Еба.и и лекарите и медицинските сестри

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри

Мнение от Вуйчо Ваньо » 20 Окт 2009, 17:42

FLAME написа:
Колега, "бизнес" означава "работа". И работата на лекарите е да речем да въртят скалпела - с това си вадят хляба.

И за тази работа им плащат заплати с чиито размер, всеки е на ясно преди да постъпи на работа. Ако прецени, че не отговаря на квалификацията и уменията му, е свободен да си потърси нова работа (не професия), или да започне собствен бизнес. Да използваш ресурса на работодателя си ( държавната болница ), неговите пациенти и материална база за да развиваш частна практика, да не плащаш никакви налози за нея и да изнудваш хора със живота и здравето им не е нито хуманно, нито законно, нито етично. Естественно не всички лекари са такива, слава Тебе Господи :mhihi: , но това, че има и много свестни не оправдава другите. Нямам нищо против добрите специалисти да изкарват и добри пари, нищо по-нормално, но ме дразни това, че у нас всички лекари искат еднакви заплати, но далеееч не са еднакво добри.Никого не оправдавам или обвинявам. Наясно съм, че нещата са много сложни и далеч нямам претенцйи, че знам отговорите на всички въпроси. Просто като всеки жив човек ми се налага чат-пат да посещавам лекари и нещо не ми харесва как работи (или НЕ работи) здравната ни система.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Окт 2009, 17:43

Е.Димитров написа:залекарска грешка по света се лежи в пандиза

В Папуа и Нова Гвинея може и направо да ги изяждат лекарите ако сгрешат, но в цивилизования свят лекарската грешка не е наказуема предвид естеството на професията.
Лекарската небрежност е нещо различно, но изглежда в злобата и ненавистта си към лекарите ги слагаш под един знаменател. :winky:

Е.Димитров написа:Е.Димитров написа:
в 90% от нашите лекари,тези грозни неща са заменени с по-приятни неща като "пара","давай парите" и "лични финансови постъпления"
--------------
Ти лекинко не се ли поуля малко много?
------------
Хич не съм се поулял,даже меко го написах,излез си от лабораторииката дето обитаваш и отиди до медицинска академия,веднага ще дочуеш от странични хора как се искат пари,самият аз съм свидетел една жена как беше настанена и после,поради липса на пари да си плати за "избор на екип"(само между един екип може да избереш) ,след 3 дена в болница и без никакви интервенции я изписаха,а една друга по светната жена още с постъпването плати и в списака за операции на другия ден беше първа,та тая жена питаше"ма как така,аз дори нямам изследвания"-автор е д-р Начев в МА

Не само си се олял, ами и нещо друго, но по естетически съображения няма да го споменавам :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 20 Окт 2009, 17:50

Вуйчо Ваньо написа:FLAME написа:
Колега, "бизнес" означава "работа". И работата на лекарите е да речем да въртят скалпела - с това си вадят хляба.

И за тази работа им плащат заплати с чиито размер, всеки е на ясно преди да постъпи на работа. Ако прецени, че не отговаря на квалификацията и уменията му, е свободен да си потърси нова работа (не професия), или да започне собствен бизнес. Да използваш ресурса на работодателя си ( държавната болница ), неговите пациенти и материална база за да развиваш частна практика, да не плащаш никакви налози за нея и да изнудваш хора със живота и здравето им не е нито хуманно, нито законно, нито етично. Естественно не всички лекари са такива, слава Тебе Господи :mhihi: , но това, че има и много свестни не оправдава другите. Нямам нищо против добрите специалисти да изкарват и добри пари, нищо по-нормално, но ме дразни това, че у нас всички лекари искат еднакви заплати, но далеееч не са еднакво добри.Никого не оправдавам или обвинявам. Наясно съм, че нещата са много сложни и далеч нямам претенцйи, че знам отговорите на всички въпроси. Просто като всеки жив човек ми се налага чат-пат да посещавам лекари и нещо не ми харесва как работи (или НЕ работи) здравната ни система.

това казах и аз на някои хора от форума

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 20 Окт 2009, 18:24

"В България това е БИЗНЕС, най-доходният след наркотиците." - e такова нещо не бях чел... аз си мислех че е дори по-доходен... тц тц - в каква заблуда съм живял досега... и конкретно за БГ...?!?!
И не изкарвайте, че едва ли не лекарите трябва да работят (подчертавам работят) без оглед на финансовата страна на нещата... все пак това е професия за която се плаща много за обучение, трябват много връзки и там за реализация и да не споменаваме труда и стреса на който са подложени още от студентските години... съвсем логично би било да са много високо платени... но както вече стана ясно при нас в БГ не е така... както всички останали и лекарите са принудени да търсят алтернативни начини за печелене на средства (и все пак не подкрепям тезата, че трябва да се плати или пациента - вън). Не търсете проблема само в лекарите - вижте управниците докъде ги докараха, ама не - по-лесно е да се плюе по тези по-долу, онези горе са "недосегаеми".
И ще се плаща за избор на екип и то си е регламентирано... и парите не отиват директно в джоба на лекаря... и всеки има право да откаже този екип (избора) и не мисля/не би трябвало да е изхвърлен от здравното заведение (особено ако е държавно). И тъй като визирате вероятно Майчин Дом - там са едни от най-добрите спрециалисти от цялата страна (да не кажа най-добрите, защото има добри и в други градове) и когато имате претенции да бъдете там се пригответе за заплащане... там ходят както нормални раждания, така и най-сложните случаи от цялата страна... и като цяло в МА се изпращат хора от цяла България... като последна инстанция... ако плюете по тях плюете по цялото ни здравеопазване.
Аз съм ЗА здравното осигуряване да бъде доброволно, а не задължително - тогава недоволните да ходят да се лекуват в цял свят... но докато държавата ни е на това положение - и в здравеопазването ще е тъй.
И не мога да разбера за какво спорите - нито едните ще променят мнението на другите, нито обратното... в тая страна всеки се оправя както може и знае (не трябва да е така, но факт)... няма нищо безплатно на този свят и всяка претенция струва скъпо... жалвам се, че вдигнаха горивата, пък моят трактор гори като зил, ама пак спирам на бензиностанцията и се возя с бъбреците... мой набор... а мога да карам део тико...ама...
всеки може да говори от житейския си опит, но без да сте видяли как стоят нещата от двете страни на бариерата това си става просто спам във форума и глас в пустиня...
а и позавъртяхте малко темата...
... и моля не ми коментирайте и анализирайте мненията... и аз мога да пиша много, но не искам да изкарвам нито факти, нито да обиждам някого... а и нямам толкова време да вися пред компютъра...
айде със здраве.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Окт 2009, 18:30

Maлко повече да гледат анамнезата и по- малко джобовете на пациентите си, защото за да плати пациента, трябва да е жив, нал тъй? :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525

Мнение от saimonville » 20 Окт 2009, 18:32

човече разбирам те напално баща ми почина преди няколко месеца.колко болници обиколих не е истина и навсякде една и съща мизерия гледат да измакнат пари и изобщо им дреме за болните.нема оправия,навсякаде е едно и също.а лошото е че неможем да направим нищо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Окт 2009, 8:55

Уникална операция в "Пирогов"

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000129

В Детската травматология на "Пирогов" беше извършена уникална операция - д-р Атанас Кацаров присади в ръката на момче кост от крака му.

Преди година 6-годишният Явор едва не загубил лявата си ръка, която била почти напълно отрязана от циркуляр. Тогава доктор Кацаров пришил отрязания горен крайник.

Сега присадената кост ще укрепи средата на предмишницата, най-тежко пострадала от травмата. Присадената кост е прикрепена с метални импланти, които по-късно ще бъдат извадени. Операцията продължи 3 часа.

В световната медицинска литература са описани едва около 50 подобни операции.

------------------------------

Коментар на статията във форума на вестника:

Сега що нито един от форумните умници не се изкаже мъдро по темата! Или да ви търсим само като има нещо за плюене! Тикви!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2009, 9:59

Уникална операция???
Хубаво,не,направо чудесно на фона на 999 операции които са елементарни но хората губят повече от колкото трябва,ето ти една "уникална " операция за която ако искаш мога да ти представя документи...
Влиза моя приятелка в окръжна болница за операция на апендесит-възможно най-елементарната от операциите,оперират я и всичко е на ред,да ама след 4 месеца се появяват болки в кръста,отива в МА и там установяват че едната и тръба е отрязана,тоест на това младо момиче са и отрязали възможността да забременее,един вид е осакатена,това не беше записано в епикризата от окръжна,но вече е записано в МА че по време на операция от апендесит е отстранена едната тръба,при посещение в окръжна и настояване за отговор за причината защо е направено това,лекара каза че не си спомня,а защо не е записано в картона,каза също че не знае и ни "помоли " да напусне кабинета му...
Уникално нали???

така че кой е тъпа тиква -незнам,но препоръката е да вземеш малко да видиш нещата от реалният живот,един лабораторен плъх никога няма да знае какво е да няма живот без болка,този плъх до такава степен е свикнал с болката,че не може да си представи живота без да бъде мачкан,ръчкан и рязан

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 21 Окт 2009, 11:04

Кое е уникално? Остеосинтезата, вазорафията, неврорафията, кожните и мускулни шевове, или...?! Евалла, че му е спасил крайника, но това е съвсем рутинна операция за един добър травматолог. Сега вече ако е приложил някоя нова, или рядко използвана техника и така е подходил по- творчески си е съвсем отделен въпрос.
flame написа:Тикви!
Иди и на тебе да ти присади една такава :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Окт 2009, 17:07

Като гледам колегата Е.Димитров все дава за пример "една позната" и изобщо не го интересува какво става по белия свят ;)
А на колегата saleen и тиква да му присадят пак няма да види нищо революционно и похвално в медицинката операция :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2009, 19:04

flame написа:Като гледам колегата Е.Димитров все дава за пример "една позната" и изобщо не го интересува какво става по белия свят ;)
А на колегата saleen и тиква да му присадят пак няма да види нищо революционно и похвално в медицинката операция :winky:

Да колега,всичките ми познати са на това мнение,ако се интересуваш от документи може на имейл да ти пратя,поне с доказателства работа,не дъра-бъра

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Окт 2009, 19:09

Е.Димитров написа:
flame написа:Като гледам колегата Е.Димитров все дава за пример "една позната" и изобщо не го интересува какво става по белия свят ;)

Да колега,всичките ми познати са на това мнение,ако се интересуваш от документи може на имейл да ти пратя,поне с доказателства работа,не дъра-бъра

Уау! Значи са повече от "една позната"?! :lol: Невероятно! Това преобръща всичко на 180 градуса! :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 21 Окт 2009, 19:47

flame написа:Уникална операция в "Пирогов"

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000129

В Детската травматология на "Пирогов" беше извършена уникална операция - д-р Атанас Кацаров присади в ръката на момче кост от крака му.

Преди година 6-годишният Явор едва не загубил лявата си ръка, която била почти напълно отрязана от циркуляр. Тогава доктор Кацаров пришил отрязания горен крайник.

Сега присадената кост ще укрепи средата на предмишницата, най-тежко пострадала от травмата. Присадената кост е прикрепена с метални импланти, които по-късно ще бъдат извадени. Операцията продължи 3 часа.

В световната медицинска литература са описани едва около 50 подобни операции.

------------------------------

Коментар на статията във форума на вестника:

Сега що нито един от форумните умници не се изкаже мъдро по темата! Или да ви търсим само като има нещо за плюене! Тикви!

Тази информация от реномирано международно списание ли е, или журналист я е окачествил като уникална?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 21 Окт 2009, 19:50

По новините даваха току що... май е уникална :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2009, 20:21

flame написа:
Е.Димитров написа:

Уау! Значи са повече от "една позната"?! :lol: Невероятно! Това преобръща всичко на 180 градуса! :lol:

Най-посме нещо да те обърне в правилна посока

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата