Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Строително-ремонтна тема
Има ли смисъл от поставяне на повече от едно стъкло "четири сезона" (при троен стъклопакет) 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
4 сезона се слага само по едно, от външната страна. Вътре - K-стъкло. СААВ слагат K-бяло-К, което е малко странно, но познавам хора с такава конфигурация - не става парник, както се говори. Та повечето нискоемисионни стъкла в пакета със сигурност имат ефект, макар и не кой знае колко голям. Ако се гони максимално пасивно жилище - става. На теория U коефициента при 4 сезона-бяло-К трябва да е около и даже под 0.8 W/m2K, ама това според продавачите на дограма. При две бели стъкла U e 2.6. Имай предвид, че колкото повече нискоенергийни стъкла - толкова по-малко светлина преминава. На мен точно това не ми допадна и затова сложих 4 сезона (Planistar Sun)-бяло-бяло. Уж U=1.2 W/m2K. Зима още няма, така че не мога да кажа колко му е ползата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Точно това ми препоръчаха и на мен за да не губя от влизащата светлина при 3 стъкла: 4 сезона - бяло - бяло, 6 камерен немски профил. Чакам оферта с цена за изпълнение в бяло и в цвят
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз съм вероятно с две К стъкла, защото им казах на СААВ да сложат каквото преценят, че е най-добре без оглед на цената.
За тъмно не съм забелязал някъде да има проблем, ма тя и цялата къща има около 100кв стъклария, няма как да е тъмно предполагам.
За тъмно не съм забелязал някъде да има проблем, ма тя и цялата къща има около 100кв стъклария, няма как да е тъмно предполагам.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Строително-ремонтна тема
Зависи колко силен е дъжда, аз казвам да , при мен стряхата е 1.60 м и пак набива дъжд и сняг понякога.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Дойде време за купуване на електроуреди и се чудя ако отида и взема всичко от едно място дали ще ми направят отстъпка? Примерно купувам уреди за 6000 лв, дали ще ми свалят едни 10% надолу? Коя верига би дала отстъпка, някой пробвал ли е?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Аз бях питал в Техно*олис и ми казаха че над някаква сума, дали пък не беше 2000 лв., дават 10% надолу.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
streetz написа:Дойде време за купуване на електроуреди и се чудя ако отида и взема всичко от едно място дали ще ми направят отстъпка? Примерно купувам уреди за 6000 лв, дали ще ми свалят едни 10% надолу? Коя верига би дала отстъпка, някой пробвал ли е?
ПисАл съм ти у вайберО

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
madafaka_donkele написа:streetz написа:Дойде време за купуване на електроуреди и се чудя ако отида и взема всичко от едно място дали ще ми направят отстъпка? Примерно купувам уреди за 6000 лв, дали ще ми свалят едни 10% надолу? Коя верига би дала отстъпка, някой пробвал ли е?
ПисАл съм ти у вайберО
пишИ ми и на мене

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
streetz написа:Дойде време за купуване на електроуреди и се чудя ако отида и взема всичко от едно място дали ще ми направят отстъпка? Примерно купувам уреди за 6000 лв, дали ще ми свалят едни 10% надолу? Коя верига би дала отстъпка, някой пробвал ли е?
Техномикс също дават добра цена. Прегледай лимита на картата преди да отидеш, ако трябва няколко карти и кеш.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Convertible написа:madafaka_donkele написа:streetz написа:Дойде време за купуване на електроуреди и се чудя ако отида и взема всичко от едно място дали ще ми направят отстъпка? Примерно купувам уреди за 6000 лв, дали ще ми свалят едни 10% надолу? Коя верига би дала отстъпка, някой пробвал ли е?
ПисАл съм ти у вайберО
пишИ ми и на мене
Нямам ти вайбъра

Реално бих писал и директно в темата, но няма смисъл, щото от прИмоцията могат да се възползват само служители на фирмата.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Момчета, бърз въпрос. Днес изкъртих близо 20кв плочки. Ясно е, че за толкова малко (8 чувала) няма как да наема контейнер. Въпросът е, къде да ги изхвърля? Някое законно! сметище, мога ли да ги оставя до кофата и да ги вдигнат като минават за големите боклуци?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
randity написа:Момчета, бърз въпрос. Днес изкъртих близо 20кв плочки. Ясно е, че за толкова малко (8 чувала) няма как да наема контейнер. Въпросът е, къде да ги изхвърля? Някое законно! сметище, мога ли да ги оставя до кофата и да ги вдигнат като минават за големите боклуци?
https://www.sofia.bg/waste
Някъде на края на страницата пише за строителните отпадъци.
Със сигурност недей да викаш цигани хамали. Ще ти вземат парите ще ги изхвърлят в някое дере

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
drago_pavlov написа:randity написа:Момчета, бърз въпрос. Днес изкъртих близо 20кв плочки. Ясно е, че за толкова малко (8 чувала) няма как да наема контейнер. Въпросът е, къде да ги изхвърля? Някое законно! сметище, мога ли да ги оставя до кофата и да ги вдигнат като минават за големите боклуци?
https://www.sofia.bg/waste
Някъде на края на страницата пише за строителните отпадъци.
Със сигурност недей да викаш цигани хамали. Ще ти вземат парите ще ги изхвърлят в някое дере
Сметището за строителни отпадъци на враждебна.