България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Дано малко орле не е паднало от гнездото,че сега им е време да мътят!
А вие циганин в учебна кола кога последно сте виждали?
Така профилактично питам.
...олио да ги попари всичките дето я допуснаха тая олигофрения по пътищата и в държавата... 

А вие циганин в учебна кола кога последно сте виждали?

Така профилактично питам.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ейййй, и на орлетата посегнаха, а си седяха там над 130 години, а и камера за скорост има 
Орките имали специални орковски инструктори, че нормалните ги дискриминират, за последните 10 години съм видял два рома в учебна кола, преди 10 години и аз се зачудих, как стават нещата с малцинствата (бяха).

Орките имали специални орковски инструктори, че нормалните ги дискриминират, за последните 10 години съм видял два рома в учебна кола, преди 10 години и аз се зачудих, как стават нещата с малцинствата (бяха).
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
zAcK написа:Маверик, тия вашите орки много бързи и яростни![]()
![]()
![]()
Нали имаше съвестни полицаи, тия защо шофират и защо имат книжки? Или полицаите тия лилавите при вас ги пропускат???![]()
Като ти чета постовете, там няма мангал, който да кара нормално и да няма по 100 нарушения? Как става тая работа? Надрусани, пияни, вероятно и без документи![]()
През това време на Орлов мост![]()
Ще се изненадаш, ама е тъкмо обратното. Тия дето карат смело всичките да с книжки, всичките законни.

Ченгетата лесно ги хващат лятно време нощем като идат изненадващо. През другото време е почти невъзможно. Едно друго така правеше селски дрифтове на едно кръстовище широко без да има коли разбира се наоколо, това беше редовно в селото. Кметицата и писна, викнала ченгетата и станала свидетел в акта, щяха да му вземат книжката, но той даде пари на друг мангал, който не кара много, много, но е беден и му трябват пари и онзи каза, че той е карал и пое вината.

Няма оправия, само това мога да кажа.
И тия мантри за циганин да не е в учебна кола съм ви казвал отдавна, че се изчерпаха. Поне тука си вземат съвсем нормално книжки по надлежния ред, ходят си плащат и актовете след това както всички нас.

Полицаите видят ли лилав като питаш Зак при нас и го спират само защото е лилав и само защото очакват нещо да не му е в ред. В движение съм виждал да ги спират много често, самите полицаи са ми обяснявали как гледат да ги спират, някои защото ги мразят, други защото просто знаят, че ще пишат акт ако ги спрат. Самите те пък се оплакват постоянно от полицейски тормоз на пътя само защото вика сме от боята.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Top Gun Maverick написа: Самите те пък се оплакват постоянно от полицейски тормоз на пътя само защото вика сме от боята.![]()
На вас Българите вика нищо не ви правят, нас постоянно ни спират и се заяждат.
Това е добре

Влезнах за малко в групата за катастрофи в София

https://www.facebook.com/100000426431809/videos/pcb.3573064469596220/779337503503263
https://www.facebook.com/Soc10path/videos/1190918458266696?idorvanity=1869931823242835
Тая пешеходна винаги много ме плаши, като трябва да спра. Явно има защо!

https://www.facebook.com/reel/1312167206040117/?s=single_unit
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Човека просто е преценил, че трамвая може да го изчака 
Прави ми впечатление, че дори жп релси изобщо не ги бръснат едно 90% дори не намалят... айде трамвай деижи се бавно, ама необезопасен прелез да минеш транзитка, влака ще те влачи бая...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Прави ми впечатление, че дори жп релси изобщо не ги бръснат едно 90% дори не намалят... айде трамвай деижи се бавно, ама необезопасен прелез да минеш транзитка, влака ще те влачи бая...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
zAcK написа:Маверик, тия вашите орки много бързи и яростни![]()
![]()
![]()
Нали имаше съвестни полицаи, тия защо шофират и защо имат книжки? Или полицаите тия лилавите при вас ги пропускат???![]()
Защото не са минавали през Чепеларе, затова имат книжки

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Почвам да си мисля, че очакват трамваите да спират бързо и си мислят, че са без предимство.
До нас редовно има ударени от трамвай във вратите на шофьорската страна, щото правят обратен на забранено през трамвайните
И шич не им дреме за голямото джилязну нещо

До нас редовно има ударени от трамвай във вратите на шофьорската страна, щото правят обратен на забранено през трамвайните

И шич не им дреме за голямото джилязну нещо

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Де да знаят хората, че трамвая спира по-бавно 

- steeN
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:...
Тия дебили са най-зле, щото това може да стане много тежка катастрофа. Таксиджии най-много са ми го правили това. Караш и той си решава, че ще тръгне от най-дясно паркирал да прави обратен завой на булевард с няколко ленти и ти сече пътя сякаш си невидим... явно това че ще му влезеш във вратите на гости хич не им минава през главата.
От серията Ганьо бърза, щото ще стане нещо страшно ако направи обратен завой на светофар или кръстовище.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
steeN написа:zAcK написа:...
Тия дебили са най-зле, щото това може да стане много тежка катастрофа. Таксиджии най-много са ми го правили това. Караш и той си решава, че ще тръгне от най-дясно паркирал да прави обратен завой на булевард с няколко ленти и ти сече пътя сякаш си невидим... явно това че ще му влезеш във вратите на гости хич не им минава през главата.
От серията Ганьо бърза, щото ще стане нещо страшно ако направи обратен завой на светофар или кръстовище.
Скоро щях да ударя един така. Спрях на 10 см. от вратата му. Обратен на Витошка на широкото от най-дясно.
Това не е най-лошото. Най-лошото е, че ме напсува юнашката

- steeN
- старши ентусиаст
-
След тая договорка за споделяне на приходите, мисля че тоягата с общинските камери е неизбежно да заработи. Поне в големите градове малко да се пресече тая ганьовщина по обществените пътища.
Тук все споделяме неприятни случки....
Аз пък вчера бях приятно изненадан от това, че някой около мен мисли.
Прелез след завой, бариерите са спуснати и колите се редят, аз спирам след завоя при самия прелез, а колата зад мен(някаква нова S-класа) пуска аварийки и спира на входа на завоя. Човека остави 5-6 коли дистанция до мен и спря в края на правата преди завоя, за да може идващите отзад да го виждат от далеч.
Като се наредиха 5-6 коли зад него, мина напред и дойде при мен.
Аз пък вчера бях приятно изненадан от това, че някой около мен мисли.
Прелез след завой, бариерите са спуснати и колите се редят, аз спирам след завоя при самия прелез, а колата зад мен(някаква нова S-класа) пуска аварийки и спира на входа на завоя. Човека остави 5-6 коли дистанция до мен и спря в края на правата преди завоя, за да може идващите отзад да го виждат от далеч.

Като се наредиха 5-6 коли зад него, мина напред и дойде при мен.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Това доста хора го правят горе на Маказа лятото, като се натрупат дълги опашки по завоите.
Лошото е, че 99% от хората изобщо не се и усещат за това.
Имал съм случай, да оставя дистанция и няколко коли да се намърдат пред мен, без изобщо да се замислят.
Лошото е, че 99% от хората изобщо не се и усещат за това.
Имал съм случай, да оставя дистанция и няколко коли да се намърдат пред мен, без изобщо да се замислят.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Даже са те препсували къв си балък
Има си доста мислещи на пътя, но не се набиват толкова на очи, като "преценящите". Най-малкото в Уейз по доста от пътищата дори по-големите дупки са отбелязани. Не веднъж съм се радвал, че някой е отбелязал опастност и имам възможност да намаля 1-2 завоя по-рано.

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
И аз го ползвам и мен ме е спасявал Уейз, от стадо крави на пътя, вътре в завоя
Забравих да добавя в по-горното си мнение за Маказа.
На влизане от Гърция към България, понякога опашките започват вътре в тунелите.
Случвало ми се е, брах страх за децата, някой да не ме изтрещи отзад, че пътя е хубав и се засилват яката там. (а в тунела, нямаше къде да мръдна)
Много опасни ситуации се получават - всички знаем за момента, в който нищо не виждаш, когато влезеш от ярка, слънчева светлина на тъмнина в тунел.
Казвам го просто ей така, да се има предвид от колегите.

Забравих да добавя в по-горното си мнение за Маказа.
На влизане от Гърция към България, понякога опашките започват вътре в тунелите.
Случвало ми се е, брах страх за децата, някой да не ме изтрещи отзад, че пътя е хубав и се засилват яката там. (а в тунела, нямаше къде да мръдна)
Много опасни ситуации се получават - всички знаем за момента, в който нищо не виждаш, когато влезеш от ярка, слънчева светлина на тъмнина в тунел.
Казвам го просто ей така, да се има предвид от колегите.