Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
ivokomandos написа:Здравейте има ли някой да кара Michelin crossclimate 3 sport или Continental allseasoncontact 2 и има ли впечатления за Tesla y awd?
Аз скоро сложих CC3 XL - не съм виждал модификация sport за този модел. Но понеже смених размера от 255/40/20 на 235/55/18, сравнението няма да е релевантно относно двата модела гуми.
Последна промяна Ceko на 28 Юни 2026, 10:42, променена общо 1 път
The Power Of Dreams
И най-важното.Парите от паяка да не идат при разни тъмни субекти.
Ама едва ли.
Ама едва ли.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
FSD в родината ни след няколко месеца - факт или мит ? 
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
ivanski_2 написа:FSD в родината ни след няколко месеца - факт или мит ?
Ако това стане аз си мисля, че по нашите пътища абсолютно ще е задължително да си със фсд 4.0 или по- ново… със 3.х дори не бих си го и помислял камо ли да му се доверя
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G05 / E92 M3
alx написа:ivanski_2 написа:FSD в родината ни след няколко месеца - факт или мит ?
Ако това стане аз си мисля, че по нашите пътища абсолютно ще е задължително да си със фсд 4.0 или по- ново… със 3.х дори не бих си го и помислял камо ли да му се доверя
A искаме ли го и трябва ли ни изобщо? Въпрос към всички

---
theraven_nz написа:alx написа:ivanski_2 написа:FSD в родината ни след няколко месеца - факт или мит ?
A искаме ли го и трябва ли ни изобщо? Въпрос към всички![]()
![]()
Да. И пак да.
75% от шофьорите в родината са по- лоши/ опасни от фсд-то. Мое си мнение де…
Проблема е, че фсд обича маркировка и хубава видимост- оправя се и без тях, но е тегаво и става бавен… а у нас тези две неща често куцат.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Всичко за електрическите автомобили
Не съм сигурен и дали съобразява дупките, но клоня към НЕ, а това е голямо NO-NO по нашите пътища 

3186 написа:Не съм сигурен и дали съобразява дупките, но клоня към НЕ, а това е голямо NO-NO по нашите пътища
Последните няколко месеца го гледам, че започва да има някаква идея. При нас ако докато си фсд набиеш спирачка ти излиза промпт “what happened?” и можеш да им изпратиш късо гласово съобщение (15 сек). Оня ден примерно щеше да скочи в един кратер тука в моя район и аз го “спрях”- чукнах спирачките и волана и вчера го гледам съвсем умишлено я заобиколи. Същото беше преди няколко месеца се опита да мине със 60 през един легнал полицай и аз му набих спирачките преди да прелети над него и им пратих съобщение за speed bump there и от следващия ден намалява и го минава бавно. Та мисля, че се работи по въпроса …
Непрекъснато нещо чоплят. Писал съм го и преди… всяка вечер ксто се прибере моя преточва гигабайти по вифи-то към мадършип-а…
Последния ъпдейт примерно имаше супер ъпдейт- сега като чукнеш бутона за отваряне ма вратата ама отзад се е засилил някой велосипедист или мотор или кола и той ти подавя звуков сигнал и не я отваря. Ако натиснеш пак- я отваря.. много полезно. Един приятел така преди години на мотор се контузи жестоко. Минава покрай някакъв които точно беше решил да си изхвърли пепелника и отвори вратата..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Само през този легнал полицай ли минава внимателно вече, или се е научило за всеки?alx написа:3186 написа:Не съм сигурен и дали съобразява дупките, но клоня към НЕ, а това е голямо NO-NO по нашите пътища
Последните няколко месеца го гледам, че започва да има някаква идея. При нас ако докато си фсд набиеш спирачка ти излиза промпт “what happened?” и можеш да им изпратиш късо гласово съобщение (15 сек). Оня ден примерно щеше да скочи в един кратер тука в моя район и аз го “спрях”- чукнах спирачките и волана и вчера го гледам съвсем умишлено я заобиколи. Същото беше преди няколко месеца се опита да мине със 60 през един легнал полицай и аз му набих спирачките преди да прелети над него и им пратих съобщение за speed bump there и от следващия ден намалява и го минава бавно. Та мисля, че се работи по въпроса …
Непрекъснато нещо чоплят. Писал съм го и преди… всяка вечер ксто се прибере моя преточва гигабайти по вифи-то към мадършип-а…
Последния ъпдейт примерно имаше супер ъпдейт- сега като чукнеш бутона за отваряне ма вратата ама отзад се е засилил някой велосипедист или мотор или кола и той ти подавя звуков сигнал и не я отваря. Ако натиснеш пак- я отваря.. много полезно. Един приятел така преди години на мотор се контузи жестоко. Минава покрай някакъв които точно беше решил да си изхвърли пепелника и отвори вратата..
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Вероятно е FSD да не работи добре в България по две причини - състоянието на пътищата и малкото на брой Тесли с автопилот, от които да събира информация.
I love the sound of V8 in the morning...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То вече споделиха ползвалите го, че не се справя с дупките. По мое наблюдение обаче, доста от шофьорите също не се справят.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
msi200 написа:Вероятно е FSD да не работи добре в България по две причини - състоянието на пътищата и малкото на брой Тесли с автопилот, от които да събира информация.
клипа до петрохан бая добре се справя
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
msi200 написа:Вероятно е FSD да не работи добре в България по две причини - състоянието на пътищата и малкото на брой Тесли с автопилот, от които да събира информация.
Всяка тесла събира информация за обучението на АИ-я да кара, а тези с фдс в България не са малко, а са точно 0. Тези от клипчетата са "хакнати" и нали не си представяте, че данните им се ползват.
Колкото до дупките очаква се скоро да пуснат версия която да ги избягва. Очаквам много скоро след това да се справя по-добре от хората и в това. Най-малкото ако си поддържа база данни с дупките, дори и мокро време да са скрити от локви, ще знае да ги бяга. Което човек освен ако не познава добре пътя няма начин да постигне.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
След като се обучи къде има дупки и легнали полицаи, ако утре няма пак ли ще се обучава или ще заобикаля и намаля без причина ?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Не, предполагам не се прави от идиоти за да работи така
Колата разчита почти изцяло на това което вижда на камерите. Тя се обучава да ги разпознава и избягва безопасно, а не къде са. Това което написах за поддържането на данни с дупки е само за моментите в които не се виждат - когато са под вода или сняг.