Най-здравият автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 01 Мар 2009, 19:11

Мазда6 :D
Засега километрите ми с нея не са много...
Взех си такава, след като карах стария модел, и след като наблюдавах експлоатацията на такава от един приятел....
Приятеля я юркаше до скъсване (смяна на гуми на 18-19х.км), като не е любител на дрифт/драг и т.н. ефектни, но неефективни постановки...
Маздата обикновено се караше в лютеницата (2.0л), и то без да се чака да загрее :mhihi:
Ограничителя на маздата е 'интелигентен' и при червена зона 6500об/мин позволява кратковременно вдигане до 7000об/мин....
Навъртя на двулитровата 150х.км без никакъв проблем - само здраво юркане.
Колегата след това си взе Мазда6 MPS (4х4 2.3 турбо мотор с директно впръскване - 260к.с., 0-100 около 6-6.3 сек...)...
Вече е на над 80х.км и освен сменени накладки и съединител е нямал други проблеми....
И това при експлоатация по нашите пътища и с нашето гориво...
Погледнете и Аутобилд (все пак е немско списание) - кой е на първите места на теста на 100х.км... :D

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 01 Мар 2009, 21:09

biberon4o написа:Много зависи и от стила на каране и нека незабравяме ,че БМВ са колите ,които най-много се натоварват и пак са сред първите в класациите.Защо повечето автомобилни и дрифт маняци си купуват БМВ а не Мерцедес 124 или Мазда.Я се качете на 124 или Мазда и ги карайте със стила ,който карате Вашите БМВ-та-изцеждайте ги до последно и след това направете едно сравнение кой какъв е.
Смятам,че БМВ е най-здравата кола,защото са колите ,които се натоварват десетки пъти повече от която и да било друга марка .Някои правят сравнение с такива коли дето няма тръпка и желание за адреналин и по пътя на логиката остава и да не са здрави

точно така!! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 01 Мар 2009, 21:31

slowtraveler написа:Погледнете и Аутобилд (все пак е немско списание) - кой е на първите места на теста на 100х.км... :D

Автобилда бате е списание,което по принцип прави реклама на марките,които са под нивото на БМВ !
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 01 Мар 2009, 23:41

Не мога да назова марка, но със сигурност, по здравият автомобил е по опростеният.
Изображение
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 01 Мар 2009, 23:44

LizarD написа:Не мога да назова марка, но със сигурност, по здравият автомобил е по опростеният.

напълно те подкрепям ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2009, 0:10

biberon4o написа:....Автобилда бате е списание,което по принцип прави реклама на марките,които са под нивото на БМВ !

Оооо - че е манипулирано списание - спор няма :mhihi:
Като го разглеждам имам чувството, че го издават VAG....
И въпреки това първите места са японци...
По минимум проблеми, в повечето статистики излизат доста модели на Тойота, Мазда6, Хонда...
И въпроса не е дадена марка срещу друга марка, а модел срещу модел....
Просто конкретни модели/двигатели от дадена марка са по-успешни от конкурентните на друг модел/марка...
Например кое БМВ ще е конкурента на Тойота Приус, или на Лексъс LS600h???....
Факт е, че Приуса въпреки че е сложен като устройство (все пак много силова електрика и електроника освен механиката) е на едно от най-челните места по здравина....
От друга страна част от бензиновите двигатели на Тойотите, сглобявани в Европа имаха сериозни проблеми с горене на масло заради немски сегменти (1.6 и 1.8 VVT-i), така, че и Тойота не е това, което беше....
Глобализацията доста омеси нещата с качеството и конкретните марки... :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 23 Апр 2009, 9:37

За тия новите ТОЙОТИ какви неща са ми разказвали да ти настръхнат косите направо. Манете тая работа да са от наи-здравите коли. Наи-здрави до колкото може то за тия пари дето струват колегите от Фолксваген според мен са по напред с матряла.

А по въпроса с Ауди на скоро ходих в един сервиз и доиде едно момче с една А4ка 99та година дали му я за 5 бона понеже човека му дължал толкова пари и искаше да я прегледа дали става. Ами като се почна 8 носача предни по 140лв. минимум. Тампони на двигателя. Оказа се че тече масло от 2 места от двигателя и по натам не я гледаха. Аз просто седях и гледах изумен под колата. А монтиорите ми казаха караи си е39тката евтина кола караш и после ми обясниха защо се получава така. Собственика е карал колата и му се прецакал единия носач обаче тои вместо да го смени продължава да кара и си вика ее страхотна кола не се чупи въобще. И след има няма някоя друга година сичките носачи заминават. От там явно я е и прегрявал и така. Общо взето монтиора ми каза ако всички така идват в сервиза като тебе като им се разхлопа нещо или профилактично да си прегледат колата и да сменят нещо като тръгне да се чупят няма да има такива автомобили.

Най-здравата кола за българия според мен ще е някои БТР или танк от съветските.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 24 Апр 2009, 23:19

Здравейте фенове на БМВ,
Отдавна не бях влизал във вашия форум.Темата която сте започнали е страхотна.Аз най много се вълнувам от надеждността на един автомобил, та затова поставям на първо място като качество и надеждност японските коли като на първо място естествено е Тойота, после Хонда и Нисан, Мазда и накрая Мицубиши.На второ място поставям немските производители тук е доста относително кой кой е има падове в качеството и т.н.Като изключим моделите Супра, Селика и още някой от Z моделите на Нисан или RX сериите на Мазда японците си остават сиви мишки, тоест почти незабелязани това се дължи и на доброто качество на изработката, което в последните години млако се занижи но пак по надеждност са на върха.Има достатъчно документи в Интернет за това.Въпроса обаче е че за мен БМВ е кола с темперамент, с изключителен дизайн(както и Ауди), и фирма с традиций.Ако човек е истински фен на някоя марка той няма да се интерсува от надеждност и качество , а само от това д апритежава автомобил от въпросната марка, налива яко пари и си я поддържа и кара с кеф.На мен лично най ми допата моделите Е34 и Е39 особено Е39 е несравнимо просто.За френските и италиански коли предпочитам да премълча 8) .Като цяло при всички нови автомобили качеството е занижено много, естествено има и изключения но са все по-малко.Малко дълъг стана поста но изказах личното си мнение по въпроса :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 25 Апр 2009, 0:06

темата е готина. не знам .. може би съм пристрастен но..
отдавна си ме вулнуват европеиските фирми и друго не признавам
така че ... три марки от Germany първара я знаете :) другите ще се сетите сами, както и две от Швеция .
Относно наи здрава кола.. относително ...но аз лично съм на мнение че Е30 е железна машина.
Общо взето ми се струва че по новите неща са по калпави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 25 Апр 2009, 0:18

ares2 написа:темата е готина. не знам .. може би съм пристрастен но..
отдавна си ме вулнуват европеиските фирми и друго не признавам
така че ... три марки от Germany първара я знаете :) другите ще се сетите сами, както и две от Швеция .
Относно наи здрава кола.. относително ...но аз лично съм на мнение че Е30 е железна машина.
Общо взето ми се струва че по новите неща са по калпави.

за е30, 190 на Мерцедес от същия клас спор няма вечни автомобили,както Е34 и W124,мисля че няма вече такива като тях(толкова надеждни)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 25 Апр 2009, 0:23

да.. може би това си е политика на фирмите за повче печалба. леко са намалили живота на по новите стоки за сметка на количеството продажби. Само като погледнеш форума на Е36 например и на Е30. Наи често срещаните проблеми са много по малко при по старата серия

А че японския пазар е силен както ти каза горе съм съгласен. Там има други концепции. Аз не съм ги приел и си падам по традиционотооо тук.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 25 Апр 2009, 0:29

Ами колега и аз мисля така, че е във всеки един форум при по-старите модели проблемите са повече за поддръжката докато при новите модели проблемите са от естество -дефекти т.н.А относно концепциите аз съм ги приел и както се казва в една приказка: сърцето казва БМВ, разума - Тойота. 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 25 Апр 2009, 0:35

хаха всеки си решава. От както БМВ ми е влезло под кожата, това беше на премиерата на Е36 в началото на 90 те.. не съм погледнал нищо друго.. По запалените фенове тук се кефят Е30 ,но аз скоро се сдобих с едно и сега го преоткривам .. едва след като имах няколко години Е36 ци. Обективно приемам и другите фирми разбира се. Не може да се отрече че ония ненорманици от Бенц вече са надминали самите себе си .. имам чувството че идват от друга планета . Конкуренцията е голям в този бранш , но за да се утвърди някои се иска време и многоо рабта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 25 Апр 2009, 1:02

Според мен за най-здравия автомобил всичко си е до КЪСМЕТ ;)
Най-бързия зависи от оператора зад волана :P
А автомобилЪТ №1 за мен е BMW(независимо от модела, защото всеки има своя сексапил) и това не подлежи на никакви коментари и спорове - тЪпа и Упорита........... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 25 Апр 2009, 1:06

Не знам как е с другите колеги, но аз карам няколко Голф 2-ки през последните 7-8 години и ми е принцип, когато нещо се обади или ме усъмни, че не работи както трябва - се ремонтира или сменя на часа.

Общо взето в настоящата ми кола малко части са останали от тези с които е излязла от завода, но това според мен не означава, че колата ми не е здрава или се чупи често, а просто, че съм маниак и искам да е като нова ( и тя си е така ) ;) За последните няколко години съм изхарчил по нея няколко пъти пазарната й стойност, но както казват някой хора, кефа цена няма. Така че ако сте фенове, карайте си колите, които ви харесват, останалото е празни приказки. ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата