Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Модератор: Общи модератори
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?
Да, приличат на Conti, само дето смеската е малко по-различна. Още на пипане е с някак си по-хлъзгав каучук, докато повърхността на Conti се усеща като кадифе.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
bum_bum написа:ivokomandos написа:Здравейте понеже съм чувал че зимната гума е по–добре да е по-тясна, какво мислите за размер 225/40/18, по-добре ли е спрямо 245/40/18, за е60 става дума?
По-добре, ако караш в тайгата. По нормални пътища широката си е ОК.
Как беше, да, добре

Ела на Пампорово зимата има едно изкачване 12%наклон (изобщо не е малко дори да не звучи така) и докато те дърпам с пикапа ще ми обясняваш как широката гума е ок на нормален главен път

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Don_Diego написа:SpeedyMan написа:сега е нов модел WINGUARD SNOW G3 WH21.
Доста симпатична шарка имат. Прави ми впечатление, че доста марки наподобяват шарката на Continental TS860, дори наполовина да се представят пак ще са супер гуми, особено пък за парите си.
Някой с мнение за марките Tracmax и Armstrong - искам да взема една всесезонна за резервната, пък не ми се дават пари за знайна марка
Виж TS860s са толкова грозни, че никой не ги копира. Явно са скапани гуми

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мерси, няма нужда. Редовно се качвам по 15% зимата, който не се чисти. Ако разчиташ ма 20мм широчина да ти оправи карането в лоши условия няма да стане.ivanski_2 написа:bum_bum написа:ivokomandos написа:Здравейте понеже съм чувал че зимната гума е по–добре да е по-тясна, какво мислите за размер 225/40/18, по-добре ли е спрямо 245/40/18, за е60 става дума?
Как беше, да, добре![]()
Ела на Пампорово зимата има едно изкачване 12%наклон (изобщо не е малко дори да не звучи така) и докато те дърпам с пикапа ще ми обясняваш как широката гума е ок на нормален главен път
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Мерси, няма нужда. Редовно се качвам по 15% зимата, който не се чисти. Ако разчиташ ма 20мм широчина да ти оправи карането в лоши условия няма да стане.ivanski_2 написа:bum_bum написа:ivokomandos написа:Здравейте понеже съм чувал че зимната гума е по–добре да е по-тясна, какво мислите за размер 225/40/18, по-добре ли е спрямо 245/40/18, за е60 става дума?
Как беше, да, добре![]()
Ами 20 години живея в най-високия град в България, явно тук и хората които са професионални шофьори на машини за обработка на пистата и всякаква зимна техника + другата част от града не може да караме всичкитее от до, та затова всички без изключение зимата сме с по тесни гуми и единодушни че това е едно от най-важните неща, ама па кво разбираме ние

Може ли да покажеш къде са тези 15 % че ми стана интересно? Като локация или снимка на знака, пак е ок, да проверя надморкста височина, че ми е интересно как ги качваш с тези широки гуми като стане лед

Не го примай като заяждане просто тук условията са супер кофти зимата ама супер, и тези неща (това за тесните гуми) се е доказало да кажем за 50 години от хиляди коли .....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз тук имам един 10% и с 205 гума си качвам без проблем. С 235 най-вероятно ще има затруднения.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Don_Diego написа:Някой с мнение за марките Tracmax и Armstrong - искам да взема една всесезонна за резервната, пък не ми се дават пари за знайна марка
Е за резервна взимаш най-евтиното просто. При всички случаи колата ще е разбалансирана и ще трябва да караш леко до гумаджията.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:bum_bum написа:Мерси, няма нужда. Редовно се качвам по 15% зимата, който не се чисти. Ако разчиташ ма 20мм широчина да ти оправи карането в лоши условия няма да стане.ivanski_2 написа:bum_bum написа:ivokomandos написа:Здравейте понеже съм чувал че зимната гума е по–добре да е по-тясна, какво мислите за размер 225/40/18, по-добре ли е спрямо 245/40/18, за е60 става дума?
Как беше, да, добре![]()
Ами 20 години живея в най-високия град в България, явно тук и хората които са професионални шофьори на машини за обработка на пистата и всякаква зимна техника + другата част от града не може да караме всичкитее от до, та затова всички без изключение зимата сме с по тесни гуми и единодушни че това е едно от най-важните неща, ама па кво разбираме ние![]()
Може ли да покажеш къде са тези 15 % че ми стана интересно? Като локация или снимка на знака, пак е ок, да проверя надморкста височина, че ми е интересно как ги качваш с тези широки гуми като стане лед![]()
Не го примай като заяждане просто тук условията са супер кофти зимата ама супер, и тези неща (това за тесните гуми) се е доказало да кажем за 50 години от хиляди коли .....
Това че живееш в "най-високия град " не значи, че на други места няма баири. Всички крайречни градове например, имат сериозни хълмове. В София в подножието на Витоша има доста предизвикатлени места, по които снегорин не минава никога.
Тесните гуми наистина минават по-добре, но разлика от 20мм не е от значение. Все пак не говорим за аналог на 315мм на Х5 и 155мм на Лада Нива
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Въпроса е какво има под този сняг, ако има лед повярвай ми точно тези 20мм имат ОГРОМНО значение и да и другаде има такива "места" , но едва ли температурите са такива...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ivanski_2 написа:Въпроса е какво има под този сняг, ако има лед повярвай ми точно тези 20мм имат ОГРОМНО значение и да и другаде има такива "места" , но едва ли температурите са такива...
Карал съм всякакви размери. 245 до 225, при еднакви други обстоятелства имат пренебержима разлика . В случая по-важното е дали изобщо производителя препоръчва по-малкия размер и изобщо размер 225х40. Аз не бих се отказал от 245х45 Р18, защото според мен това е оптималният вариант за стабилност, комфорт и евентуално движение по сняг.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
колеги освен изкачването на сняг/заледяване в държава като България не подценявайте и аквапланинг при водонасядане
там винаги по-тясната гума изпада в аквапланинг при по-висока скорост спрямо по-широката (един и същ модел гума) ... та всичко е въпрос на компромис, няма вълшена формула, модел гума и ставаш супермен , газ до дупка и си безсмъртен
доста водачи (лично мнение) имат такива представи че "слагам Х част/гума/нещо" по колата и то щото е мега якото и всичко е топ и вече съм Шумахер ... еми да ама не е точно така, защото примерно една 3ка на 10г, 100% не е излязла с толкова читав модел гуми като една сега на която някой й е сложил Пилот Спорт 4с ... обаче ... и тия сега дето карат 10г кола с топ гуми катастрофират ... не споря кой какво да си слага на колата и как да кара, само винаги с едно на ум , че да не ставаме зорлен част от статистиката
разликата от 225 - 205 / 17 цола зимни гуми, дори на сух студен асфалт с отворения диф е осезаема веднага (една и съща позиция на педала и едни и същи улици, с по-тясната гума вече води до хлъзгане) ... ама това е така и при завиване и при спиране, та за това горните неща обръщам внимание

доста водачи (лично мнение) имат такива представи че "слагам Х част/гума/нещо" по колата и то щото е мега якото и всичко е топ и вече съм Шумахер ... еми да ама не е точно така, защото примерно една 3ка на 10г, 100% не е излязла с толкова читав модел гуми като една сега на която някой й е сложил Пилот Спорт 4с ... обаче ... и тия сега дето карат 10г кола с топ гуми катастрофират ... не споря кой какво да си слага на колата и как да кара, само винаги с едно на ум , че да не ставаме зорлен част от статистиката
разликата от 225 - 205 / 17 цола зимни гуми, дори на сух студен асфалт с отворения диф е осезаема веднага (една и съща позиция на педала и едни и същи улици, с по-тясната гума вече води до хлъзгане) ... ама това е така и при завиване и при спиране, та за това горните неща обръщам внимание
Последна промяна host на 03 Ное 2020, 13:02, променена общо 1 път
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Точно заради такива всезнайковци производителя е сложил табелка с размерите, които стават за съответната кола. Всичко различно от тях е глупост.
Почти винаги зимните гуми са по-тесни и високи, съответно и с по-малък цолаж. Производители си имат и "зимни" джанти за различните модели коли (това си е за цоцане на повече пари от клиентите ама как да е
)
Почти винаги зимните гуми са по-тесни и високи, съответно и с по-малък цолаж. Производители си имат и "зимни" джанти за различните модели коли (това си е за цоцане на повече пари от клиентите ама как да е

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Нали разбирате че има разлика дали слагаш примерно 225 мм на VW Голф и на Туарег. Та тесни гуми е много относително понятие.
Освен това по-високата стена на гумата също има значение, не е само до широчина.
Освен това по-високата стена на гумата също има значение, не е само до широчина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Както и да го сучете се свежда до килограм на квадратен сантиметър.
*cries in rwd 275s*
*cries in rwd 275s*
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Тоя спор съм го водил няколко пъти, с различни хора.
Насекъде по дебелите книги пише, че за повишаване на проходимостта е нужно колкото може по-широка гума. И затва разни всъдеходи, военни машини, специални мпс-та , трактори и джипове са с големи и широки гуми. Че даже и с ниско налягане някои от тях.
Не знам защо се шири това мнение, а то е масово, че с тесните гуми зимата си по-проходим. Което за мен не е вярно.
Може би обяснението е , че става дума за движение по асфалт, а не да излезеш в калта. Щото за калта с тесни гуми най-много да си останеш в нея
) И презумпцията е , че видиш ли, като си тесни гуми и то натиска повече и вече си кат трактор. Колко повече досега никой не е могъл да ми отговори. Примерно 195/65/15 колко повече натискат от 225/40/17. И дали па по тясната гума не се сплесква повече и съответно контактното петно да е същото. И като натискат повече та какво от това? Ще захапе асфалта сигурно
)
Насекъде по дебелите книги пише, че за повишаване на проходимостта е нужно колкото може по-широка гума. И затва разни всъдеходи, военни машини, специални мпс-та , трактори и джипове са с големи и широки гуми. Че даже и с ниско налягане някои от тях.
Не знам защо се шири това мнение, а то е масово, че с тесните гуми зимата си по-проходим. Което за мен не е вярно.
Може би обяснението е , че става дума за движение по асфалт, а не да излезеш в калта. Щото за калта с тесни гуми най-много да си останеш в нея

Хм,хм...