България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Преди 15г бяха други времена и акъл. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Kroki
- Дон Кроки
-
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Kroki написа:Преди 15г бяха други времена и акъл.
Е, аз съм бил млад тийнейджър преди 15 години, ама да кажем преди 11-12 съм бил в състояние да шофирам, но никога не ми е минавало през ума да взема колата без разрешение, че още пък и преди да имам книжка

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
drifty написа:Kroki написа:Преди 15г бяха други времена и акъл.
Е, аз съм бил млад тийнейджър преди 15 години, ама да кажем преди 11-12 съм бил в състояние да шофирам, но никога не ми е минавало през ума да взема колата без разрешение, че още пък и преди да имам книжка. Имах познати, които го правеха.
Ами това другите времена и акъл са си абсолютни глупости, просто хората не си признават че са правили същото, на което сега сочат с пръст и викат - виж ги какви са. Аз също не съм припарвал колата преди да взема книжка, нито съм пил/дрогирал и карал, но да отрека, че съм правил глупости няма как да стане.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Това е другата напаст, изкуфяли 70 годишни бабички, станали шофьорки на дърти години
https://nova.bg/news/view/2023/05/12/41 ... %80%D1%82/

https://nova.bg/news/view/2023/05/12/41 ... %80%D1%82/
По разказ на очевидци, по някаква причина 70-годишната шофьорка на лекия автомобил е преминала през тротоара, а след като блъска мъжа, се удря и в автобуса.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Kroki
- Дон Кроки
-
///M Power написа:Ами това другите времена и акъл са си абсолютни глупости
Кви глупости, нито законите бяха толкова строги, нито имаше толкова проверки, нито имаше тооооолкова много бързи коли.
Kroki написа:Преди 15г бяха други времена и акъл.
Сори за спама, ама не се сдържах

Kroki написа:Търся за лятото някаква работа,да помагам нещо,квото и да е,да изкарам някакви пари че искам да си купя моторетка,имам събрани,ама още трябват.От Плевен съм,на 16 години,ако някой може да помогне да каже
p.s. словоредът е запазен

p.s.s. Колко от днешните 16 годишни търсят работа лятото, за да изкарат пари

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Kroki написа:///M Power написа:Ами това другите времена и акъл са си абсолютни глупости
Кви глупости, нито законите бяха толкова строги, нито имаше толкова проверки, нито имаше тооооолкова много бързи коли.
И какво точно от това, те спира да отнесеш няколко човека на спирката с 316-ката преди 15г.? Не знам защо хората си мислят, че са по-различни от останалите, или пък тяхните действия са все оправдани, а реално няма разлика...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
nickstorm написа:Това е другата напаст, изкуфяли 70 годишни бабички, станали шофьорки на дърти години![]()
https://nova.bg/news/view/2023/05/12/41 ... %80%D1%82/По разказ на очевидци, по някаква причина 70-годишната шофьорка на лекия автомобил е преминала през тротоара, а след като блъска мъжа, се удря и в автобуса.
Застахователите не мислят така- колкото по- дърт толкова по- ниска е застраховката. Дъртите може да са зле на пътя, но статистически не правят много зулуми по пътя
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- младши ентусиаст
-
Като ровя за къщи, все си викам на ума, трябва да е в по-забутана улица, да няма трафик, някой ден ако имам деца, да съм спокоен, че ще си играят отвън. Да, ама не.
Имаме къща в малък град до Търново, там ми е гаража. Къщата е на кажи - речи задънена улица, която прави рязък ляв завой точно покрай нашата къща, та мястото пред гаража ми е посипан чакъл и си го ползваме за паркинг. По улицата няма трафик, само съседите, роднини и приятели и много рядко някой заблуден може да се озове там. Като дете съм израснал на тая улица.
Та днес мих стелки, джанти и т.н и бащата дойде да вземем джантите към Търново, че 39ката не е на линия и му викам, така и така съм извадил водоструйката и съм навързал маркучите, що не я измиеш тая кола и той се съгласи и я паркира на чакъла пред гаража, в страни от улицата. Не знам карък ли съм, прокълнат ли съм, че го предложих, бащата изми колата, натоварихме гумите и вече се гласим да потегляме, и докато дискутираме нещо в гаража, се чу шум от пързаляща се гума, по улицата, после шумът спря, после пак се чу и докато си мисля кой келеш си играе със спирачките на колелото, един голям чопър се заби странично в колата. Седя, гледам и не мога да осмисля какво видях... На тая задънена улица, в слънчев сух ден... Изтървал предницата, не можал да овладее мотора и се заби в страничната колона на зафирата. А моторът никак не е малък, някаква Хонда, 1.8 литров двигател била, сигурно тежи поне 300кг, колегите мотористи може да кажат повече за машината.
Чист късмет, че бащата беше спрял да мие, щото от шума на водоструйката нямаше как да чуе зад него, че идва тоя туч, както и около колата и по улицата нямаше малки деца, които често играят там, понеже има доста млади семейства на улицата и редовно е пълна с деца.
Щетите по колата са сравнително сериозни.
[attachment=2]received_240369381919251.jpeg[/attachment]
[attachment=1]received_209817481875149.jpeg[/attachment]
[attachment=0]Screenshot_2023-05-14-01-10-08-814_com.facebook.orca.jpg[/attachment]
Имаме къща в малък град до Търново, там ми е гаража. Къщата е на кажи - речи задънена улица, която прави рязък ляв завой точно покрай нашата къща, та мястото пред гаража ми е посипан чакъл и си го ползваме за паркинг. По улицата няма трафик, само съседите, роднини и приятели и много рядко някой заблуден може да се озове там. Като дете съм израснал на тая улица.
Та днес мих стелки, джанти и т.н и бащата дойде да вземем джантите към Търново, че 39ката не е на линия и му викам, така и така съм извадил водоструйката и съм навързал маркучите, що не я измиеш тая кола и той се съгласи и я паркира на чакъла пред гаража, в страни от улицата. Не знам карък ли съм, прокълнат ли съм, че го предложих, бащата изми колата, натоварихме гумите и вече се гласим да потегляме, и докато дискутираме нещо в гаража, се чу шум от пързаляща се гума, по улицата, после шумът спря, после пак се чу и докато си мисля кой келеш си играе със спирачките на колелото, един голям чопър се заби странично в колата. Седя, гледам и не мога да осмисля какво видях... На тая задънена улица, в слънчев сух ден... Изтървал предницата, не можал да овладее мотора и се заби в страничната колона на зафирата. А моторът никак не е малък, някаква Хонда, 1.8 литров двигател била, сигурно тежи поне 300кг, колегите мотористи може да кажат повече за машината.
Чист късмет, че бащата беше спрял да мие, щото от шума на водоструйката нямаше как да чуе зад него, че идва тоя туч, както и около колата и по улицата нямаше малки деца, които често играят там, понеже има доста млади семейства на улицата и редовно е пълна с деца.
Щетите по колата са сравнително сериозни.
[attachment=2]received_240369381919251.jpeg[/attachment]
[attachment=1]received_209817481875149.jpeg[/attachment]
[attachment=0]Screenshot_2023-05-14-01-10-08-814_com.facebook.orca.jpg[/attachment]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

На чакъл е много лесно да изпуснеш мотор… малко да ти тръгне предницата и само гледаш как да паднеш че да те боли по- малко… малшанс
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Какъв чакъл бе човек, тоя си е карал защото е решил, че няма движение по тая улица. Като гледам си има идеален асфалт, то трябва да си много малоумен да минаваш по малка улица и да не очакваш някъде да има пясък и т.н.
Говорим малоумен за шофьор със стаж, а не някой неделна шофьор. Този щом си е купил такъв мотор едва ли за пръв път сяда да кара. Или се е разсеял, или е бил пиян или си е раздавал газ.
Говорим малоумен за шофьор със стаж, а не някой неделна шофьор. Този щом си е купил такъв мотор едва ли за пръв път сяда да кара. Или се е разсеял, или е бил пиян или си е раздавал газ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- drifty
- младши ентусиаст
-
alx написа:На чакъл е много лесно да изпуснеш мотор… малко да ти тръгне предницата и само гледаш как да паднеш че да те боли по- малко… малшанс
Тъй де, ама улицата си е асфалтирана, чакъла е пред гаража, където беше колата, тоест последните 2-3 метра, преди да се нашие. Улицата прави остър завой точно покрай къщата, но си е адфалт.
Маверик, до колкото разбрах кара кросови мотори, тоя чопър го купил скоро. Не видях с каква скорост дойде, бях в гаража, но си се заби в колата мъжката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

За мотора е като моя VTX1800C, че щях аз да го купувам баш тоя миналата година, а явно го е купил този колега.
За тежък е видно, че е, но тук проблема е в лоша преценка и раздаване на газ дето не е трябвало в комбинация с чакъла дето е коварна гад.Важното е че всички са добре. Железа се правят и купуват.
Мотора и той ли си отиде на пътна помощ или на ход?
За тежък е видно, че е, но тук проблема е в лоша преценка и раздаване на газ дето не е трябвало в комбинация с чакъла дето е коварна гад.Важното е че всички са добре. Железа се правят и купуват.
Мотора и той ли си отиде на пътна помощ или на ход?
- drifty
- младши ентусиаст
-
Моторът има лека вдлъбнатина на резервоара, която лесно ще се оправи без дори да се сваля, не е нарушена боята. Тук таме някоя драскотина има, но като цяло не можеш да кажеш, че се е забил в кола. На ход си замина.
Иначе чакълът няма нищо общо, той го е изтървал много преди чакъла, спирачния му път започва доста преди това на асфалта, но е спирал на части, явно с тръгнала предница вече. Твърди, че се е хлъзнала предницата на нещо. Улицата е с прилична денивелация и дъждовете носят пясък, но обикновено остава по пътя след завоя, където улицата става равна. Ако колата я нямаше там, щото беше паркирана преди това отстрани, точно до пътя, или щеше да се забие в нея отзад, или само щеше да се ожули в нея, но вероятно нямаше вариант, в който да не падне тоя мотор, щото след като изправи завоя, нататък има само чакъл, довари и река, а той го е изтървал още на асфалта.
Иначе чакълът няма нищо общо, той го е изтървал много преди чакъла, спирачния му път започва доста преди това на асфалта, но е спирал на части, явно с тръгнала предница вече. Твърди, че се е хлъзнала предницата на нещо. Улицата е с прилична денивелация и дъждовете носят пясък, но обикновено остава по пътя след завоя, където улицата става равна. Ако колата я нямаше там, щото беше паркирана преди това отстрани, точно до пътя, или щеше да се забие в нея отзад, или само щеше да се ожули в нея, но вероятно нямаше вариант, в който да не падне тоя мотор, щото след като изправи завоя, нататък има само чакъл, довари и река, а той го е изтървал още на асфалта.