Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

Анкетата свършва на 06 Сеп 2009, 13:57

Алкохол
24
11%
Несъобразена скорост
114
52%
Неправилни маневри (изпреварване, завиване и др.)
83
38%

Общо гласове : 221
Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 07 Авг 2009, 21:43

saleen написа:Аз бих се качил при бавно шофиращ пиян шофьор, но не и при някой, който кара с 200, най- малкото мога да му опъна ръчната ако се наложи, а при 200 км/ч-дръжки :mhihi:

Пхахаха момче това не го казвай на друго място.. Ако опънеш ръчната на пиян шофьор с 200 ти трябва да си 10 пъти по пиян от него..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Авг 2009, 21:52

uricatoli написа:
saleen написа:Аз бих се качил при бавно шофиращ пиян шофьор, но не и при някой, който кара с 200, най- малкото мога да му опъна ръчната ако се наложи, а при 200 км/ч-дръжки :mhihi:

Пхахаха момче това не го казвай на друго място.. Ако опънеш ръчната на пиян шофьор с 200 ти трябва да си 10 пъти по пиян от него..

Колегата го е написал много точно-бавно шофиращ ;) И наистина е по добре при бавно шофиращ пиян отколкото с 200 км пък бил той и най големия "шофьор" ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 22:04

uricatoli написа:

Е не колега, имах предвид някой фермент кретащ с 30 км/ч на 2-ра пиянска без газ (защото повечето в града кретат с толкова или много малко отгоре), ако някой ме качи и кара с 200 ще опъна ръчката на катапулта най- много ;) Каквото и да говорим, риска да изхвърчиш от завой, или да се обърнеш при пукната гума, или от някоя дупка при висока скорост е доста по- голям, пък ако не знаете, 1/3 от всички загинали на пътя са катастрофирали самички-без друг участник, вследствие само на загубата на контрол над колата.
Впрочем не уточнихме какво значи "пил" защото за застрахователя, който ти е правил каското и с 0,1 промил си карал в пияно състояние.
Никой не мое ма връне на селу!

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 07 Авг 2009, 22:04

Ivo_Borisov написа:
uricatoli написа:

Колегата го е написал много точно-бавно шофиращ ;) И наистина е по добре при бавно шофиращ пиян отколкото с 200 км пък бил той и най големия "шофьор" ;)

мислете каквото искате.. ама аз във всеки един от случаите предпочитам да се прибера дори на 4крака ако нямам пари за такси.. отколкото при "бавно" шофиращ (криволичещ) шофьор..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 22:19

Идеята ми беше, че дори и пил шофьор има по- добри шансове да спре навреме ако забележи човек или каруца на пътя, отколкото някой каращ с 200км/ч и също толкова метра спирачен път.
Никого не агитирам да кара пил, още повече, че при ПТП дори и да не си виновен-гориш, пък и после в съда хич не е весело...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Авг 2009, 0:19

saleen написа:Идеята ми беше, че дори и пил шофьор има по- добри шансове да спре навреме ако забележи човек или каруца на пътя, отколкото някой каращ с 200км/ч и също толкова метра спирачен път.
Никого не агитирам да кара пил, още повече, че при ПТП дори и да не си виновен-гориш, пък и после в съда хич не е весело...

Да но има пил и ПИЛ и има минал на ограничение 90 със 100 и такъв минал с 200. Незнам какви шансове има пиян шофйор да види каруца като неможе да види пред себе си и ходи като змия. Имал шансове да спре навреме, да има ако случайно припадне да спи преди да се е качил в колата. Каращ много бързо но съсредоточен е много по добре от каращ много пиян но бавно.
Както и да е всеки си си има мнение и си го отстоява. Нито ше промениме тия дето карат с 200 и в последния момент се шмугват пред някой на сантиметри нито ще промениме тия дето пият 6 бири пушат 1 трева и се качват. Дайте да внимаваме повече пък всеки да кара както прецени за добре.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 08 Авг 2009, 8:46

Тревата е по- лоша и от алкохола като става дума за шофиране, не знам обаче някой да е бил проверяван за трева или други наркотици.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Авг 2009, 8:58

най-голямо влияние като фактор да стигнете до тежка катастрофа според мен е броят километри зад гърба...!
каквито ще да сте шофьори,льоб да ви е учил и шумахер да ви е показвал-емате ли много километри-тва са много и много ситуации и една от тях става катастрофа..! за 50хил км се случват ,примерно 100 сложни ситуации ,с опасност от инцидент,от тях -5 са с опасност от тежки наранявания...! при 1млн и 500хил км ситуациите са 500 и всичко се умножава и просто една или няколко се реализират...
всички останали фактори са субективни-тоя е обективен!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Авг 2009, 9:43

Неправилни маневри и изпреварвания ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 08 Авг 2009, 12:45

Eva* написа:Но твърде често в такъв случай случай имаме 3 в 1 :) Алкохол, несъобразена скорост и в следствие на алкохола неадекватни и неправилни маневри завой, изпреварване и несъобразяване с пътната обстановка.

Много си права и знаеш ли защо.. защото точно пилите се имат за много опитни, дето са с много добри рефлекси, със изправни автомобили, дето трезвени могат да се измъкнат от всяка ситуация.. и всичко това не им пречи да карат пили с над 100, щото те статистически са по-добри от обикновените шофьори, а като са пили стават обикновени.
Аз само един път съм карал пил на нова година.. и то да прибера колата.. 3 км, ама не фучах с 200! Отделно пък трябваше да отида до "шела" и там 5-6 км, разминах се със 3 патрулки, 1 статична и 2 в движение.. те с 20, аз с 30.. :mhihi: Вярно знаех, че ще пия и карам, пък и моита ще возя.. затова пих доста по-малко от другите(от форума и сбирката :D ) дето нямаше да карат. Със сигурност ако бях духнал на дрегера щеше да е под 1.0

Ето един пример:
http://sc.standartnews.com/images/news/ ... 171437.jpg
Тука 3 момчета на 19 години загиват от общо 5 в колата.. изпреварва на прав път, но от наклона видимостта е ограничена. Тука каква ли е причината.. чудя се просто, ако караше с 90-100, дали буса щеше да има време да се свие малко, изпреварвания да намали и да се свие... че да успеят да минат и да се прибере спокойно в лентата и да няма сега паметник там ? Може би да, може би не.. ама с над 150 км/х, със сигурност няма как да стане.
Това за 200 на магистрала.. какви ти магистрали хората на двупосочно движение перат с 200, вие магистралите гледате.. там еднопосочно естествено че опасността е по-малка....
Веднъж съм вдигал 200, повече надали ще вдигна... как може да говорите за скорост от порядъка на 200 и рефлекси, дето само да си преместите погледа за секунда да намалите музиката и вече сте минали над 50 метра... какви рефлекси! Късмет му викам аз, не рефлекс.. особено извън града.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Авг 2009, 12:59

BMW_RIDER написа:
Ivo_Borisov написа:Човек може и да е пил но кара ли бавно може да се прибере жив и здрав.

И какво го изкара - да си джаскат ракийца хората стига да карат бавно?
Аз предпочитам да ме вози или да кара до мене някой с 200км вместо с 2 промила!

Когато съм бързал и аз съм карал със 150 по магистралата. И са ме возили със 150 по магистралата. И не съм се чувствал застрашен. Нито е ставало ПТП.

А на такива малоумници дето са пили "само 2 ракии" и "нищо им няма" и тръгват да карат им набивам яко канчето, за да не правят глупости.:dummy:
Ако са прекалено малоумни и животът им е по-евтин от 5 лева за такси - просто ги оставям на преценката на Св. Петър и ако трябва ходя пеша. :kuku:

BMW_RIDER написа:
saleen написа:Идеята ми беше, че дори и пил шофьор има по- добри шансове да спре навреме ако забележи човек или каруца на пътя, отколкото някой каращ с 200км/ч и също толкова метра спирачен път.

Незнам какви шансове има пиян шофйор да види каруца като неможе да види пред себе си и ходи като змия.
...
Каращ много бързо но съсредоточен е много по добре от каращ много пиян но бавно.

Колегата BMW_RIDER го е казал много хубаво! ЕДНО Е ДА ИСКАШ, ДРУГО Е ДА МОЖЕШ! :dummy:
И най-добронамереният човек на този свят като се напие и не знае какво прави и няма реакции!
И най-отвореното лайно, каращо със 150, ако следи пътя може да реагира адекватно!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 08 Авг 2009, 13:24

Какво значи "да реагира адекватно"- за звъни за линейка, пожарна и катафалка ли?
Някой дето не се съобразява къде е и с колко трябва да кара(щото си мисли, че е на аутобан) ще реагира адекватно :help: Ба бе да...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Авг 2009, 14:02

saleen написа:Какво значи "да реагира адекватно"

Това е нещото, което трезвите го могат, а пияните - не.
Например да натисне спирачката, щото вижда, че се налага.
Пияните обикновено дори не виждат, камо ли да разберат, че се налага.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 08 Авг 2009, 14:09

flame написа:

А виждал съм трезвени идиоти, които до последно ускоряват, щото си мислят, че колите отпред ще се телепортират. Даже един такъв с вид на въшка ме псува що не съм се телепортирал та съм му развалил гонката :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 08 Авг 2009, 14:30

Valentin_Peev написа:
flame написа:

А виждал съм трезвени идиоти, които до последно ускоряват, щото си мислят, че колите отпред ще се телепортират. Даже един такъв с вид на въшка ме псува що не съм се телепортирал та съм му развалил гонката :shock:

ми кво ти дреме

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата