Твърдо 120км/ч лява лента!
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
kiko написа:Pitbull_Germany написа:///peter написа:
акт е, че скъпите автомобили са достатъчно много. Факт е, че кошниците са далеч по-ненадеждни. Да помниш в последно време да се е случил някоя 7-ца да е излетяла от пътя и да се е заковала в насрещнодвижещ се автомобил.
наскоро анелия точно не излетя ли с Х6ца от магистралата?явно и тя си е повярвала и решила че е безсмъртна.
относно автора,баце една лястовица пролет не прави,караи си като хората а тея повярвалите си кифли и играчи пускаи ги да пътуват те рано или късно сами се наиграват.мен лично по ме дразнат някви смотаняци със служебни пежа,тойотки кадето са им заварили педала и жулят колкото могат без да мислят грам
Е това имах в предвид... Понеже кара Х6 и е големата раЛта, последната дума на техниката и кво се оказва, че човека пред теб като караш с 300 няма реална представа как се движиш. ТОВА Е ОПАСНОТО, ама колегата Pitbull_Germany и явно още маса народ са с убеждението, че като караш кола за 200 000 си с късмета

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
до момента в който изпреварвам каращите с скорост под 120 в средна лента, ако щат киселяците зад мен да се наакат от святкане, аз просто не се мърдам докато не преценя че има място за мен вдясно да се прибера. Може да изпреварвам с 5км/ч разлика но това мен не ме интересува точно на магистралата.

- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
///peter написа:kiko написа:Pitbull_Germany написа:///peter написа:
акт е, че скъпите автомобили са достатъчно много. Факт е, че кошниците са далеч по-ненадеждни. Да помниш в последно време да се е случил някоя 7-ца да е излетяла от пътя и да се е заковала в насрещнодвижещ се автомобил.
наскоро анелия точно не излетя ли с Х6ца от магистралата?явно и тя си е повярвала и решила че е безсмъртна.
относно автора,баце една лястовица пролет не прави,караи си като хората а тея повярвалите си кифли и играчи пускаи ги да пътуват те рано или късно сами се наиграват.мен лично по ме дразнат някви смотаняци със служебни пежа,тойотки кадето са им заварили педала и жулят колкото могат без да мислят грам
Е това имах в предвид... Понеже кара Х6 и е големата раЛта, последната дума на техниката и кво се оказва, че човека пред теб като караш с 300 няма реална представа как се движиш. ТОВА Е ОПАСНОТО, ама колегата Pitbull_Germany и явно още маса народ са с убеждението, че като караш кола за 200 000 си с късмета
Ти направо ще ме разбиеш. Едно си баба знае, едно си баба бае. Айде кажи ми сега тия в лявата лента, дето не могат да преценят...какво правят те толкова време в лявата лента??? Добре, изпреварват. Кажи ми като изпреварваш със 130 примерно - какво е по-добре да се движи с 200 (ако на това можеш да му кажеш добре) зад теб - Вектра '92 или 2-ца '09??? Айде отговори ми на тоя въпрос! Защото каквото и да си говориме не са само тия със скъпите коли, които карат като луди.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
AcOrP написа:130км/ч е било ограничението когато тук са се експлоатирали автомобили като москвич и лада. За пример ГАЗ24 която бих я сравнил с нашите кораби. Виж спирачките на Волгатабарабанки а на килограми не е малка. Виж на БМВ-то какви са.
За това според мен трябва да го актуализират малко това за магистралата.
колега не си прав

а за колегата пуснал темата: според мен не е много добре преценена постъпката ти

Fear написа:не виждам, как по-новата и по-скъпа кола ще помогне, особено ако кара някой 18-19 годишен с голямо самочувствие или блондинка с големи... очи.![]()
Нали!

Тва, че има безразсъдни шофьори не променя безспорния факт, че от голямо мазало с Х6 имаш големи шансове да излезеш жив докато с Е30 шансовете са св. Петър да е на кеф точно тоя ден

Дори закона да се спазваше на 100% - пак щеше да има ПТП-та и загинали.
Дори и най-примерните шофьори нарушават закона понякога.
Затова да гледаме първо безопасността, а след това закона.
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
ВИНАГИ когато ме застига автомобил му правя възможно най-големите удобства да ме изпревари, независимо с каква скорост се движа аз и с каква - той....
За мен е най-голямата тъпотия това, което е правил автора на темата.
Каква му е целта - да 'научи' или 'накаже' другите участници?!
При условие, че самия той е недоучил, че ограничението по магистралите в БГ е 130км/ч и е нормално някой да кара с такава скорост.
Създал е риск за себе си и другите участници в движението с упорството си (или по-точно ината си)....
Аз също не карам строго по ограниченията.
Но на магистрала винаги гледам надалеч в огледалата, и ако видя някой засилен - давам газ за да завърша по-бързо изпреварването, за да успея да се прибера без да внасям смут в движението.
Миналата седмица за 10км магистрала около Варна (от Бургас) - поне трима такива калпака 'заковали' в лявата лента ме принуждаваха да намалявам рязко, просто защото ги мързи (или не им стига умствения багаж) да се престроят в празната средна лента....
За мен е най-голямата тъпотия това, което е правил автора на темата.
Каква му е целта - да 'научи' или 'накаже' другите участници?!
При условие, че самия той е недоучил, че ограничението по магистралите в БГ е 130км/ч и е нормално някой да кара с такава скорост.
Създал е риск за себе си и другите участници в движението с упорството си (или по-точно ината си)....
Аз също не карам строго по ограниченията.
Но на магистрала винаги гледам надалеч в огледалата, и ако видя някой засилен - давам газ за да завърша по-бързо изпреварването, за да успея да се прибера без да внасям смут в движението.
Миналата седмица за 10км магистрала около Варна (от Бургас) - поне трима такива калпака 'заковали' в лявата лента ме принуждаваха да намалявам рязко, просто защото ги мързи (или не им стига умствения багаж) да се престроят в празната средна лента....
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Някой говореше как щели да се оправят нещата в България чрез каране с превишена скорост...
Тази тема ме изпълва с забава! 130 км/ч е ограничението, пичове! Ако ще колата ви да развива 300 км/ч! Както каза saleen - ако бързаш - тръгни по-рано!
Ето ви един сценарий - кара си човека нормален за България автомобил - Пежо 307 със 120 км/ч в дясната лента - настига камион, движещ се със 100 км/ч! Човека с пежото дава ляв мигач и се подготвя за изпреварване, като ускорява до 140 км/ч, и в момента в който се изнася в огледалото за обратно виждане вижда бързо приближаващ се автомобил с присветкащи фарове, със скорост очевидно над 140 км/ч - сега човека или трябва да натисне газта до края и да продължи с изпреварването или да натисне спирачка и да се прибере, като и при двата случая е стресиран, защото има риск от ПТП с висока скорост...Обикновенно се стига или до "скачане" на спирачката до задействане на АБС и прибиране, което онзи отзад може да не разчете или натискане на газта до пода и засичане на камиона с цел - по-бързо освобождване на платното на джигита...
ПП. Не съм аз човека, който ще определя как ще се движите по магистралите - има си закон за движение по пътищата! Полезно четиво е!

Тази тема ме изпълва с забава! 130 км/ч е ограничението, пичове! Ако ще колата ви да развива 300 км/ч! Както каза saleen - ако бързаш - тръгни по-рано!
Ето ви един сценарий - кара си човека нормален за България автомобил - Пежо 307 със 120 км/ч в дясната лента - настига камион, движещ се със 100 км/ч! Човека с пежото дава ляв мигач и се подготвя за изпреварване, като ускорява до 140 км/ч, и в момента в който се изнася в огледалото за обратно виждане вижда бързо приближаващ се автомобил с присветкащи фарове, със скорост очевидно над 140 км/ч - сега човека или трябва да натисне газта до края и да продължи с изпреварването или да натисне спирачка и да се прибере, като и при двата случая е стресиран, защото има риск от ПТП с висока скорост...Обикновенно се стига или до "скачане" на спирачката до задействане на АБС и прибиране, което онзи отзад може да не разчете или натискане на газта до пода и засичане на камиона с цел - по-бързо освобождване на платното на джигита...
ПП. Не съм аз човека, който ще определя как ще се движите по магистралите - има си закон за движение по пътищата! Полезно четиво е!
Без страх, без спирачка!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Питбууул, не ми променяй темата! Ама ако са дойде, ама ако извън земните дойдат и някакви абсурдни статистики и случки.
Това което написах и явно трябва да ти го преведа 100 пъти, е че това че е със С-класа (и кара с 200++) не го прави по-безопасен от другите на пътя. Идеята, е че тоя пред теб които е в средната лента, ако тръгне да изпреварва, а ти се движиш с 300 или с 200, ще му се покажеш за части от секундата в огледалото!!! И това че С класата спира бързо няма да те спаси, при засичане (не знам ти си карал с класи, трябва да кажеш, може би спират мигновенно???). Същото важи и при път където изпреварваш в насрещната лента.
Са разбра ли ме? Не караш сам на тоя път и не си зависим само от възможностите на с класата.
Това което написах и явно трябва да ти го преведа 100 пъти, е че това че е със С-класа (и кара с 200++) не го прави по-безопасен от другите на пътя. Идеята, е че тоя пред теб които е в средната лента, ако тръгне да изпреварва, а ти се движиш с 300 или с 200, ще му се покажеш за части от секундата в огледалото!!! И това че С класата спира бързо няма да те спаси, при засичане (не знам ти си карал с класи, трябва да кажеш, може би спират мигновенно???). Същото важи и при път където изпреварваш в насрещната лента.
Са разбра ли ме? Не караш сам на тоя път и не си зависим само от възможностите на с класата.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
каквото и да си говорим в тая тема,истината е че повечето от действията на българите при движение по пътищата са продиктувани от чиста човешка злоба и завист към друг участник в движението.
Я че карал по скъпа кола,я че била по-бърза,че мадамата до него е руса и с големи цици.....еми така е пичове,едни карат и возят това,което за другите е мечта такъв е живота.
Личното отношение много пречи,когато държиш в ръцете си волана на оръжието наречено автомобил.
Я че карал по скъпа кола,я че била по-бърза,че мадамата до него е руса и с големи цици.....еми така е пичове,едни карат и возят това,което за другите е мечта такъв е живота.
Личното отношение много пречи,когато държиш в ръцете си волана на оръжието наречено автомобил.
///peter написа:Питбууул, не ми променяй темата! Ама ако са дойде, ама ако извън земните дойдат и някакви абсурдни статистики и случки.
ПТП-тата са резултат от поведението на:
- Собствения автомобил
- Другите автомобили наоколо
Качествата на автомобила, който ние караме има значение за избягването на ПТП - между 1% и 99%. Ако някой ни засече изневиделица ползата от системите за сигурност на скъпата ни нова кола ще е 1%, но ако ситуацията не е максимално екстремна - ефективността на нашиата кола може да стигне и до 99%.
НЕЗАВИСИМО ДАЛИ 1% ИЛИ 99% НОВАТА МОДЕРНА КОЛА Е ВИНАГИ ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ НАМАЛЯВАНЕ НА НЕГАТИВНИТЕ ПОСЛЕДИЦИ ОТ ПТП!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
jordanpar написа:каквото и да си говорим в тая тема,истината е че повечето от действията на българите при движение по пътищата са продиктувани от чиста човешка злоба и завист към друг участник в движението.

За огромно съжаление

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Глупости! Не разбрахте ли, че всеки може да кара бързо и да нарушава закона!...Какво отношение има цената на автомобила?
Аз ще съм еднакво раздразнен, ако Опел на 20 години и С-класа на 1 година ме изпреварят с 220 км/ч... Въпроса е, че се нарушава ЗДП и се създава стресова обстановка, а стреса убива!

Без страх, без спирачка!