Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
132
27%
Да - бих си взел
223
46%
Не
36
7%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 483
master of the force
Аватар

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от alx » 26 Авг 2026, 16:24

Посмъртно не бих си взел електричка ако не мога да я зареждам в къщи или в офиса. Хем съм фен на някои от електричките :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2026, 19:17

Ако не можеш да зареждаш вкъщи или на работа си е чист мазохизъм с електричка по обществени зарядни :mrgreen:

Отделно, започват да ни подготвят за либерализация на пазара на ток - сериозно обсъждат нов модел с две различни цени, в зависимост от потреблението :mhihi:

Не е далеч и времето към пълното преминаване към свободния пазар.

А тогава - ма*ката си е@вало с цените на тока, щот ся за бита плащаме субсидиран ток.

В общи линии, идва края на евтиното ...

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 26 Авг 2026, 19:38

Spit-Fire написа:Рядко повече от 10к. До нас нищо няма, гледах на ABRP... освен ако има друго приложение?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
За 10к км. няма сметка само да ти деградира батерията с времето. Имай в предвид, че сентрито ти хаби няколко процента. Отделно зимата да притопля батерията си гълта, лятото зависи дали е на слънце и на колко си нагласил cabin over heat protection отново.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2026, 20:34

carmanf1 написа:Ако не можеш да зареждаш вкъщи или на работа си е чист мазохизъм с електричка по обществени зарядни :mrgreen:

Отделно, започват да ни подготвят за либерализация на пазара на ток - сериозно обсъждат нов модел с две различни цени, в зависимост от потреблението :mhihi:

А тогава - ма*ката си е@вало с цените на тока, щот ся за бита плащаме субсидиран ток.

Е това. Родината стана доста скъпа държава, но електричеството все още е смешно евтино. Предполагам ще ни ”оправят” и по тоя параграф.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 26 Авг 2026, 23:33

Добре де, моята кола сега гори 18 евро на 100 км градско и 10 извън.
Ако зареждам само на бързи станции, ще подмина ли 10 евро на 100 км, колкото да кажем ще гори един хибрид (и все пак ще е ~150 коня без турбо, и изпреварване с него ще е бая приключение).
Ако не, би следвало да е ок, като за 300+ коня.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
Мечтае да кара: Mustang GT

Мнение от dhtj » 27 Авг 2026, 0:41

alx написа:
carmanf1 написа:Ако не можеш да зареждаш вкъщи или на работа си е чист мазохизъм с електричка по обществени зарядни :mrgreen:

Е това. Родината стана доста скъпа държава, но електричеството все още е смешно евтино. Предполагам ще ни ”оправят” и по тоя параграф.

Ох, успокои ме... тъкмо тези дни се бях замислил, че набих много пари по жилища, мотори, глезотии, биткойни, и няма да мога да взема мечтания мустанг осмак на газ тая година... и си мислех, че май идва времето на електричките и ще скоча направо на модел3... Но ако тока и газта се изравнят като разход, ясно е какво ще си купя - жокер - комшиите няма да спят спокойно :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 0:54

dhtj написа:Но ако тока и газта се изравнят като разход

Тва е почти невъзможно да се случи. В момента 100км ми струват 1,50-2 евро на 100км. На газ не мисля, че е под 8-9е. Нали можеш да си представиш какво ще стане ако тока скочи 4+ пъти? Той с 50% да скочи ще бутнат правителството, вие фантазирате за някакви космически цени...

Ама да го дигнат де, тъкмо ще ме стимулират най-после да сложа планираните солари вкъщи. Че при сегашната цена на тока хич не ми се и занимава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
Мечтае да кара: Mustang GT

Мнение от dhtj » 27 Авг 2026, 1:09

Предстои да видим.
Не съм го чел никъде, сам си го измислих, но нещо ме кара да мисля, че ще разделят тока за бита от тока за автомобила. И втория ще е по-скъп. :lol:
Държавата няма да си позволи да загуби акциза от горивата и ще го натресе и на електричките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 1:19

Няма как да се случи технически към момента тва. А и още сме прекалено малко за да сме ѝ толкова интересни на държавата. На първо време може би ще върнат данъците, ама и това няма да е утре.

Предишна

Назад към Извън Темата