Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
grkv написа:Между другото, през годините е имало не един или два случая на манипулирани тестове.
Нокиан даже като ги хванаха в крачка с гордост си признаха, че на тестърите са пращали модифицирани гуми, ама обещават повече да не правят така![]()
Преди няколко години беше това.
След това немските тестъри започнаха да пишат - комплект гуми закупени от произволен търговски обект

"Чемодан, вокзал, Москва"
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
И на следващия сезон са били съвсем по-лоши предполагам..Mollov написа:Преди години бях сложил Fulda Kristall Montero 2 на 118d... колата беше адски стабилна, дори на леко заледени участъци... бях супер впечатлен от тия гуми...
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bai_ILIA написа:grkv написа:Между другото, през годините е имало не един или два случая на манипулирани тестове.
Нокиан даже като ги хванаха в крачка с гордост си признаха, че на тестърите са пращали модифицирани гуми, ама обещават повече да не правят така![]()
След това немските тестъри започнаха да пишат - комплект гуми закупени от произволен търговски обектТъпото е, че предимно тикат некви средняци или неможачи. Какво да тикаш топ марки, там работата е ясна...Нокиан бате бате. Гума се чобански снеК. Разбирам да сме във Финландия или Раша ама тук за кво ми е тази Нокия да не мога да си чуя радиото...
В България няма от истинските зимни (снежни) гуми на Нокиан - легендарната Хакапелита. Моделите за места където има и асфалт са средно качество.
Аз предпочитам да ме изненадат неприятно Пирели, Мишлен, Конти, , Гудиър и Дънлоп, пред това да се зарадвам на качеството на Гити, Сайлън, Лонг Хой, Тигър и Ефрат, особено зимата, особено с кола с 3м междуосие и 2т+ тегло.
ПС: Бриджстоун имат 3 класа гуми - стандартни, рън флАт - каменно твърдите, Драйвгард - изключително меки, като за гуми позволяващи движение без въздух в тях. Минуса е смешно късия живот на гумата и това, че всъщност са преклаено меки за коли настроени за рфт
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
SpeedyMan написа:И на следващия сезон са били съвсем по-лоши предполагам..
Същите бяха... вече следващият сезон нямам представа, че колата вече не беше в мен...
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Кристал монтеро 3 превъртат при тръгване на влажен път на Астра 1.6 101 коня като нови.
А някой има ли впечатления от LM005 на Бриджстоун или по-добре да се кара на сигурно с Континентал/Гудиър ?
П.С. такава тема със сайлуни-маймуни, рикени-мрикени, бих я очаквал повече във форума на Шкода
П.С. такава тема със сайлуни-маймуни, рикени-мрикени, бих я очаквал повече във форума на Шкода

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Въпросният Brigestone е нов модел, от миналата година. Може би няма много хора които са ги карали.
Като гледам хората с нови японски коли наблягат на CONTINETAL, а пък за нас с BMW-та като чели това е първата опция.
Като гледам хората с нови японски коли наблягат на CONTINETAL, а пък за нас с BMW-та като чели това е първата опция.
- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
jekich написа:А някой има ли впечатления от LM005 на Бриджстоун или по-добре да се кара на сигурно с Континентал/Гудиър ?
Миналата година исках да взема такива за е91цата, понеже бяха от малкото, които имаха рън флат вариант, но пичовете от магазина ми препоръаха тези Hankook W320B WINTER I*CEPT EVO2 RFT и аз взех тях, въпреки че бяха по-евтини малко, ми казаха че са по добри. Прилични са доста за цената си. Колега взе въпросните, които цитираш ти и да ти кажа ли, повече от недоволен е, на мокро и утъпкан твърд сняг са мега зле.
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jekich написа:А някой има ли впечатления от LM005 на Бриджстоун или по-добре да се кара на сигурно с Континентал/Гудиър ?
Континентал и Гудиър са топ. Единствената причина да не съм на висчки коли с Континентал е цената - те са 20% по-скъпи и от скъпите гуми

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Относно Пирелито май само където пише "Zero", "Scorpion" и други думички от имена на герои от "Mortal Combat" стават за нас.
momo-1st написа:jekich написа:А някой има ли впечатления от LM005 на Бриджстоун или по-добре да се кара на сигурно с Континентал/Гудиър ?
Миналата година исках да взема такива за е91цата, понеже бяха от малкото, които имаха рън флат вариант, но пичовете от магазина ми препоръаха тези Hankook W320B WINTER I*CEPT EVO2 RFT и аз взех тях, въпреки че бяха по-евтини малко, ми казаха че са по добри. Прилични са доста за цената си. Колега взе въпросните, които цитираш ти и да ти кажа ли, повече от недоволен е, на мокро и утъпкан твърд сняг са мега зле.
За Ханкук не се очудвам, все пак от известно време се опитват да навлязат в премиум сегмента, съдейки по повишаването на цените им.
acho.rs написа:jekich написа:А някой има ли впечатления от LM005 на Бриджстоун или по-добре да се кара на сигурно с Континентал/Гудиър ?
Континентал и Гудиър са топ. Единствената причина да не съм на висчки коли с Континентал е цената - те са 20% по-скъпи и от скъпите гуми![]()
Имам впечатление, че Мишелин са най-скъпи от премиум гумите, както за летни, така и за зимни.А както по-назаде в темата прочетох, така и няколко познати са споделяли, че не са кой знае колко впечатлени от зимната им гама.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Мишелин наблягат на дълъг живот, Континентал и Гудяр/Дънлоп на сцепление на мокро.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
bai_ILIA написа:grkv написа:Между другото, през годините е имало не един или два случая на манипулирани тестове.
След това немските тестъри започнаха да пишат - комплект гуми закупени от произволен търговски обектТъпото е, че предимно тикат некви средняци или неможачи. Какво да тикаш топ марки, там работата е ясна...Нокиан бате бате. Гума се чобански снеК. Разбирам да сме във Финландия или Раша ама тук за кво ми е тази Нокия да не мога да си чуя радиото...
Завинаги сън отписал немските тестъри. Даже сега си написаха, че Гудиър UGP G1 +, от победител в теста миналата година, тази година е 5ти на 2 места след някакви измислени. Супер нелогични неща, при всеки тест.
То въпросът е, че Нокиан са се правили на луди десетина години.
Несериозно е да каже човек, че на тестове не вярва, ама в тия тестове играят големи пари и това някой да усети маааалко по-директно управление е въпрос на субективно усещане, което е непроследимо
Та, хубав ориентир са, ама до там.
Аз вече имам към 1500км на китайките на студено и в сухо и в мокро.
Даже не знам какво да напиша... не съм разочарован, примерно, де да знам и аз.
Всяка гума има някакъв лимит на сцепление при дадените условия, аз в нормалното си каране не го стигам нито на тия, нито на лятното Пирели, освен ако не тръгна да натискам точно с тая цел. Т'ва за завоите на сухо. На мокро - пак трябва да карам над зоната си на комфорт, че да се занесе.
Аквапланинг - там, където го очаквам и знам, че ще го има си го има. Изненади не съм имал, ама не съм се и напъвал до колко може без да литна. Ясно е, че ако искаш да се изджасаш с 200 в някоя локва няма гума, която да те спаси.
Спиране - колата си спира
Скачам на спирачките и изпъва коланите на всички вътре без да рита АБС. Не съм усетил пързулване. Не знам какво друго да тествам, че да имам няк'ви по-обективни заключения.
На сняг ще е отврат, ама с тая полу-лятна шарка няма какво друго да се очаква. За в Пловдив ще е окей.
Гума като гума, не ме е изненадала досега, карам си нормално без да се съобразявам, че съм с полу-гума и да влизам по-леко в завоите.
Несериозно е да каже човек, че на тестове не вярва, ама в тия тестове играят големи пари и това някой да усети маааалко по-директно управление е въпрос на субективно усещане, което е непроследимо

Аз вече имам към 1500км на китайките на студено и в сухо и в мокро.
Даже не знам какво да напиша... не съм разочарован, примерно, де да знам и аз.
Всяка гума има някакъв лимит на сцепление при дадените условия, аз в нормалното си каране не го стигам нито на тия, нито на лятното Пирели, освен ако не тръгна да натискам точно с тая цел. Т'ва за завоите на сухо. На мокро - пак трябва да карам над зоната си на комфорт, че да се занесе.
Аквапланинг - там, където го очаквам и знам, че ще го има си го има. Изненади не съм имал, ама не съм се и напъвал до колко може без да литна. Ясно е, че ако искаш да се изджасаш с 200 в някоя локва няма гума, която да те спаси.
Спиране - колата си спира

На сняг ще е отврат, ама с тая полу-лятна шарка няма какво друго да се очаква. За в Пловдив ще е окей.
Гума като гума, не ме е изненадала досега, карам си нормално без да се съобразявам, че съм с полу-гума и да влизам по-леко в завоите.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз днес обух 4 Sava Eskimo HP 2 - 225/45/17, DOT3520 даже са Made in Germany 
Мисля, че цената им беше по-ниска, защото не са XL.
Не ми се занимаваше да записвам часове седмица напред в софийските гумаджийници и стрелях където ми е удобно и с каквото е налично на разумна цена и пресен дот.

Мисля, че цената им беше по-ниска, защото не са XL.
Не ми се занимаваше да записвам часове седмица напред в софийските гумаджийници и стрелях където ми е удобно и с каквото е налично на разумна цена и пресен дот.