Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?

Мнение от dhtj » 06 Юни 2024, 13:37

empar написа:
dhtj написа:Слагаш го до е92 и веднага виждаш кое е красивото спортно купе и кое е играчката от яйце. :lol:

А след това ги слагаш на чертата и виждаш едни други работи. :smoke:

За състезания е ясно- винаги по-лекото е с предимство.
Но голям минус за 1-чките - нямат ИКОНАТА м57. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Юни 2024, 15:52

ildivvy написа:Компакт-ите колко забавни коли са, само ако знаете...

Тая кола наистина е голям кеф за каране с Мтех окачване ;) Малко с двигателите не сполучи, ама друга тема...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Юни 2024, 18:32

Е, имаше го във вариант с М52 ... Става дума за Е36-поколението. Екстра си беше! Следващото е с още по-специфичен дизайн, но също става за каране!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 09 Юни 2024, 8:29

БМВ май са на път да си застрелят и най-продавания модел :mhihi: - https://paultan.org/2024/06/07/2025-bmw ... -ev-range/

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Юни 2024, 11:55

И аз така и мислех за няколко модела включително М4 докато не видях, че...се продават яко. От там насетне си вадя извода, че главния дизайнер е прав и дизайна не е непременно нещо свръх красиво, минимум защото красотата е субективна. Разпознаваемостта е нещо важното обаче.
Вземете за пример Порше 911. На мен тази кола винаги ми е била грозна през 90-те години. С времето свикнах на този дизайн и мога да кажа, че почти ми харесва. А дизайнът е почти един и същ през толкова десетилетия на модела.
Нисан ГТР като излезе за някои беше супер грозен, дялан с теслата и т.н. но това май грам не вълнува феновете на марката. Ферари според мен имат някои откровено грозни модели и какво от това? :mhihi:
Новата М4-ка като излезе ми беше супер грозна, исках си онези хармонични линии отпред вместо прасето от Енгри бърдс, но сега колата истински ми харесва отпред, особено на живо.
Помня, че дори Ф30 като излезе на половината хора в този форум не им харесваше, може да потърсите назад в годините ако не ми вярвате. :mhihi: Силно дискусионни бяха фаровете с частта си, която отива към бъбреците.
Проблемът при нас феновете е, че свикваме с даден дизайн и когато той бъде променен драстично, ние реагираме кофти.
Старата М6-ца ми беше адски грозна отпред, сега не ми е. Е60 беше анатемосвано от половината свят и форум като супер грозна кола, сега е класика или поне натам ще иде като слезнат лилавите от него. :mhihi:
Светът се върти хора, ние също се променяме с времето, та карайте си каквото решите, а новите БМВ-та не ги мислете. Компанията смазва конкуренцията по целия свят, което няма да е вечно, но не дизайна ще е виновен за слизане от върха някой ден, макар и временно.
П.п: Не може всички коли да са като осма серия или последната шеста. Тия дни четох тука, че и Е92 било грозно. :mhihi: :kuku: :help: :mhihi: За мен това е едно от най-красивите БМВ-та създавани някога и определено най-красивата тройка. Може би и защото беше първата, която драстично се различаваше от 4-вратия титуляр на модела.
Последна промяна Top Gun Maverick на 09 Юни 2024, 14:49, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Юни 2024, 14:31

То па от БМВ много живо ги интересува какво мислят в бмв милонер форум.бг. Кат не ви аресват не ги купувайте и толкова. Не че виждам някой с ново бмв, от грозните, да пише , ахахахаха
Хм,хм...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 09 Юни 2024, 18:01

Моджо написа:Не че виждам някой с ново бмв, от грозните, да пише , ахахахаха

Щото ги е срам :D

Колите са грозни по схема, да се говори за тях. БМВ знаят че са грозни и е нарочно. Следващата генерация ще е по-блага за окото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 10 Юни 2024, 8:58

Беше ми влязла мухата, да взимам ново G60 i5 само на задно (по-слабото). На теория това е перфектната кола. На практика, това което видях с очите си и усетих, бе:

* дизайн: генерално е добре. Задницата дори ми харесва много. Отпред ми е грозно, скучно. Колата погледната отпред, изглежда (а и всъщност се усеща като) висока, като миниван / SUV, висока кола е и при слизане и качване се усеща като например старите субару форестър - не е точно нисък седан. Дизайна в общи линии... бива, но не ме впечатлява и вдъхновява. Но не това ме дразни, а...:

* ергономия, удобство. Досега, кажи речи винаги бмв са ми били удобни и ергономични коли (с леки изключения), като седнеш, настроиш седалка и имаш чувството, че колата е правена за теб. Сядайки в G60 обаче забелязвам няколко тотално дразнещи неща, като:

- волана отново е прекалено висок, дори в най-ниска точка да е регулиран :banghead: Това го забелязвам и при новата М2 и G30. Стърчи над таблото, напряга ръцете (стоят високо). Ако си е с М волан (по-малък диаметър) донякъде се замазват нещата, но със стандартен (с голям диаметър) не се чувствам добре. От съвременните бмв-та на които ми харесва как се регулира волана (разбирайте може да се настрои ниско както аз искам) са 8-ците, без значение gran coupe, coupe или кабриолет.

- седалка и по-конкретно подглавника на G60 е отвратително направен, стои прекралено напред. Да, може да се регулира и във височина и напред / назад, но дори и максимално назад да е регулиран, пак главата стои под напрежение напред :dunno: А съм от хората, които си регулират подглавниците именно напред, но тук просто ми идва в повече. Просто има нещо гадно, недомислено в тези подглавници. :banghead: За пръв път срещам такова неудобство в кола :shock: .

- табло, инфотейнмънт система - аз лично нямам нищо против настоящето с липса на бутони и табло на практика само от дисплеи, но при регулирана седалка по мой вкус (най-назад и най-ниско и почти вертикално изправена облегалка), аз с ръката просто не достигам дисплея. Докато винаги при по-старите модели бмв-та, без да си отлепям гърба от седалката, с дясната ръка докосвам идеално управлението за парно / климатик, музика. Тук трябва да се наведа напред, да се прегърбя и тогава да боравя с дисплея :banghead: Трябвало е да го дръпнат по-напред към хората, не да го забият напред в таблото. Добре поне, че има i-drive контрол, та донякъде се оправят нещата. Инфотейнмънт системата (последния idrive) работи мноооого бързо, респект, но прекалено много икони са му наслагали, объркващо е. Предполагам е въпрос на свикване, но на пръв поглед е объркващо от няколко реда безсмислени икони. Но всичко това е нищо, сравнено с най-дразнещото нещо което забелязах в новата петица G60, а именно:

- вътрешните дръжки за отваряне на вратите. ОТВРАТИТЕЛНИ ДРЪЖКИ :banghead: :ranting: Вижте за какво говоря:

Изображение

Не говоря за дизайна, а чисто и просто егрономия, удобство. Проблема е, че там където пъхаш пръстите, наклона е така направен, че уж пръстите за влезли целите и си мислиш, че си хванал здраво, а всъщност при дърпане някак си... имаш чувството, че пръстите са ти къси, изплъзват дръжката. Трудно е да го обясня. Ако наклона бе наопаки, щеше да е по-удобно. Другото гнусно нещо е, че основата на тази дръжка не е отдолу, а отгоре, което някак при вкарване на ръката / пръстите за да я хванеш тази дръжка, все трябва ръката да ходи надолу, някак дизайна на основата (която се пада отгоре), бута ръката надолу, което ВИНАГИ кара ръката да удря / натиска бутоните за ел стъкла :banghead: 20 пъти хванах тази дръжка да си отворя вратата, 20 пъти ми бе неудобно и с дланта си удрях бутоните за ел стъкла. Накрая просто почнах да го псувам този, който го е измислил това нещо и знаех, че тази кола просто ме дразни.

Това са моите впечатления от новата петица G60. Генерално - разочарован съм. Има приятни и красиви неща (например амбиентното осветление, по-точно светещите лайстни на кори на врати и цялото табло), но неща като неудобна седалка (подглавника й), всеки път да се дразниш като си отваряш вратата и разни такива за някои дребни неща (евтини пластмаси в долната част на корите на вратите, еко кожата на седалките колкото и да е догодена на вид, си остава еко кожа :( ), мен лично ме побъркват. Иначе, смея да кажа, че е крачка напред, по отношение сглобката на интериора, спрямо G30. Където пипнах, всичко се усеща масивно и не издава скърцащ и пукащ звук (което при G30 си бе нещо нормално да скърца около лайстни на кори на врати, около скоростния лост, дисплей на idrive).
Последна промяна Вуйчо на 11 Юни 2024, 9:40, променена общо 2 пъти
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Юни 2024, 9:18

В началото на поста си писал това:
Дизайна в общи линии... бива, но ме впечатлява и вдъхновява. Но не това ме дразни, а...:

Предполагам вместо "ме" си искал да пишеш "не" защото иначе става двусмислица.

Това с дръжката наистина изглежда дразнещо. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 10 Юни 2024, 9:52

Моджо написа:То па от БМВ много живо ги интересува какво мислят в бмв милонер форум.бг. Кат не ви аресват не ги купувайте и толкова. Не че виждам някой с ново бмв, от грозните, да пише , ахахахаха

То не е го мислим само в тоя форум. В инстаграм/туитър/редит и тн. мненията са същите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юни 2024, 12:52

Leon написа:Малко с двигателите не сполучи, ама друга тема...

Това, че не са сполучили, съм сигурен, че знаеш че не е случайно, въпреки че така си го написал.
Освен това предполагам помниш, че задното окачване беше от Е30 а не мултилинка на Е36.
Някакъв странен франкенщайн между двете със сбъркано разпределение на масите.
Е36 е изкл. неутрална кола. Е30 е момент невнимание и вече се пързаляш (което си имаше чар). Е36 компакт е манджа с грозде.

Винаги са се борили с канибализацията, като сега генерално си решиха проблема и ги пуснаха да са с предно предаване :ok:
От маркетинг отдела на БМВ не пасат трева, едни от най-добрите са в създаване на зомбирани потребители... и аз съм бил жертва :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Юни 2024, 16:03

Джорих...какво мислим нема никакво значение. Има значение тия коли да се продават. Като искат такива накъде Азия или изобщо - такива ще се правят. Толкоз. Па иначе и да пъшкаме и да не пъшкаме се тая и никой не го интересува в общи линии. И аз искам Луната да е квадратна, ама не е. Като дизайна не продава колата ще го сменят. Щом не го сменят значи или си променяш вкуса или си купуваш друга марка. Оня зеления дъргел в спам темата е много убав, нема що.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 10 Юни 2024, 17:09

steeN написа:
Leon написа:Малко с двигателите не сполучи, ама друга тема...

Това, че не са сполучили, съм сигурен, че знаеш че не е случайно, въпреки че така си го написал.
Освен това предполагам помниш, че задното окачване беше от Е30 а не мултилинка на Е36.
Някакъв странен франкенщайн между двете със сбъркано разпределение на масите.
Е36 е изкл. неутрална кола. Е30 е момент невнимание и вече се пързаляш (което си имаше чар). Е36 компакт е манджа с грозде.

Винаги са се борили с канибализацията, като сега генерално си решиха проблема и ги пуснаха да са с предно предаване :ok:
От маркетинг отдела на БМВ не пасат трева, едни от най-добрите са в създаване на зомбирани потребители... и аз съм бил жертва :)
Нищо сбъркано няма в Е36 компакт и си е напълно балансирана кола.
По твоята логика и Z3 е сбъркано тогава със същото окачване от Е30. Всеки, който е имал компакт знае, че това е най-забавното Е36 от всичките и умишлено няма сложен 2.8 защото щеше да е доста бързо(но пък карантията се реди до 3.0 без проблеми)
Но стига с оф топика темата е за съвсем друго.

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 10 Юни 2024, 17:25

Може да прекръстим темата на "Новите BMW-та май ще стават все по-грозни? А СТАРИТЕ ВСЕ ПО-КРАСИВИ!!!" :smoke:

Е36 компакт има и концепция за М3, но са направили само една бройка. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Юни 2024, 17:32

Единствено чехълът си струва споменаване, но цялата тая стъклария отзад е с причина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата