Голям Проблем!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 03 Сеп 2009, 15:24

Хаос написа:Отговора на този и други въпроси според мен се крие само във въвеждането на ценз. Ценз за да гласуваш, ценз за книжка, ценз за да караш вечер, ценз за всичко бе. Ценз да живееш в столицата.

Че то колкото е смъртоносна една кола да речем, толкова е и огнестрелното оръжие! Ама я вижте то под какви строги мерки се дава.

Затягане на мерките, проверките, заверките и наказанията, и полиция по улиците! Т'ва е. Мен ме спряха снощи и само с документи минах. Що ли? Щото карам културно, може да са празни улиците, ама не са за съзтезания! Още повече, ако съм пил - нямам работа на улицата с кола!

Докато сульо и пульо правят в България каквото те си искат, а не каквото всички искат, и ги толерираме, поощряваме, обсъждаме, обръщаме внимание, да се чувстват значими, ще сме на това дередже.

Браво, много точно и правилно казано. :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 03 Сеп 2009, 19:23

Не разбирам какво се дразните horhef и flame?Аз съм за по либерални закони, но по строги санкции при нарушаването им.Не ми харесват безпричинните проверки от полицията и смятам, че изобщо не са ефективни за друго освен полицаите да си напълнят джобовете първо и второ да се отчете дейност и някой лев в хазната(ако остане :mhihi: )
Смятам, че полицията трябва да преследва и задържа опасните водачи, а не да седи на гюме в храстите и да спира наред.Има доста работа, която могат да свършат и която трябва да им е приоритет.Дадох за пример САЩ, защото техните закони са по демократични според мен.Полицейщината е прелюдия към корупция, своеволия и тормоз.
Законите и полицията в България са неефективни и това не ми харесва.Ако за вас алкохола е проблем искайте да се забрани изобщо.Да се криминализира употребата и продажбата му.И знаете ли какво ще стане-хората ще започнат да пият по-вече.Каква е ролята на охраната на една дискотека-дали да следи кой колко е пил или да се спазва реда.Що държавата не забрани да се сервира алкохол.Трябва ли да си с кола за да набиеш, наръгаш , убиеш някого.Ако някой е решил да кара пил проверките ли е по вероятно да го спрат или е по добре ако полицията следи по-вече за адекватното поведение на водачите на пътя.Според мен при второто е по-вероятно да се предотврати тежко произшествие.
Измествате акцента от неефективните закони и корумпираната и некадърна полиция към вредата от алкохола.И тези размисли са към темата , защото в нея е замесена полицията все пак.

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Сеп 2009, 19:38

ivan1590 написа:Аз съм за...Не ми харесват...
Смятам, че ...
...и това не ми харесва.Да се криминализира ...

Радостното в случая е, че не ги гласуваш законите ти.

Нещо не си в час.
Какво значи пълнене на гушите на КАТ-аджии? Означава, че ти и други като теб, давате подкуп съвсем съзнателно, на представител на изпълнителната власт, като ти е пределно ясно, че си нарушил законите на страната. Тоест, ем ги нарушаваш, ем полицая ти е виновен, че му даваш пари.
Кой от всичките закони за движение по пътищата не ти изнася?
Като си вземал книжка, съгласен ли си бил със правилника за движението по пътищата? В него ясно ли е упоменат размера на санкциите при различните нарушения?

Като не си съгласен с него си свободен да се возиш на градския транспорт.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 03 Сеп 2009, 19:46

Няма ли вече някой да итрие тази тема!!! Вече стана някакво мазало тук! МОЛЯ ИЗТРИИТЕ ТЕМАТА!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 03 Сеп 2009, 19:52

ivan1590 написа:.......

Дразня се на пияните шофьори защото за мен това са боклуци! Също така се дразня и на хората които ги защитават или трърдят, че карат по добре от мнозинстовото от хората. Еми да ти кажа предпочитам, да се засека на пътя с най големия некадърник, от колкото с бай Пешо на кило ракия. А аз другите неща съм донякъде съгласен с теб но все пак донякъде не изцяло. Но няма смисъл да навлизаме в спорове за други неща. Пил ли си пеша таксита друг те кара варианти много, но това да се качиш и дакараш си е престъпление което според мен се наказва твърде слабо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 03 Сеп 2009, 19:57

sannikolaus написа:Няма ли вече някой да итрие тази тема!!! Вече стана някакво мазало тук! МОЛЯ ИЗТРИИТЕ ТЕМАТА!!!

Еми като пускаш такива теми какво очакваш да стане? Като почна храната било мазало, а ако ти давахме съвети как да се отарвеш тогава всичко щеше да е ок нали?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 03 Сеп 2009, 20:01

Колега Хаос, не можеш да искаш от престъпниците да не са престъпници, но можеш и трябва да искаш полицията да си върши работата.Аз не харесвам безпричинните проверки, както обясних и ги смятам за неефективни.За да има нормална държава държавните институции трябва да са ефективни-законодателна, изпълнителна и съдебна власт трябва да работят ефективно и в резултат от това ще намалеят и жертвите по пътищата, а и не само там.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 03 Сеп 2009, 20:01

Мен ме хранете колко искате, но вие започнахте да се карате помежду си! Мен това ме дразни! Колега horhef, явно както сам каза, считаш всички, които са се качили пийнали да шофират за боклуци! Ами не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Сеп 2009, 20:18

Добре колеги да ви питам нещо!
Наскоро шофьор на порше /марката няма значение в случая/ уби млада жена на същия завой "Ставийски",трезвен.А ми кажете сега каква е разликата пил или непил!Няма ,нали?Важно е нарушението-и двамата са карали бързо и това е причината за смъртните случаи,а не алкохола на единия ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 03 Сеп 2009, 20:39

sannikolaus написа:Мен ме хранете колко искате, но вие започнахте да се карате помежду си! Мен това ме дразни! Колега horhef, явно както сам каза, считаш всички, които са се качили пийнали да шофират за боклуци! Ами не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?

Аз не се карам с никои може да спориме ама за каране няма смиъл. :D
Всъщност неприятното ми е, че такива теми не се трият в зародиш.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Сеп 2009, 20:42

ivan1590 написа:Колега Хаос, не можеш да искаш от престъпниците да не са престъпници, но можеш и трябва да искаш полицията да си върши работата.Аз не харесвам безпричинните проверки, както обясних и ги смятам за неефективни.За да има нормална държава държавните институции трябва да са ефективни-законодателна, изпълнителна и съдебна власт трябва да работят ефективно и в резултат от това ще намалеят и жертвите по пътищата, а и не само там.
Аз май единствено ти разбирам идеята,защото съм виждал работеща система в чужбина-карах 1 година ,при това постоянно,в голям град,както и на дълги разстояния-камери няма никъде :shock: ,полиция буквално не виждаш с дни :!: :help: :shock: ,но...знаеш ,че хванат ли те нередовен издъниш ли се-няма 10 или 20 или 50 лв черпене...Дори за неплатен данък отиваш да играеш плейстейшън на държавна издръжка... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sannikolaus » 03 Сеп 2009, 20:53

horhef написа:
sannikolaus написа:Мен ме хранете колко искате, но вие започнахте да се карате помежду си! Мен това ме дразни! Колега horhef, явно както сам каза, считаш всички, които са се качили пийнали да шофират за боклуци! Ами не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?

OK!!! Но не ми отговори на въпроса! Не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 03 Сеп 2009, 21:03

sannikolaus написа:
horhef написа:

OK!!! Но не ми отговори на въпроса! Не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?

Мда неприятно ми е. Ама е възможно поне един с навици да кара пил да се откаже след като прочете, че повечето хора не го толерират това.
А ти взе ли си поука или пак ще си караш на като ти върнат книжката по същия начин?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 03 Сеп 2009, 21:19

Колега и на мен ми е неприятно да чета как всеки се хвали как вдигнал 200, 230 и т.н., на най невъзможните места...ама си траем.
Така, че колегата ще си кара както си иска, след като си вземе книжката. За това са измислени тия закони, да наказват виновните. Ако и след това кара пил, ще търсиш вина в строгостта на законите, а не в неговия начин на мислене ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Сеп 2009, 22:27

sobiss написа:Така, че колегата ще си кара както си иска, след като си вземе книжката. Ако и след това кара пил, ще търсиш вина в строгостта на законите, а не в неговия начин на мислене ;)
Колега, да кажем, че с пари можеш да си купиш безнаказаност. Но трябва ли този, за когото говорим, да вземе своята книжка, да си каже " Тия будали от форума не знаят как мога да карам ", да се напие( което се надявам вече да не прави :winky: ), да вземе колата, да удари и убие някого, и тогава да разбере вината си? Много такива съм виждал, някой даже и познавам. Не мисля, че е само закона виновен. Не мисля и, че само държавата е виновна, макар че мисля в най-скоро време да я напускам :evil: . Мисля, че и Неговия Начина на МИСЛЕНЕ има значение. Убийците по пътищата няма да спрат да карат, защото видиш ли вече имаме закони, и полицайте са неподкупни. Да, ще намалеят, но онези, който имат малко пари няма да им прави впечатление. А за внезапните проверки, доста полза има от тях, не само за полицайте. Сетете се каква е ползата.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата