България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Апр 2023, 19:29

Канада, не знам защо мен намесваш.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/tezhka- ... imki.html#
Междувременно това пак.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Апр 2023, 11:18

https://news.lex.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5% ... %BD%D0%B0/
Крайно време е графата отказал да бъде приравнена с пиян от минимум 1.2. Защото обикновено такива отказват, другите пили по 1(ама наистина 1)не отказват и рядко минават 0.5.
Пиянските обаче си отказват и остават само с това две години без книжка и някоя глоба. Тоя тъпунгер причинил ПТП и на всичко отгоре ще се блещи на човека защо бил спрял един вид да може да се разбере с другия. Затова видя ли ПТП няма такива те ще се оправят, звънкам ако ми се струват сериозни нещата и нека КАТ им помогне да се оправят. Да не казвам колко мангали така се отърват и крият колите.
Браво на ченгетата, че не са се поддали натиск, че тоя бил някой си и на целия цирк, който в сътворил.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 17 Апр 2023, 12:22

BMW_POWER написа:
1. Терен - трябват ти едни 800-1000 декара, ако търсиш нещо елементарно.

Само да вметна ,че комасиран парцел с такава площ носи м/у 50 и 70к годишна рента без да си мърдаш пръста ;) Без нужда от комуникации , ток, вода и без да е в регулация.

Ква писта ? :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Апр 2023, 12:49

Top Gun Maverick написа:https://news.lex.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B5-%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D1%81-1000-%D0%BB%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%BB-%D0%BD%D0%B0/
Крайно време е графата отказал да бъде приравнена с пиян от минимум 1.2. Защото обикновено такива отказват, другите пили по 1(ама наистина 1)не отказват и рядко минават 0.5.
Пиянските обаче си отказват и остават само с това две години без книжка и някоя глоба. Тоя тъпунгер причинил ПТП и на всичко отгоре ще се блещи на човека защо бил спрял един вид да може да се разбере с другия. Затова видя ли ПТП няма такива те ще се оправят, звънкам ако ми се струват сериозни нещата и нека КАТ им помогне да се оправят. Да не казвам колко мангали така се отърват и крият колите.
Браво на ченгетата, че не са се поддали натиск, че тоя бил някой си и на целия цирк, който в сътворил.

Съдът в Провадия обаче отменил наказателното постановление, защото срещу Илчев вече било образувано наказателно дело за същото деяние.

Топ следовател!
И какво като го глобят с 1000лв още? Ще си кара пак с и без китап..Такива рецидивисти трябва да се гонят от системата, особено след такова поведение и заплахи, ама няма кой да го направи, всички са малко или много оплетени като свински черва.

По-големи боклуци от всички в системата на фуражките са само политиците.
Това, че на годината се случва нещо подобно няколко пъти и се пише тук и там, нищо не значи, сигурно няма и 1% от случаите, които да не се замитат и оправят с наш човек.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Апр 2023, 13:52

Вероятно нямат право да му проверяват документите и да го задържат ушевите от автоконтролата , следователи съдии и прокурори са магистрати от съдебната власт и имат функционален имунитет . Носят отговорност за извършени престъпления от общ характер но задържането им и образуване на досъдебни производства става само с разрешение на главния прокурор . Такъв е закона и в случая той е нарушен като са му сложили белезниците , обаче и тоя образ не се е легитимирал явно така че е малко под въпрос цялата тая работа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 17 Апр 2023, 14:27

Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Апр 2023, 15:02

Тука се касае за класическо голямо преценяне на мокро. Един оставя дистанция, но другите отзад го натискат да минат пред него(в лява лента разбира се)за да се чуди той как и от тях да оставя още дистанция, понеже те няма как да прелетят пък всички в лява лента в такива натоварени дни.
Лятото идва, там поне е сухо почти винаги и може да се разминат подобни инциденти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 17 Апр 2023, 15:59

///M Power написа:
steeN написа:Естествено, че е част. То и ВиК е част от строителен проект, ама тия дето го одобряват не ти сменят размера на прозорците :)
Ама разбрах... КАТ лош, булгаропреценяка добър :)

Неадекватни сравнения, няма смисъл да обясявам.

пс: Отнася се и за мението на Бум-бум
Аз бе помня какво съм ял вчера, камоли какво съм писал преди няколко дни у форума :mhihi:

Ако става въпрос за проекта за реорганизация на движението от КАТ, че да ми вържат водата на абсолютно безлюдна улица на гъза на географията в Нови Искър за който ме одрусаха като слива и чаках месец, ми не го намирам за нормално. Особено пък в контекста на това как се строи в града и как се затварят улици.
Нищо против нямам всичко да е стриктно и изрядно, но да важи за всички, а не само за андрешковци като мен.

Top Gun Maverick написа: Един оставя дистанция, но другите отзад го натискат да минат пред него(в лява лента разбира се)за да се чуди той как и от тях да оставя още дистанция, понеже те няма как да прелетят пък всички в лява лента в такива натоварени дни.

Те сега карах по магистралата. Има много коли, но не нещо страшно. Но на няколко места спирахме заради такива случаи.

В дясната движат само камиони и много малко коли. Защото то не е платно, а разорана нива, напълно го разбирам.

Обаче много хора изпреварват през дясната и се набиват пак в лявата. Но по абсолютно каруцарски начин като принуждават този пред който се набият да намали скоростта. Което ако има нормално движение не е особен проблем като изключим, че е много селско изпълнение.

Но като има 10 километрова колона само след няколко стотин метра или километър това намаляне води до пълно спиране на колите отзад и съответно потенциал за верижни катастрофи, понеже на 90% от водачите по време на курсовете никой не им е обяснил що е то дистанция и защо е важа.

И на тия на които не им се е налагало да спират аварийно зад друга кола за да го научат от опит изобщо не им е ясно, че дори на сухо ако караш на 3-4 метра от предния шанса да го направиш компакт при рязко спиране от негова страна е много висок.

alx написа:Хайде тогава аз да ти го напиша- писта няма да се построи докато не се наредят планетите да се направи писта годна за ф1 и не се уреди кръг от шампионата. Защото една писта няма ли ф1/дтм/ наскар и тн кръгове от най- големите шампионати- не е печеливша. А в родината ако няма далавера нищо не се случва. И така се затваря кръга… пистата де… :angel:

Далаверата е джигитите да си чешат крастата и да не правят глупостите си на пътя ама понеже от това няма пряка далавера няма как да стане.

Аз бих направил писта и при превишена скорост да речем, вместо 500лв глоба да получаваш каране на пистата за 500лв. Така леко полеко ще се научат, че на пистата излиза по-евтино и безопасно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 17 Апр 2023, 16:21

bum_bum написа:Аз не помня какво съм ял вчера...

Аз знам - яйца. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Апр 2023, 16:40

Изключително лошо... car pilot tseno писА във фейсбука, че е видял преди това КОРДОНА на 850тката и Х6цата, и те са предизвикали катастрофата... положението е "да го духат (мрат) бедните" :censored: :censored: :censored:

едит: meanwhile :shock: :shock: :shock: :shock:

Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно.

Да видим, колко от вас ще ме обвинят, че се движа с 90 - 100 км/ч в лява лента и не давам предимство на бързаците!

You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Апр 2023, 9:05

Понеже стана въпрос за така наречените "хранилки" на пътя и мисля, че това вече не е вярно.
Сигурен съм, че където има поставени радари на подобни места със (според преценЕщите) знаци, които не съответстват на пътната обстановка, полицаите дори не слизат от автомобилите да спират нарушителите, а ако спрат някой записан на камерата едва ли ще му искат пари.
Което означава, по онзи смисъл това не са "хранилки".
Приемете го, че ако няма съществена причина за някой знак на някое място и там са поставили камера, това е част от обучение на шофьорите да спазват правилата без значение тъп или правилен е знака.
Като със законите, може да ви се стори някой закон тъп и неправилен, но е закон и трябва да се спазва.
И като се научи човек на това нещо, ще започнем да приличаме повече на държавите, които спазват буквално точката на закона и са много напред във всяко едно отношение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Апр 2023, 9:14

Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно.

Да видим, колко от вас ще ме обвинят, че се движа с 90 - 100 км/ч в лява лента и не давам предимство на бързаците!

Имам се за спокоен и назад споменавах, че не изпреварвам от дясно, но този откровенно го прави това заради клиповете. Не е изобщо въпрос на дистанция тука. Винаги съм ЗА разумна дистанция, но това тук е нещо различно.

Имаше редица случаи в които беше редно да се прибере в дясно, но той не го правеше само за да изнервя тези отзад. :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 18 Апр 2023, 9:21

Много си културен, TheDriver, тоя си е тъп и прост селянин. Дясната лента свободна, той стои, щото ЩО? Тъй е преценил.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Апр 2023, 9:32

Да видел колко щяло да го обвинят. Какво да те обвинявам бе човек, ти си си дребна душичка по природа, тя достатъчно ти е показала къде ти е мястото. Значи аз също на магистрала карам с 80-100 когато съм с подходяща за това кола и въобще не ми дреме. Но си карам вдясно когато условията го позволяват. Тука при втората ситуация с 46-цата в началото да кажем беше нормално да не се маха защото имаше някакъв трафик вдясно, но после ако не ме лъже скоростта имаше моменти на 1 километър през който километър никой вдясно. :shock: После пречеше на другото Ф10 ли е фейс там, каквото е, всъщност тогава май беше тоя 1 километър. Да му имам и тежкия трафик на тоя палячо. Нарочно го засичали, как не са го замерили с някоя бутилка не знам.
В първият случай пък въобще няма смисъл от коментар. Селска постъпка и е повече виновен от другите, понеже ТЪРСИ конфликта и скандала като онези в ареста дебелаците и тротинетката. Смятайте колко време обикаля и снимка за да попадне на такова нещо и що народ е изнервил, който не му се е вързал за да прави "сензации". Абсолютна амеба е тоя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Апр 2023, 9:36

Емили Тротинетката номер 2 . Някой инфлуенсър травестит снима и пуска клипчета да трупа лайкове .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата