България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Даже и в темата пише чат-пат, ама сега се скатава 

^ той първо и тук ги пускаше, но вече се въздържа

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз оня ден си карам мотора и съм вътре в кръгово, голямо, хубаво, и виждам как отдясно лети един Кашкай и беше очевидно, че няма да спре или намали та намалих аз и тоя си мина пред мене като пич с поне 70-80, а ме видя със сигурност защото ме гледаше от далече и му направих жест с ръка дали е нормален на което просто ми се изсмя и ми показа среден пръст. Запомних му номера ама файда - PB7144. Ако пак го видя и пак ми отнеме предимство така просто свалям каската и му пръскам джама с нея, ебати наглия нещастен чичак.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Понеделник направо се стресирах на празника. Чакам си на светофар на червено, тези на зелено си се движат. Някаква лелка си мина покрай мен все едно ѝ е зелено
Направо се изненадах това малко джипче как успя да спре на сантиметри от вратите на хората. Щеше да очерни нечий празник. Направо можеше да си очисти някой случаен човек.
В неделя на магистралата едно 5GT с как си караше пред мен зави към мантинелата и за малко да се изплющи
Загреба малко пясък само
След малко забелязах, че някаква мома си цъка на телефончето
Верижна катастрофа с пряко включване от Инстаграм

В неделя на магистралата едно 5GT с как си караше пред мен зави към мантинелата и за малко да се изплющи

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Положението е меко казано трагично, а иначе нека някои да обясняват, че било "по-добре" отпреди 10-15 години.
Откъм скорост може малко и да са се кротнали ГанеЕвците, ама за сметка на това компенсират с изпълнения и шАфьорски "умения"
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Откъм скорост може малко и да са се кротнали ГанеЕвците, ама за сметка на това компенсират с изпълнения и шАфьорски "умения"

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Преди 10-15 години нямаше телефони, тоест фейсбуците не бяха широко разпространени, а другите неща въобще ги нямаше.
За сметка на това сега има бол неща в самата кола в които да си ровиш в иновативните и шитни наречени интерактивни екрани. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз мисля, че положението е много по-зле от преди 10-15 години. Тотална анархия и чувство за безнаказаност комбинирани с непознаване на физичните закони.
Ей го днес отивам на работа сутринта и съм единствения, който кара с 50. Всичко хвърчи със 70 и нагоре. Ми да ви ева майката мързелива, станете в 6, пийте кафе, тръгнете навреме. Ганя иска колата му да е 500 коня, да гори 5 на 100, да стане в 8 и 40 щото го мързи да гледа и до 9:00 да мине Х разстояние за 15 мин. дето се минава по принцип за 30.
Народа тотално изпростя и на 90% от хората ценностите им се свеждат до гледане на тикток и чеченеца, да се наплюска като свиня, да поебе нещо, ако може чуждо, да пуши цигари и айкоси, да кара като чеченец (истински, не нашия шопар), да ходи на чалготека всеки петък и събота и да реве, че няма пари - което съвкупно поне според мен неминуемо се отразява и на пътната обстановка.
Ей го днес отивам на работа сутринта и съм единствения, който кара с 50. Всичко хвърчи със 70 и нагоре. Ми да ви ева майката мързелива, станете в 6, пийте кафе, тръгнете навреме. Ганя иска колата му да е 500 коня, да гори 5 на 100, да стане в 8 и 40 щото го мързи да гледа и до 9:00 да мине Х разстояние за 15 мин. дето се минава по принцип за 30.
Народа тотално изпростя и на 90% от хората ценностите им се свеждат до гледане на тикток и чеченеца, да се наплюска като свиня, да поебе нещо, ако може чуждо, да пуши цигари и айкоси, да кара като чеченец (истински, не нашия шопар), да ходи на чалготека всеки петък и събота и да реве, че няма пари - което съвкупно поне според мен неминуемо се отразява и на пътната обстановка.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Мен ме хваща страх като видя някой познат да си рови в телефона докато кара. Само за един се сещам сега, ама веднъж аха да посегна да счупя волана, че да не ни челоса извън града и той видя, че отива в насрещното вече.. Аз дори и като пътник, основното ми занимание е да гледам пътя докато пътувам.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Сплит, прав си. Следващият път като стане така ако ситуацията позволява, го блъсни такъв леко и викай ченгетата. Ако де движи бавно и нагло. Сега се е движил бързо и в такъв случай пускай жалба в полицията, минимум ще го викнат за обяснение и ще мисли другия път. Може и да го ошарят, виждал съм случаи след жалба да се пише акт, ако имаш познат, който да е минал наблизо става 100% акт, само помни и задните две букви. Бахти дебилите са такива, няма да метне да се извиниш ами среден ще показва. 

In God we trust, all others we track.

Spit-Fire написа:Народа тотално изпростя и на 90% от хората ценностите им се свеждат до гледане на тикток и чеченеца, да се наплюска като свиня, да поебе нещо, ако може чуждо, да пуши цигари и айкоси, да кара като чеченец (истински, не нашия шопар), да ходи на чалготека всеки петък и събота и да реве, че няма пари - което съвкупно поне според мен неминуемо се отразява и на пътната обстановка.
ебаси готиното точно мнение...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
Този от предната страница е някакъв пълен трол-садист според мен и му се връзвате. Първо тролва всички като кара със 100 в лява лента, после си качва и кличе в нета че да вбеси и хората в ютюб 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
раЦинг с коли на по 30 години и 100 коня двигатели
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Spit-Fire написа:Аз мисля, че положението е много по-зле от преди 10-15 години. Тотална анархия и чувство за безнаказаност комбинирани с непознаване на физичните закони.
Кратък но пълен обзор на голяма част от планктона в БГ

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
vicho написа:раЦинг с коли на по 30 години и 100 коня двигатели
Те и с по 500 коня двигатели да са, пак не е там мястото
barty написа:Spit-Fire написа:...
Кратък но пълен обзор на голяма част от планктона в БГ
Само бих коригирал, че това е положението поне от 90те години насам,от тогава съм активен свидетел. Със сигурност не е по-зле, защото преди 20-30г ролеви модел беше Васил Илиев и подобни, каране като линейка, къси-дълги и тн беше доста по-разпространено. Сега бих казал, че хората карат по-културно, предвид доста сериозния и перманентен трафик. Отделно сами се досещате каква беше предпочитаната музика, стил, поведение и възпитание на тези кръгове...
Преди това по комунизЪма не мога да коментирам, но бих се обзаложил, че масата (разбирайте 70%+) е предпочитала Лепа Брена пред класическа музика в зала България...