Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от A9A » 26 Окт 2020, 16:45

kamendc написа:
A9A написа:Ако BMW се кара с гуми "Long Hoi", тогава собствениците на коя марка автомобили ще купуват Continental, Goodyear, Pirelli и т.н.

Който кара кола за 100 хил.лв. няма нищо необичайно да сложи гуми за 2-3000 лв (2-3% от стойността на колата). Ние, дето караме коли по 10 хил.лв. и ние ли трябва да дадем 2 хил.лв за гуми (20% от колата)? Аз за себе си не мисля, че съм опасен с избора на гуми, нито за околните - спрямо средния автопарк в БГ, дето масово карат с галоши и то на коли с 50м спирачен път от 100 като нови...

Моят автомобил не струва 100 хил. лв. Гумите са ми по 300 лева бройката и то най-скъпите. Като сметна, че купувам през около 4 години нови гуми (летни и зимни), ми се пада по 600 лева на година (общо за зимни и летни гуми). На фона на останалите разходи и обезценяването, ако пестя от гуми означава, че съм се надценил с толкова нов (скъп) автомобил.

Това, че другите карат с галоши мен не ме интересува. Интересува ме производителят на автомобила какви гуми препоръчва.
BMW си е BMW. И на 10 годишна 200+ коня са си 200+ коня. Или с годините започват по-бавно да се карат?
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Окт 2020, 16:49

Отиват на паша :mhihi:
Мощна кола иска хубави гуми, няма спор.
:yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Окт 2020, 17:21

:OT: Това със Long Hoi ми хареса :lol:
Иначе и аз съм за премиум гумите, независимо от стила на каране и годишния пробег, както и стойността и възрастта на колата.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 26 Окт 2020, 18:33

A9A написа:купувам през около 4 години нови гуми

Ти ако си мислиш, че на трета, еле пък на четвърта година е останало нещо като качества от тия премиуми....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A9A » 26 Окт 2020, 19:13

grkv написа:

Ти ако си мислиш, че на трета, еле пък на четвърта година е останало нещо като качества от тия премиуми....

Мисля си, мисля си...

Имам изтъркани 2 чифта Continental Premium Contact 2 и 5; 3 комплекта Goodyear UltraGrip 6, 8 и 9; 1 чифт Bridgestone ER300; 1 чифт Dunlop SP Winter Sport 3D.

Ти колко комплекта премиум гуми си купил чисто нови и си ги изтъркал до ограничител?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 26 Окт 2020, 19:27

Бая, колко точно не мога да ти кажа, ама т'ва като отправни точки:
1. втора ръка гума не съм купувал никога
2. карам по 40к км на година, предни години съм карал и по 60к км.

Летни след втори сезон не съм имал, че са приключили, ама зимни съм пробвал. Още на втори сезон не е същото като първия, а след втори вече няма нииищо общо с първия сезон.

П.С. не ми се изказвай така от високо ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 26 Окт 2020, 19:35

По-важен е пробега според мен, не толкова годините.
Той ако кара по 10к на година, като мен, на втори сезон зимна гума и да не е скъпа не е много далече от нова такава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A9A » 26 Окт 2020, 20:20

grkv написа:Бая, колко точно не мога да ти кажа, ама т'ва като отправни точки:
1. втора ръка гума не съм купувал никога
2. карам по 40к км на година, предни години съм карал и по 60к км.

Летни след втори сезон не съм имал, че са приключили, ама зимни съм пробвал. Още на втори сезон не е същото като първия, а след втори вече няма нииищо общо с първия сезон.

П.С. не ми се изказвай така от високо ;)

Колко премиум гуми кара три-четири сезона, че разбра, че после за нищо не стават?

Сподели си опита с определен модел който се прецаква след втората година.

П.С. Не си човека, който ще ми казва как да се изказвам ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от grkv » 26 Окт 2020, 20:39

Не се изказвай към мен от високо, щото не се познаваме и ме връща малко в ученическите години т'ва държание. С другите прави к'вото ти душа сАка ;)
Нали ме питаш - Пирелито ми е свършило вече, ама е дот19, та до трети сезон няма да изкара. То и сега не беше кой знае к'во, ама айде... Бриджстоуна драйвгард който коментирахме онзи ден също имаше още до маркера, ама стана на бахти хлъзгавото дърво, грам тракшън нямаше.
Преди съм карал и мишлен - същата работа, от един момент нататък грайфер има на око, ама тракшън - тц. Даже и Молов ти го каза конкретно за мишлена.
На една джипка имах асфалтови континентали - тия бяха добре, хубави гуми, ама го продадох в късна зима, дадох ги на новия мераклия пък дали ги е слагал не знам.
Преди и други съм карал, ама сума години к'во е било ми е трудно да си спомня.

Тия 4 години дето ги търкаляш едни гуми... жив и здрав, батьо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Окт 2020, 20:50

Аз вече чакам експертизата за качеството на нафтата от Ромпетрол и разликата в усещането между различни видове масло :bowdown: Така и така се прецени, че само заблудените души ремонтират коли и купуват нови части, сега вече знаем и че Мишлен са боклуци (нищо че са поне 4 класа)... А, да и пробега на колата няма значение, още по-малко значение има произхода, защото и моргата може да кара и тази от дилърството може да се разпадне... А пак ДПФ и агр хептен не трявбат. . Спирам да пише, защото ще излезе че се заяждам с колангата, но все пак - колега gkrv, ти си пророк на теорията на мизерното БМВ. :idea: Ако желаеш, може да се усетиш, че пробутваш мизерните си теории във форум в който повечето хора, поне се опитват да не гледат на колата като боклук, който се кара на доизживяване. Поздрави, чао!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 26 Окт 2020, 20:51

От вентилаторът на лаптопът ми почва да лъха на клавиатурен тестостерон. :bowdown: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 26 Окт 2020, 21:15

A9A написа:
grkv написа:

Мисля си, мисля си...

Имам изтъркани 2 чифта Continental Premium Contact 2 и 5; 3 комплекта Goodyear UltraGrip 6, 8 и 9; 1 чифт Bridgestone ER300; 1 чифт Dunlop SP Winter Sport 3D.

Ти колко комплекта премиум гуми си купил чисто нови и си ги изтъркал до ограничител?

Аз по скоро не ти вярвам, Bridgestone е отвратителна гума, ако твърдиш обратното и че е 'премиум' или не си карал с другите които си изброил или нещо ти има. Премиум е само цената при Bridgestone нищо друго. Има китайски гуми които на студено са в пъти по добри от тоя камък.

А и така описано са 28 години. нЕкак не се връзва. освен ако нямаш 5 коли..

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Окт 2020, 21:30

Според стандарта на темата, аз съм тежкар, началото на зимата си взех летни :mhihi:
дънлоп.JPG

Лошото е, че голяма част от българите не могат да си позволят качествена храна, та гумите са им през оная работа или на къде върви темата в Павъра.
На Дачийката си взех Нексен-зимни, и тая зима викат, че няма да има сняг, а и тя не можа да вдигне 200 (стандарта на форума), въпреки настояването ми, но пък е 4х4 и е висока, и ще пращам поздрави на Мишлен алпин 7, 8 или 9 (не знам докъде стигнаха).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Dextuar » 26 Окт 2020, 22:13

Много добър избор за лятна гума. Аз бях много доволен от моите на 90-ката, които карах 3 сезона и смея да твърдя, че не съм усетил много да са се влошили за това време и около 25к км. Иначе съм с летни бриджстоун за първоначално вграждане в момента на 40-ката, това им е 2-ри сезон, сега като сложих не рън флат Ханкука и имам чувството, че се возя на 7-ца, толкова голяма разлика се усеща в комфорта.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 26 Окт 2020, 22:37

Lenco написа:Според стандарта на темата, аз съм тежкар, началото на зимата си взех летни :mhihi:
дънлоп.JPG

Лошото е, че голяма част от българите не могат да си позволят качествена храна, та гумите са им през оная работа или на къде върви темата в Павъра.
На Дачийката си взех Нексен-зимни, и тая зима викат, че няма да има сняг, а и тя не можа да вдигне 200 (стандарта на форума), въпреки настояването ми, но пък е 4х4 и е висока, и ще пращам поздрави на Мишлен алпин 7, 8 или 9 (не знам докъде стигнаха).

Защо са две само?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата