Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Мар 2021, 14:23

Ачо тъкмо щях да ти пиша, че си първия за който знам със сигурност и то не си правил теста. Спокойно може да си изкарал и грип, понеже сега за него не говорят както всяка година, а то пак си има и имаше някаква разновидност, където много се бъркала с короната. Но може и да не си придобил анти-тела първия път щом е било леко, по принцип всичко е възможно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Мар 2021, 15:38

Jordana написа:Плашиш гаргите с тия прокоби , имах предвид :mhihi:

Никой не плаша, щото ти, той и всеки който пише тук (особено пък соц децата) сте ваксинирани срещу тези неща :mhihi: Но иначе го раздавате мега големи дарвинисти :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 08 Мар 2021, 16:03

Това което е известно към момента, като изключим калта която ни залива и от двете страни е, че имунитетът от ваксината е силен колкото придобит имунитет след тежко боледуване.

И за двете не се знае колко точно ще останат с нас, сигурно е че 18 месеца ги има, просто "по-стари" индивиди за тестване няма.

Все още не е ясно как мутирането се отразява на имунитета и на придобития след боледуване и на този от ваксиниране.

Аз го прекарах спрямо всички останали около мен леко, бях единствения на крака и тепърва ще проверявам как точно ми се е отразило на здравето. Антитела имам 1650. Жена ми след тежко боледуване в болница има 2600+.
Планираме да се тестваме пак след 6 месеца, а после вероятно след година.

На база на нашите резултати и на това което учените окрият за вируса и имунитета ще преценим дали да се ваксинираме и кога.

За сега най-вероятният сценарии изглежда вариант като със SaRS Covid I, а именно имунитет за доста години, но не и доживот. Т.е. като наближим пенсия ще трябва да се ваксинираме. :dunno:

П.С. Ако без съмнение се докаже, че ваксинирните не могат да са преносители, за разлика от преболедувалите, най-вероятно ще се ваксинираме.
Последна промяна TheDriver на 08 Мар 2021, 16:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Мар 2021, 16:09

steeN написа:
Jordana написа:Плашиш гаргите с тия прокоби , имах предвид :mhihi:

Никой не плаша, щото ти, той и всеки който пише тук (особено пък соц децата) сте ваксинирани срещу тези неща :mhihi: Но иначе го раздавате мега големи дарвинисти :mhihi:

Дърт си да се правиш на boomer remover . Грета Брумберг и поколението на чипираните което идва те е сложило вече в кюпа със другите задръстеняци . Не теб лично естествено . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Мар 2021, 16:28

boomer remover-ите сте тези дето сте против ваксинирането, иначе аз съм от милениъл поколението :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2021, 17:04

Top Gun Maverick написа:Ачо тъкмо щях да ти пиша, че си първия за който знам със сигурност и то не си правил теста. Спокойно може да си изкарал и грип, понеже сега за него не говорят както всяка година, а то пак си има и имаше някаква разновидност, където много се бъркала с короната. Но може и да не си придобил анти-тела първия път щом е било леко, по принцип всичко е възможно.

Антигенния е достатъно верен, когато е положителен. ПЦР се ползва, когато искаш да докажеш отрицателна проба. Аз знам за още доста хора, които ги повтори, а пък знам и за едни хора, дето при 100 000 заболели и 5 000 починали, още не бяха чували за техен познат болен от ковид ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Мар 2021, 17:29

Всъщност анти-генния не е най-точния, а количествения, но дано имаш достатъчно тела докато ти измислят и по-добра ваксина. Ако ли не ще го минеш трети път ако са два, поне вече няма мечки в гората за теб. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2021, 18:05

Top Gun Maverick написа:Всъщност анти-генния не е най-точния, а количествения, но дано имаш достатъчно тела докато ти измислят и по-добра ваксина. Ако ли не ще го минеш трети път ако са два, поне вече няма мечки в гората за теб. :mhihi:

Ти се пази себе си, че първият казват, че най-боли :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Мар 2021, 19:25

acho.rs написа:
zAcK написа:
acho.rs написа:...карах го без симптоми декември, сега си изкарах със почти всички екстри - 11 дена 38+ темеперура, гръло, хрема, тежка отпадналост и болки в мускулите, все едно имам бахти мускулната треска.

Прави ли си и двата пъти PCR и потвърдено ли е? Че много близки роднини го изкараха през ноември/декември и вече не се притесняват, та да попитам :bchug:

Не, и двата пъти бяха влязли в сила бързите тестове със секрет от носа. Роднините ти може да си направят тестове за антитела, защото се оказа че много изкарали го с леки симптоми нямат.
Разбира се най-добре е да се ваксинирате. Хубаво е преди това да се провери да не би някой да е заразен, защото вече много вече заразени се ваксинират и след това се чудят какво се случва.
Още по-важното е дори и след ваксината, поне 20 дни да се пазят. В момента пак се появи бум и ваксинираните на 5-6дни, не осъзнават че нямат никаква защита.
Не си сериозен, то пср не е достатъчно точен че да му се вярва на 100 процента, камо ли на тия бързите.... Просто страшно много се спекулира по темата.

Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Anthony_J » 08 Мар 2021, 19:31

Ако тестът е положителен, той 99% е точен без значение дали е антигенен или PCR. Виж, ако е отрицателен, там зависи от много фактори и може да даде фалшиво негативен резултат, тъй като пробата може да не е взета добре или от точното място. Аналните тестове, които се правят в Китай, са с най-висока достоверност, ама чужденците се оплаквали в посолствата си, че ги унижавало. Между другото, ако по границите започнат да искат анален тест за да влезеш, всички ще се ваксинират светкавично :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Мар 2021, 20:00

Тия положителните са точни като на папаята дето и тя беше 100% положителна или нещо друго е ? :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 08 Мар 2021, 20:26

Anthony_J написа:Ако тестът е положителен, той 99% е точен без значение дали е антигенен или PCR. Виж, ако е отрицателен, там зависи от много фактори и може да даде фалшиво негативен резултат, тъй като пробата може да не е взета добре или от точното място. Аналните тестове, които се правят в Китай, са с най-висока достоверност, ама чужденците се оплаквали в посолствата си, че ги унижавало. Между другото, ако по границите започнат да искат анален тест за да влезеш, всички ще се ваксинират светкавично :mhihi:
В проценти фалшиво положителен/фалшиво отрицателен съотношението е еднакво. И това за най надеждния тест PCR. Бързите тестове са пълен ташак.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Мар 2021, 21:03

vld написа:
Anthony_J написа:Ако тестът е положителен, той 99% е точен без значение дали е антигенен или PCR. Виж, ако е отрицателен, там зависи от много фактори и може да даде фалшиво негативен резултат, тъй като пробата може да не е взета добре или от точното място. Аналните тестове, които се правят в Китай, са с най-висока достоверност, ама чужденците се оплаквали в посолствата си, че ги унижавало. Между другото, ако по границите започнат да искат анален тест за да влезеш, всички ще се ваксинират светкавично :mhihi:
В проценти фалшиво положителен/фалшиво отрицателен съотношението е еднакво. И това за най надеждния тест PCR. Бързите тестове са пълен ташак.

Това на базата на какъв твои опит го казваш?
Защото е пълна глупост. И по-горе ти го каза доктора, но по-лесно е да пишеш.... Да не говорим, че не правиш разлика между "бързите тестове"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 08 Мар 2021, 21:20

Антигенните тестове дават средно на 5 тествани със симптоми /демек реално положителни / 1 отрицателен грешен. Не знам колко % фалшиво е 1/5 но всеки отрицателен антиген тест трябвада бъде подкрепен със PCR ако говорим за някаква прецизност . Освен това с такива тестове е трудно при асимптоматични случаи защото антигена иска поне 5 - 7 дена от симптомите . Така че поне два теста през 5 дена и при втория отрицателен антиген се прави PCR за да е 100 % сигурно че няма ковид . Това е тествано и доказано в две американски изследвания .
Ако тестът е положителен, той 99% е точен

Да , само че може да излезе фалшиво отрицателен в 1/5 от случаите което не прави 99% точност . 99% има само в част от резултата което сумирано с погрешноста е доста под 99% като достоверност .

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 08 Мар 2021, 21:33

acho.rs написа:
vld написа:

Това на базата на какъв твои опит го казваш?
Защото е пълна глупост. И по-горе ти го каза доктора, но по-лесно е да пишеш.... Да не говорим, че не правиш разлика между "бързите тестове"

Аз ли не правя разлика, дето си направих няколко и не само на мен ами в семейството и то в рамките на няколко дни?
Стареца от който аз се заразих утре става на 86 години!, изкара го на крак с едно две хапчета колдрекс макс грип, през цялото време не вярваше че е болен от корона правихме му и от бързите и PCR.
И тъй като мен ме сложиха под карантина той продължи да си обикаля по градинките, имал е температура един ден. За да не кажеш че явно е някаква нинджа дядка, ще допълня, че човека е прекарал два инсулта има диабет и кръвното му мърда като на всеки старец. Пие по една шепа хапове буквално всеки ден, може би са над 20 най ралични. При последното редене на хапчетата по кутиите явно съм се заразил от него, защото други болни не съм срещал предходните дни и точно 4 дни след контакта с него почнаха симптомите, на 5ти ден вдигнах температура.
Видях достатъчно.

П.С. моя доктор каза по рано от 6 месеца след прекаран ковид да не си и помисляме за ваксини...
Ей така между другото, че какво ли не прочетох в тая тема...
Ама както винаги тука сте мастър йода по всички въпроси от живота и всичко е по калъп, да ама не ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата