Какво огнестрелно оръжие притежавате
Модератор: Общи модератори
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Е.Димитров написа:Право на разрешително имат тези които се занимават с охранителна дейност(и то не всички,има си доста изисквания) и ако си инкасо,(махаме на страна милиционерите)
Е,колко са инкасо или се занимават с охранителна дейност.
Ми аз бях доста време инкасо въпреки ,че сега работя коренно различно нещо....
Кат се махнах от инкасото няма да си хвърля и разрешителното заедно с пищова я... ...нека си седи в касата...... ,ни вода ,ни хляб иска

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Е.Димитров написа:zAcK написа:И тази тема е осрана
тя се усра още когато всеки започна да пише че има оръжие,има толкова оръжие в потребителите на тоя форум,колкото няма руската армия,а пък и толкова "дезерт игъл" пистолети,че едва ли са произведени толкова.
Както се казва"малко се поусрахме разбираш ли"
Само да споделя:
Право на разрешително имат тези които се занимават с охранителна дейност(и то не всички,има си доста изисквания) и ако си инкасо,(махаме на страна милиционерите)
А пък за ловджия-зае**би,там трябва да си в дружинка,ала бала...бе лажата някой и за спорт я нямат.
Айде със здраве
Не си много прав за подчертаното...
Иначе преброих 16 човека с пистолети и 2-ма само с пушки... не са чак толкова много

Е.Димитров написа:zAcK написа:И тази тема е осрана
тя се усра още когато всеки започна да пише че има оръжие,има толкова оръжие в потребителите на тоя форум,колкото няма руската армия,а пък и толкова "дезерт игъл" пистолети,че едва ли са произведени толкова.
Както се казва"малко се поусрахме разбираш ли"
Само да споделя:
Право на разрешително имат тези които се занимават с охранителна дейност(и то не всички,има си доста изисквания) и ако си инкасо,(махаме на страна милиционерите)
А пък за ловджия-зае**би,там трябва да си в дружинка,ала бала...бе лажата някой и за спорт я нямат.
Айде със здраве
Нещо си в грешка колега. Право на оръжие имат не само "милиционерите", а всички които направят 10 г. в системата на МВР (без значение дали са "милиционери" или граждански лица), 10 г. служба в армията, без значение от чина, и всеки български или чуждестранен гражданин, който успее да докаже необходимост. Също така знаем, че с приятели доста хора успяват да си издействат такова. А колкото за ловджиите, те не могат да бъдат преброени. Какво те учудва, че колегите си имат пушкала. Все пак............ нали е модерно

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми аз преди години(1995-6-7..) имах служебно оръжие,ама като ми изтече разрешителното(то пистолета беше служебен-петро барета) си върнах оръжието на шефа(които го беше закупил),така че мисля че имат срок на "годност" разрешителните
Освен това колеги,бе не се сърдете ся вие,но все пак изкарване на разрешително за оръжие е бая тежка работа,освен ако имаш сериозен бизнес и работиш с голямо количество пари
Освен това колеги,бе не се сърдете ся вие,но все пак изкарване на разрешително за оръжие е бая тежка работа,освен ако имаш сериозен бизнес и работиш с голямо количество пари
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз не виждам кво толкова...!! както си споделяме за колите така си говорим и за пушкалата. и не всеки с цев е задължително мутра или ченге...!! просто на някои им харесват-не е задължително да се полвзат ,но пък не пречи да се има. в щатите почти всеки има. и тук и там има престъпност. явно тва не е нито решението ,нито провокатора. аз съм на мнението ,че специално за самозащита бандита винаги ще си намери някакси оръжие , за тва е хубаво и ние да си намерим начин да имаме.
аз например си харесвам пищова и само като техническо решение и приятно изпипана вещ....! кефя се на съвършенството му . както и не бих се поколебал да го използвам ако се наложи....!
аз например си харесвам пищова и само като техническо решение и приятно изпипана вещ....! кефя се на съвършенството му . както и не бих се поколебал да го използвам ако се наложи....!
- Vlados
- с две лица
-
BMDrago написа:ДАвайте направо всички да си снимаме разрешителните.КОй няма разрешително-карта
Тя картата си е само за служебните...
Аз моето разрешително не знам къде е, защото съм го скрил и от себе си, ама ако трябва с пищовите да се снимам...

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Vlados написа:BMDrago написа:ДАвайте направо всички да си снимаме разрешителните.КОй няма разрешително-карта
Тя картата си е само за служебните...
Аз моето разрешително не знам къде е, защото съм го скрил и от себе си, ама ако трябва с пищовите да се снимам...
снимай се с палката и шапката, тука ще се попикаят

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Прав сиSKISA написа: и не всеки с цев е задължително мутра или ченге...!!

- Vlados
- с две лица
-
_65536_kb_sec_ написа:Vlados написа:Тя картата си е само за служебните...BMDrago написа:ДАвайте направо всички да си снимаме разрешителните.КОй няма разрешително-карта
снимай се с палката и шапката, тука ще се попикаят
Нямам такива атрибути и не използвам...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Лично мое мнение е ,че оръжието е необходимост в тези диви времена.Не е казано ,че трябва да се използва за щяло и нещяло, но то е средство за самозащита и разбира се- удоволствие.Аз например, съм принуден от обстоятелствата да притежавам късоцевно оръжие,но и да не бях поставен по този начин ,пак би ми било приятно да го притежавам,а относно ловното.................ех ,братчета, какво да ви кажа- КЕФ и то голям.Като литне фазана или издебнеш нещо друго...........да не говорим за чудесния излет сред природата и компанията на готини хора.Оръжието не е за показност,и не мога да разбера ,защо това подскачане по отношение на притежателите???Защо не погледнем в щатите "най развитата демокрация "в света???Там то служи за защита от определени "елементи" и защита на собствеността.Защо не попитате хората, които работят в полицията например ,за това на какво са били свидетели и как ,ако имаше добър закон и хората притежаваха свободно огнестрелно оръжие, са могли да се защитят??Престъпно ли е да искаш да си защитен????
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Аз имах една никелирана "мина" от минохвъргачка, беше обезвредена, но запалката още работеше. Тва счита ли се за оръжие?
Сега сериозно, аз лично оръжие нямам, защото съм сметнал че не ми трябва. Според мен носенето на оръжие може както да ти помогне - така и да ти навреди. За това ми стана странно като чета постовете на колегите "Имам ХХХ пистолет но не го нося"
От друга страна има една поговорка която гласи "По добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва"

Сега сериозно, аз лично оръжие нямам, защото съм сметнал че не ми трябва. Според мен носенето на оръжие може както да ти помогне - така и да ти навреди. За това ми стана странно като чета постовете на колегите "Имам ХХХ пистолет но не го нося"
От друга страна има една поговорка която гласи "По добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва"
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...