България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Банда орки, вероятно тръгнала да бере нещо си някъде с каручката в 2:00 часа вечерта и шофьорът на джипа бил виновен?!?!?!
Скапана гнусна сган. Лошото е, че тоя регион - Сливен, Нова загора, Ямбол, Средец, Айтос та чак до Бургас вече е превзет и няма надежда...
Вероятно всеки втори там е орк, както и по-голямата част от децата....
https://dariknews.bg/regioni/sliven/kola-blysna-karuca-kraj-sliven-ima-chetirima-zaginali-video-2346467

Скапана гнусна сган. Лошото е, че тоя регион - Сливен, Нова загора, Ямбол, Средец, Айтос та чак до Бургас вече е превзет и няма надежда...
Вероятно всеки втори там е орк, както и по-голямата част от децата....

https://dariknews.bg/regioni/sliven/kola-blysna-karuca-kraj-sliven-ima-chetirima-zaginali-video-2346467
Тежка катастрофа е станала около 2.00 ч. тази нощ в близост до разклона за сливенското село Сотиря. Четирима души са загинали. Те са се придвижвали с каруца и са били блъснати от джип. Жертвите са на 37, 38 и двама на 31 години.
Причината за тежкия инцидент е превишена скорост. Това заяви на извънреден брифинг днес окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов. Водачът на автомобил, блъснал каруца в ранните часове на 6 май, не е съобразил скоростта с условията на видимост.
Каруцата не е била сигнализирана по никакъв начин, а те не са били облечени със светлоотразителни жилетки. Те са пътували към Сливен от населено място, където вероятно са празнували.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Вчера един колега кара някакви дървари от тука до някакво село почти до Котел, пак в същия регион. "Влизам вика там в селото, че те тия празнуват повече Гергьовден от нас, голям празник било за тях.
На някаква къща, която няма покрив даже иначе, но бяха сложени две огромни тонколони, едни скари опънали навсякъде и яко дънят някакви звуци, направо чудо."
Аз от където съм минавал през този регион, бял май не съм видял, даже турци и помаци малко останаха, само орки, само каруци и Пасат 4-ка. Обаче видял камера за скорост в някакво забутано село на някакво 50 и мангалите казали, че тука с такива приложения(уейз разбира се)никой не минавал и камерата не била отбелязана, че той я пуснал. Манго силен иначе, 140 лева за такси дава и отива на пукница, после пак обратно насам, че работа има тука. Много котелски мангали идват по това време за рози, череши, дърва и т.н.
Идват и се заселват по поляни някъде даже, опъват едни хамаци, черги и каквото се сетиш, точно като индианци. По пътя за Бузлуджа едно лято бяха узурпирали една полянка, а като си тръгнаха няма да ви казвам какво беше.
И да Зак, шофьорът винаги го яде, а нашите адвокати спомагат за това!
Тука имаме един супер алчен, превзел половината държава, само да стане ПТП с жертва и тоя е там било то чрез представител или не. Купуват се нови баварки щото има много мангалски лев. Да те изкарат тебе невинен в такава ситуация файда няма, но манго да го изкарат жертва има, понеже в единия случай има понякога сто и нагоре бона кръвнина, може и двойно да иде, а понеже мангалите са прости, адвоката(дявола буквално)ще им вземе и душата давайки им огризките от делото. Ако седна да ти разправям, ще се хванеш за главата. Ще допиша мнението след малко.
Сега возя една бабка орк и преди години един неин внук загина в ПТП на разклон до Мъглиж. Не помня точните факти, но излизаше от бензиностанция ПИЯН с гоУф двойка мисля, вътре с още 4-5 орка. Някакъв мисля с Вектра пипал пердаши по главния път и ги удря, ама май беше и той нещо не помня имаше ли нередовно или само беше карал бързо.
Ето, намерих материал:
https://youtu.be/Le1JirOQthU
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/5551034
Точно така бе, бай мангал умрели ми беше и той клиент, и цялата му рода от едното село. Та той излиза БЕЗ ФАРОВЕ
и прави обратен като сече пътя на тоя с Вектрата, който е на главен път Бургас - София. Не помня беше ли пиян, книжка ли нямаше. Все тая, значи тоя с Вектрата по дефоулт се движи по път с предимство и даже се казва, че умира водача предизвикал катастрофата. Да, но чичко алчен адвокат направи всичко възможно за да изплатят кръвнините на тия другите двама и взеха много пари накрая, не помня колко, но цялата рода. В махалата в тяхното село ги плюеха, че са взели парите и са ги изяли и изпили набързо. Единият внук даже голяма част от тях издъни по казината.
Сега вече наглостта, пак бабката чака пари от друга кръвнина.
Ей от това ПТП:
https://www.focus-news.net/novini/regio ... zh-1512380
Писахме за тия във форума. Същият ден го видях, пиян като кирка ходеше на зиг заг по платното. Гаранция е ходил като цървул по платното и е кривнал в неподходящия момент в тъмното. Е, сега ще изкарат човека виновен щото не е видял изскочилия внезапно орк пак с любезното съдействие на същия адвокат. Та внимавайте нощем колеги, излиза, че от космоса да падне пред колата ви, това е несъобразена с условията скорост. Освен ако нямате много силни връзки във вид на пари, които адвоката си да има контакта на кой да даде. Иначе вие го ядете защото манго взема кръвнина. А даже и да имате парите, пак не е ясно. Може да се наложи директно и на манго пари давате.
П.п: Това не са единични случаи. Имам познати близо до адвоката и са ми разправяли. Просто тия два ги казвам защото съм ги видял с очите си как се развиват и как се харчат парите после. За този втория още не са ги докопали де, но и това ще стане. Викам на мангалката нали внук и е бил пиян и ходел пеш в тъмното с тъмни дрехи, аааааа, онзи е карал бързо вика, ще плаща сега.

Аз от където съм минавал през този регион, бял май не съм видял, даже турци и помаци малко останаха, само орки, само каруци и Пасат 4-ка. Обаче видял камера за скорост в някакво забутано село на някакво 50 и мангалите казали, че тука с такива приложения(уейз разбира се)никой не минавал и камерата не била отбелязана, че той я пуснал. Манго силен иначе, 140 лева за такси дава и отива на пукница, после пак обратно насам, че работа има тука. Много котелски мангали идват по това време за рози, череши, дърва и т.н.
Идват и се заселват по поляни някъде даже, опъват едни хамаци, черги и каквото се сетиш, точно като индианци. По пътя за Бузлуджа едно лято бяха узурпирали една полянка, а като си тръгнаха няма да ви казвам какво беше.

И да Зак, шофьорът винаги го яде, а нашите адвокати спомагат за това!

Сега возя една бабка орк и преди години един неин внук загина в ПТП на разклон до Мъглиж. Не помня точните факти, но излизаше от бензиностанция ПИЯН с гоУф двойка мисля, вътре с още 4-5 орка. Някакъв мисля с Вектра пипал пердаши по главния път и ги удря, ама май беше и той нещо не помня имаше ли нередовно или само беше карал бързо.
Ето, намерих материал:
Точно така бе, бай мангал умрели ми беше и той клиент, и цялата му рода от едното село. Та той излиза БЕЗ ФАРОВЕ
и прави обратен като сече пътя на тоя с Вектрата, който е на главен път Бургас - София. Не помня беше ли пиян, книжка ли нямаше. Все тая, значи тоя с Вектрата по дефоулт се движи по път с предимство и даже се казва, че умира водача предизвикал катастрофата. Да, но чичко алчен адвокат направи всичко възможно за да изплатят кръвнините на тия другите двама и взеха много пари накрая, не помня колко, но цялата рода. В махалата в тяхното село ги плюеха, че са взели парите и са ги изяли и изпили набързо. Единият внук даже голяма част от тях издъни по казината.
Сега вече наглостта, пак бабката чака пари от друга кръвнина.

Писахме за тия във форума. Същият ден го видях, пиян като кирка ходеше на зиг заг по платното. Гаранция е ходил като цървул по платното и е кривнал в неподходящия момент в тъмното. Е, сега ще изкарат човека виновен щото не е видял изскочилия внезапно орк пак с любезното съдействие на същия адвокат. Та внимавайте нощем колеги, излиза, че от космоса да падне пред колата ви, това е несъобразена с условията скорост. Освен ако нямате много силни връзки във вид на пари, които адвоката си да има контакта на кой да даде. Иначе вие го ядете защото манго взема кръвнина. А даже и да имате парите, пак не е ясно. Може да се наложи директно и на манго пари давате.
П.п: Това не са единични случаи. Имам познати близо до адвоката и са ми разправяли. Просто тия два ги казвам защото съм ги видял с очите си как се развиват и как се харчат парите после. За този втория още не са ги докопали де, но и това ще стане. Викам на мангалката нали внук и е бил пиян и ходел пеш в тъмното с тъмни дрехи, аааааа, онзи е карал бързо вика, ще плаща сега.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
zAcK написа:Причината за тежкия инцидент е превишена скорост. Това заяви на извънреден брифинг днес окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов. Водачът на автомобил, блъснал каруца в ранните часове на 6 май, не е съобразил скоростта с условията на видимост.
- Код: Избери целия код
По думите на Гангалов, първоначалните данни от огледа - щетите по автомобила и каруцата, дават основание да се смята, че скоростта е била между 120 и 150 км/ч
1во много ми е интересно как ще го докажат това в съда, 2ро и с 90 да караше едва ли щеше да има по-различен изход от ситуацията. Колкото и гадно да звучи, най-жал ми е за кончето
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И аз много съжалявам конете в тези ситуации, понеже другите не мислят, а коня просто слуша. Забраниха каруците на почти всякакви места, но те ги ползват да ходят и да крадат основно.
Доказват го с експертизи, имам един познат бивш катаджия, нареди се на такава служба от две години някъде. Той решава в крайна сметка по едни таблици там гледа. Имам чувството, че е на всяко ПТП, което е сериозно. Гледа таблицата относно спирачен път, щети по автомобилите и т.н.
Изходът дали е щял да е същия няма значение за закона в случая. Важно е да те изкарат, че си карал бързо или съобразено.
Много, много, много важна подробност. Вечер на сух път като нямаш ограничение освен това 90 писано в закона, съвсем не значи, че при ПТП ако те изкарат с 80 значи си в нормата за съобразена скорост.
Говорил съм го с него, говорил съм го и с адвокат покрай "моя кон" 2018-та. Наличието на храсти край пътя примерно значи, че ти трябва да очакваш нещо да не излезе от тия храсти, съответно може и 60 да трябва да ти е скоростта.
Ако ти излезе слон ок защото е неочаквана ситуация понеже няма слонове в България, но ако ти излезе кон е проблем защото има много коне в държавата и ако минава от ляво надясно особено защото е трябвало да имаш време да реагираш ако караш бавно. Ако ти излезе от дясно наляво няма проблем относно вината ти.
Доказват го с експертизи, имам един познат бивш катаджия, нареди се на такава служба от две години някъде. Той решава в крайна сметка по едни таблици там гледа. Имам чувството, че е на всяко ПТП, което е сериозно. Гледа таблицата относно спирачен път, щети по автомобилите и т.н.
Изходът дали е щял да е същия няма значение за закона в случая. Важно е да те изкарат, че си карал бързо или съобразено.
Много, много, много важна подробност. Вечер на сух път като нямаш ограничение освен това 90 писано в закона, съвсем не значи, че при ПТП ако те изкарат с 80 значи си в нормата за съобразена скорост.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И така , и вака ..си виновен ! Тчк! Коня е невинен!Тчк! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:
И да Зак, шофьорът винаги го яде, а нашите адвокати спомагат за това!Тука имаме един супер алчен, превзел половината държава, само да стане ПТП с жертва и тоя е там било то чрез представител или не. Купуват се нови баварки щото има много мангалски лев. Да те изкарат тебе невинен в такава ситуация файда няма, но манго да го изкарат жертва има, понеже в единия случай има понякога сто и нагоре бона кръвнина, може и двойно да иде, а понеже мангалите са прости, адвоката(дявола буквално)ще им вземе и душата давайки им огризките от делото. Ако седна да ти разправям, ще се хванеш за главата. Ще допиша мнението след малко.
Такива има много! И разни посредници и какви ли не. И българи да са, все едно, да дават им повече, но при ПТП разбират всичко и на при потърпевшите на същия ден да ги представляват.
Познавам един от междинното звено, не е адвокат, на 25 год има кола за 60к и сега ще купува за 100к, отделно имотчета и пр.
Буквално пари в куфари.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де, след всичко което изписа искам пак да излязат радетелите за фалос схемата и да обяснят това какво ще засегне мангалите.Top Gun Maverick написа:Вчера един колега кара някакви дървари от тука до някакво село почти до Котел, пак в същия регион. "Влизам вика там в селото, че те тия празнуват повече Гергьовден от нас, голям празник било за тях.На някаква къща, която няма покрив даже иначе, но бяха сложени две огромни тонколони, едни скари опънали навсякъде и яко дънят някакви звуци, направо чудо."
И да Зак, шофьорът винаги го яде, а нашите адвокати спомагат за това!Тука имаме един супер алчен, превзел половината държава, само да стане ПТП с жертва и тоя е там било то чрез представител или не. Купуват се нови баварки щото има много мангалски лев. Да те изкарат тебе невинен в такава ситуация файда няма, но манго да го изкарат жертва има, понеже в единия случай има понякога сто и нагоре бона кръвнина, може и двойно да иде, а понеже мангалите са прости, адвоката(дявола буквално)ще им вземе и душата давайки им огризките от делото. Ако седна да ти разправям, ще се хванеш за главата. Ще допиша мнението след малко.
Ето, намерих материал:
Сега вече наглостта, пак бабката чака пари от друга кръвнина.Ей от това ПТП:
Че той кара без ГО, пиян, насран и като го блъсне някой взима максималното обезщетение по ГО. Ако случайно не умре, то взима максимума за морални щети.
После ЗК реват, че са на загуба. Дали от нас са на загуба или от черните?
Щото на мен ми дават по 60лв за боя на врата и ново М огледало.
За ПТП (страничен удар на колата в кръгово при отнемане на предимство от един видимо пиян) дори не отразиха факта, че удара беше в задната врата, където е детето и то после не искаше да влезе в кола половин година.
Снегорина като ни зарина с буци лед и потроши стъкло, маска, решетки и т.н. директно ми отказаха, щото не бил ни ударил той, а изхвърлен от него лед.
После се наричаме тук “преценячи”, “ганьопитеци” и кво ли не, докато черните точат милиони.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Щото виновния е тоя с колата, затова. И не загиват само мангали.
Направо милиарди точат, как.
Направо милиарди точат, как.
Хм,хм...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Дано никой не среща по тъмното каруца, независимо дали кара с 60 или 160.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Минавам веднъж по успоредния път на околовръса от Филиповци към Суходол и точно преди Суходол има няколко остри завоя. След последния каруца в моето и кола в насрещното. Няма къде да мина. Набих спирачки. Всичките съкращения си сработиха и от 60-70 (че бързах тогава) заковах на метър след каруцата. Оттогава имам едно на ум. И през ум не ми е минавало, че този с каруцата е виновен. Аз съм преценячът и аз летях по-ниско. Просто чист късмет.
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да се върнем на темата:
https://dariknews.bg/regioni/vidin/tezh ... in-2346502
https://dariknews.bg/regioni/vidin/tezh ... in-2346502

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Май ми се вижда мангаля. Чудя се колко ли метра след това е блокирал мотора?

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Lenco написа:Дано никой не среща по тъмното каруца, независимо дали кара с 60 или 160.
Мене ми се е случвало преди Ришкия проход, ма тия поне си бяха лепнали няква светлоотразителна лепенка отзад на каруцата, та поне малко се виждаха. Без светлоотразители си е абсолютно самоубииство
- тео е90
- Потребител
-
- Кара: Е90 325XI Е91 325XI
- Детайли за колата: N52B25 N53B30