България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ivanski_2 написа:Бум не очаквай че като минават ще стане нещо ....
Аз нищо не очаквам. Просто обяснявам защо съм ганьо преценяч. Постоянно се говори за безопасност, пък виждам такива неща. По околовръстното ако минеш ще видиш десетки метри мантинела повалена и зарязана така с години. Някой да има да не е виждал полицай да кара без колан, в насрещното, с телефон, да спира точно под знак "забранено спирането", по тревни площи, в насрещното..? Редовно има акции срещу джигитите мотористи, а някой да е виждал полицаите на мотори как карат?
То все едно да правя нещо постоянно и да обяснявам на децата си как това е много лошо, да ги следя и да ги наказвам ако те правят същото

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Онзи ден в някакъв сутрешен блок бяха викнали един мъж да обеснява за тапите по празниците и той много приятно почна да хули полицайте, че клечат с камерата на хранилката, а не помагат с нищо и набързо го прекъснаха.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Е.Димитров написа:Ама и никой гражданя не спира да го бутне малко на вътре
Кой ти каза?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Kroki написа:Онзи ден в някакъв сутрешен блок бяха викнали един мъж да обеснява за тапите по празниците и той много приятно почна да хули полицайте, че клечат с камерата на хранилката, а не помагат с нищо и набързо го прекъснаха.
В никой случай не бих искал да защитавам "органите", но по какъв точно начин може да се облекчи тапа по пранзиците от тях?
Когато 500 000 атомобила искат да излязат наведнъж, резултатът е ясен, всичко го знаят, но продължават да се бутат, съответно да мрънкат, и да се правят на жертви. А човек може да си вземе 1 ден отпуск и да тръгне по-рано, тогава тапа няма и органите изобщо не ти трябват...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те полицаите няма какво да направят за тапите, но аз се чудя как е възможно точно в най-големия киреч на Великден да има 3 участъка от магистралата в ремонт само от София до Пловдив? Толкова ли да не може да се съобрази тия ремонти да се направят преди или след това?
А иначе полицаите по магистралата само пречат и създават по-голямо задръстване, защото много хора като видят буркана намаляват скоростта по някаква причина, въпреки, че се движат в рамките на разрешената скорост. И като има една колона от стотици коли ефекта на ластика води до пълно спиране няколко км по-назад.
А иначе полицаите по магистралата само пречат и създават по-голямо задръстване, защото много хора като видят буркана намаляват скоростта по някаква причина, въпреки, че се движат в рамките на разрешената скорост. И като има една колона от стотици коли ефекта на ластика води до пълно спиране няколко км по-назад.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това му викат в белите държави phantom traffic jams , причиняване на задръстване без реална причина .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
bum_bum написа:...защото много хора като видят буркана намаляват скоростта по някаква причина, въпреки, че се движат в рамките на разрешената скорост. И като има една колона от стотици коли ефекта на ластика води до пълно спиране няколко км по-назад.
На Ихтиман на мотела това е практика, откакто знам за себе си.
Има ченгета с камера/радар винаги! Ограничението си е стандартното, но наближим ли, се почва със спирачките. Редовно ми се случва да се движим колона с километри наред в желязно темпо от 140 и изведнъж да паднем на 80?!?!?! Някой ще ги спре да им даде награда като карат ПОД ограничението ли, какво???
После следва ново раздаване на газ и ластици 100-180-100 до София!

Таа, мисълта ми е, че не е само от ченгетата.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз знам за един смъртен случай от такова скачане на спирачки, заради полиция и натрисане отзад. Единия неадекватен, другия отзад блее и сънен... 1 живот по-малко.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
pampo написа:Kroki написа:Онзи ден в някакъв сутрешен блок бяха викнали един мъж да обеснява за тапите по празниците и той много приятно почна да хули полицайте, че клечат с камерата на хранилката, а не помагат с нищо и набързо го прекъснаха.
В никой случай не бих искал да защитавам "органите", но по какъв точно начин може да се облекчи тапа по пранзиците от тях?
Когато 500 000 атомобила искат да излязат наведнъж, резултатът е ясен, всичко го знаят, но продължават да се бутат, съответно да мрънкат, и да се правят на жертви. А човек може да си вземе 1 ден отпуск и да тръгне по-рано, тогава тапа няма и органите изобщо не ти трябват...
ППЦ в предаването, човека говореше за общата ситуация.
Иначе преди на ремонтите по Витиня пускаха движението и в двете посоки. Сега за късмет ремонта, който правиха преди великден го приключиха точно преди почивните дни и се пътуваше нормално, тапите бяха на Български Извор, където имаше патрул и колите намаляха повече от необходимото. Времето от Орешака до магистралата беше 2ч.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
На мен ми е в любими като има камера да снима в дадена посока и ясно се вижда накъде е окото на триногата, накъде е и екрана, на всичко отгоре е и от другата страна на пътя, но тия реално по чиято посока засичането светкат на тебе и на ограничение 50-60 на прав път някой скокльо отпред баааааам на 30.
Тръгнеш да го изпреварваш и те чумосва даже.

Направо ми липсват каранията с М-ка, имаш достатъчно мощ просто да заобиколиш някакви такива, а не да преценяш как и къде да ги изпревариш. Натискаш и за две секунди вече няма проблем. Разбира се когато ситуацията позволява драги моралисти.

Тръгнеш да го изпреварваш и те чумосва даже.

Направо ми липсват каранията с М-ка, имаш достатъчно мощ просто да заобиколиш някакви такива, а не да преценяш как и къде да ги изпревариш. Натискаш и за две секунди вече няма проблем. Разбира се когато ситуацията позволява драги моралисти.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Разбира се когато ситуацията позволява драги моралисти.
Сега ще ти кажат, че и ти си преценяч

Това с преценките е много субективно нещо. Гледах клипа на тоя дебил по-напред "тоя ме засече". Е колко да те е засякал? Вижда се, че те изпреварва отдясно, вижда се, че ще влезе пред теб, ми просто отнеми газта и ще отвориш достатъчно разтояние за да влезе пред теб на достатъчна дистанция за да не тряба да скачаш на спирачките.
Много хора сами си създават ситуации. Карат все едно са сами на пътя и после "един ми излезе внезапно", "един ме засече", "един се навря пред мен". Ясно е, че много хора правят глупости, ясно е, че много хора изпреварват неправилно, отнемат предимство, не спазват дистанция, но почти всички тия неща са предотвратими, ако не смятаме, че сме сами на пътя или щом правото и закона са на наша страна физичните закони при евентуална катастрофа също ще бъдат.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тоя падналия знак иначе и аз го видях, верно много шибано стърчи 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Ама и никой гражданя не спира да го бутне малко на вътре

Бутнал го е някой, но вероятно с колата и сега стърчи от другата страна

В един друг живот и по едно друго време щях да съм го преместил и да съм се обадил на не знам колко телефона да се разправям с чиновници, които са “това не е наша работа господине” за да оправят и мантинелата, но това беше преди доста време. Тоя човек вече го няма в мен.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
На пътя София - Самоков умира жена с 13 годишната си дъщеря, а колата е карана от мъж, не знам дали е съпруга, но и той е в тежко състояние. Ударът изглежда сякаш колата е навлезнала в насрещното ако съдим по камиона.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/dete-za ... mokov.html
Айде сега кажете защо става тая катастрофа с жертви? Понеже тука се обсъжда как едва ли не скоростта не е виновна, кажете не се ли е плъзнал този човек заради висока/несъобразена скорост? Понеже гледам много се подскача и как видиш ли някой минал на 2 секунди червено и такива, кога последно видяхте някой умрял защото някой е минал на 2 секунди червено или въобще на червено. Не знам, но камерите за червено няма да намалят жертвите, но тия за скорост има някаква логика да го постигат разбира се не в очакваните от нас размери.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/dete-za ... mokov.html
Айде сега кажете защо става тая катастрофа с жертви? Понеже тука се обсъжда как едва ли не скоростта не е виновна, кажете не се ли е плъзнал този човек заради висока/несъобразена скорост? Понеже гледам много се подскача и как видиш ли някой минал на 2 секунди червено и такива, кога последно видяхте някой умрял защото някой е минал на 2 секунди червено или въобще на червено. Не знам, но камерите за червено няма да намалят жертвите, но тия за скорост има някаква логика да го постигат разбира се не в очакваните от нас размери.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Top Gun Maverick написа:...
И на завоите ли да сложат камери за скорост

Ти не беше ли от Казанлък? Днес минавах Габрово - Казанлък, обичам проходите и карането в тях, но не и когато има наноси, непочистени от някой си.
Стига с тая несъобразена скорост, като си плащам винетката не получих отстъпка за несъобразено почистване.