Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от alekangg » 28 Юли 2022, 11:46

От линковете над твоя пост пише, че 75 пункта са 1,5-1,75%.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 28 Юли 2022, 12:19

Е.Димитров написа:Това да живееш в центъра и да нямаш гараж е толкова гадно, че и на брат ми не го пожелавам :mhihi:

За абонамент за синя зона не си чувал явно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2022, 12:23

zAcK написа:
Е.Димитров написа:Това да живееш в центъра и да нямаш гараж е толкова гадно, че и на брат ми не го пожелавам :mhihi:

В кой квартал паркирането е по-лесно? :bchug: Ако искаш може да се опитаме да ги изброим :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Примерно Младост? Ливадите, Вадите и т.н. да ги споменавам ли? Освен ако не спреш в някоя от околните ниви :mhihi:

-----

Там, където има стари блокове.
Примерно в Хаджи Димитър има доста блокове, който са с доста големи паркинги и градинки пред тях.
Направо им става лошо на инвеститорите от такива места, че няма къде да боднат някоя кооперация между блоковете.

Jorixa написа:

Разбира се, че съм чувал. Този абонамент обаче не ти дава никаква гаранция за свободно място за паркиране...ако не знаеш разбира се!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 28 Юли 2022, 12:31

Е.Димитров написа:
zAcK написа:

В кой квартал паркирането е по-лесно? :bchug: Ако искаш може да се опитаме да ги изброим :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Примерно Младост? Ливадите, Вадите и т.н. да ги споменавам ли? Освен ако не спреш в някоя от околните ниви :mhihi:
-----

Там, където има стари блокове.

Може да пробваш да паркираш в Хиподрума например :bchug: Има места само със стари блокове.
През деня паркирането е нещо като мисията невъзможна. По-лесно е да паркираш в центъра. И не е само Хиподрума така.
Да, има квартали, където всички паркират в зелените(вече кафяви) площи, на тротоарите, в платната за движение и т.н.,
ама това щото сме яки и всеки сам си преценя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 28 Юли 2022, 12:49

Абе не е, като да има паркоместа/паркинги и да се паркира на поляната. Дъвкано е амнайсе хиляди пъти, фандъкова и компания вместо да си бъркат по дупките може да пуснат някоя и друга обществена поръчка за изграждане на парко-сграда по подобие на тази в бизнес парка например. София постоянно расте откъм население. Няма как инфраструктура на 100г. и мислена за 100 000 човека, 2022-ра да стига за 2 млн. души. С размахване на пръстчето "не паркирайте там" не става номера. С измислени сини, зелени, пембени зони пък въобще не става номера. Тези коли няма къде да се изпарят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Юли 2022, 12:53

Не може да разберете едно много просто нещо... От тук нататък няма да се увеличават паркинги и да се разширяват улици, ще се намаля броя на колите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Юли 2022, 12:55

И на мен така ми се струва.

А не вярвам да тръгнат да правят подземни паркинги, защото няма да има кой да плаща.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Юли 2022, 13:24

В периода преди да се вкара изискването поне паркомясто на 1 апартамент се построиха страшно много сгради с недостатъчно места. Има случаи 57 апартамента с 20 гаража - другиде да се оправят. От 2-3 коли в семейство да стане 1 кола - ок, ама с нула на брой коли... не го виждам. Трябва страшно много да се обеднее, няма и алтернатива. То тротоари няма да ходиш пеша, да не говорим за условия за друг транспорт. При панелките може да има междублокови пространства, но и там няма обособени паркоместа или паркинги.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 28 Юли 2022, 13:58

Е.Димитров написа:
Jorixa написа:

Разбира се, че съм чувал. Този абонамент обаче не ти дава никаква гаранция за свободно място за паркиране...ако не знаеш разбира се!

А в другите квартали си имаш гарантирано място така ли? Не знам дали си ходил в южните квартали (Стрелбище, Бели Брези, Борово и тн.), но там вечер се обикаля по 15 минути за място. Вече дори по крайните квартали не се намират места

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2022, 14:16

Jorixa написа:
Е.Димитров написа:
Jorixa написа:

А в другите квартали си имаш гарантирано място така ли? Не знам дали си ходил в южните квартали (Стрелбище, Бели Брези, Борово и тн.), но там вечер се обикаля по 15 минути за място. Вече дори по крайните квартали не се намират места

А, освен в собственият си гараж, вече няма никъде гарантирано разбира се.
Идеята на поста ми беше, че едно време панелките се правеха с някаква мисъл и разбира се , отново беше за по-малко автомобили.
Ето пример.
https://www.google.com/maps/@42.7068686 ... 312!8i6656

В Пловдив също има подобни примери.
https://www.google.com/maps/@42.1483577 ... 384!8i8192

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Юли 2022, 15:29

TNT написа:В периода преди да се вкара изискването поне паркомясто на 1 апартамент се построиха страшно много сгради с недостатъчно места.

Чудесно би било ако го направят и задължително да се продава паркомясто/гараж с апартамента. Приятел наскоро се сблъска с това да не може да си купи гараж в сградата къдети е харесал апартамент защото били продадени, но не всички били на живущи в сградата :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 28 Юли 2022, 15:51

Да де, ама такива решения са за тепърва новите строителства. А вече насраното ? Аз краткосрочно решение не виждам. Стийн казва да стане скъпо ползването на кола, ама това е до едно време. И сега повечето семейства са с една кола. Ако втора кола е лукс - една не е. Необходимост е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 28 Юли 2022, 16:19

Решението, поне от части, може би е да се изисква като живееш в София да си плащаш тук данъците на колата. Много познати са по лична карта в някой друг град, а колата им е в някой друг КАТ. От това на теория поне ще има повече пари за ремонти на пътища, може и за някой паркинг да остане нещо.
От друга страна, ако държавата изобщо имаше каквито и да било стумили за предприемачите, вероятно много хора щяха да се пробват в градовете си с някаква идея, създавайки повече и по-интересни работни места, вместо да трябва всички да сме в София.
Разбира се, това са само теории, а и никой никога няма да пробва да ги приложи.

ПП. Бях писал и данъците на апартаментите, ама за тях май не съм прав и го изтрих.
Последна промяна vixx на 28 Юли 2022, 16:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2022, 16:27

vixx написа:Решението, поне от части, може би е да се изисква като живееш в София да си плащаш тук данъците и на апартамента, и на колата. Много познати са по лична карта в някой друг град, а колата им е в някой друг КАТ. От това на теория поне ще има повече пари за ремонти на пътища, може и за някой паркинг да остане нещо.
От друга страна, ако държавата изобщо имаше каквито и да било стумили за предприемачите, вероятно много хора щяха да се пробват в градовете си с някаква идея, създавайки повече и по-интересни работни места, вместо да трябва всички да сме в София.

В тая клоака , пардон, Софийска община само наливане на пари има без никакви реални ползи.
Само някакви паразити смучат там и колкото повече се налива, толкова повече се качват цената на един стълб за осветление (примерно)
По-добре е така, хората от други градове да работят в София, а поне някакъв данък да вкарват в родните си места , че там още по-голяма мизерия ще настъпи по местата от където хората са дошли.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 28 Юли 2022, 20:25

Е.Димитров написа:
vixx написа:Решението, поне от части, може би е да се изисква като живееш в София да си плащаш тук данъците и на апартамента, и на колата. Много познати са по лична карта в някой друг град, а колата им е в някой друг КАТ. От това на теория поне ще има повече пари за ремонти на пътища, може и за някой паркинг да остане нещо.

В тая клоака , пардон, Софийска община само наливане на пари има без никакви реални ползи.
Само някакви паразити смучат там и колкото повече се налива, толкова повече се качват цената на един стълб за осветление (примерно)
По-добре е така, хората от други градове да работят в София, а поне някакъв данък да вкарват в родните си места , че там още по-голяма мизерия ще настъпи по местата от където хората са дошли.

:yes: :yes: :yes:

В София има достатъчно средства, но съм абсолютно сигурен, че 80-90% от тях се крадат :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата