Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от hell's angel » 07 Авг 2015, 22:32

Гледам,че вече са пуснали "безплатна" зарядна станция за електричари и на цариградското :mhihi: . Докато данъкоплатците от цял свят ги храним тия "еко, гриин и т.н. шитни " бизнеси, поне една безплатна бензиностанция някъде няма ли да цъфне ? :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 07 Авг 2015, 23:21

незнам кое е нормално,но... тва идва много над норвежката цена.аз не виждам как тая кола може да се продаде в БГ :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2015, 23:24

В Норвегия явно държавата финансира част от покупката. Тук също финансират покупки, но по друг ред и на други хора ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 07 Авг 2015, 23:35

нищо не финансира държавата.цените на електричките тук са същите като в европа,даже малко по завишени.сега по интересното е що в Бг са по високи от тук :roll: подобна оферта тук е с близо 150 евро на месец на долу :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Авг 2015, 1:32

Сега може и да са спряли... ама държавната помощ е причината да има продажби, които да конкурират 40 милионна Калифорния... не че и там не сибсидират ма в Норвегия се разцепиха. Ако не бяха те Тесла да са дали фира отдавна :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 08 Авг 2015, 8:32

Причината ел колите тук да са по евтини от останалите е ,че на тях не се плащат акцизи.Така както ние не ги плащаме върху всички коли! С други думи ел колите тук са с нормални/същите цени като в останалата част на еуропа. Тука нормалните коли с двг са близо 2 пъти цената спямо същите в Европа.с други думи ако теслата я обмитяваха като нормална кола щеше вместо 800 к крони да струва 1.3 мил :mhihi: и тесла щяха да са фалирали отдавна.
Та в тоя ред на мисли не разбрах в Бг що е по скъпо да имаш кола от колкото тук при положение ,че са на една и съща цена.как точно смятата да се наложат на пазара :roll: Няма как да имат бъдеще по тоя начин :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Авг 2015, 9:29

1. няма данък продажба
2. няма такса за регистрация
3. имаш данъчен кредит

разликата в приходите на държавата се компенсира от всички останали. сори... субсидия. то тва е дъвкана и дъвкана тема, не е някаква тайна. стигна се до там, че тесла не разбиваше репорта за продадени коли географски да не лъсне, че продава само в Калифорния и Норвегия където са най-много субсидирани. имаше някакъв лимит на брой електрически коли след, който трзи субсидии трябва да спрат също.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 08 Авг 2015, 10:23

в уса ако не се лъжа може да си приспаднеш част от цената на колата от данъците :roll: това в моята глава е субсидиране.когато държавата поема част от цената на колата.в норвегия тоя момент го няма. и поради тая причина тук няма квота за ел коли след която да спрат субсидиите.единствено от 2017 няма да имат право да карат в бус/такси лентатите в големите градове,щото вече е мазало.
това ,което исках да кажа е,че не разбирам как при една и съща цена на продукта,при идентични условия идва разлика от 150 евро на месец.
Стана ми инересно щото сега гледам и аз за една такава кола и нямам нищо напротив да си оставя парите в БГ,ако гаранцията важи и тук разбира се.те обаче ме отказаха в зародиш.иначе за реното проверих,ако го вкарам от франция излиза малко по евтино от колкото тук и не си заслужава цялата гимнастика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 08 Авг 2015, 11:24

magareto_yori написа:в уса ако не се лъжа може да си приспаднеш част от цената на колата от данъците :roll:

Това се нарича данъчен кредит. И го има и на двете места. (виж горе) ;)

Как да няма квота позаинтересувай се...

http://www.avere.org/www/newsMgr.php?ac ... 4q0s3s1o27

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 08 Авг 2015, 14:37

тва с квотата може да го забравиш, щото ако след тия 50к коли премахнат облагите,няма кой да си купи ел кола и всичко ще отиде на вятъра.единствено от 2017 се говори ,че ще премахнат карането в бус лентата. тая информация от линка е от 2012 и доста неща се говориха и промениха от тогава,включително и ново правителство ;)

иначе за обикновенния купувач (без фирма) единствения келипир от данъците е,че ти приспадат малко повече кр на км ако караш до работа повече от 12к км мисля беше.иначе от цената на самата кола не ти връщат нищо.ако колата е фирмена играта е друга,но тя нас не ни касае.

както е и да е,аз днес минах с реното 125 км и ми показа,че имам за още 40км.вчера карах 60км по магистралата. изглежда градско държи повече време.според мен лятото ще мине 170км с нормално каране. за зимата мога да докладвам по натам.един авер вече си я поръча.аз ще изчакам няколко месеца
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Авг 2015, 17:03

enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Авг 2015, 18:13

Това хич не е необичайна гледка наоколо... Явно стават.

Sent from my D5503 using Tapatalk 2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Never mistake motion for action...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Авг 2015, 8:09

Сигурно стават :lol: ... ама те и братята холандци не са от тия дето викат "Не става!" ...

На Рено Флуанс програмата със смяна на батерия заедно с Бетър плейс беше предвидена с едно от стартовите места да е Шипхол.
Идеята беше на летището да има база за смяна на батерията и така да си гарантират такситата, че ще оперират безпроблемно.
След това Бетър плейс фалираха, Флуанса си е дърво, но явно това не ги е отказало да се движат в електро посока :clap:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Авг 2015, 10:33

Колеги, нещо напоследък доста съм се замислил (и чакам оферта, че сега имали промяна в ценовото предложение) за Рено Туизи. Като претегля плюсовете и минусите, ми е на кантар. Освен че лятото ще ми е в огромна полза (най-вече за работата). За зимата съм готов да нося по-дебели дрехи, в името на това, че разходите ми по колата ще са същите като за сегашната.

Идеята е, че работя в София, на бул."Витоша" и съответно съм наел гараж наоколо за да паркирам (което е най-евтиния вариант), живея на 20мин с трафика от там, и на около 5-6 км разстояние. Лятото съм в с.Лозенец където имам къде да я държа (и съответно зареждам), пък и в комплекса където работя електричката ще ми е направо перфектна, защото с друго с ДВГ не се допускат, а разстоянията не са малки. А мога и да ходя до селото и наоколо без проблеми.

Общо взето ми трябва изцяло за градска кола за ходене на работа, като семейството си имаме и друга кола по-така пътувания.

Та някой с пряко мнение?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Авг 2015, 10:41

Карал съм го на тест драйв Туизито, но малко ...
ПРиятно е за каране, доста директно... като картинг. Мястото отзад е никакво и трудно достъпно.
За зимата е проблем, че няма отопление никакво, а виниловите джамове не закриват достатъчно ...

http://www.ecars.bg/forum/Renault-Twizy

Тук има две Туизита едното е на човек от София :yes:
Сигурен съм, че ще ти даде насоки и отзиви :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата