Предимства на задното задвижване спрямо предното?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: Предимства на задното задвижване спрямо предното?

Мнение от Feanor » 23 Дек 2009, 12:45

Е.Димитров написа:Да,ама БМВ започва да пройзвежда автомобили с предно предаване,серия "0"

Два въпроса:
* Има ли официална инфомрация за това?
* Как си представяш, че ще натъпчат силово предаване в подобна въшка, та да я направят RWD?

Това нещо така или иначе за друго освен градско няма да става, така че освен трудно няма да е и особено смислено да се прави със задно. В нея за удоволствие от шофирането трудно ще може да се говори така или иначе. :P
Все пак бих предпочел да излезе с друга емблема.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Дек 2009, 13:16

cucko написа:На ви тест! :mhihi: 8)
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I

Е това е уникалната реклама :clap: И освен всичко самата истина ;)
И освен,освен всичко кажете ми как може човек да харесва неспокойното усещане от управлението на предно предаване зимата когато тоя волан е абсолютно неспокоен , човек често когато е ту сняг ,ту сухо изпитва дискомфорта от сътресенията в кормилната колона и волана върху ръцете си ,отделен е въпроса и за фактора "нулева чувствителност" когато водача губи представа накъде е завит волана и последващите реакции за влизане в крак с действителноста.
Миналата седмица видях една жена с един Ровър 214 как удари спрелите коли отдясно по продължение на пътното платно заради това ,че беше спряла зад един автомобил да изчака идваща кола и когато тя отмина , жената тръгна с ляв волан изнасяйки се (беше заледен сняг) и в момента в който тръгна направо по улицата даде много десен волан ( за да минава успоредно на спрелите автомобили както е нормално) ,но тъй като и леко буксуваше в момента така и не разбра на къде точно е насочен волана й - стъпи на чистия сняг и малко чист асвалт и колата й забърса два спрели автомобила странично :paranoid: Всичко това от липсата първо на "фийдбек' т.нар. обратна връзка от колелата до волана , второто от липсата на шофьорски умения (избийте си от главите веднъж завинаги ,че предното предаване е фасулска работа и е за всеки и всяко време :no: ) Бяха адските трясъци , направо жалко за колите - беше ги охлузила сериозно и всичко това стана пред очите ми :bang:

АКО АВТОМОБИЛА Й БЕШЕ СЪС ЗАДНО ПРЕДАВАНЕ щеше да остане под контрол и нямаше да се случат тези неща.Колежката щеше да си върти волана а автомобила щеше да й следва командите без да губи представа на къде кара ;)
Така или иначе тя не даваше много газ а вариант за загуба на обратна връзка в едно БМВ напр. в точно този случай не съществува (потегляне и движение с реални 25 км/ч не повече)

Да си призная с една кола с предно в големия сняг и аз един път се изпотих поради същата причина и щях да счупя за една бройка дясното странично огледало хем е на Фокуса ни ,който съм го карал достатъчно за да го познавам отлично като реакции и пътно поведение.

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 23 Дек 2009, 23:50

twin spark написа:ха! шах с пешката
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek

Не видя ли 2-та мармота отстрани на пръскалките :mhihi:

Още се чудя защо се води спора предно-задно?
Не съм чул някой който кара задно да иска предно...ама виж обратното ми се случва редовно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 24 Дек 2009, 0:05

Да бе, шах с изнасилена кралица :mhihi: колата дето мина най-стегнато е на второ място щот смотания шваб си кръстосал два пъти ръцете кат за предно и бутна конуса от вътрешната страна...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2009, 1:10

alX3m написа:

Да бе, шах с изнасилена кралица :mhihi: колата дето мина най-стегнато е на второ място щот смотания шваб си кръстосал два пъти ръцете кат за предно и бутна конуса от вътрешната страна...

Дори да е спорен теста , пак се вижда че предното , далеч не е толкова лошо , колкото го изкарвате ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Дек 2009, 10:02

Абе заключвайте тая тема,задното си мамата си трака,предното е за бедняците,секи който е до 18 години ще го потвърди :mhihi:
На мен ми допадат и 2 та варианта,все пак не може да сравняваш форд фиеста 1988 година с БМВ 2000 година.
Тури едно ауди 2002 а4 или а6 и едно БМВ 320 2002 и да започнат тестовете

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 24 Дек 2009, 11:27

Абе като не сте такива запалени фенове на предното не разбирам кво правите в тоя форум? Фенове на БМВ и говорят за предното колко е добро? По скоро провокатори.
Има си форуми на марките с предно, там може да си обсъждате колко са велики тези коли, тук е БМВ форум!!! На почит са колите които са със задно, колите с редови шестаци, колите които им е "безумно скъпа поддръжката", тези които харчат много и се трошат също толкова. Незнам как не ви омръзна да избивате комплекси във форум който ви е чужд.

Чудя се няма ли най-после някой от модераторите да обърне внимание на подобни дразнители!!!

П.С. Тва е форума на нас заблудените. Купете си АУди или квато друга чикия с предно искате и ни оставете нас с предното да сме си в мъглата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2009, 12:04

Dimo написа:Абе като не сте такива запалени фенове на предното не разбирам кво правите в тоя форум? Фенове на БМВ и говорят за предното колко е добро? По скоро провокатори.
Има си форуми на марките с предно, там може да си обсъждате колко са велики тези коли, тук е БМВ форум!!! На почит са колите които са със задно, колите с редови шестаци, колите които им е "безумно скъпа поддръжката", тези които харчат много и се трошат също толкова. Незнам как не ви омръзна да избивате комплекси във форум който ви е чужд.

Чудя се няма ли най-после някой от модераторите да обърне внимание на подобни дразнители!!!

П.С. Тва е форума на нас заблудените. Купете си АУди или квато друга чикия с предно искате и ни оставете нас с предното да сме си в мъглата :mhihi:

:kuku: Темата е предимства на задното спрямо предното - и двете задвижвания си имат и предмиства и недостатъци и в тая теми се бистри , кои точно са предимствата на задното .
Незнам как не ви омръзна да избивате комплекси във форум който ви е чужд.

това е форум на трезво мислещи хора , които имат беспристрастна преценка за нещата,за което много се радвам .В малко други форуми , можеш да чуеш нещо добро за коли които не са от марката. А ти с такива изказваня само доказваш обратното и комплексар май е друг .
В темата много точно и ясно сме писали + и - те на задвижванията и никъде не е засягано , кое били скъпо за подръжка и че някой бил в мъгла . Темата може да се заключи защото е много стара , а не защото те дразни тебе !

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 24 Дек 2009, 13:06

Абе ти си сляп....я прочети мнението преди моето.....дали не е провокативно а? Помисли малко преди да пишеш. Тоя форум отдавна не е това което беше и заради такива хора се превръща в помийна яма. Да влезеш в БМВ форум и открито да защитаваш марката която караш (Ауди) без оглед на глупостите които изписваш е просто безумие. Мисля че всеки може сам да прецени каква е причината някой да се регистрира в БМВ форума за да си хвали своята марка, аз му викам избиване на комплекси, ти му викай както искаш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2009, 15:26

Dimo написа:Абе ти си сляп....я прочети мнението преди моето.....дали не е провокативно а? Помисли малко преди да пишеш. Тоя форум отдавна не е това което беше и заради такива хора се превръща в помийна яма. Да влезеш в БМВ форум и открито да защитаваш марката която караш (Ауди) без оглед на глупостите които изписваш е просто безумие. Мисля че всеки може сам да прецени каква е причината някой да се регистрира в БМВ форума за да си хвали своята марка, аз му викам избиване на комплекси, ти му викай както искаш.

Колегата Димитров си е остър език , но както виждаш той кара и БМВ и Тойота (предно) . Хвали е общо понятие - не виждам нищо лошо да си кажеш както минусите , така и плюсовете на колата която караш.
Аз съм се регнал и съм почнал да пиша тук 2 години преди да си взема Ауди и не вднъж съм изразявал и отрицателно мнение за Инголщад , но проблема е че когато кажеш някое предимство , на теб ти става трън в очите - сам знаеш , че няма перфектна кола ... Никога не съм пускал тема - БМВ смърди , АУДИ разбива БМВ или нещо от сорта !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 24 Дек 2009, 15:39

Няма по голямо удоволствие от това да караш кола със задно в сравнение с предно.Ти и даваш газ и въртиш волана а тя си ходи на къде си иска-КОЛА С ПРЕДНО НЕ СТАВА(ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ) :winky:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Дек 2009, 15:52

Николай Занчев написа:Няма по голямо удоволствие от това да караш кола със задно в сравнение с предно.Ти и даваш газ и въртиш волана а тя си ходи на къде си иска-КОЛА С ПРЕДНО НЕ СТАВА(ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ) :winky:

И аз смятам, че задното е по-доброто предаване, причини много. :)
Обаче втората част от мнението ти е съвсем грешна, това че колата с предно върви накъдето си иска - ти такава карал ли си изобщо или бавареца ти е първа кола? :)

Елементарен пример:
Навий пълен ляв на място и дай газ до дупка - какво става?
Именно с предното ще потеглиш накъдето си навил волана, докато със задното ще станеш на пумпал. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 24 Дек 2009, 16:00

Fear написа:
Николай Занчев написа:Няма по голямо удоволствие от това да караш кола със задно в сравнение с предно.Ти и даваш газ и въртиш волана а тя си ходи на къде си иска-КОЛА С ПРЕДНО НЕ СТАВА(ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ) :winky:

И аз смятам, че задното е по-доброто предаване, причини много. :)
Обаче втората част от мнението ти е съвсем грешна, това че колата с предно върви накъдето си иска - ти такава карал ли си изобщо или бавареца ти е първа кола? :)

Елементарен пример:
Навий пълен ляв на място и дай газ до дупка - какво става?
Именно с предното ще потеглиш накъдето си навил волана, докато със задното ще станеш на пумпал. ;)

Да колега прословут-Vw Golf-3,Peugeot 106xsi,Renault Clio,Opel Astra,Citroen Saxo vts и още някой с предно хич не ми е комфортно с предно обаче попаднах на хора и открих истината :lalala: :lalala: :lalala: :bchug:
Ще пробвам това което каза :yes:
Весели празници :)
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Дек 2009, 16:25

Dimo написа:Абе ти си сляп....я прочети мнението преди моето.....дали не е провокативно а? Помисли малко преди да пишеш. Тоя форум отдавна не е това което беше и заради такива хора се превръща в помийна яма. Да влезеш в БМВ форум и открито да защитаваш марката която караш (Ауди) без оглед на глупостите които изписваш е просто безумие. Мисля че всеки може сам да прецени каква е причината някой да се регистрира в БМВ форума за да си хвали своята марка, аз му викам избиване на комплекси, ти му викай както искаш.

К'ви комплекси бре,ти не си много на ред,какво очакваш в тема която има сравнения,всички да сна твойто мнение ли,аз имам БМВ имам и тойота,значи мнението ми е по обективно от твоето!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата