Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Jordana » 28 Яну 2023, 4:21

засега ще ям от всичко и ще си пийвам умерено. :lol:
Това е есенцията на храненето изобщо .
Иначе за вечния живот , без генно инженерство био хакинг няма да стане . Има една американка Елизабет Периш която си инжектира 2016 два препарата които забавят накъсяването на теломерите . Двете инжекции са брутални като цена , около 750 000 долара поне така казват . Историята има силно комерсиален характер и за момента на се публикува нищо конкретно . За сега могат да се коригират чрез молекулярната био инженерия до няколко гена и то такива които са известни какво и защо кодират там по един протеин максимум . Когато обаче са намесени повече параметри както при стареенето което е комплексен процес резултатите са доста съмнителни да стане само с едни манипулации на теломерите . Освен това стареенето не е грешка в гените а норма , естествен процес и всичко различно в резултат на промяна в гените означава създаване на мутант дълголетник . Хората са доста различни един от друг и едва ли някога ще има универсално "хапче" за удължаване на живота но това е за момента и съвременните възможности .
https://www.segabg.com/node/114126
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 28 Яну 2023, 19:18

И аз съм фен на забавяне или обръщане на стареенето(взимам нмн, резверетрол и метформин) и да, докторите водещи развоя твърдят, че и веганствтото помага, при мишки, да удължи живота, но… и то пък един живот…

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 28 Яну 2023, 19:24

Глада помага...при мишките.
Сметай като за цял ден съм изял 1 малко парче домашна баница / и то току що/ докога ще живея ахахахахахаха. Довечера треа си хапна нещо друго, че знае ли се...
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2023, 19:43

Spunky написа:метформин

Знам още един човек, който е на метформин. Но колкото и да четох различни изследвания, всичките са върху хора с Т2 и ИР.

Има ли някакви ползи за човек, който няма подобно състояние?

Не, че ще взема да пия де. Жена ми ми бърка всеки ден магнезий със сол и кокосов оцет за електролити. Лятото като бях сам за известно време се сетих веднъж за 10 дни. Ако стигна до там да завися от хапчета по-добре да взема да си пиша завещанието, че грам не се сещам за такива неща.

А тоя вегана, що вярвате на всичко написано? Сърцето му било на не знам колко години. Бас слагам, че колегата от Канада, къде яде кво зърне с това каране на колело всеки ден има не по-лош резултат ало говорим за кондиция на сърцето.

Майкъл Джексън също спеше в камера и стигаше до 3-4% мазнини за да живее вечно ама не се получи.

Аз от не знам кога не съм слагал в уста нещо неполезно. Тренирам всеки ден, лятото и по два пъти. Ходя пеша доста.. Не го знам сърцето ми на колко години е ама със сигурност не е на 50.

Но само да ме бутнеш и откачам от нерви. Дали ще живея вечно или след някоя и друга година ще ритна камбаната я от инфаркт, инсулт или рак заради всичкия тоя стрес, въпреки всичкото био месо, дето съм изял? Според мен ще е второто.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 28 Яну 2023, 19:56

Но само да ме бутнеш и откачам от нерви.
Това не е добре изобщо . Аз преди няколко години практически се пенсионирах . И това мисля е най разумното нещо за здравето ми което мога да направя и го оценявам всеки един ден .
И аз съм фен на забавяне или обръщане на стареенето(взимам нмн, резверетрол и метформин) и да, докторите водещи развоя твърдят, че и веганствтото помага, при мишки, да удължи живота, но… и то пък един живот…
Само 20% от резултатите при мишоците се пренасят върху хората . Не казвам че нещо е грешно или правилно просто факт който не трябва да се забравя . И дори тези 20% могат да бъдат лесно манипулирани или опорочени . Основното е че всичко което измества храненето в някакви аварийни режими води до друг дисбаланс в нещо . Това че организма реагира и се настройва според ситуацията като променя нещо не значи че това е полезно в дългосрочен план . Естествено ако няма конкретен проблем който изисква промяна .
Последна промяна Jordana на 28 Яну 2023, 21:53, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Яну 2023, 20:06

Spunky написа:И аз съм фен на забавяне или обръщане на стареенето(взимам нмн, резверетрол и метформин) и да, докторите водещи развоя твърдят, че и веганствтото помага, при мишки, да удължи живота, но… и то пък един живот…

За NMN съм виждал доста скептични мнения от доста светила. За метформина специално ако си следиш диетата, не мисля че има някакви ползи, по-скоро май е за тези, които не могат?
А резвератрола май е по-противоречив и от двете заедно. :lol: Аз съм на мнението на бум бум, нищо не бие тренировките, но това е най-трудното възможно от всички видове интервенции.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2023, 21:43

Аз мисля, по-скоро, че по-важното е храната. Но ако си сравнително умерен и не си свиня ще си супер, дори и ако не се храниш нисковъглехидратно.

Джими Фикс е вярвал, че може да ядеш каквото и да е в количества каквито си искаш и да бъдеш напълно здрав, стига да спортуваш достатъчно. Това е бащата на кроса като спорт за тези, които не знаят. По този повод редовно имат спорове с Поликин. В крайна сметка Фикс умира от инфаркт по време на крос, като аутопсията разкрива напълно дегенерирала сърдечно-съдова система. А иначе човека изглежда слаб и във форма..

Jordana написа: Аз преди няколко години практически се пенсионирах . И това мисля е най разумното нещо за здравето ми което мога да направя и го оценявам всеки един ден

Ами, имах такава възможност, но вместо да прибера каквото ми се даваше, да си довърша къщата и да си седя на гъза се набих брутално да правя нещо ново и последната година ми беше меко казано смазваща. Но за всичко съм си виновен сам, защото изначално направих доста грешки и имах нереалистични очаквания към околните. Напоследък мисля повече за това и ми е малко по-леко :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 28 Яну 2023, 22:03

На първо място имаме ген. От него зависи всичко. С диети, стрес, спорт и т.н. само си помагаме да отидем малко плюс или минус. Преди много години имах съсед, лекар във Военна болница. Няма да забравя, как каза приблизително следното. "Всички в рода ни си отиват на 68-72г. Никой не е прекрачил тази граница". Така и стана с него ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 28 Яну 2023, 22:47

bum_bum написа:Аз мисля, по-скоро, че по-важното е храната. Но ако си сравнително умерен и не си свиня ще си супер, дори и ако не се храниш нисковъглехидратно.

За мен най-важното е гена, без да съм голям разбирач. Всеки знае история за баба, пушила цигари всеки ден до 98 или дядо, дето пиел домашнярка всеки ден до 92... като тва което са пушили е било без филтър, а тва което са пили е било някакво много жалко "направи си сам" с ацетати, метили и формалдехиди вътре. :lol:

А аз имах една бивша, която я оставих щото почна да пуши и един ден ме вика у тях че и липсвам ( :lol: ) и си викам айде ше отида да ударя едно кардио, тая изпуши буквално две женски цигари в един голям хол и щях да припадна братче, почна да ми се вие свят и да ми изтръпват ръцете. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 29 Яну 2023, 1:05

BMW_POWER написа:На първо място имаме ген.

Това са оправдания за слабохарактерните хора, стига. Същото като да вярваш, че съдбата ти е "написана" и какво ще ти се случва в живота не зависи от теб а от нещо си там дето е по-велико от тебе. Любими са ми тея дето са с "едър кокал", а те 150 кила братче, всичко виси и се гъне. Ама не са виновни те, защото са свине, ами гена им бил такъв разбираш ли. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 29 Яну 2023, 11:36

За мен най-важното е гена, без да съм голям разбирач. Всеки знае история за баба, пушила цигари всеки ден до 98 или дядо, дето пиел домашнярка всеки ден до 92... като тва което са пушили е било без филтър, а тва което са пили е било някакво много жалко "направи си сам" с ацетати, метили и формалдехиди вътре. :lol:

Това не е сериозно като аргумент и дявола често е в детайлите . Пушат бабите ама пушат по 1 цигара на ден сутрин с 1 кафенце не по 3 кутии и 15 кафета . И с алкохола е същата работа , не е правило а изключение това че някой на 80 пие по една чашка ракия на обяд . Трябва да се има предвид че хората са различни и при всеки различно му се отразяват токсините . Зависи от възраста от гена от общото състояние на организма от налични заболявания и т.н . И да , домашния алкохол е такъв - пълен с всякакви токсини колкото да не ви се вярва освен че чистия етанол самия той е невротоксин . Всичките тия басни и за ползите от чаша вино на ден и чистия екологичен домашняк и още много подобни са точно това - недоказани с нищо истории и народен фолклор .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 29 Яну 2023, 18:33

dhtj написа:За мен най-важното е гена, …

И аз съм на мнение, че е до ген. Но и до движение, физическа активност.
Без правилния ген обаче, забрави. К’вот да п’райш … нещо ща изхака.

Нашата детегледачка, която изгледа големия от 2-годишен и после подхвана и малкия, е на 85г.

На 85г., тая жена миналото лято гледаше и двамата ми сина и тичаше по тях на тепето до нас и се оправяше с двамата кроманьонци по цял ден. :shock:

Катереха тепето нагоре по пътечките всеки ден, ритат топка по поляните … на обяд ги прибира, обядват и качва малкия да спи.
После дава задачи по математика на големия и идва да пуска пералня, мие чинии, простира и т.н.

Работя от вкъщи и 1000 пъти съм й казвал, бабо Злати, легни си до малкия и си поспи и ти. Оставяй тия домакински работи. (Уговорката ни винаги е била само да гледа детето, никакви домакински работи).
Обаче много ни помагаше в домакинството, на доброволни начела.

Вика ми, аз ако не съм в движение ще си замина.

Отделно всеки ден, ако не вали, идваше и се прибираше пеш. Сумарно около 80 мин, ходене пеша.

Много сме си говорили и тя винаги ми е казвала, всичко е до ген, но и до движение.

Казваше ми, баща ми оцелял на фронта през войната, пушеше като комина на ТЕЦ-а, поркаше като смок по цял ден, ама бачкаше като вол на къра.

Заминал си на 101г.

Майка й на 98, баба й и дядо й, и те на 100+ :shock:

И така, ген и движение.

Децата вече поотраснаха, по градини и училища са, тя си е жива и здрава, и редовно идва да ни донесе нещо от нейната градина на село. :D

ГЕН :D

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Яну 2023, 21:25

b_u_b_o написа:
BMW_POWER написа:На първо място имаме ген.

Това са оправдания за слабохарактерните хора, стига. Същото като да вярваш, че съдбата ти е "написана" и какво ще ти се случва в живота не зависи от теб а от нещо си там дето е по-велико от тебе. Любими са ми тея дето са с "едър кокал", а те 150 кила братче, всичко виси и се гъне. Ама не са виновни те, защото са свине, ами гена им бил такъв разбираш ли. :mhihi:

Толкова си далече от истината, колкото аз от криптото. Ще ти дам само един пример. Наши приятели тук, големият им син е роден 6 месеца преди нашия. Нормално дете. Когато застанат един до друг с нашия, онзи му е до рамото. Сега тяхното е на 14, нашият на 13. Нашият е с един дрезгав глас и звучи смешно дори. Техният си е с меденото детско гласче. Би ли бил така добър да ми обясниш, кои са свине в случая? Това, че приятелчето е по-нисък от жена ми, а неговата е около 155см, естествено няма нищо общо с ръста на сина им.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Яну 2023, 10:33

С тая логика "в нашата рода никой не е прескочил 55", един познат пуши яко от 3 клас :mhihi: После гена виновен :mhihi:
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Яну 2023, 11:33

Със сигурност и 2-те имат значение / гена и начина на живот/, кое повече, кое по-малко не знам, но имат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата