България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
30-40 km/h макс. Новите BMW-та са пластмасови и затова е така намачкано, не е от скоростта в никакъв случай. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Е-шайсето печка мно'о вър'и 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Според мен не е било добре осветено, а ДОТ-а на гумите е бил 2 годишен и за тва така е станало 

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Обзалагам се че е поредния 20-годишен пикльо дет колело не може да кара ама си е взел 6-цилиндрова Е60-ка за 10 бона да се прави на мъж
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Човека си е преценил ся,вие кво му се бъркате?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Jorixa написа:Обзалагам се че е поредния 20-годишен пикльо дет колело не може да кара ама си е взел 6-цилиндрова Е60-ка за 10 бона да се прави на мъж

4-ма mangi, момичето чуло удара и излязло да помогне, пише, че са добре

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Да питам за 82387289389289477298 път, шибаняците от КАТ кога ще почнат да правят нещо!
Вчера пак ги гледам до нас срещу Милениума, спрели с патрулката на забраненото в платното за на дясно към България,
пият кафенце, около тях 1000 нарушители, БОЛИ ГИ КУРАААА
Патрулката беше ей тука ПАРКИРАНА, и тия бяха пред магазинчето за кафе и алкохол на 20 метра дето е. Буквално върху стрелката
https://www.google.com/maps/@42.6821903,23.3138066,3a,75y,320.28h,82.05t/data=!3m7!1e1!3m5!1sUgjTg-y73QaENNiQLEjx6g!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DUgjTg-y73QaENNiQLEjx6g%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D66.011314%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192
Вчера пак ги гледам до нас срещу Милениума, спрели с патрулката на забраненото в платното за на дясно към България,
пият кафенце, около тях 1000 нарушители, БОЛИ ГИ КУРАААА

Патрулката беше ей тука ПАРКИРАНА, и тия бяха пред магазинчето за кафе и алкохол на 20 метра дето е. Буквално върху стрелката

https://www.google.com/maps/@42.6821903,23.3138066,3a,75y,320.28h,82.05t/data=!3m7!1e1!3m5!1sUgjTg-y73QaENNiQLEjx6g!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DUgjTg-y73QaENNiQLEjx6g%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D66.011314%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i16384!8i8192
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Таргета ще го гонят след като изпият кафето.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Всичко е точно. В една група безумията в София, дето тук ми я препоръчахте ми отказват пореден сигнал... ЗАЩОТО го пускам в 20:00(тогава минавам и виждам забранено спрелите автомобили) и понеже е с одобрение и го правят сутринта, вече не е активно. А толкова много пари могат да изкарат с няколко паяка всяка вечер.....

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Kroki написа:Всичко е точно. В една група безумията в София, дето тук ми я препоръчахте ми отказват пореден сигнал... ЗАЩОТО го пускам в 20:00(тогава минавам и виждам забранено спрелите автомобили) и понеже е с одобрение и го правят сутринта, вече не е активно. А толкова много пари могат да изкарат с няколко паяка всяка вечер.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Значи онзи ден ги псува че са си свършили работата, днес вече друга песен

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Kroki написа:Всичко е точно. В една група безумията в София, дето тук ми я препоръчахте ми отказват пореден сигнал... ЗАЩОТО го пускам в 20:00(тогава минавам и виждам забранено спрелите автомобили) и понеже е с одобрение и го правят сутринта, вече не е активно. А толкова много пари могат да изкарат с няколко паяка всяка вечер.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Да групата работи много адекватно, но през деня, все пак този който се занимава със сигналите и той има работно време, ама типично, вместо да се радваш че все пак вършат нещо ( пускам сигнал в 12:05, 12:20 вече вдигат колата), ама защо след 20 не работи

///M Power написа:Kroki написа:Всичко е точно. В една група безумията в София, дето тук ми я препоръчахте ми отказват пореден сигнал... ЗАЩОТО го пускам в 20:00(тогава минавам и виждам забранено спрелите автомобили) и понеже е с одобрение и го правят сутринта, вече не е активно. А толкова много пари могат да изкарат с няколко паяка всяка вечер.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Значи онзи ден ги псува че са си свършили работата, днес вече друга песен
Е той преценил че това с паркирането е first world problem ,а там за документите/стикери - всичко е точно

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
неправилното паркиране е далеч по-голям проблем от незалепените стикери...
да не говорим, че е опасно за живота при спиране непосредствено преди/след пешеходна пътека
да не говорим, че е опасно за живота при спиране непосредствено преди/след пешеходна пътека

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ма сигурен ли си че са били от КАТ, Зак ?
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Що, ако не са катаджии могат да спират в нарушение ли? 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Понеже сте дребни душички двамата и гледате да се заяждате за всичко, ще ви отговоря, въпреки, че всеки с акъл повече от 2ст ще се сети и сам.
Това, че съм пуснал поста в 9-10-2 часа през ноща, не означава, че човека след 5 мин трябва да е там, а на следващия ден да се подаде сигнал където трябва и щом се пуска за 5-ти път сигнал, явно е системно и хората, които трябва да отговарят за това и да връчват глоби не си вършат работата.
1-вото място е бул. Симеоновско шосе, след кръстовището за Студентски/Кауфланд. След спирката вечерно време има спрели коли на тротоара и хората ходят пеш по улицата.
2-рото място е от бул. Г.М.Димитров -> ул. Никола Габровски -> ул. професор Христо Данов
Ясно се вижда как няма видимост към пресичащите и подаваща се кола от пресечката, след това спирането в кръстовището има ли смисъл да се коментира изобщо? Точно там преди гаража ми, блъснаха приятелката ми с 36-цата, защото няма видимост, като са спрели така.
3-то място е в Студентски, точно срещу заведенита Conte и др. - ул. Доктор Йордан Йосифов. Вижда се как се спира на самата спиртка.
След всичките тези клипове искате да ми кажете, че това, че нямам залепен стикер = предпоставка за птп, наранени хора и т.н.

Това, че съм пуснал поста в 9-10-2 часа през ноща, не означава, че човека след 5 мин трябва да е там, а на следващия ден да се подаде сигнал където трябва и щом се пуска за 5-ти път сигнал, явно е системно и хората, които трябва да отговарят за това и да връчват глоби не си вършат работата.
1-вото място е бул. Симеоновско шосе, след кръстовището за Студентски/Кауфланд. След спирката вечерно време има спрели коли на тротоара и хората ходят пеш по улицата.
2-рото място е от бул. Г.М.Димитров -> ул. Никола Габровски -> ул. професор Христо Данов
Ясно се вижда как няма видимост към пресичащите и подаваща се кола от пресечката, след това спирането в кръстовището има ли смисъл да се коментира изобщо? Точно там преди гаража ми, блъснаха приятелката ми с 36-цата, защото няма видимост, като са спрели така.
3-то място е в Студентски, точно срещу заведенита Conte и др. - ул. Доктор Йордан Йосифов. Вижда се как се спира на самата спиртка.
След всичките тези клипове искате да ми кажете, че това, че нямам залепен стикер = предпоставка за птп, наранени хора и т.н.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите