Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: Аватар - впечатления от филма.
Ogi написа:Аз сериозно... немога да разбера как може да не ти хареса този филм... чак пък такова превъзгродяване... алоооууу критиците това е фантастичен филм направен за широката публика... това не е ромео и жулиета... не сериозно немога да си го обясна... опитваш се да се покажеш като уникален единствен различен от останалите 99% от населението на земята които харесват филма ли![]()
обясни ми кое не ти хареса? замисъла ефектите сюжета... като стана въпрос... много почнахте да разбирате от сюжети и сценарии на филми... вие сте готови за холивуд бре... ще гледате филми безплатно ще си плюете по тях... ми че и пари ще ви дават за тая работа...
Слез на земята за малко. Спокойно мога да кажа, че сюжетът не е нищо особено, че и да го аргументирам, без да съм сценарист. Просто съм гледал достатъчно филми и съм прочел достатъчно книги, че да разпознавам клишетата като ги видя.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз сериозно... немога да разбера как може да не ти хареса този филм... чак пък такова превъзгродяване... алоооууу критиците това е фантастичен филм направен за широката публика... това не е ромео и жулиета... не сериозно немога да си го обясна... опитваш се да се покажеш като уникален единствен различен от останалите 99% от населението на земята които харесват филма ли
обясни ми кое не ти хареса? замисъла ефектите сюжета... като стана въпрос... много почнахте да разбирате от сюжети и сценарии на филми... вие сте готови за холивуд бре... ще гледате филми безплатно ще си плюете по тях... ми че и пари ще ви дават за тая работа...
вече от скука се чудите каде кво да напишете изумявате ме сериозно!!! просто трябваше да се изсереш някъде за да започне поредния спор и ти да стоиш цял ден пред темата и да рефрешваш...
намерете си работа подяволите
Мойто момче , Автар не е такова мерило за качество , та да си мислиш че оплювам велик филм . Велик филм за мен е "Гладиатор" например ... Разбирам те че говориш за тип хора , които аз също мразя , ама вервай ми объркал си човека

После пехотинеца , на който все му отказват да му направят крака (при положение , че имат технология да контролират друг организъм от разтояние , два крака , трябва да струват 500$ ) утива при иниандците и се залюбва с покахонтас . След като е омагьосан от нейната ****** той вече вади нож на земляните и им ебава майката , разрушавайки целия флот там

Всичко се допълва от типичните персонажи - злия полковник , алчния чиновник , мега добрия учен жена (коята задължително псува) и уондър уомън с цайсите - най-добрия военен пилот ест , която се появява точно когато и баба ми може да се сети , че ще се появи - точно преди да гръмнат Рамбо . Смъртта на Сигърни Уивър си я очаквах, само дето си мислех , че и копеленцето, представител на фирмата ще умре ...
Хубавото нещо на филма е планетата и идеята , че всичко там е едно цял - повече от перфеткно е направена природата , растенията , животните . Всичко това щеше да е много хубаво , ако имаше корав сюжет с истинско пресъздаване на война (тип Блек Хоук) , но не - Камерън трябваше да го направи романтична сапунка , защото занеше че Титаник , заради това направи милиардите . Продукат е супер комерсиален - навярно ще стане най-комерсиалният филм , правен някога , но тва не означава , че е перфектен

Достатъчно ясно ли се обосновах , като за теб ?
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Филма е интересен за запълване на времето, но ако не бяха ефектите, щеше да е тъпа боза. Беше доста предсказуем, наистина имаше поука че където и да иде човека осира всичко. Мен ме накефи когато главния герой мина от 5-так(малката птица) на 7-мак(торук макто).
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
А да не кажа ,че за мен един от най-плоските (типично плоски) Американски филни като 2012 има много по-зрелищни ефекти и сцени от Аватар
Той е един от филмите ,който наистина ме изкефи в това отношение , а за другото ,че е типичната Американска простотия просто няма нужда да се коментира
Докато в Аватар си личи анимацията и грозните синьокожи извънземни в 2012 човек малко или много изтръпва от това което се случва със земната кора, световния океан, вулканите
Ние бяхме на първия ред в АйМАКС-а , аз очаквах едно а накрая само малко гледахме като заварчици и ни боляха вратовете
Георги Пенчев

Ние бяхме на първия ред в АйМАКС-а , аз очаквах едно а накрая само малко гледахме като заварчици и ни боляха вратовете

Георги Пенчев
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
acho.rs написа:...
ами точно това е едно от нещата които кара хората да харесват филма... предполагат какво ще се случи и почти познават... след това се чувстваш добре че си познал и едва ли не се мислиш за много умен

плоския и тъп сюжет не искам да го коментирам... това само ти си го доловил защото си по разбирач от нас... по думите ти разбирам че си готов да правиш сечено на Камерън... изобщо недей да се помотаваш... лови камерата и ходи заснемай моменти... някой ден може да сглобиш невероятен филм със сюжет и тема и ефекти и общо взето всичко да е невероятно... точно както го описваш по горе

П.П. не ми се спори с радиото... аз преставам

Penchev написа:...
Точно пък 2012 да ти хареса повече от Аватар...
с тия ноеви кофчези и бягството с джипа от отломки падащи мостове урагани и кво ли още не

всичко там се случваше по случайност ама точно в момента в който трябва...
ето това за мен е глупав филм... или и аз да кажа като Ачо... ефектите и актьорската игра бе добра ама сюжета беше много тъп

П.П. да не се засягате само

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
това само ти си го доловил защото си по разбирач от нас... по думите ти разбирам че си готов да правиш сечено на Камерън... изобщо недей да се помотаваш... лови камерата и ходи заснемай моменти... някой ден може да сглобиш невероятен филм със сюжет и тема и ефекти и общо взето всичко да е невероятно... точно както го описваш по горе
Баче ти на 16 ли си или просто си сляп фен на Камерън ? Прочете ли цялата тема - аз и Пенчев , далеч не сме единствеинте доловили лъхащата простотия от Аватар

някой ден може да сглобиш невероятен филм със сюжет и тема и ефекти и общо взето всичко да е невероятно... точно както го описваш по горе
по същата логика , мога да кажа , че ти се опитваш да правиш сечено на Сомърс с 2012 - ходи и снимай като ти е тъпо

В момента издирам мистери и трилъри , тип на Гай Ричи дивотиите,Вантидж пойнт,Боди оф лайс и ти казвам , че между тези филми и Аватар разликата е космичекса - след като гледаш подобни филми , Аватар ти се струва адски бозав като сценарии

Изобщо 4те големи продукции на Камерън - Воден свят,Танцуващия с вълци,Титаник и Аватар струват колкото външния дълг на България и с изключение на до болка отегчителния Танцуващя с вълци (гледах някакъв едиторс кът 250 мин. щях да умра) другите са ПЪЛНА БОЗА ...
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Айдеее, 12 (+12) лева от моето джобче в това на Камерън...Дано си купи нещо хубаво!
След като всичко живо ми опищя главата със суперлативи за Аватар, днес направих избор между Буламач 2: Новобозие и поредната малоумно-дебилна романтична роля на Хю Гранд, и не съжалявам! Имаше какво да се види! Бях скептичен към изказвания от типа - "изградена е цяла вселена", но, егаЗи, така си е! Детайл му е мамата! Красиво! Елфокотките си бяха грозновати, но добре играеха елфо-котешката си роля, като във "Властелина", тоест - свързани с гората на по-висше ниво. Заигравката на нашия с готината елфокотка беше забавна, но омръзна и с нетърпение чаках идването на "наще"...А то беше сносно до един момент... Get some, както се вика!
Но края беше абсолютна бозаджийска история...Видя се, че таз горица си хваща огън, като едното нищо...Наместо да се точат в дълги колони като немски военнопленници, наще можеха да си скроят едно барбекю, но нали трябваше да свърши филма!
Абе, не съжалявам, че дадох 12 (+12) лева! Но на кино пак - не! След 5 месеца - на компа!

Абе, не съжалявам, че дадох 12 (+12) лева! Но на кино пак - не! След 5 месеца - на компа!

Без страх, без спирачка!
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Хареса ми филма с кеф дадах 12 лева за 3D ,по добре от тъпите американски комедий(американски паяове) ...

a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Оги , 2012 беше типично тъпата Американска продукция за която човек като мен поне ,за пореден път със ставането след края на филма казах на мой много добър приятел "Абе , тия май няма да се оправят"
Супер тъп филм
Но ефектите на моменти бяха яката работа , според мен по-силни и по-качествени от на Аватар
Аз понеже последните кинА гледах само ей такива щуротии ,сега ми се иска да ходя на някой филм ,земен , да гледам хора , да видя интересен сюжет
Георги Пенчев

Георги Пенчев
Ефекти имаше, но не достатъчно.
Наистина не се различава анимацията от реалната картина, но само един снаряд мина покрай мен отдясно.
Всичкото 3D беше там пред мен, а не около мен.
Сюжета е интересен и да не повярваш американците бяха победени.
Мислили са и какво са измислили? Копие на Земята. Всичките създания са подобни като тези на Земята.
И уж това е някъде там в бъдещето, но нямаше лазерни оръжия. И американците използваха въртолети с 4 витла (wow върха на техниката). Ако бяха използвали въртолетите от войната в залива щах да се израдвам на max.
Много ми хареса идеята за аватарите на хората, това вече е ново и зарибяващо.
Филма е добър, но според мен рекламата вдига много рейтинга, а не самия филм.
Наистина не се различава анимацията от реалната картина, но само един снаряд мина покрай мен отдясно.
Мислили са и какво са измислили? Копие на Земята. Всичките създания са подобни като тези на Земята.
И уж това е някъде там в бъдещето, но нямаше лазерни оръжия. И американците използваха въртолети с 4 витла (wow върха на техниката). Ако бяха използвали въртолетите от войната в залива щах да се израдвам на max.
- g_mitkov
- Потребител
-
- Кара: Е36
На мен Аватар ми хареса гледах го един път и залата беше пълна на макс 

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:Ефекти имаше, но не достатъчно.
Действието се развиваше 2145-та, не чак толкова далеч в бъдещето! А оръжията - само за сравнение - най-масовата картечница 0.50 в американската армия е Браунинг, модел...отпреди 70 години, масово използван във Втората Световна Война, след това Корейската, Виетнам, та досега...И още не могат да й намерят заместник...И като имаш в предвид, че това е корпорация, а не цяла държава, може и да нямат бюджет за най-нови оръжия, като лазерни..

Без страх, без спирачка!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Малко отклонение от темата, но 2012 като видях как се рушат сградите и направо го изключих, не познавам себеуважаващ се строителен инженер да го е догледал егаси и подигравката с професията!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да , 2012 онзи с лимузината откъдето мина, сигурно някой джип дето е само за ОФФ Роуд ще се счупи на 3-тия скок
. В днешно време се правят филми, който трябва да се харесат на масовата публика, тоест щом на няколко стотин милиона им харесва, значи филма е ХУБАВ.
Преди Аватарчето даваха реклама на нещо от сорта "Децата на Боговете". След трейлърчето ми хареса що годе замисъла на филма, защото скоро май не е правен такъв 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
бозица, която събра 1 милиард долара набързо, мен лично не ми харесаха сините животни и квадтатни лица,....
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!