Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- hibernate
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: не върви
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Вчера се ваксинирах с първата доза от Пфайзер. След 2 седмици пак. Засега няма странични ефекти.
BMW 335i E93 2007 - Automatic 360 whp at 100 octane Stage 1 MHD
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Джордане, Джордане наистина не мога да повярвам, как в ерата на Интернет, ти успяваш да си винаги неподготвен и винаги пишеш най-епичните глупости![]()
1. В картинката която си качил, се потвърждава това което казваме -отрицателният
антигенен тест може да е не достоверен. Ние говорим за положителния. В случай че мислиш, че има разлика,де
Какво ти се потвърждава ? Че продават отделно положителни със 100% достоверност и отделно продават отрицателни фалшиви тестове ? Хората на които им е излязъл отрицателен са балъците закупили такъв тест а тия с положителния са тарикатите ?

Ти също имаш достъп до интернет обаче явно не можеш да разбереш че хора които повече разбират от мене и тебе са написали черно на бяло каква манджа с грозде са тия тестове . И пак да ти напомня че до съвсем скоро не ги признаваха точно по тая причина . Това че ги разрешиха е защото се усетиха че повечето които се тестват със смптоми са болни и ако изтърват някой друг с фалшиво отрицателен не е голям зян . Аз не мога да повярвам че ти му викаш на това 99% точност но проблема си е твой , тествай се пак със бързи тестове като се ваксинираш втория и третия път а защо не и 4 5 6 ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Добра статия, но по въпроса може да се изпише много. Със сигурност ние не сме компетентни за това и със сигурност прекаран вирус, не ти гарантира защита срещу ковид. Ако беше така, нямаше да се изисква ваксина за пътуване. Нека не мислим целия свят за кръгли идиоти.Все пак българите се оказахме най-големите тъпаци и ни трябваше 1 година пълни блокади на целия свят, стотици хиляди починали, за да да благоволим да повярваме, че Има Ковид.
Това ми е далеч извън компетенциите. За това чета и се изследвам, а не вярвам сляпо на едната или другата пропаганда. Тя и ваксината не ти гарантира защита или поне не по-добра защита от тежко преболедуване

Къде искат ваксина за пътуване? Предложенията за ваксинационни паспорти, които видях бяха за ваксинирани и преболедували с доказани антитела. Израелската зелена карта също е за ваксинирани и доказано преболедували. Което на мен ми изглежда разумно към настоящия момент.

- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Така е, ваксинирани и преболедували са равнопоставени.
В тоя ред на мисли въпросните паспорти са ми меко казано странни.
След като и преболедувал и ваксиниран могат да са преносители, те са също толкова опасни за страната приемник колкото и "нормален човек".
Много по-разумно ми изглежда свободно да се допускат хора от страна постигнала колективен имунитет или без нито един заразен. Примерно Израелски граждани скоро или тайванци да си пътуват свободно. Всички останали сме еднакво опасни преносители докато не се докаже, че ваксинацията директно ограничава пренасянето.
След като и преболедувал и ваксиниран могат да са преносители, те са също толкова опасни за страната приемник колкото и "нормален човек".

Много по-разумно ми изглежда свободно да се допускат хора от страна постигнала колективен имунитет или без нито един заразен. Примерно Израелски граждани скоро или тайванци да си пътуват свободно. Всички останали сме еднакво опасни преносители докато не се докаже, че ваксинацията директно ограничава пренасянето.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Няма нито едно доказателство, че ваксинираните са преносители, освен твърденията на антиваксърите, които охотно го споделят сляпо навсякъде. Няма и доказателства, че не са преносителие също. Това ще се тества и проверява тепърва и ще е дълъг процес. Повечето учени са се обединили около становището, че по-скоро не са преносители.
CDC към антиваксърите ли спадат?
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... nated.html
Иначе си прав, няма доказателства нито за едното, нито за другото.
И е странно, че при липса на доказателства се отваря вратата за ваксинирани.
П.С. На база на кое изследване се обединяват лекарите? Какво им е мнението по отношение на преболедувалите като преносители?
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... nated.html
Иначе си прав, няма доказателства нито за едното, нито за другото.
И е странно, че при липса на доказателства се отваря вратата за ваксинирани.
П.С. На база на кое изследване се обединяват лекарите? Какво им е мнението по отношение на преболедувалите като преносители?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Къде точно CDC казва, че ваксинираните са преносители? Казват, че в момента се проучва. Може да видиш по-нагоре категоричните мнения на антиваксърите и специалистите по всичко, че имунитет няма повече от 6 месеца и че всички са преносители - и двете твърдения са неверни или поне недоказани.
За прекаралите вируса се смята същото като за ваксинираните, че не са преносители. Тепърва ще се разбере дали е така. Факт е, че най-разумно е да се съблюдават мерките и хигиената независимо в коя категория попадаш, докато не се докаже твърдо какво се случва.
За прекаралите вируса се смята същото като за ваксинираните, че не са преносители. Тепърва ще се разбере дали е така. Факт е, че най-разумно е да се съблюдават мерките и хигиената независимо в коя категория попадаш, докато не се докаже твърдо какво се случва.
TheDriver написа:memorex написа:TheDriver написа:Единственото за което донякъде си прав, е че при наличие на антитела (измерени) след ковид, може и да се изчака няколко месеца. Аз обаче до Септември няма да чакам.
Защо само няколко месеца?
На какво базираш това си виждане? На някакво изследване минало през peer review, или на единичните твърдения на местните имунолози.
https://www.vbox7.com/play:c7fcb7f45b
Аз не виждам цитирано сериозно изледване по отношение на моя въпрос във видеото. Виждам твърдение на "местен имунолог", със същия успех мога да кача интервю на Мангъров, който твърди обратното.![]()
Ето примерно нещо което аз приемам за достоверна информация:
Immunological memory to SARS-CoV-2 assessed for up to 8 months after infection. Dan JM, Mateus J, Kato Y, Hastie KM, Yu ED, Faliti CE, Grifoni A, Ramirez SI, Haupt S, Frazier A, Nakao C, Rayaprolu V, Rawlings SA, Peters B, Krammer F, Simon V, Saphire EO, Smith DM, Weiskopf D, Sette A, Crotty S. Science. 2021 Jan 6
Ако някой не му се чете цялата статия:Virus-specific B cells increased over time. People had more memory B cells six months after symptom onset than at one month afterwards. Although the number of these cells appeared to reach a plateau after a few months, levels didn’t decline over the period studied.
Levels of T cells for the virus also remained high after infection. Six months after symptom onset, 92% of participants had CD4+ T cells that recognized the virus. These cells help coordinate the immune response. About half the participants had CD8+ T cells, which kill cells that are infected by the virus.
As with antibodies, the numbers of different immune cell types varied substantially between individuals. Neither gender nor differences in disease severity could account for this variability. However, 95% of the people had at least 3 out of 5 immune-system components that could recognize SARS-CoV-2 up to 8 months after infection.
Това за изследване продължило 8 месеца, следващата ревизия на статията ще покаже какво се случва след това.
Почти едно и също е това което е във видео изказването на академика и статията.Доколкото разбирам англ.има специфика при атнителата която не зависи от това или онова.Обаче аз съм БГ и съм склонен вярвам на нашата статистика т е в/у нашето население.Разбира се не мога д а твърдя нищо след като не съм мед.лице.А дали Мънгаров е на друго мнение.Може ли някакъв линк към инфо.
hibernate написа:Вчера се ваксинирах с първата доза от Пфайзер. След 2 седмици пак. Засега няма странични ефекти.
Мога ли да попитам къде има от тази ваксина налична .В кой град.
А дали Мънгаров е на друго мнение.Може ли някакъв линк към инфо.
Беше в същото предаване

https://nova.bg/news/view/2021/02/21/31 ... %81%D1%82/
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Anthony_J написа:Няма нито едно доказателство, че ваксинираните са преносители, освен твърденията на антиваксърите, които охотно го споделят сляпо навсякъде. Няма и доказателства, че не са преносителие също. Това ще се тества и проверява тепърва и ще е дълъг процес. Повечето учени са се обединили около становището, че по-скоро не са преносители.
Пълен смях. Тръгнали да я прилагат, без да знаят основните факти. Кой знае още какво не знаят и ще се разбере след време. Опитни зайчета.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не знам кое е пълен смях, но ти беше първия човек, който чувам през целия ми живот да го е страх да вземе аспирин
Усещай се малко. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
steeN написа:Не знам кое е пълен смях, но ти беше първия човек, който чувам през целия ми живот да го е страх да вземе аспиринУсещай се малко.
Измисляш си сега

За парацетамол може да съм казал нещо, аспирин не съм коментирал.
И не е от страх, просто оставям тялото да се оправя само и не го "подпомагам" с парацетамол и и подобни. В краен случай бих пил нещо за понижение на температурата ако е много висока много време. Нямам проблем да приема и антибиотик за нещо бактериално.
Но да се разболея и да излющя веднага профилактично парацетамол или тайлол хот и т.н. или пък антибиотик, няма как да се случи. 90% от хората това правят, включително баща ми е най-големият фен на парацетамола и аспирина.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
И аз се ваксинирах вчера! С Астра Зенека. От 6:30 се бях заредил на опашката. Понеже обаче нямам много вяра на тия, за всеки случай си намерих с връзки и Пфайзер. Нея си я инжектирах в 20:45. Сега ми е малко замаяно, лека температура имам около 34.5 градуса и ми е схванат единия крак. Да попитам лекарите тук това нормално ли е? Между другото съм го изкарал вируса още септември, после ме повтори януари и за тва ми писна и ме е страх от нигерийския щам щото съм чувал, че що е нигерийско е големо и опасно!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост