България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 28 Мар 2023, 10:20

ivanski_2 написа:
bum_bum написа:Тъй да е, щом смятате за нормално. :dunno:

Ами да, то и инспектора който е гледал строежа пред вас, и той мисли че няма нарушение, преценил си е че е така, ама теб не ти е ок неговата преценка и ти искаш да следва закона просто нали :D

Не може да сравняваме случай в който има грубо нарушение на всякакви наредби, закони и стандарти за което някой си затваря очите срещу огромна сума пари и чисто административно нарушение на добросъвестен изпълнител.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Мар 2023, 10:26

Всъщност Кроки наистина друг път като ти се заяждат за глупости, искай от тях да си слагат коланите като тръгват. За да си по-убедителен си извади телефона да ги снимаш, после може да ги качиш в тубата да се гледат колко са съвестни.
Ако не тръгват те, просто им го кажи, самото споменаване ще им вдигне нервите. Така де, като се иска до буквата да спазваш, те трябва да дават пример, а в повечето случаи не го правят. Като ти извършват проверката трябва да са с шапка, освен ако не е над 31 градуса мисля. Това също искай.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Мар 2023, 10:44

Човеко дори не се представи кой е и какъв е, но реших да не се заяждам за такива неща, шото нали не съм такъв. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 28 Мар 2023, 11:23

Kroki написа:Вижте са колеги. Моето подразване идва от факта, че ГО, ГТП и винетка е закачено на номера на автомобила и излиза всичко. Стикерите са абсолютно ненужни в случая и на всеки е ясно, че това е заяждане от полицая. Аз нямам проблем да ме спират, спазвам си правилата. За вече 12години активно шофиране на лични и служебни превозни средстава имам няколко леки провинения и те бяха още в началото. И да, ако пак го вида, ще го напсувам. Нека съм какъвто казвате, че съм.

Да, тук си напълно прав, една камара пари дадоха за системи камери .... и накрая нищо.

bum_bum написа:
ivanski_2 написа:
bum_bum написа:Тъй да е, щом смятате за нормално. :dunno:

Ами да, то и инспектора който е гледал строежа пред вас, и той мисли че няма нарушение, преценил си е че е така, ама теб не ти е ок неговата преценка и ти искаш да следва закона просто нали :D

Не може да сравняваме случай в който има грубо нарушение на всякакви наредби, закони и стандарти за което някой си затваря очите срещу огромна сума пари и чисто административно нарушение на добросъвестен изпълнител.

Да така е, коренно различно е. Но общото и в 2-те е че някой някъде е преценил че ще стане еди как си и така е станало, иначе да като тежаст разликата е огромна.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Мар 2023, 11:38

Тия неща се случват заради бройката жертви които трябва да имат ушевите докато клечат в храстите . Имат минимум задължителен таргет колко жертви да ощавят и изобщо не ги интересува друго .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Мар 2023, 11:53

Този коментар е точно на място. Особено наближи ли края на месеца може да се очакват такива драми. Тогава Ушев не гледа размер или тежест на глобата, а гледа да има глоба. Често се правят на хубави с думите "само едно фишче ще ти напиша от мен да мине, няма да ти вземам талона, няма да те разкарвам до КАТ, на а да ти вземат точки." В масовият случай за нарушението не вземат точки и той ви манипулира, че ви върши добро. Истината е, че си години таргета или няма време да пише акт, понеже фиша става за 1 минута, или пък иска да ви отнеме правото да обжалвате. В случай когато искате да обжалвате нещо и не сте съгласни с фиша му казвате предварително, че искате акт за да може да го обжалвате. Ако все пак ви напише фиш, не го разписвате и тогава вече е длъжен да напише акт, но в движение си решете струва ли си обжалването.

Та така е, таргети имат и те, награди им дават в края на определен период, често таблетче. :mhihi: Тука един все го базикат колегите му, че се натиска за награда и редовно получава, а как и какво пише, не е важно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 28 Мар 2023, 14:49

Top Gun Maverick написа:Всъщност Кроки наистина друг път като ти се заяждат за глупости, искай от тях да си слагат коланите като тръгват. За да си по-убедителен си извади телефона да ги снимаш, после може да ги качиш в тубата да се гледат колко са съвестни.
Ако не тръгват те, просто им го кажи, самото споменаване ще им вдигне нервите. Така де, като се иска до буквата да спазваш, те трябва да дават пример, а в повечето случаи не го правят. Като ти извършват проверката трябва да са с шапка, освен ако не е над 31 градуса мисля. Това също искай.

Веднъж ми писаха за неработеща крушка на стопа. Единия даже ми казваше, че е36ца компакт щяла да ми каже, че не свети. Питах го дали всеки път като запали личната си кола пали всички светлинни, слиза и гледа - доста нагло каза “да, всеки път”.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Мар 2023, 15:02

Много от тия неща зависят и от отношението. Ако се държиш нормално и с уважение, ще има съвсем различно отношение и от тяхна страна. Ако тръгнеш да се правиш на голямата работа, ще ти напишат квото могат или ще ти създадат колкото се може повече неудобства преди да те пуснат. Никой не обича "assholes".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Мар 2023, 15:46

steeN написа:Много от тия неща зависят и от отношението. Ако се държиш нормално и с уважение, ще има съвсем различно отношение и от тяхна страна. Ако тръгнеш да се правиш на голямата работа, ще ти напишат квото могат или ще ти създадат колкото се може повече неудобства преди да те пуснат. Никой не обича "assholes".

това важи със страшна сила навсякъде по света. спирали са ме в доста държави - къде по моя вина къде ей така- за спорта... почти никъде не са се държали лошо с мене или са си искали (или аз поне не съм ги усетил и никога не съм давал). но и аз съм се държал с респект и не съм се правил на задник...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Мар 2023, 15:57

Jordana написа:Тия неща се случват заради бройката жертви които трябва да имат ушевите докато клечат в храстите . Имат минимум задължителен таргет колко жертви да ощавят и изобщо не ги интересува друго .

Добре, че криминалистите нямат квота за убийства и грабежи, че тогава не ми се мисли.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Мар 2023, 16:13

Последна промяна Jordana на 28 Мар 2023, 16:17, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 28 Мар 2023, 16:14

steeN написа:Много от тия неща зависят и от отношението. Ако се държиш нормално и с уважение, ще има съвсем различно отношение и от тяхна страна. Ако тръгнеш да се правиш на голямата работа, ще ти напишат квото могат или ще ти създадат колкото се може повече неудобства преди да те пуснат. Никой не обича "assholes".
А когато тяхното отношение започне от преди въобще да си свалил прозореца какво правим?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Мар 2023, 16:55

Просто запазваш спокойствие и не им пречиш да си вършат работата за да се свали напрежението. Оказва се, че и това е умение, което се придобива... Смея да твърдя, че ченгетата в Бг са много "по-умерени", от това което съм изпитвал на гърба си другаде, но това за задниците е международно както каза алекс. Няма смисъл да коментираме щатите, щото там всеки е специалист понеже е гледал по телевизията :lol:, но да те спре примерно немско ченге е съвсем съвсем различно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 28 Мар 2023, 17:28

Аз така и правя, що-годе успешно. Но не смяташ ли, че е малко тъпо да е така? Господата, които трябва да съблюдават спазването на закона и да са пример, те спират и се държат както им дойде, измислят си какво ли не щото си обикновен човек, а не познат/връзкар, и ти трябва да си душичка като даже не си направил нищо. Сякаш са Господ и ти си на тяхната милост. В същото време блъскат хора и отиват да пийнат вкъщи от стреса, пускат някви да карат напукани и да убиват хора, няма грижи. С тях пускат шегички. После евентуално порицание.
Като ми писаха за неработещата крушка им казаха по радиото за кола в канавка, ама нали бяха заети с мен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 28 Мар 2023, 17:29

steeN написа:но да те спре примерно немско ченге е съвсем съвсем различно.

Как точно?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата