дето масово карат с галоши и то на коли с 50м спирачен път от 100 като нови...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Окт 2020, 15:44

kamendc написа:На Мишлен съм правил над 50 хил.км. и още имаха грайфер. Така че ако караш малко, по-добре да си сложиш хубави гуми и да ги караш дълги години. А ако караш повече - може и бюджетни, с по-честа смяна.

Michelin-а много го хвалят, грейфер имат, ама... сцеплението им изчезва... кел файда, че имат грайфер...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата