Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Re: Имотният пазар
ekalchev написа:Колега BaDxBoY, аз се чудя как може да си мислиш в момента за купуване на жилище на зелено с кредит
Явно в случая натиска идва от половинката. Аз бих седнал да поговоря много сериозно с нея по точките, които ти си изброил. Важно е, защото освен, че всичко може да се обърка в дългосрочен план, освен това накрая колегата пак ще е виновният. Понеже от него се иска хем да го направи, хем да го "прецени" правилно.
zAcK написа:... в центъра има някои магазини, театри и определен тип заведения, които в другите квартали ги няма. ...
Този довод често го чувам, но не го разбирам. Предполагам много зависи от начин на живот. В днешно време всичко доставят или може да се отиде с градски транспорт или друг превоз в рамките на 20-30 мин ако е толкова специално това място/магазин/заведение. Аз се фокусирам върху нещата които правя всеки ден и гледам те да са ми удобни. И най-евтините да са жилищата във въпросните квартали пак не бих живял там, защото не ми подхождат на живота. Например предпочитам да отида с градски транспорт на театър веднъж в месеца (ако има някой който ходи всяка седмица на театър - поздравления, но мисля няма да са много), но да имам голям гараж и велоалея и бърз изход от града защото карам колело почти всеки ден. Не че в Лозенец конкретно има театри, някакви специални заведения или магазини или каквото и да е специфично.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Ами това кои квартали са хубави го определя общо взето пазарът, търсене и предлагане.
И на мен 99.9% от застроената част на София ми се струва егати мизерията, ама... добре, че има паркове и Витоша.
И на мен 99.9% от застроената част на София ми се струва егати мизерията, ама... добре, че има паркове и Витоша.
I love the sound of V8 in the morning...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз мога да кажа защо избрах Люлин пред Хиподрума или Лозенец, макар че то не беше само аз да си избирам. Т.е., не е било просто да посоча едно от трите, имаше си усложнения (наследници). Първо, в Лозенец и Хиподрума като бях, много ми беше ключово да съм близо до диското и вървежните заведения заради мацките, което в последствие по естествен път изгуби значение, и затова се загледах в Люлин. Не съм се натискал за другите апартаменти, защото разлика м/у тухла и панел не правя. Знам, че това е много важно, но набих парите в дограми и изолации и от там нататък нека кажем, че не ми е било толкова интересна тази част от строителството на сградата.
В Люлин съм защото детската градина и училището са залепени до блока ми. На 5 минути имам хипермаркет, два търговски центъра, чисто нова болница, всякакъв транспорт (изкл. метро) денонощни магазини, църква, плаж и няколко ресторанта, автомивка и сервиз (ама не съм го пробвал).
На 10 минути пеша имам метро, денонощни дюнери, пици, бургери и други глупости, още 3 хипермаркета, денонощна аптека, всички банки, всички мобилни оператори, фитнесче, мивки на самообслужване. На 5 минути с кола си имам Мол.
Сигурно ще прозвучи смешно, ама тоя апартамент не бих го продал никога. Другите бих ги махнал и бих взел тук няколко с парите от тях.
А, забравих да спомена западния парк, който е на 10 минути пеша.
В Люлин съм защото детската градина и училището са залепени до блока ми. На 5 минути имам хипермаркет, два търговски центъра, чисто нова болница, всякакъв транспорт (изкл. метро) денонощни магазини, църква, плаж и няколко ресторанта, автомивка и сервиз (ама не съм го пробвал).
На 10 минути пеша имам метро, денонощни дюнери, пици, бургери и други глупости, още 3 хипермаркета, денонощна аптека, всички банки, всички мобилни оператори, фитнесче, мивки на самообслужване. На 5 минути с кола си имам Мол.
Сигурно ще прозвучи смешно, ама тоя апартамент не бих го продал никога. Другите бих ги махнал и бих взел тук няколко с парите от тях.
А, забравих да спомена западния парк, който е на 10 минути пеша.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Баси всички избягват Лозенец поради всякакви други причини но не че е цените са двойни на останалата част на София 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
msi200 написа:Leon написа:steeN написа:10-15% били паднали след 2009?
В моя квартал беше толкова спадът, да. Хубавите имоти на прилични места не се сринаха, определено.
В топ кварталите на София паднаха с много повече от 15%. Само че имаше сделки, за разлика от гадните квартали.
Едно лайно, и в топ квартал си е лайно, та затова повечето жилища се сринаха.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
///M Power написа:msi200 написа:Leon написа:steeN написа:10-15% били паднали след 2009?
В моя квартал беше толкова спадът, да. Хубавите имоти на прилични места не се сринаха, определено.
В топ кварталите на София паднаха с много повече от 15%. Само че имаше сделки, за разлика от гадните квартали.
Като бяха паднали цените изтървах един апартамент ей тука за 120 000 евро.
Беше 3-стаен, в тази сграда, на това място, с декар+ двор

В момента си представям ако там пуснат нещо подобно на каква цена ще е

Вероятно 500К евро не му мърдат....
https://www.google.com/maps/@42.6958749,23.3377312,3a,75y,287.07h,103.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1szfKL52BM93NSel0rKeQ1WA!2e0!7i16384!8i8192
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Като бяха паднали цените изтървах един апартамент ей тука за 120 000 евро.
Ми и тогава, ако си се туткал с месеци, както сега се туткаш дали и къде да емигрираш нищо чудно, че си го изтървал

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да, а преди 2009 е бил 133 000 според някои хора тука
Яко hopium.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
madafaka_donkele написа:zAcK написа:Като бяха паднали цените изтървах един апартамент ей тука за 120 000 евро.
Ми и тогава, ако си се туткал с месеци, както сега се туткаш дали и къде да емигрираш нищо чудно, че си го изтървал

Важното е, че ти и останлите бързаци, ако обмисляте да емигрирате, ще го направите за два дни със събирането на багажа

Семейства и т.н. ще са към допълнителния багаж и всичко е точно

И не, не съм се туткал, ама съм пръшляк и чичковците с куфарчетата и тогава не издържаха

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
zAcK написа:///M Power написа:msi200 написа:Leon написа:steeN написа:10-15% били паднали след 2009?
Като бяха паднали цените изтървах един апартамент ей тука за 120 000 евро.
Беше 3-стаен, в тази сграда, на това място, с декар+ двор![]()
В момента си представям ако там пуснат нещо подобно на каква цена ще е![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Вероятно 500К евро не му мърдат....
https://www.google.com/maps/@42.6958749,23.3377312,3a,75y,287.07h,103.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1szfKL52BM93NSel0rKeQ1WA!2e0!7i16384!8i8192
На гугъл стрийтвю изглежда все едно е най-западналата част на произволен европейски град

I love the sound of V8 in the morning...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това да живееш в центъра и да нямаш гараж е толкова гадно, че и на брат ми не го пожелавам 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вчера пак са вдигнали и на есен пак
Блажени са вярващите, как няма да има спад. У нас е само напред и нагоре, ама колкото и сакове с пари да се усвояват и дават ще се секне пазаренето на едро и спекулите съвсем скоро.
https://www.cnbc.com/2022/07/27/heres-w ... treet.html
https://edition.cnn.com/2022/07/27/econ ... index.html
Блажени са вярващите, как няма да има спад. У нас е само напред и нагоре, ама колкото и сакове с пари да се усвояват и дават ще се секне пазаренето на едро и спекулите съвсем скоро.
https://www.cnbc.com/2022/07/27/heres-w ... treet.html
https://edition.cnn.com/2022/07/27/econ ... index.html
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Е.Димитров написа:Това да живееш в центъра и да нямаш гараж е толкова гадно, че и на брат ми не го пожелавам
В кой квартал паркирането е по-лесно?

Примерно Младост? Ливадите, Вадите и т.н. да ги споменавам ли? Освен ако не спреш в някоя от околните ниви

-----
Fed Hikes 75 Basis Points Second Time, Signals Third Is Possible
Интересно е колко ще станат лихвите в САЩ след това вдигане?

Но както казаха колегите-инвеститори, тук нищо няма да се случи, та няма място за притеснение

msi200 написа:На гугъл стрийтвю изглежда все едно е най-западналата част на произволен европейски град
Кое място в България и София не изглежда все едно е най-западналата част от произволно европейско село?

Последна промяна zAcK на 28 Юли 2022, 11:47, променена общо 1 път