България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
vicho написа:Lenco написа:vicho написа:Lenco написа:Но можем да доближим малко уменията си към богатите гастарбайтери и да получим бонуси.
па елате на Калоянеца или на Серес да си ги премерим, ама подозирам, че ще има разочаровани![]()
![]()
Не съм толкова богат да троша кола на Калояново, а и мога да карам само направо, но мога да дойда за подкрепа
Почнаха оправданията, иначе във форума/фейсбук голям го вадим (относно шофирането)
Кое не разбра, с кабрио 1900кг или е46 с 200кг музика да се пусна, или да се направим на велики, или пък да пробваме ....
Мама ми каза варели да не карам и аз над 30г я слушам.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Lenco написа:Кое не разбра, с кабрио 1900кг или е46 с 200кг музика да се пусна, или да се направим на велики, или пък да пробваме ....
Мама ми каза варели да не карам и аз над 30г я слушам.
ще ти дам 5 бона капаро да ти бия времето с твоята кола, кое не разбра?

после ще почерпиш някоя бира

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Lenco
- Старши скрапер
-
Темата е друга ... ма сега ме замисли ... добра оферта, ще обезобразя 18-ката за 5 бона. 

- vicho
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:Темата е друга ... ма сега ме замисли ... добра оферта, ще обезобразя 18-ката за 5 бона.
общо взето те шегувам, знам кой си, що си и имам уважение към теб

за карането също ми е ясно, че не си конкурентен, защото най-малкото аз имам стотици обиколки повече опит,
но пък винаги е забавно да си ги премерим

- Lenco
- Старши скрапер
-
vicho написа:Lenco написа:Темата е друга ... ма сега ме замисли ... добра оферта, ще обезобразя 18-ката за 5 бона.
общо взето те шегувам, знам кой си, що си и имам уважение към теб![]()
за карането също ми е ясно, че не си конкурентен, защото най-малкото аз имам стотици обиколки повече опит,
но пък винаги е забавно да си ги премерим
Тъпото е, че няма да променим нищо от това, което се случва по улиците, а то е все по-лошо, а че караме коли по 200-300-400 коня с малко повече от 140 не е изненадващо, щото данъците минават 1000лв.

- vicho
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:Тъпото е, че няма да променим нищо от това, което се случва по улиците, а то е все по-лошо, а че караме коли по 200-300-400 коня с малко повече от 140 не е изненадващо, щото данъците минават 1000лв.
Другата страна на монетата в общия случай, аз лично се опитвам да променя мисленето на кръга на по-млади хора около мен (с писане във фейсбука явно няма да стане, въпреки, че не се отказвам), колко съм успял, колко не... ако успея да накарам някой да се замисли, победа е!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Шшшшш, рацерският раздел отдавна е затворен, какво го реанимиране тука днес?
То и аз малко бях в кюпа през деня, ама вие не се спирате.
Я гледайте дядката как удря и бяга.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/82-godi ... bjaga.html

Я гледайте дядката как удря и бяга.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/82-godi ... bjaga.html
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Lenco
- Старши скрапер
-
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Значи аз като минавам цялата Тракия с кемпера /4 тона алковен/ със 110-125 съм най дъ бест драйвър у форума и на Балканския полуостров
И ни хендек ме спира , ни обратен вираж... 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
vicho написа:немо написа:Идеята на пистите не е ли да даваш газ на воля безопасно, без да си мериш туй-онуй с другите ? Щото винаги има някой с по-голям или някой по-бърз...
Почнаха оправданията, иначе във форума/фейсбук голям го вадим (относно шофирането)
Аааа, нямам за какво да се оправдавам , мен само ме возят

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Spit-Fire написа:Ибаси лафа, карам бързо не щото трябва ми щото ми е кефАз утре мога ли да избърша на някой на улицата една тупалка - не щото ми е направил нещо ми щото ми е кеф. Еби им майката на ЗДвП, ограниченията, светофарите, знаците и т.н. От утре всеко квото му е кеф и това е.
Под карах бързо визирам 150 на магистралата и 100-110 извън нея, не със 150 на цариградско. Ае стига си измисляйте некви неща.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Exclusive89 написа:bum_bum написа:.. дали си им давал акъл как да направят М5-цата..
Ко каза, ко?![]()
Не искам да го казвам, но го казвам

alx написа:не, е60 със ръчната кутия се роди защото една каруца хора ревнахме че смг-то не е в стила на "м".... което в ретроспекция сега като го погледна беше малко тъпо защото колата която ни предложиха не беше толкова приятна за градско каране особено със кутията която й сложиха...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Може да имал предвид, че феновете общо са ревнали. Но за мен имаше ръчка в САЩ просто защото там винаги остават избор и сякаш има достатъчно голям брой хора да желаят ръчки. Иначе неприятна беше за градско СМГ в Е60, но ако вкараш на комфортен режим и най-бавно превключване на предавките не беше драма. Драмата беше на последните две степени, но то пък целта беше бърза смяна в тия времена, а автоматите си бяха супер бавни и мудни като алтернатива на СМГ.
In God we trust, all others we track.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:в родината нещата стоят по друг начин. нямаме пътищата за скоростите с които караме - 140 на магистрала??? 99% колите "ви" са неуправляеми при тези скорости. има коловози. има дупки... двулентовите пътища за още по-зле- с грешни наклони на пътя, лошо обозначени, с лошо оттичане на водата от тях, мръсна и особено хлъзгава настилка.. с две думи не стават. междуселските често са с привкус на офроуд приключение. дори указаните скорости (които не се спазват) са несъобразени с условията и състоянието на пътната ни мрежа.
аз нямам проблем с бързото каране като има къде, кой и с какво. автомобилен форум сме и аз както съм казал не съм ангел нито претендирам да съм. в америка карам с +5 до 10 мили отгоре а понякога много много по- бързо. в германия карам до ламарина като има място и е позволено. в родината карам със 110-120 по тракия и пак е бързо за определени участъци независимо, че няма ограничение там. сега разбираш ли?
глупчо. на формула се ходи не заради квалификацията и състезанието а за всичките светски (и не толкова светски) мероприятия през седмицата на състезанието. мисли си един нон- стоп купон със нещо за всеки. а самото състезание е много по- интересно да го гледаш на телевизия щото виждаш всичко и цифрите вървят. на живо виждаш един малък отрязък от състезанието които след 30 минути омръзва. единственото нещо заради което си струва поне за мен да си там на живо е саундтрак-а и примерно от срядата нататъка заради... както казах има за всекиго по нещо интересно
това случайно го грабнах току що от нета като пример:
https://miami.eater.com/2023/5/1/236949 ... -map-guide
в случай, че още не е ясно за какво се ходи на ф1 еле пък в маями...
Че магистралата е гадна, гадна е. Че има коловози, има. Че асфалта е лигав, лигав е. Но, че на прав, широк път, особено пък ако движението не е натоварено, всяка една смислена кола, произведена през последните 20 години и поддържана в приличен вид не може да се движи със 140 безопасно не съм много съгласен.
Но т.к. няма как да се въведе ограничение за поддържани и неподдържани коли няколко човека тук редовно предлагате да се ограничи скоростта за всички, вместо да се минават нормални технически прегледи.
Вместо да се строи както е редно - да ограничим скоростта. Вместо да се поддържа пътното платно - да ограничим скоростта.
За формулата, тъй кажи. Аз съм прост селяк и до сега не съм ходил да гледам на живо. Последните 2 години имах възможност за вип билети в Абу Даби, но нямах пък времето да отида. Тия недомлъвки, нали се сещаш как звучат- един ми каза, подочух и незнам кво.. ми кажи- ето, карах това, онова, ходих тук или там, видях незнам кво. Нали затова е тоя форум.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Скоростта винаги е била ограничена. Искам да се спазва от всички. И не вместо, а със или без оправен път.
Вместо искаш ти. "Да ремонтираме пътя вместо да спазваме ограничението на скоростта"...
Някакво детско тръшкане направо... "като не ми оправите пътя аз пък ще карам както си искам"

Сякаш на всички не е ясно, че като го оправят ще се кара още по-зле, ако все така няма контрол.
Абсурдна позиция, която обществото ни израсна достатъчно да отхвърля вече. Керванът
Вместо искаш ти. "Да ремонтираме пътя вместо да спазваме ограничението на скоростта"...
Някакво детско тръшкане направо... "като не ми оправите пътя аз пък ще карам както си искам"

Сякаш на всички не е ясно, че като го оправят ще се кара още по-зле, ако все така няма контрол.
Абсурдна позиция, която обществото ни израсна достатъчно да отхвърля вече. Керванът

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.