трябва да карате при зимни условия 500км

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

каране при зимни условия- избор

4х4 с летни гуми
13
5%
предно с всесезонни гуми
15
5%
задно с зимни гуми
257
90%

Общо гласове : 285
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: трябва да карате при зимни условия 500км

Мнение от acho.rs » 22 Дек 2009, 19:25

flame написа:Абе яяяяяяя, да ви питам нещо, което се сетих ей сега...

Покрай многото ми пътувания в снеговете ми направи впечатление, че тежките камиони и тирове се движат безпроблемно ПО НОРМАЛНИ ПЪТИЩА (не некви баири с по 2 метра сняг). Та много хора са миказвали, че за тежките машини нямало зимни гуми. Ама още толкова хора ми казват, че имало. Та с 2 думи - има ли зимни гуми при камиони, автобуси и др. тежки МПСта?

На автобуси съм виждал ламели , но за тировете не знам ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 22 Дек 2009, 20:55

flame написа:Абе яяяяяяя, да ви питам нещо, което се сетих ей сега...

Покрай многото ми пътувания в снеговете ми направи впечатление, че тежките камиони и тирове се движат безпроблемно ПО НОРМАЛНИ ПЪТИЩА (не некви баири с по 2 метра сняг). Та много хора са миказвали, че за тежките машини нямало зимни гуми. Ама още толкова хора ми казват, че имало. Та с 2 думи - има ли зимни гуми при камиони, автобуси и др. тежки МПСта?

има, да

камионите с международни курсове слагат зимни гуми на двигателните колела, носят си и вериги задълже

не съм виждал да слагат на предните гуми обаче
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 22 Дек 2009, 21:52

Избрах задно със зимни гуми , защото , ако има някаде спускане на лед , с тея летни гуметки няма спиране , ако е само прав път може би бих избрал 4х4 с летни.
It`s party time !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 23 Дек 2009, 6:07

Задно разбирасе, добри зимни гуми + шпер = Малкият танк на Грюбер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Дек 2009, 9:44

ivan. написа:
acho.rs написа:
ivan. написа:
acho.rs написа:
sonic написа:Наистина първите два варианта са безсмислени- както и анкетата :no:

Наистина странна анкета .
.. Оня ден на първокласния път между Ясен и Долни Дъбник ( пътя беше ужасен,яко сняг и вятър) и един Кайен Турбо се движеше със 60-70 км/ч :shock: Аз друга причина , освен летни гуми не виждам . Та 4х4 летни - абсурд .
Втория вариант е най-удачния , но много ясно че в БМВ форум ще бъде обявен за абсурден . Предното си е по-добро за сняг а всесезонните гуми , ако половината от гласувалите са виждали са по-скоро зимни гуми с прилично поведение на сухо - имат почти същия брой ламели , като зимните и на сняг теглителната им сила е 3-4 пъти по-голяма от летните .
Много важно което се пропуска , много често е ширината на гумата - няма никакъв смисъл от 235 или 255 зимни ... Който ще му се налага да гази сняг , да събира повече хора в колата , тесни зимни гуми и това е ...

Колега,четох ти поста в темата за избор на гуми и честно не мога да го сравня с този :dunno:
Какво те накара да си промениш мнението :?: може би отговора ти ще е полезен

Кое по-точно съм променил :roll:
имаше теория за летни гуми зимата и предимствата на предното,ама не ми се занимава да се ровя :winky:

Айде сега въпроси :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 24 Дек 2009, 1:47

С зимни ли си,нямаш ядове.Предното и по лек наклон с различно от зимна гума, не може да издрапа(в сняг и лед).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 24 Дек 2009, 12:47

acho.rs написа:
Fear написа:
ivan. написа:Имах предвид потегляне на светофар при кръстовище,което е изкачване.Няма тръгване от место в тоя случай със задното

По-скоро е обратното. В такава ситуация предното е по-кофти, защото тежестта е изместена към задния мост. ;)

Aко караш цистерна с вода - да . Иначе това изместване е пренебрежимо и с предно по-на далавера в случая ...

Да бе да. Тогава защо предното назад катери повече, а със задното назад нема отлепване? Пак ще питам за ОЦТ-то?
С 4 нови зимни гуми на е30-та, тия дни не съм имал никакви проблеми, като се качвах до Алеко, Ветровала, по баирите на Княжево на чист лед.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2009, 15:12

Valentin_Peev написа:
acho.rs написа:
Fear написа:
ivan. написа:Имах предвид потегляне на светофар при кръстовище,което е изкачване.Няма тръгване от место в тоя случай със задното

По-скоро е обратното. В такава ситуация предното е по-кофти, защото тежестта е изместена към задния мост. ;)

Aко караш цистерна с вода - да . Иначе това изместване е пренебрежимо и с предно по-на далавера в случая ...

Да бе да. Тогава защо предното назад катери повече, а със задното назад нема отлепване? Пак ще питам за ОЦТ-то?
С 4 нови зимни гуми на е30-та, тия дни не съм имал никакви проблеми, като се качвах до Алеко, Ветровала, по баирите на Княжево на чист лед.

Предното назад катери повече , да но това не означава че задното , напред катери повече от предното напред . Колите с предно са изместен център на тежеста към предния мост 65:35 и изместването центъра на тежест при наклон , не може да компенсира тази разлика в натиска на задвижващите мостове . В този случай недостатъка на тежката предница се превърща в предимство . Хубаво , че не си имал проблеми ама аз сега карах из снега и с летни гуми , нарочно пробвах спиране и тръгване на баири и пак си зацепва без проблем (с включен АСР ) .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Дек 2009, 15:15

всъщност предното катери повече на заден ход не заради разпределението на масите, а заради предавателното число на задната предавка
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 24 Дек 2009, 15:31

BadAngel написа:всъщност предното катери повече на заден ход не заради разпределението на масите, а заради предавателното число на задната предавка

Щот иначе нема сила да катерне, а? :mhihi: Преливате от умни разсъждения направо :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Дек 2009, 15:46

alX3m написа:
BadAngel написа:всъщност предното катери повече на заден ход не заради разпределението на масите, а заради предавателното число на задната предавка

Щот иначе нема сила да катерне, а? :mhihi: Преливате от умни разсъждения направо :mhihi:

в смисъл? ти на 5та или на 1ва атакуваш баира
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 24 Дек 2009, 15:47

BadAngel написа:
alX3m написа:

Смисъл няма, тва ти го измисли :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 24 Дек 2009, 16:08

alX3m написа:
BadAngel написа:
alX3m написа:

Доста често атакувам на 2ра , за да избегна превъртането . Ако е чист пътя мога и на 3та да тръгна на почти всеки баир ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 24 Дек 2009, 16:31

acho.rs написа:
alX3m написа:
BadAngel написа:
alX3m написа:

Доста често атакувам на 2ра , за да избегна превъртането . Ако е чист пътя мога и на 3та да тръгна на почти всеки баир ;)

Еми евала!!! А кат си на задна какво превъртане избягваш кето е дълга горе долу колкото първа???

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 24 Дек 2009, 16:35

по-къса е задната от първа

явно качваш малки баири, щом успяваш и на 2ра и 3та да го правиш :) другия вариянт е често да сменяш съединител =)
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата