Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от streetz » 16 Фев 2020, 1:23

Аз в такива случаи си ги мятам в някой чужд контейнер в тъмната част на денонощието. Малко е неудобно, че се възползвам на аванта, ама за някакви дребни отпадъци не си струва бензина до сметището.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 16 Фев 2020, 7:32

drago_pavlov написа:
randity написа:Момчета, бърз въпрос. Днес изкъртих близо 20кв плочки. Ясно е, че за толкова малко (8 чувала) няма как да наема контейнер. Въпросът е, къде да ги изхвърля? Някое законно! сметище, мога ли да ги оставя до кофата и да ги вдигнат като минават за големите боклуци?

https://www.sofia.bg/waste

Някъде на края на страницата пише за строителните отпадъци.

Със сигурност недей да викаш цигани хамали. Ще ти вземат парите ще ги изхвърлят в някое дере :bang:
Супер. Тук ясно си пише, кога минават и изхвърлят строителни отпадъци. Значи без притеснение ги оставям до кофата. Благодаря!

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 19 Фев 2020, 19:05

Колеги, препоръчайте фирма за претърсване на покрив.
Искам такива, които си вършат работата съвестно и няма да ме завлекат с пари, както и евентуално да се сключи някакъв договор, че вече го ядох с такива убавци..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 19 Фев 2020, 21:14

Кажете някой свестен и непретенциозен(тип за работа под 500лв. не ме търси) електричар за района на София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2020, 21:44

Абе има един във форума .. ама по-добре да не почвам, че така и не си взех урок :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Фев 2020, 3:17

bum_bum написа:Абе има един във форума .. ама по-добре да не почвам, че така и не си взех урок :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Електричарите взимат между $100 и $150 на точка. Какво му плащаш???

Декът ми е 7Х5м (35м2). Искам да го покрия с нещо, което ще пази сянка. Вариантите са мрежа против градушка или маскировъчна мрежа. Кое бихте препоръчали?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Фев 2020, 6:03

datchko написа:Колеги, препоръчайте фирма за претърсване на покрив.
Искам такива, които си вършат работата съвестно и няма да ме завлекат с пари, както и евентуално да се сключи някакъв договор, че вече го ядох с такива убавци..

Нареждам се и аз да търся за София.
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 21 Фев 2020, 9:19

barty написа:
datchko написа:Колеги, препоръчайте фирма за претърсване на покрив.

Нареждам се и аз да търся за София.

Аз от доста време търся...
Офертите варират между 2,600 и 7,000лв... Това цени с труд и материали.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Фев 2020, 9:45

Здравейте,
предстои ми да направя нова дървена конструкция/ веранда и съответно ще си купя дървеният материал и ще го обработя с грунд за дърво и после следва да го пръсна с боя.
Спрял съм се на боя за дърво на водна основа на Сикенс.
Понеже ще е доста работа с четката се замислих да взема и да ги изпръскам с пистолет.
Нямам компресор и за това се загледах в следните модели:
https://www.emag.bg/pistoleti-sistemi-z ... -mazilka/c

Някой употребявал ли е подобни устройства и от тези показаните (бюджетни), кой бихте ми препоръчали?

Иначе на колегите, които търсят за ремонт на покриви, мога да препоръчам какво да НЕ правите.
Не наемайте работници от онези, дето са от махалите (да не казвам в прав текст, че да не излезе расизъм)
Аз търсих и наех подобен тип и освен , че цената не беше такава, каквато се споразумяхме в началото, не ми хареса работата ,никакво нивелиране на улуците, в последствие от единият ъгъл на къщата прелива улука. Разбира се, гаранцията е само на думи, нямат офис, всичко е...
Да не говорим и за начина на оправяне на самият покрив. Така че, търсете фирма, предварителен договор и личен контрол.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Фев 2020, 11:26

Защо да си купуваш пълен боклук за 50лв, който освен, че няма да свърши работа както трябва после ще го и изхвърлиш?

Иди си вземи един безвъздушен Вагнер под наем и си свърши работата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Фев 2020, 11:59

bum_bum написа:Защо да си купуваш пълен боклук за 50лв, който освен, че няма да свърши работа както трябва после ще го и изхвърлиш?

Имаш право,
обаче вагнера е 120 лева на ден, а за ден няма да свърша работа, а да дам 300 лева за наем на машина за тези неща, по-добре да наема някой да ги боядиса на ръка за тея пари.
Въпроса ми е, тея пистолети дето са до 100-120 лева и над 500w с някакъв компресор, някой дали има опит?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Фев 2020, 12:19

Колко е голямо това нещо? Аз за един ден съм боядисвал всички вътрешни стени на 180кв къща. На втория още една ръка и край.

Виж там имаше някаква врътка, ако го вземеш в петък или събота цената беше за ден, щото на другия не работят.

Освен тези фирми за машини под наем виж и цената и условията в Пласто.

Малък безвъздушен Вагнер имам и става за дребни неща, но ако има квадратура си трябва нещо сериозно.
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Фев 2020, 12:38

Е.Димитров написа:
bum_bum написа:Защо да си купуваш пълен боклук за 50лв, който освен, че няма да свърши работа както трябва после ще го и изхвърлиш?

Имаш право,
обаче вагнера е 120 лева на ден, а за ден няма да свърша работа, а да дам 300 лева за наем на машина за тези неща, по-добре да наема някой да ги боядиса на ръка за тея пари.
Въпроса ми е, тея пистолети дето са до 100-120 лева и над 500w с някакъв компресор, някой дали има опит?

Преди повече от 10 години, когато обзавеждах апартамента и не останаха пари, купих най-евтините врати-вътрешни от фазер. Май ползвах безир или нещо подобно за грунд и след това автомобилна боя с ел. пистолет Райдър за 25 лв. Резултата беше доста добър, но ги "наливах" легнали. Проблема, е че боята трябва да е доста разредена, може би при по-скъпите да е по-добре.
Та, за пръв и последен път ползвах такова нещо, но останах сравнително доволен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Фев 2020, 13:09

bum_bum написа:Колко е голямо това нещо? Аз за един ден съм боядисвал всички вътрешни стени на 180кв къща. На втория още една ръка и край.

Виж там имаше някаква врътка, ако го вземеш в петък или събота цената беше за ден, щото на другия не работят.

Освен тези фирми за машини под наем виж и цената и условията в Пласто.

Малък безвъздушен Вагнер имам и става за дребни неща, но ако има квадратура си трябва нещо сериозно.

Проблема е, че не са толкова много като площ нещата.
Това са около 5 греди 20х20 , обшивка за тавана около 20м2 и други части от конструкцията, която обща квадратура едва ли е повече от 4-5м2.
Освен това трябва да пръсна първо да ги запечатам самите дървении, като ще трябва да изчакам да изсъхнат добре. При това време ще е минимум ден вероятно. После полагам първа ръка и смятам да положа поне още една ръка , след като изсъхне достатъчно първата и те така.

Lenco написа:Преди повече от 10 години, когато обзавеждах апартамента и не останаха пари, купих най-евтините врати-вътрешни от фазер. Май ползвах безир или нещо подобно за грунд и след това автомобилна боя с ел. пистолет Райдър за 25 лв. Резултата беше доста добър, но ги "наливах" легнали. Проблема, е че боята трябва да е доста разредена, може би при по-скъпите да е по-добре.
Та, за пръв и последен път ползвах такова нещо, но останах сравнително доволен.

Боята, която ще нанасям е рядка, на водна основа. Мога да я разредя още малко и така да пръсна поне 2 ръце.
Това, което съм видял като информация от интернет е, че тея малките пистолети на райдер се водят вибрационни и нищо не ставало от тях.
В крайна сметка, ако няма колега, който е пробвал с показаните от мен, явно ще съм първият и се надявам да не псувам във форума :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от datchko » 21 Фев 2020, 13:36

Е.Димитров написа:
Иначе на колегите, които търсят за ремонт на покриви, мога да препоръчам какво да НЕ правите.
Не наемайте работници от онези, дето са от махалите (да не казвам в прав текст, че да не излезе расизъм)
Аз търсих и наех подобен тип и освен , че цената не беше такава, каквато се споразумяхме в началото, не ми хареса работата ,никакво нивелиране на улуците, в последствие от единият ъгъл на къщата прелива улука. Разбира се, гаранцията е само на думи, нямат офис, всичко е...
Да не говорим и за начина на оправяне на самият покрив. Така че, търсете фирма, предварителен договор и личен контрол.

Точно такава фирма търся - да имам договор, на който мога да стъпя, ако не си свършат нормално работата, както и ако има проблем с покрива и откажат всякаква гаранция. Както и да са съвестни и да изпипват нещата.
Тия от махалите са много на брой и тях ги отбивам по всякакъв начин. Лъжат и мажат на поразия и после няма как да си търсиш правата. Нито договор, нито нищо. Няма на какво да стъпиш реално.
А това, че след като приключат даден обект, променят договорената цена, е друг проблем, който съм го ял преди и няма да ми се случи отново. Това, разбира се, ако е извън нормалното.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата