Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
132
27%
Да - бих си взел
223
46%
Не
36
7%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 483
Потребител
Аватар
Кара: Y

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Ceko » 27 Юни 2026, 8:50

ivokomandos написа:Здравейте има ли някой да кара Michelin crossclimate 3 sport или Continental allseasoncontact 2 и има ли впечатления за Tesla y awd?

Аз скоро сложих CC3 XL - не съм виждал модификация sport за този модел. Но понеже смених размера от 255/40/20 на 235/55/18, сравнението няма да е релевантно относно двата модела гуми.
Последна промяна Ceko на 28 Юни 2026, 10:42, променена общо 1 път
The Power Of Dreams

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 27 Юни 2026, 14:25

И най-важното.Парите от паяка да не идат при разни тъмни субекти.
Ама едва ли. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 28 Юни 2026, 18:18

FSD в родината ни след няколко месеца - факт или мит ? :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Юни 2026, 18:42

ivanski_2 написа:FSD в родината ни след няколко месеца - факт или мит ? :D

Ако това стане аз си мисля, че по нашите пътища абсолютно ще е задължително да си със фсд 4.0 или по- ново… със 3.х дори не бих си го и помислял камо ли да му се доверя
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 / E92 M3

Мнение от theraven_nz » 28 Юни 2026, 22:53

alx написа:

Ако това стане аз си мисля, че по нашите пътища абсолютно ще е задължително да си със фсд 4.0 или по- ново… със 3.х дори не бих си го и помислял камо ли да му се доверя

A искаме ли го и трябва ли ни изобщо? Въпрос към всички :help: 8) :bchug:
---

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Юни 2026, 23:19

theraven_nz написа:
alx написа:

A искаме ли го и трябва ли ни изобщо? Въпрос към всички :help: 8) :bchug:

Да. И пак да.

75% от шофьорите в родината са по- лоши/ опасни от фсд-то. Мое си мнение де…

Проблема е, че фсд обича маркировка и хубава видимост- оправя се и без тях, но е тегаво и става бавен… а у нас тези две неща често куцат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Всичко за електрическите автомобили

Мнение от 3186 » 28 Юни 2026, 23:28

Не съм сигурен и дали съобразява дупките, но клоня към НЕ, а това е голямо NO-NO по нашите пътища

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Юни 2026, 1:24

3186 написа:Не съм сигурен и дали съобразява дупките, но клоня към НЕ, а това е голямо NO-NO по нашите пътища

Последните няколко месеца го гледам, че започва да има някаква идея. При нас ако докато си фсд набиеш спирачка ти излиза промпт “what happened?” и можеш да им изпратиш късо гласово съобщение (15 сек). Оня ден примерно щеше да скочи в един кратер тука в моя район и аз го “спрях”- чукнах спирачките и волана и вчера го гледам съвсем умишлено я заобиколи. Същото беше преди няколко месеца се опита да мине със 60 през един легнал полицай и аз му набих спирачките преди да прелети над него и им пратих съобщение за speed bump there и от следващия ден намалява и го минава бавно. Та мисля, че се работи по въпроса …

Непрекъснато нещо чоплят. Писал съм го и преди… всяка вечер ксто се прибере моя преточва гигабайти по вифи-то към мадършип-а…

Последния ъпдейт примерно имаше супер ъпдейт- сега като чукнеш бутона за отваряне ма вратата ама отзад се е засилил някой велосипедист или мотор или кола и той ти подавя звуков сигнал и не я отваря. Ако натиснеш пак- я отваря.. много полезно. Един приятел така преди години на мотор се контузи жестоко. Минава покрай някакъв които точно беше решил да си изхвърли пепелника и отвори вратата..
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 29 Юни 2026, 6:06

alx написа:
3186 написа:Не съм сигурен и дали съобразява дупките, но клоня към НЕ, а това е голямо NO-NO по нашите пътища

Последните няколко месеца го гледам, че започва да има някаква идея. При нас ако докато си фсд набиеш спирачка ти излиза промпт “what happened?” и можеш да им изпратиш късо гласово съобщение (15 сек). Оня ден примерно щеше да скочи в един кратер тука в моя район и аз го “спрях”- чукнах спирачките и волана и вчера го гледам съвсем умишлено я заобиколи. Същото беше преди няколко месеца се опита да мине със 60 през един легнал полицай и аз му набих спирачките преди да прелети над него и им пратих съобщение за speed bump there и от следващия ден намалява и го минава бавно. Та мисля, че се работи по въпроса …

Непрекъснато нещо чоплят. Писал съм го и преди… всяка вечер ксто се прибере моя преточва гигабайти по вифи-то към мадършип-а…

Последния ъпдейт примерно имаше супер ъпдейт- сега като чукнеш бутона за отваряне ма вратата ама отзад се е засилил някой велосипедист или мотор или кола и той ти подавя звуков сигнал и не я отваря. Ако натиснеш пак- я отваря.. много полезно. Един приятел така преди години на мотор се контузи жестоко. Минава покрай някакъв които точно беше решил да си изхвърли пепелника и отвори вратата..
Само през този легнал полицай ли минава внимателно вече, или се е научило за всеки?

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 29 Юни 2026, 10:42

Вероятно е FSD да не работи добре в България по две причини - състоянието на пътищата и малкото на брой Тесли с автопилот, от които да събира информация.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 29 Юни 2026, 10:45

То вече споделиха ползвалите го, че не се справя с дупките. По мое наблюдение обаче, доста от шофьорите също не се справят.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 29 Юни 2026, 10:48

msi200 написа:Вероятно е FSD да не работи добре в България по две причини - състоянието на пътищата и малкото на брой Тесли с автопилот, от които да събира информация.

клипа до петрохан бая добре се справя
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 29 Юни 2026, 11:58

msi200 написа:Вероятно е FSD да не работи добре в България по две причини - състоянието на пътищата и малкото на брой Тесли с автопилот, от които да събира информация.

Всяка тесла събира информация за обучението на АИ-я да кара, а тези с фдс в България не са малко, а са точно 0. Тези от клипчетата са "хакнати" и нали не си представяте, че данните им се ползват.

Колкото до дупките очаква се скоро да пуснат версия която да ги избягва. Очаквам много скоро след това да се справя по-добре от хората и в това. Най-малкото ако си поддържа база данни с дупките, дори и мокро време да са скрити от локви, ще знае да ги бяга. Което човек освен ако не познава добре пътя няма начин да постигне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Юни 2026, 12:06

След като се обучи къде има дупки и легнали полицаи, ако утре няма пак ли ще се обучава или ще заобикаля и намаля без причина ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 29 Юни 2026, 12:19

Не, предполагам не се прави от идиоти за да работи така :lol: Колата разчита почти изцяло на това което вижда на камерите. Тя се обучава да ги разпознава и избягва безопасно, а не къде са. Това което написах за поддържането на данни с дупки е само за моментите в които не се виждат - когато са под вода или сняг. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата