Кръстовище на равнозначни пътища
Модератор: Общи модератори
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
По таз логика защо зеленият трябва да чака синият????? Оффф кое е първо кокошката или яйцето .... Предлагам спора да се реши на асфалата

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:ивчо написа: А SKISA тоз зеленият на червеният не му ли е дясно стоящ????? Това е патово положение ....
не позна не му е! отсрещастоящ му е! дясно е ръчичката с която повечето папкаме...)!бъзикам се да не се обидиш! естествено ,че не му е десностоящ!! има цяла прека още да се сложи отдясно на тва т-образно кръстовище !!
а за пускането-и аз пускам някои без предимство ,но тука говорим ,че колегите не знаят правилника и са убедени ,че са прави....!! тва е проблема ,ане да пуснеш някой ,но да знаеш кой е с предимство!! а и ако си караш с прилична скорост -към 50-60 не е редно да спреш,за да мине някой без предимство преди тебе с 20 независимо колко коли има зад него...!!! просто трябва да се знае правилника,а как ше се реагира в съответната ситуация е въпрос на много фактори...!! просто трябва всички да знаят правилата и спазването им вече също да става максимално в повечето случаи.....!! щото аз и в насрешното като ми излезе некой да изпреварва срещу мен и нема къде да се прибере ше му направя път -нема да седа да ме удери ,но той знае ,че е без предимство и ще гледа да се прибере максимално бързо или изобщо няма да тръгне......
С това обяснение ми се струва,че SKISA изчерпа темата!

- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
///peter написа:И ти май беше следовател... горко ни
Не съм, бе ///peter, нали ме беше разконспирирал и беше казал, че съм офицер от службите?

И всъщност какво точно значение има какъв съм когато съм на кръстовището?
Излишно е да демонстрираш неприязънта си към мен или към работата ми по този начин.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ивчо написа:По таз логика защо зеленият трябва да чака синият????? Оффф кое е първо кокошката или яйцето .... Предлагам спора да се реши на асфалата![]()
щото синият му е от дясно ,бе пич! за тва! нищо повече!! моля ви се ,бе хора ! ако ви мързи да прочетете правилника-ето има теми ,говорим си-заслушайте се нещо като сте пропуснали или въобще не сте го знаели и ще станете по-добри и живи на пътя....!! никой не знае всичко и аз питам кат не знам!
тая ситуация както и кръстовище с 4 коли от всякаде са патови ситуации. И неможе да се каже със сигурност кои е с предимство. Колкото и да ни се иска правилото на десностоящия никаде в закона не е казано,че отменя другите правила. Всичко е тълкуване на закона. Така,че грешни отговори няма. Правилното решение е всички спират и се разбират със жестове кой,да мине пръв. Съвсем друг е въпросът със неписаните квартални правила. Кадето десностоящия не е с предимство... А тоя на по големата улица.
Това е според мен. Няма смисъл да се обвиняваме един друг просто законът за движение по пътищата е куц. На правилото за дясно стоящия трябва да има добавка специални случей. Като този спада точно там.
Това е според мен. Няма смисъл да се обвиняваме един друг просто законът за движение по пътищата е куц. На правилото за дясно стоящия трябва да има добавка специални случей. Като този спада точно там.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Няма да оспорвам закона, нито изложеното от вас. Но ще ви споделя едно мое тълкуване на ситуацията, за чий зеления трябва да спира при положение ,че не променя посоката си, след неговото минаване нека двамата да се оправят по дясностоящия. Ако е кръстообразно съгласен съм, примерно и зеления и синия може да гонят права посока, зеленият ще чака, а червения ако завива още повече
.
И пак за Т-образното, теоретично да погледнем нека всеки от тримата си кара по пътя, зеления ще си мине той си иска направо, ще вземе мацето, ще минат през парка
и така, ...синия какво прай насреща е или трап или в най-добрия случай бакалията..все брада,....червения няма да завърши като синия, ама няма да завие, мацето ще чака, па ще си ходи пеша, после ще се оправят,
....е това исках да ви кажа, зеления си кара в пътя , а да трябва да им се кланя на двамата,...нелогично,.... 

И пак за Т-образното, теоретично да погледнем нека всеки от тримата си кара по пътя, зеления ще си мине той си иска направо, ще вземе мацето, ще минат през парка

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- SKISA
-
-
абсолютно не е верно!!! слагам 1 бон на правилният отговор и отиваме и питаме ,колкото си искате катаджии! ако искате и в кат ше пуснем запитване официално да ни отговорат кой е с предимство!!! патова е единствено ситуацията с 4 коли на кръстовище без знаци!! тази ситуация не е такава,не е патова и червения е най-дясностоящ на останалите две коли и е с предимство пред тях-ако ще в другите и господ да кара!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
залагам си колата на тоя отговор!сериозно-нотариално ше я заложа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
по тая логика аз що требва да чакам некой с 3ка!?!?!? къв играе-аз съм с 5ца!!! начи и знаци и червено да ми свети -аз съм по-голем и треа да мина пръв!!!!
не се излагайте ,бе колеги! просто не е така!!!!!
залагам си колата на тоя отговор!сериозно-нотариално ше я заложа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Le Transporteur написа:.е това исках да ви кажа, зеления си кара в пътя , а да трябва да им се кланя на двамата,...нелогично,....
по тая логика аз що требва да чакам некой с 3ка!?!?!? къв играе-аз съм с 5ца!!! начи и знаци и червено да ми свети -аз съм по-голем и треа да мина пръв!!!!
Последна промяна SKISA на 16 Окт 2008, 15:23, променена общо 2 пъти
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Нали знаеш че законите не ги копат от земята, хора ги пишат,....,казах не оспорвам закона не съм чел по случая, казах мнение, но няма безгрешни закони. 

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
SKISA написа:абсолютно не е верно!!! слагам 1 бон на правилният отговор и отиваме и питаме ,колкото си искате катаджии! ако искате и в кат ше пуснем запитване официално да ни отговорат кой е с предимство!!! патова е единствено ситуацията с 4 коли на кръстовище без знаци!! тази ситуация не е такава,не е патова и червения е най-дясностоящ на останалите две коли и е с предимство пред тях-ако ще в другите и господ да кара!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
залагам си колата на тоя отговор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Le Transporteur написа:.е това исках да ви кажа, зеления си кара в пътя , а да трябва да им се кланя на двамата,...нелогично,....
Човече, как имаш още сили... аз се хванах за главата, щом обявяват тази ситуация за "патова"

- SKISA
-
-
///peter написа:SKISA написа:абсолютно не е верно!!! слагам 1 бон на правилният отговор и отиваме и питаме ,колкото си искате катаджии! ако искате и в кат ше пуснем запитване официално да ни отговорат кой е с предимство!!! патова е единствено ситуацията с 4 коли на кръстовище без знаци!! тази ситуация не е такава,не е патова и червения е най-дясностоящ на останалите две коли и е с предимство пред тях-ако ще в другите и господ да кара!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
залагам си колата на тоя отговор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Le Transporteur написа:.е това исках да ви кажа, зеления си кара в пътя , а да трябва да им се кланя на двамата,...нелогично,....
Човече, как имаш още сили... аз се хванах за главата, щом обявяват тази ситуация за "патова"
човече,нали се сещаш ,че утре некой от тех ше ми излезе от ляво и ше влезе в левите ми врати и кво ше стане.....!просто искам поне четящите тука да разберат!!!!
- SKISA
-
-
Мишел написа:Споко, аз като видя Е60 винаги давам път,макар че съм дамапърво че те винаги си мислят че са с предимство така или иначе
, и второ да се насладя на хубава кола
![]()
От тук четящите, едва ли някой няма да ти даде път![]()
![]()
мойта е Е61 и минавам и преди Е60ките.........
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Понеже моите спомени от курсовете са по-пресни явно съм напълно съгласен със SKISA. Червеният минава пръв независимо дали е БМВ или Москвич, седан или купе....
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
someone написа:///peter написа:И ти май беше следовател... горко ни
Не съм, бе ///peter, нали ме беше разконспирирал и беше казал, че съм офицер от службите?
И всъщност какво точно значение има какъв съм когато съм на кръстовището?
Излишно е да демонстрираш неприязънта си към мен или към работата ми по този начин.
А може и да съм си говорил нещо, ама не помня

Не не проявявам нищо лично към теб ил иработа ти, а се плаша как се тълкува закона и то от човек който явно демонстрира близостта си към него