Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: Море 2021-ва?!...

Мнение от toncho83 » 05 Авг 2021, 9:38

Сондьора написа:А как е положението с прибирането, трябва ли да се правят тестове в Гърция, за да се показват при влизането в БГ?
Чувам някви неща, че без тест карантина...дали е вярно?

Гърците проверяват само лични карти. Бг ми поиска и талона на колата и ме пита ваксини или тест. Казах ваксини и взех да ровя в тела да показвам...той ме спря и вика: - не, не искам да гледам, спокойно..

П.П. Минах през Кулата

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 05 Авг 2021, 9:40

grkv написа:Еее, не може веднага да отпрашиш :lol:
Спираш до гишето, слизаш, поразтъпкваш се малко и след 5 мин се качваш пак :lol:
Това на Маказа, на Кулата не знам как е.

Точно така. Аз тази пародия я осъзнах късно обаче. Някакъв казва по радиото номера на моята кола, после се придвижвам до следващото гише (на РЗИ) спирам и там никой не ме чакаше ( нямаше полицай) реално сам се набутах да им казвам данни за карантина. Ако бях спрял да изчакам малко и после да продължа никой нямаше да ме потърси, сигурен съм.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Авг 2021, 9:40

Ясно, мерси :yes:
Ние сме септември, дано не затворят границата до тогава...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 05 Авг 2021, 9:43

20 евро е теста, става за 20 мин. Ние отидохме в лабораторията към 7.20, в 8.20 си бяхме в хотела за закуска. От единия час половината е пътя.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 05 Авг 2021, 10:12

7S\/E7OSLA\/ написа:
Спираш до гишето, слизаш, поразтъпкваш се малко и след 5 мин се качваш пак :lol:

Точно така. Аз тази пародия я осъзнах късно обаче. Някакъв казва по радиото номера на моята кола, после се придвижвам до следващото гише (на РЗИ) спирам и там никой не ме чакаше ( нямаше полицай) реално сам се набутах да им казвам данни за карантина. Ако бях спрял да изчакам малко и после да продължа никой нямаше да ме потърси, сигурен съм.

И жената така! Дееба тая частност, дееба! Пак на Маказа, на Кулата приятели казаха, че изобщо никой нищо не ги е питал!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Авг 2021, 10:15

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Авг 2021, 10:26

Аз не мога да разбера кой ги кара всички да се забиват на южното Черноморие, където и малоумнен да си знаеш, че в разгара на сезона те чака подобно нещо дори без пандемия(кога всички са у Елада, какво остава сега като са тук)освен в супер малките непретенциозни курорти. Ама иначе това Китен, Созопол и разни други... :help:
Отивам на север в събота, там чак такива проблеми няма.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 05 Авг 2021, 15:57

speeder88 написа:
7S\/E7OSLA\/ написа:

И жената така! Дееба тая частност, дееба! Пак на Маказа, на Кулата приятели казаха, че изобщо никой нищо не ги е питал!

Ние минахме през Кулата, че тогава само тя беше отворена май, миналия месец в началото.

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 10 Авг 2021, 22:57

Да не казвам голяма дума,ама това ни беше последното море в родината ни за следващите поне 5 години...Да плащаш трицифрена сума на ден,и за седмица да не влезе камериерка поне едни чаршафи да смени,никой на рецепция да не го е.е за теб,и да ги гониш за едно руло тоалетна хартия...не мерси.Догодина живот и здраве и пет теста да искат,ще си ходим в Гърция пак.В Созопол беше хотела :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Авг 2021, 16:41

Аз приемам оферти за догодина отсега за Гръчко.
Малко разнообразие.
Изисквания.
1. Къша или студио, да може да се готви вътре да си има дворче и така, ясно ви е.
2. Същото нещо трябва да е на брега така щото като си опна чадъра /ако няма такъв/ заедно с хавлиите първия ден да си ги прибера последния.
3. Да има сравнително близо магазинче да ода да си пазарувам.
4. Да не е до Атина, нали. С децата повече от 5-6 часа път няма как да стане.
Имам едно предложение вече, но къщата е сравнително голяма /за 2 семейства е/ и цената не ме устройва особено. Но още не съм правил тънки сметки де:)) Иначе отговаря и на 4-те изисквания.

ПП 2 възрастни + 2 деца. Цени от порядъка на 100 евра на вечер не ме устройват. В хотела плащам 115 с яденетата.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2021-ва?!...

Мнение от alekangg » 11 Авг 2021, 21:30

Аз бях в края на юли в Закинтос.
Къщата я взех 2 дни по-рано.
Не беше на брега, но ние бяхме с кола под наем.
Къщата беше с много голям двор с.маслинови дървета, паркинг, два хамака, барбекю и т.н.
Имаше веранда с голяма маса и още една малка в другия край.
Вътре имаше голям хол с два дивана с кухня и голяма маса.
Две отделно спални и баня. Навън имаше също душ.
Всичко беше доста добре като обзавеждане, климатик, пералня, прахове и т.н.
Платих по 60€ на ден за трима, но и за четирима е толкова.
Колата под наем беше 30€ на ден, нов Хюндай и20.
Билетите до там със самолета бяха около 100евро общо за тримата/ бяхме само с раници, все пак за 4 нощувки нямаме нужда от повече.
Пътя с колата под наем е 240€, ама пътя е един час със самолета.

Цените там са по-ниски от Северна Гърция.
Масово хубава голяма гръцка салата беше 5,50-6€.
Лодка 30коня 5 местна за 3 часа 80евро,
20коня беше по-евтина.
Спомням си, че точно преди да отидем в Бг динята беше 80ст до 1лв, там беше 32цента.
За 10-15евро на човек ядяхме добре по разни по закътани таверни.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Авг 2021, 22:10

Лошото с Гърция започна с тия резервации по интернет, масата бг народ отива за 3-4 дена и плаща 2ни и 3ни цени...
Аз си имам телефоните на няколко гъркини и все още мога да спазарявам цена...но е доста по трудно от преди.
Само за пример, студио с двор, барбекю, беседка, до плажа, ...беше 27 евро...от 3-4г трудно под 60. (Едно от плажчетата до Сикя).
Сега отивам пак на Лименария, че смъкнах цената на 40 :mhihi: .

Къмпинга, къдтое ходи Иво (по снимките го познах), цената преди беше 45-55 и винаги имаше място...сега няма, щото всичко е букнато от февруари..на 100-120...а мен ме сложиха в листа за чакащи, че съм питал 1 месец предварително...евал съм ги :mhihi:
Болшинството незнаят защо отиват в Гърция...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 11 Авг 2021, 23:31

Сондьора написа:Болшинството незнаят защо отиват в Гърция...

Сигурно има и такива... аз колкото пъти съм ходил - толкова пъти съм бил разочарован. Баси пробитата държава.
Е сега преди 2-3 седмици се прибрах с жената от Вурвуру. Обиколихме всичко около, нагоре и надолу до Сарти. На повечето места ядох замразявани морски дарове :dunno: Повечето заведения са като квартални кръчмета, единствено Парис беше гоооре-долу и един на хотела там, че му забравих името.
На всяко сядане - обяд за двама - 30-40 евро, вечеря - 50-80. Това са две салати, две основни и шише вино без кой знае какви претенции. По-евтино може ако набиваш гироси докато на пътя. Това в Сарти.
За тия пари на сядане вечеряме в Нептун в Бургас, дето е в пъти над тия селски кръчмета. Нагоре/надолу по курортите ако човек не брои стотинките също има много хубави ресторанти. Познават се по липсата на жива музика, певица и дъх на механа :lol:
Гърция наистина има хубави плажове и толкоз, като пари-преживяване си струва само ако си готвиш, ама ако тряя жена ми да реже цяла вечер салати, а аз да го играя скараджия, би му мамата и почивката... :lol:
След 3 неуспешни опита, четвърти не мисля да има близките 5 години.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Авг 2021, 9:12

Съжалявам, че някои хора ходят и не са доволни от храната.
Има няколко доказани страни в света 5-6-7, където в 90% случаите храната е добра и повечето са в южната част на Европа и точно Гърция е от тях малко или много.

Общо взето да се сравнява храна в Гърция и България е като да се сравнява кон с кокошка.
Все пак у нас до ден днешен е много вкусно за повечето хора дълбоко замразена дребна нечистена цаца пържена в олио на един сезон.
Това как там е замразено, а у нас прясно е като за митове и легенди, както и че сиренето е българско, млякото и т.н. и те само слагали етикета, очаквам и за зехтина скоро нещо подобно.
Сигурно има и кофти места, но те са единици, а като гледам някои са били само на такива, та не знам колко е вероятно или просто вкусовете и очаквания са различни.
Да не забравяме, че много хора и в Италия не харесват пицата примерно, понеже няма яко кетчуп и майонеза както у нас и т.н. и т.н. та свят широк и гледни точки много.

Аз нямам много голям опит с Гърция, общо съм ходил 5-6 пъти на различни места, но не съм видял нищо кофти, а за храна да не говорим.

Също не разбирам, постоянните подмятания, кой как не разбирал защо ходи някъде, ами ходят хората, защо резервирали в последния момент, защо през интернет и т.н. Вие си ходете по вашия начин, другите по техния. Едва ли не някакви гурута на тема как, къде и защо се ходи на почивка, че и за колко време.. учебници издайте като сте толкова вещи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Авг 2021, 9:18

Мнения всякакви :dunno:
Аз съм чувал негативни мнения относно Рим: нямало МОЛ, всичко било едно такова старо :mhihi: , нямало фешън кафета....
Аз бях малко скептичен относно Рим но сега мисля че всеки трябва да отиде там.

Жена ми също беше скептична към Гърция но сега само повтаря че е много хубаво :mhihi:
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата