Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Jordana » 25 Яну 2023, 19:11

Аз ще изчакам тия храни да навлязат масово в менюто на българина , засега ми е леко странно . Когато вляза в ресторанта и мога да си поръчам два печени прилепа с гарнитура от хлебарки плюс паница яхния от цибетка тогава може да си променя мнението . За момента ми идват малко в повече тия щурци ларви червеи хлебарки и т.н всякаква пълзяща гад :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2023, 19:18

drago_pavlov написа:Това прилича на истински хляб :shock:
Я дай рецептата.

Няма философия. Бакпулвер като сложиш, няма как да "объркаш" рецепта за "хляб". Аз лично не ги разбирам тия дето толкова им е залипсвал хляба, че да правят имитации, малко като веганските яйца :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 25 Яну 2023, 20:16

bum_bum написа:Ти си явно по-тежък случай. Аз можех да клякам, но не и да се навеждам без болка.

Свали си програмата горе и пробвай. Има функционален тест и една безплатна тренировка за да прецениш дали ти върши работа.

За активна рехабилитация потърси Е3Rehab.

Тези Е3 ги видях, че имат програма за Shoulder impingement а аз с лявото рамо от години имам проблеми които ту отшумяват, ту се обаждат. Спрямо тези и другите, които спомена, кои според теб ще ми свършат работа да си купя една програма?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2023, 22:22

Е3 само ги следя. Другото съм го ползвал и напълно ми реши проблемите но предвид, че все пак е компютърно генерирана програма мисля, че програмата на Е3 би ти помогнала повече.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Яну 2023, 22:28

Днес минах ямр-то.
Един час ...бррррр...мрррр...тууу...тууут...
Последните 8-9 години не съм минавал...та съм забравил кво беше. :mhihi:
Нищо другият месец пак,за кръста...
Като излязат резултати ще видим на къде ще се поема. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 25 Яну 2023, 22:31

bum_bum написа:Рецептата я пазим в тайна, защото го продаваме като готова смес. Без щурците :mhihi: Това беше само за проба.

Това ли е?
https://keto-bg.com/produkt/keto-hlebcheta/

steeN написа:Няма философия. Бакпулвер като сложиш, няма как да "объркаш" рецепта за "хляб". Аз лично не ги разбирам тия дето толкова им е залипсвал хляба, че да правят имитации, малко като веганските яйца :)

На мен не ми е залипсвал изобщо...
По-скоро търся алтернатива за пица, че съм пробвал различни рецепти с блат от карфиол, от бадемово брашно, но дори не наподобяват истинския блат...
А тоя хляб си изглежда като истински :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2023, 22:31

drago_pavlov написа:На мен не ми е залипсвал изобщо...
По-скоро търся алтернатива за пица, че съм пробвал различни рецепти с блат от карфиол, от бадемово брашно, но дори не наподобяват истинския блат...
А тоя хляб си изглежда като истински :lol:

Блат като истинския няма как да стане. Глутена може да се симулира донякъде с фибри, но препечената хрупкава коричка е възможна единствено с брашно или донякъде с някои безглутенови брашна, които също са толкова високо въглехидратни.

Имаме там един блат за пица с лупина и моцарела, който е доста успешен, но пак е много далеч от истинската.

Хлябът е вярвам най-доброто, което може да се получи в кето вариант. И като вкус и като съставки. Печенето му е специфично, но уличиш ли го е супер.

Друго, което става от него е брускети. Те вече не се различават по нищо от истинските. Хлебчето се реже на тънки филийки и се маже с подправки и зехтин (ние с олио от авокадо). После се суши на леко отворена врата в печката на 90 градуса. Като станат хрупкави са готови.

steeN написа:
drago_pavlov написа:Това прилича на истински хляб :shock:
Я дай рецептата.

Няма философия. Бакпулвер като сложиш, няма как да "объркаш" рецепта за "хляб". Аз лично не ги разбирам тия дето толкова им е залипсвал хляба, че да правят имитации, малко като веганските яйца :)
Колко хляба направи, че знаеш?

Както казах 90% от рецептите са неуспешни палачинки. Другата част биват, но са основно ядки и хуск. А за да бъде и здравословно, освен вкусно е редно да се съблюдават и съотношенията на омегите и ядките да не са прекалено много.

Тия на които им е за липсвал хляба в общия случай са били 150 кила именно от хляб. И като тръгнат в правилната посока хлябът е това, което рано или късно го спъва. А като можеш да си позволиш да ядеш редовно и хляб вече стават далеч по-лесни.

Аз обичам много филия с масло и течен шоколад. В оригиналния вариант това е вероятно най-нездравословната храна. Нямам никакъв проблем с това и години наред не съм го ял.

Сега обаче мога да си позволя нещо, което е в рамките на нищожните 3-4 гр усвоими въглехидрати, ще ми даде една част от необходимите за деня мазнини и няма да се налага да си дояждам със сланина и освен това не отстъпва на истинското. Защо да не го ям?

Това ми напомни и за палачинките с течен шоколад. Всяка събота изяждаме по една планина :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Яну 2023, 23:12

bum_bum написа:...

Достатъчно... тези с брашно и ферментация с мая са много много по-тегави като почнеш с тежко брашно. Домашна фурна в повечето случаи дори не може да ги изпече. Нали не мислиш, че си единствения човек в света, който е правил високопротеинов хляб :) Как да е... според теб всички трябва да са на твоето мнение. Кой ти казва какво да ядеш? А и мисля, че му дадох основната насока на човека.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 25 Яну 2023, 23:20

bum_bum написа:Това ми напомни и за палачинките с течен шоколад. Всяка събота изяждаме по една планина :mhihi:

Правя от години едни палачинки, само яйца и крема сирене(в БГ в лидл има едно 30%, с другите не става), на 30 грама сирене 1 яйце. Наскоро ядох обикновени нашенски палачинки и ментетата ми харесват повече.

В щатите се напълни с всякакви кето хлябове, даже и от големите фирми и някои са мноого сполучливи. С пица блатовете и аз споделям, че няма читав истински заместител.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Яну 2023, 0:30

Някой пробвал ли е да замести захарта в кафето с нещо друго ? Например Стевия и еритритол на пудра ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Яну 2023, 0:37

Става с мляко , няколко капки мляко са достатъчнии . При печеното на кафето се получава горчилката там в микса от полифеноли има някои вещества които са горчилката . И захарта и млякото влизат в реакция и намаляват горчилото . В смисъл захарта не само подслажда , така че може да пробваш и с по малко захар . Аз не обичам захар не ям захар не мога да я гледам дори захарта обаче с кафето се налага поне на върха чаена лъжичка да сложа иначе само чисто кафе не става сутрин .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Яну 2023, 0:48

Jordana написа:Става с мляко , няколко капки мляко са достатъчнии . При печеното на кафето се получава горчилката там в микса от полифеноли има някои вещества които са горчилката . И захарта и млякото влизат в реакция и намаляват горчилото . В смисъл захарта не само подслажда , така че може да пробваш и с по малко захар . Аз не обичам захар не ям захар не мога да я гледам дори захарта обаче с кафето се налага поне на върха чаена лъжичка да сложа иначе само чисто кафе не става сутрин .

Ще опитам мерси
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2023, 10:49

steeN написа:Достатъчно... тези с брашно и ферментация с мая са много много по-тегави като почнеш с тежко брашно. Домашна фурна в повечето случаи дори не може да ги изпече. Нали не мислиш, че си единствения човек в света, който е правил високопротеинов хляб :) Как да е... според теб всички трябва да са на твоето мнение. Кой ти казва какво да ядеш? А и мисля, че му дадох основната насока на човека.

По моему високопротеинов хляб няма. Освен, ако не го направиш от месо, защото протеина в растенията не важи много. А и целта на кето хляба не е да бъде високопротеинов, а да има малко въглехидрати, ниски до умерени омега 6 и 9 и възможно най-малко ядки. Хубаво е да се използва и силно обезмаслено бадемово брашно.

Домашната фурна тук също е малко или много компромис. Става, но не е това, което би могло да бъде. Конвектомат от евтините също. Най-добре става в роторна пещ ама тя струва колкото много прилична кола.

ivanski_2 написа:Някой пробвал ли е да замести захарта в кафето с нещо друго ? Например Стевия и еритритол на пудра ?

Жената го пиеше с бленда със стевия. От доста време насам го пие с кафявата "захар" и си го харесва. Мен и двете са ми гадни. За торти, шоколади, даже и за лимонада и т.н. не намирам разлика с подсладителя от захарта, но в кафе не ми харесва. Пробвал съм какво ли не, дори тези, които не са разрешени в ЕС- монашески плод и алулоза и не е мойто.

Аз слагам само малко сметана от там, дето дадох линка по-нагоре. Но пия и само Дъбов, което по нашенските разбирания си е негърска пот.

Spunky написа:
bum_bum написа:Това ми напомни и за палачинките с течен шоколад. Всяка събота изяждаме по една планина :mhihi:

Правя от години едни палачинки, само яйца и крема сирене(в БГ в лидл има едно 30%, с другите не става), на 30 грама сирене 1 яйце. Наскоро ядох обикновени нашенски палачинки и ментетата ми харесват повече.

В щатите се напълни с всякакви кето хлябове, даже и от големите фирми и някои са мноого сполучливи. С пица блатовете и аз споделям, че няма читав истински заместител.

Става и така. Ние слагаме и разни брашна за да придобие тази тестяна форма, които имат истинските. Освен с това сирене трябва да става и с маскарпоне.

Хлябове знам, че има. То и тук правят. Има едни полски Балвитен, които обаче ги плюя на 2 метра. Няма толкова гадно нещо. Има и едни, които ги правят основно от слънчогледови семки, което отново не е ни кето, ни здравословно. В щатите е пълно с различни хлябове, но тия с хубав вкус са с глутен, кмц, различни нишестета и разтворими фибри в големи количества и какво ли не.

Принципно за готовите кето неща важи това, което за тия без захар. Пише ли без захар, значи на 99% има много захар под друго име. Същото и с кетото, пише ли кето 99% няма нищо общо или пък не е никак здравословно. Просто няма регулация и всеки си прави каквото иска. За захарта има регулация, но пък законът не прави никаква разлика между различните видове полиоли и заместители на захарта.

Преди година някъде ми предлагаха продукт, който се води естествен аромат. Корен от ликорице. Но и подслажда много и може да се използва като подсладител като на етикета може да пише, че няма добавена захар. Но в спецификацията на продукта се вижда, че основната съставка там е малтодекстрин. Който има гликемичен индекс двойно по-висок от захарта. Та купуваш си продукт без захар с идеята, че е по-здравословен и ядеш нещо, което е най-гадната възможна от всички захари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 26 Яну 2023, 10:52

ivanski_2 написа:Някой пробвал ли е да замести захарта в кафето с нещо друго ? Например Стевия и еритритол на пудра ?

Да, пия го без захар откакто завърших училище. :lol:
Субективно е, но за мен на хубаво кафе е грехота да му унищожиш вкуса с тия отрови. За мляко да не говорим. :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 26 Яну 2023, 11:19

Вече 6-7г. пия само чисто кафе. Сега някой по инерция, ако сложи мляко/сметана/захар, не мога да пия и ми се повръща :dunno: Иначе преди слагах мин. количество стевия.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата