Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от skoti79 » 12 Дек 2020, 10:19

Дайте съвет, моля, за марка и модел в рамките на 65' - 75'.
Имам чувството, че само идиоти взимат за продавачи на този тип техника в магазините.
ОС не ме интересува, както и смарт екстрите.
Искам само бърза смяна на каналите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 13 Дек 2020, 12:20

skoti79 написа:Дайте съвет, моля, за марка и модел в рамките на 65' - 75'.
Имам чувството, че само идиоти взимат за продавачи на този тип техника в магазините.

Към грешно изискване си се насочил, още повече колко и бързо да ги сменя каналите, дори хд тв изглежда ужасно на такъв размер. А иначе за съвет, не си казал цена, има 75 за 1800,има 65 за 8000.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skoti79 » 13 Дек 2020, 12:53

5 К лв. макс давам за тв.
Ако го гледаш от 1-2 метра, верно може да ти е гадно, само че при мен са повечко метрите и ми е ок.
В момента съм с 65', та имам представа как е.
Бавната смяна от канал на канал ми е най-големия проблем, дразни ме.
Освен Сони, друга марка не съм имал, но съм склонен вече на всичко, само да е бърза смяната.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Дек 2020, 12:57

Виж панасоник . Сони традационно са бавни като костенурки , мен лично много ме дразни това "мислене" при сонитата . И не е само при смяна на каналите , целите менюта са такива лагаваи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Дек 2020, 16:30

skoti79 написа:Дайте съвет, моля, за марка и модел в рамките на 65' - 75'.

Писах го на предната страница - Панасоник. Вземай възможно най-високия модел за парите, които ти се дават. Ако бюджетът ти е 5к за 65'', имаш доста сериозен избор.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 14 Дек 2020, 18:15

skoti79 написа:Бавната смяна от канал на канал ми е най-големия проблем, дразни ме.

Каква телевизия ползваш ако не е тайна ? И кои provider? Какъв сигнал?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 15 Дек 2020, 2:10

skoti79 написа:5 К лв. макс давам за тв.
Ако го гледаш от 1-2 метра, верно може да ти е гадно, само че при мен са повечко метрите и ми е ок.
В момента съм с 65', та имам представа как е.
Бавната смяна от канал на канал ми е най-големия проблем, дразни ме.
Освен Сони, друга марка не съм имал, но съм склонен вече на всичко, само да е бърза смяната.

Ще попитам и аз като колегата в горният пост - Какво имаш впредвид под "Бавната смяна от канал на канал "? Понеже съм фен на марката която си споменал и съм пристрастен, и ако зависеше от мен не бих я сменил... Щом си решил да даваш такава сума не бързай, а прочети не само ревюта за даден модел, но и отзиви на потребители които са купили модела и вече имат представа.
Виж малко за ориентация на ревюта: https://www.avforums.com/hub/tvs.8/reviews/ В съответният подраздел на форума им на всяка марка има доста неща от тези, които са закупили даден модел и те дават най реалистичната представа към какво да се ориентираш. Примерно за Sony AG9 има 118 страници писано, така че има какво да се прочете за всичко. Успех в избора!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Дек 2020, 8:22

Мии ЛГ, което подарих на нашите преди години сменяше толкова бавно каналите, че направо да те изнерви. Цък на дистанционното и почва чакането.... па тва да искаш да се преметаш по няколко канала - валериан треа да пиеш.
Моите и двете ЛГ-та нямат тоя проблем. Мигновено сменят. Та има си и бавни даже от една и съща марка. Явно си е до модел.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 15 Дек 2020, 14:15

Колкото по-евтин модел, толкова по-бавен процесор, съответно толкова по-бавна смяна на каналите. Sony примерно си имат такава таблица с процесорите и може да видиш кой модел дава повече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skoti79 » 15 Дек 2020, 15:03

Leon , Jordana - Благодарско за насоката :yes:

Както споменах, през живота си не съм имал друга марка освен сони, та май и аз спадам към феновете им.
Ползвам кабелната на А1, пълния пакет.
Гледам само тв канали + hbo go и netflix.
Ползвам CAM модул.

Нормална смяна на канал, примерно от нова към канал 1, секундите които чакаш, това имам предвид.
Отделно целите менюта, като ръчкаш нещо из тях.
И не е до конкретния модел, защото имам 65' - 55' - 43' , май си е от марката.

nxn , nikola59 - ще разгледам линка и табличката, благодаря !

Аз съм от клиентите, които отиват в магазина и взимат каквото ми хареса на място, ама ми писна
на дедовия :banghead: да ме пецкат и да си пробутват шитните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Дек 2020, 15:56

nxn написа:Колкото по-евтин модел, толкова по-бавен процесор, съответно толкова по-бавна смяна на каналите. Sony примерно си имат такава таблица с процесорите и може да видиш кой модел дава повече.

Невинаги е само до процесор. По-скоро е въпрос на софтуерна оптимизация и приоритизиране на процесите. Имал съм ТВ евтин среден клас, което превключва между канали и между входове светкавично, за разлика от висок клас 5г по-нов телевизор. Даже в момента олед-а ми е костенурка в сравнение с TCL-a в детската стая, и двата са андроид, модел 2019г.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 16 Дек 2020, 2:19

Leon написа:
nxn написа:Колкото по-евтин модел, толкова по-бавен процесор, съответно толкова по-бавна смяна на каналите. Sony примерно си имат такава таблица с процесорите и може да видиш кой модел дава повече.

Невинаги е само до процесор. По-скоро е въпрос на софтуерна оптимизация и приоритизиране на процесите. Имал съм ТВ евтин среден клас, което превключва между канали и между входове светкавично, за разлика от висок клас 5г по-нов телевизор. Даже в момента олед-а ми е костенурка в сравнение с TCL-a в детската стая, и двата са андроид, модел 2019г.

:D Да, така е. Проблем поне през последните 1-2 години за лагване от системата на телевизора вече почти е решен. Поне при Сони имаха проблем с андроида (а че минаха на андроид според мен си е голяма грешка) когато го въведоха, но в последните 2 години оправиха нещата. Поне това срещам по разни ревюта.. Остава друга важна част - приемника на оператора, а в случая на колегата CAM модула може да го бави. Поне аз не знам някой да се е похвалил че приемника на оператора му е с бърза смяна на канали... :mhihi: Моите наблюдения са само на булсата от приемниците им - единствено фюжъна им е сравнително по-добре от другите(сателитните), за да не ти се иска да метнеш дистанционното докато чакаш смяна на канал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Дек 2020, 8:30

Лагавите менюта на сони са много отпреди да почнат да слагат андроид . Хардуерно ако е причината се оправя с цената на няколко долара буквално , тия процесори струват стотинки на фона цената на такъв телевизор . Това си е типично поведение на сони да орязват функционала на ниския и средния клас модели и само в най скъпия премиум сегмент най грубо казано това нещо е оправено . Те са открай време много особена фирма в това отношение , и с подръжката на различни стандарти входове и формати и един куп неща които причиняват на потребителите си . Когато по цял свят производителите пускаха аудио системи със mp3 divХ и разни подобни аудио и видео формати които се нароиха на времето , тия с години отказваха изобщо да чуват петела и устройствата им подържаха само тяхното SACD . Така че при сони или си купуваш най скъпия клас техника , или чакаш по 1 минута да смени канала . Няма други такива уроди при включване на ТВ да чакаш минути да стане активно менюто за смяна HDMI входовете .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Дек 2020, 15:45

Въпрос към хората с Android на телефона, ползващи от тези китайските т. нар. "chromecast" устройства за телевизор:
Когато е включено устройството излиза ли ви, и на хората около вас, подобно съобщение:

Изображение

Аз колкото и да се мъча успявам да го ползвам само като обикновен Miracast клиент един такъв китаец и никакво подобие на Chromecast няма в него.
За подобен китаец говоря:
Изображение

А това е оригиналът:
Изображение

Все се надявах китайците да са ривърс-инженернали протокола и концепцията на оригиналния Google Chromecat дивайс и да предлагат същите или подобни устройства, ама изглежда, че не :dunno:

Излиза нещо подобно:

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар
Кара: G26 M440i xdrive

Мнение от chefoto » 23 Дек 2020, 17:03

Въпрос малко в страни от темата, решил съм да взема саундбар система за телвизора, за да подобря малко качеството на звука - правя уговорката, че не съм някакъв аудио маниак и като цяло нищо не отбирам от тая материя, така че каквото и да взема със сигурност ще ми се стори по-добре от сегашното. Избрал съм 2 модела:

https://www.ozone.bg/product/audio-sist ... 5-1-black/

- това ми допада чисто като визия - високите колони ще седят симетрично в ляво и дясно от шкафа, на който е телевизорът...проблемът тук е, че го дават 5.1 и навсякъде където гледам за разположение на 5.1, тези високи колони ги дават да седят зад дивана - не че е проблем, но колоните се вързват с кабел към subwoofer-a и ще минават през стаята, което е неприемливо - та реално като пълен лаик ако ги сложа до самия шкаф, а не зад дивана - ще убия ли изцяло смисъла от 5.1. Да направя уточнение, че въобще не държа на 5.1, както споменах визуално ми допада просто тази система.

https://www.ozone.bg/product/saundbar-s ... 00-cheren/

- това е другото, което съм харесал - доста по-компактен вариант и реално ако от описанието на предишния продукт някой ме посъветва, че няма смисъл - ще взема това най-вероятно

Защо от озон и защо Сони ? Подариха ми ваучър от озон, който искам да изпозлвам и да доплатя остатъка, а относно марката - просто съм доволен от всичко, което имам тяхно до този момент, но реално съм отворен и към други предложения в горния ценови диапазон.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата